Gość: grochowianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 18:03 Czy ktoś wie kiedy jest planowane otwarcie Lidla przy Grochowskiej? Widziałam, że budynek już stoi. To bardzo tani market i fajnie by było, żeby zdążyli przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grochowianka Re: otwarcie Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 23:16 Nabiał, sery jak wszędzie, tyle że sporo tańsze. Super biały ser w dużych 1 kg kubełkach po 6-7 zł(taki np. na sernik, naleśniki albo do jedzenia łychą). Przyzwoite warzywa, bardzo tanie a zupełnie niezłe babskie środki opatrunkowe. Pieczywo nienajlepsze - sztuczne, wiecznie świeże, gumowe. Dobre, a tanie wina (włoskie, hiszpańskie, niemieckie oczywiscie tez). Kawa poniżej 6 zł za 0,5 kg!!!, a zupełnie przyzwoita. Proszki do prania i śr. czystościowe nie wiem jakiej jakości, bo nie kupowałam. Wędliny takie sobie,tylko paczkowane. Mnie nie smakowały. Ogólnie wszystko to co w marketach, tylko że bez 'delikatesów'. Znam ten sklep od roku (kupowałam na Bielanach, zwłaszcza wtedy gdy było u mnie krucho z kasą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piiik Re: otwarcie Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:21 A to reklama lidla??...nie zauwazylem zeby byl jakis zdecydowanie lepszy od innych molochow Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 13:38 Gość portalu: grochowianka napisał(a): >Dobre, a tanie wina (włoskie, hiszpańskie, niemieckie oczywiscie tez). GDZIE tam są dobre wina??? Dobre dla żulerii chyba albo małolatów. To co Lidl sprzedaje w ogóle nie powinno się nazywać wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: otwarcie Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 00:22 splkm napisał: > Dobre bo tanie ?? :) > A co z jakością ? W Lidlu nigdy nie byłem ale kiedys jadąc gdzies samochodem zatrzymalem sie pod biedronka zeby kupic cos do jedzenia typu herbatniki chipsy jakis sok "na droge" i wyszedlem z niczym! Zero wyboru 2 rodzaje soków jeden rodzaj chipsów 2- 3 gatunki czekolad i wszystko firmy krzak w opakowaniach z peerelowską szatą graficzną. A do tego wszystkiego totalny syf i kolejka na 20 minut. Kurde strasznie jestem uprzedzony do supermarketów chyba powinienem głosować na LPR :) A tak poważnie to przy obecnych dochodach naszego społeczeństwa 80% ludzi ma w nosie jakość i chce zaoszczędzić każde kilka zł więc takie sklepy mają jak najbardziej rację bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 00:41 > A tak poważnie to przy obecnych dochodach naszego społeczeństwa "Nie stać mnie na kupowanie szmelcu", ew. "chytry dwa razy traci". Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 09:18 Zgadzam się z Tobą 444a :) byłam kiedyś w Lidlu w Dęblinie i kupiłam np. Cappucino Mokate - to znaczy produkowane dla Lidla na zasadzie marki Lidl - kosztowałao 1,5... a takie pod marką Mokate chyba z 6 zł kosztuje... Ozywiście nie mówię tu o robioneiu regularnych zakupów, ale zawsze coś się znajdzie w dobrej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 09:33 Niedawno w którymś z głównych tygodników był artykuł o tym jak wygląda produkcja towarów "pod markę" supermarketu. Totalnie zjechano tam jakość takich rzeczy. A ja mogę powiedzieć, tyle, żenie kupuję tego. Co najwyżej czasem jak jadę na działkę - wtedy nie potrzebuję płynu do naczyń na wiele dni, al ena kilka i nie chcę go brać z powrotem do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 09:50 no właśnie... ja tam kupiłam w prezencie czkoladki w kształcie euro dla pewnego Kanadyjczyka, który zbiera monety i lubi czekoladę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu2005 Re: otwarcie Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:17 > W Lidlu nigdy nie byłem ale kiedys jadąc gdzies samochodem zatrzymalem sie pod > biedronka zeby kupic cos do jedzenia typu herbatniki chipsy jakis sok "na > droge" i wyszedlem z niczym! Jak możesz wyrabiać sobie opinię o sklepie na podstawie jednych dość przypadkowych zakupów? Pracuję na Pradze i czasami zaglądam do Biedronki na Targowej Wybór tam mówiąć delikalnie umiarkowany. Sporo szmelcu i namiastek, ale okoliczna ludność głosuje nogami, a może raczej portfelami (stąd kilometrowe kolejki, bo firma odzczędza na kasjerkach). Ale widać, że taki sklep im potrzebny. Dlatego zawsze dziwią mnie głosy, by ograniczyć konkurencję i pozbawić ludzi jakiegoś rodzaju sklepów. Klienci lepiej wiedzą od urzędnikówi i polityków, gdzie mają robić zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: otwarcie Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:37 > Jak możesz wyrabiać sobie opinię o sklepie na podstawie jednych dość > przypadkowych zakupów? > Po prostu jezeli asortyment w sklepie ogranicza sie do 10 artykolow to nie sadze zeby po kolejnej wizycie miało sie cos poprawic. Tak juz mam ze jak pies sasiada mnie ugryzie to nie wsadzam wiecej reki przez plot i nie sprawdzam czy moze jego porzednia reakcja byla przypadkowa. Pierwsze wrazenie robi sie tylko raz i mi to wystarcza A tak z zupełnie innej beczki to dawno, dawno temu w miejscu gdzie teraz stoi lidl byl punkt, w którym szambiary opróżniały swoją zawartość wiec nie ma co narzekać zawsze mogło być gorzej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pattynka Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 14:38 Grochowianko odpowiadam Tobie na zadane pytanie, otwierają 8.12.05. Tak poinformowano mnie w inf. tel. a całej reszcie malkontentów odpowiadam że zupełnie nie interesuje mnie wasz gust i traktowanie supermarketów. Mnie one są POTRZEBNE, a już zwłaszcza LIDL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: otwarcie Lidla IP: 193.41.113.* 28.11.05, 17:17 Ja tam zawsze kupuję u Harrods'a w Londynie. Ziemniaki pakują tam w papierowe torebki - przez co ziemniaki mogą lepiej oddychać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaa70 Re: otwarcie Lidla 28.11.05, 21:38 Co do otwarcia to niestety wątpię aby otworzyli 8.12 ponieważ caly czas nie maja pozwolenia na wjazd i wyjazd od Grochowskiej.Jak bedzie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: otwarcie Lidla IP: *.chello.pl 29.11.05, 09:20 Mam wrażenie, że klientela niezłomnie wierna Biedronce i Lidlom rzadko ma dostęp do internetu. A kiedy przejeżdżam koło pobliskiej Biedronki, bardzo często widzę kolejki po koszyki i wózki. Parę razy byłam w Lidlu, zachęcona przez internautów (bo niektórzy jednak tam kupują) i jestem bardzo zadowolona. Na przykład za kilka złotych kupiłam coś w rodzaju spłaszczonej półkuli, srebrne, lśniące jak armatura, od spodu z grubym plastrem miękkiego plastiku, niesamowicie ciężki przedmiot. Służy do położenia na podłodze przy otwartych drzwiach, żeby sie same nie zamykały. No i nie ma siły, nawet przeciag ich nie zamknie. Nie zostawia śladów na woskowanej (tak, nawet nie - pastowanej, tylko woskowanej)jasnej klepce jesionowej, łatwo natomiast daje się przesunąć stopą. Żałuję, że wzięłam tylko dwa takie. Moze i w tym Lidlu upoluję podobne wynalazki, proste i użyteczne?! Łatwo jest wybrzydzać, że "to dla meneli", "jak można to jeść", "co z jakością". A jakie macie rady dla tych, którym starcza ledwo na czynsz, zrezygnowali z telefonu w domu, oszczedzają wodę, prad i ogrzewanie przekraczajac granice rozsądku. Bo muszą przeżyć. Jest ich naprawdę niemało. I wydaje mi się, że nie są menelami. Więc jeśli nie lubisz Lidla czy innego "liderprajsa", okaż nieco taktu w ocenie ich stałych klientów. I ciesz sie, że - póki co - stać cię na znacznie więcej. Taki Grobelny też kiedyś miał na wszystko, i to z naddatkiem. A teraz chodzi zapyziały, w dresiku, z plastikową reklamówką i nie bardzo ma nawet gdzie mieszkać. Bo zmienne są koleje losu a ci, którzy cierpią biedę wiedzą to pewnie najlepiej. Ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: otwarcie Lidla 29.11.05, 09:38 każdy ma prawo kupować tam, gdzie chce i jeść to, co chce lub to na co go stać i nie powinno się nikogo z tego powodu obrażać... podpowiedzcie mi proszę, w którym miejscu na Grochowskiej będzie ten sklep? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: otwarcie Lidla IP: *.wa-wa.inpoland.pl 29.11.05, 12:49 Sklep jest tuż przed Placem Szembeka po prawej stronie patrząc w kierunku Wawra. Obok jest też stacja benzynowa. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: otwarcie Lidla 29.11.05, 09:54 a ja kupiłam w Lidlu taki śliczny młynek - maszynkę do mielenia ziół typu bazylia Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: otwarcie Lidla 29.11.05, 15:23 > A jakie macie rady dla tych, którym starcza ledwo na czynsz, zrezygnowali z > telefonu w domu, oszczedzają wodę, prad i ogrzewanie przekraczajac granice > rozsądku. Bo muszą przeżyć. Głównarada to taka, żeby uważać na to co się kupuje. Kiepska jakość oznacza zwielokrotnienie kosztów. Nie jestem bogaczem - i właśnie dlatego kupuję rzeczy droższe, ale lepszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
pattynka Re: otwarcie Lidla 30.11.05, 09:40 To kupujesz właśnie przeterminowane ale drogie bo w takich drogich sklepach jest mały ruch i towar nie schodzi jak w n.p. dyskontach. Kombinacje z przeterminowanymi produktami wyszły w aferze constaru ale w tych małych, sympatycznych delikatesach to się dopiero dzieje. Sami nie wiecie za co płacicie. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: otwarcie Lidla 30.11.05, 14:32 > To kupujesz właśnie przeterminowane ale drogie bo w takich drogich sklepach > jest mały ruch i towar nie schodzi jak w n.p. dyskontach Tu nie chodzi o samo miejsce. Np. proszek do prania mogę kupić i w supermarkecie. Natomiast sporo towarów supermarketowych jest słabej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś