Dodaj do ulubionych

kadry pisu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:54
To wprosy niewiarygodne !!!! 19-latek z pisu bedzie radził w naszej
radzie !!! Ja sie pytam tym co takiego wystawili na kandydata, co taki
dzieciak mądrego może wnieśc do rady? jaką ma wogóle wiedzę o życiu w swoim
wieku ? to jest po prostu kpina z nas mieszkanców !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Herold Re: kadry pisu IP: 193.24.14.* 27.11.06, 12:56
      a ja się też pytam - KTO GO WYBRAł???

gimnazjalistki? ;)))
      • pinebulb Re: kadry pisu 27.11.06, 13:20
        W poprzednich wyborach 19-latek został radnym na Pradze Płd. teraz być może
        będzie burmistrzem, a jest z PO. I co to dobrze czy źle? Co ma wiek do rzeczy.
        Rada dzielnicy to nie rada starszych ani KC KPZR. Tam wręcz potrzebni są ludzie
        w rożnym wieku, są jednocześnie reprezentantami swoich rówieśników. Chyba że w
        Wawrze średnia wieku mieszkańców to 70 lat, wtedy się z wami zgadzam, gonić
        gó..arza.
        • Gość: ignac Ważny jest etos i laseczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:36
          Radny o którym mowa uzyskał 480 głosów. Jak większość nastolatków w
          Warszawie, pan Radny posiada profil a nawet udziela się na forum "grono.net".

Pozwoliłem sobie wkleić kilka cytatów i zachować dla potomności(źródło profil
          gronowicza).
          Złośliwa krytyka i wątpliwości współgronowiczów, co do kwalifikacji kandydata,
          skłoniły go do usunięcia takich oto perełek:

Damian o sobie:
          Zajmuję się:
          moj zawod to murarz tynkarz spadochroniarz
          interesuje mnie tylko zabawa"

"moje zainteresowania: gorace kobiety.....szybkie samochody.....zimne piwo....
          LEGIA WARSZAWA, a po za tym : -miesiaczkowanie pingwinow"

Zamiłowanie do kobiet, piwa i samochodów nie dziwi. Frapuje tylko to
          zainteresowanie radnego miesiączkowaniem pingwinów...
          • Gość: mark Re: Ważny jest etos i laseczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:15
            Scyzoryk mi sie otwiera w kieszeni !!! a kto głosował ? to przeciez
            jasne ,wszyscy ci którzy nie znali nikogo z listy pisu a byli za pisem. Za jaja
            bym powiesił tych co go umieścili pierwszego na liście !!! Ale co sie tu
            dziwić, podobno mamusia jest ustosunkowana dpbrze w pisie i z tad takie
            kwiatki !!!! Zgroza !!!!
            • w_v_w Re: Ważny jest etos i laseczki 27.11.06, 18:28
              Juz wole 19 latka z poczuciem humoru, niż starego pierdziela przygłuchego, z
              demencją, albo jakąs nawiedzoną duchem, sorry, ale nie mogłam sie powstrzymać :)

pozdrawiam
              Wawerka
              • Gość: D'Egmont Da Zdrastwujet Wawerskij Sowiet! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:30
                > nawiedzoną duchem, sorry, ale nie mogłam sie powstrzymać

Owoż mi się skojarzyło: Kazimierz Odnowiciel i Hanna w Duchu Świętym Odnowiona.
                Jakaż to była by para! :D
                A jeśli chodzi o radnych, w szczególności radnych Wawra, to poczucie humoru i
                optymizm będą niezbędne w konfrontacji ze "świętościami Wawra, tfu Skansenu"
                Obaczy się niebawem jaka u nich zaradność i dowcip, któren jak wiadomo błyskiem
                inteligencji bywa.

Pozdrawiam
                D'Egmont
                • w_v_w Re: Da Zdrastwujet Wawerskij Sowiet! :D 27.11.06, 22:05
                  Gość portalu: D'Egmont napisał(a):

> > nawiedzoną duchem, sorry, ale nie mogłam sie powstrzymać
                  >
                  > Owoż mi się skojarzyło: Kazimierz Odnowiciel i Hanna w Duchu Świętym Odnowiona.
                  > Jakaż to była by para! :D

Od wczoraj mowi sie Kazimierz Skonczony i Hanna Duchem Zawzięta :))

> A jeśli chodzi o radnych, w szczególności radnych Wawra, to poczucie humoru i
                  > optymizm będą niezbędne w konfrontacji ze "świętościami Wawra, tfu Skansenu"
                  > Obaczy się niebawem jaka u nich zaradność i dowcip, któren jak wiadomo błyskiem
                  > inteligencji bywa.

ZaRadni to są, ale to wcale nie musi wynikać z inteligencji :D

Jest kilka nazwisk w nowej Radzie,które zagwarantują odpowiednia dawke humoru
                  :)))ale czy to będzie implikacja inteligencji,trudno wyczuć :D

Pozdrawiam
                  Wawerka
        • Gość: trop Re: kadry pisu IP: *.aster.pl 27.11.06, 21:43
          W poprzednich wyborach na Pradze Południe nie było żadnego 19 latka a już na
          pewno nikt taki nie będzie burmistrzem. Jeżeli dobrze pamiętam najmłodsza była
          Marta Sybilska 21 lat z SLD.
          Obecnie jeden z radnych PO na Pradze Południe ma 20 lat natomiast inny z PiS-u
          ma 21 lat.
          Osobiście niezbyt rozumiem co ma piernik do wiatraka(wiek do bycia radnym).
          • miska77 Re: kadry pisu 06.12.06, 11:44
            z tego co pamietam jak zostala radna nazywala sie Rattman i chyba do tego
            nazwiska powroci...
            • Gość: Trop Re: kadry pisu IP: *.aster.pl 06.12.06, 22:09
              Zgadza się wtedy nie była jeszcze Martą Sybilską.
              A o ewentualnym rozpadzie jej małżeństwa(o ile o to Ci chodziło) nie umiem nic
              napisać.
    • admjb Re: kadry pisu 27.11.06, 21:11
      ,,Mark" cóż za szkoda że napisałeś to po wyborach,
      teraz to już musztarda po obiedzie,
      nie jestem zameldowanym wawerczykiem, więc nie czytałem list wyborzych,sam
      jestem z Mokotowa, więc weekendy wyborcze spędzam niewyborczo,
      ale mojej żoneczce i teściowej które chadzają głosować na PIS bo jak twierdzą
      ,,PO to komuna" chętnie to pokażę, jak ich partia urządza sobie z nich jaja
      typu ,,Wawer big brother".
      • Gość: john Re: kadry pisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:55
        Ile zgodnie z prawem trzeba mieć lat, aby móc zostać radnym? 18, 25 czy 55?
        • w_v_w Żeby byćdobrym radnym... 27.11.06, 22:11
          Przede wszystkim nalezy posiadać mózg,ale to niestety rzadkość :)

Bardziej przydatna jest, umiejętność podczepienia sie, pod właściwą listę
          partyjną :D

pozdrawiam
          Wawerka
          • Gość: realista Re: Żeby byćdobrym radnym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:27
            Proponuję przegłosowanie ustawy wiek radnych np. od 25 - 65 lat.
            I sprawa załatwiona.
            • w_v_w Re: Żeby byćdobrym radnym... 28.11.06, 23:36
              Pójdźmy dalej, kawaler lub panna o orientacji hetero, żadnych
              "leworęcznych",wzrost powyżej 170 cm, wykształcenie wyższe, włosy "blondne",oczy
              "szeroko zamkniete"

Wawerka
              • rosada Re: Żeby byćdobrym radnym... 29.11.06, 11:11
                o Q2 ! prawie pasuję ! prawie... ;)
                • w_v_w Re: Żeby byćdobrym radnym... 29.11.06, 14:51
                  "prawie" robi róznicę :))))

Wawerka
              • Gość: realista Re: Żeby byćdobrym radnym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:00
                I koniecznie z czworgiem dzieci.
    • eldritch2 Re: kadry pisu 29.11.06, 17:33
      A jak nazywa się radny o którym móiwcie?
      • lesniok1 Re: kadry pisu 04.12.06, 19:04
        nieważne jak się nazywa. w oczach ma tęsknotę za rozumem, jak twierdzą
        niektórzy. nic nie narozrabiał i nic jeszcze nie zrobił. trudno go osądzać.
        młody wiek to raczej zaleta niż wada. poczekajmy.
        • w_v_w Re: kadry pisu 04.12.06, 19:42
          Przynajmniej nie będzie spał na sesji.

"tesknota za rozumem",być może, to jak okreslic tych "starych wyjadaczy"? U nich
          w oczach nawet "tęsknoty" nie ma.

Wawerka
          • lesniok1 Re: kadry pisu 04.12.06, 21:55
            u starych nie ma nawet tęsknoty za rozumem. za to mają tę pasję oratorską,która
            pozwala im godzinami perorować o niczym z pełną pasją i zaangażowaniem. bez
            wątpienia ich rola jest porównywalna do roli koła w ameryce prekolumbijskiej.
            doceńmy ich wkład w rozwój mniemanologii i innych nauk stosowanych i pozwólmy im
            prochnieć w pokoju.
            • Gość: Julian Re: kadry pisu IP: *.tkdami.net 04.12.06, 22:33
              Dajcie spokoj chlopaczynie,juz mamusia wie ,co dla niego dobre.Utoruje mu droge
              do kariery politycznej,a i "pare groszy" wpadnie na drobne wydatki.A jak sie
              chlopak "otrze" o kulture polityczna ,to za pare lat bedzie z niego polityk
              cala geba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka