Gość: gemini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 10:15 Czy jest jakieś gimnazjum warte polecenia oprócz Sióstr Felicjanek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: Gimnazjum IP: *.chello.pl 01.12.08, 19:35 gimnazjum na Umińskiego polecam. Małe, wszyscy się znają, łatwo upilnować dzieci. Miła atmosfera. Mój syn właśnie je kończy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:44 Mogę wypowiedzieć się jeśli chodzi o te państwowe. Jeżeli dziecko ma zdoloności matematyczne to gim. 20 przy Afrykańskiej [autorski program matematyki, mnóstwo laureatów i finalistów konkursów i olimpiad]. Jeżeli kładziecie nacisk na naukę języków obcych to klasy dwujęzyczne, które prowadzi gim. 25 przy Zwycięzców 44, gim. 19 przy Zwycięzców 7/9 i gim. 18 przy Angorskiej z czego chyba najlepsze jest gim. 25. W marcu zaczną się zebrania informacyjne na temat aktualnej oferty każdej z tych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:28 Hmmm, matematyka na Afrykanskiej? W zeszlym roku średnia z testu mat- przyr. wyniosła w tej szkole tylko 37,3 ( dla porównania najbliższe inne gimnazja Prus (nr19) : 40,3 ; Zwycięzców (nr 25) : 42,2) . Jeśli chcesz wziąć pod uwagę wyniki testów gimnazjalnych zobacz www.wynikiegzaminow.pl/index.jsp (to oficjalna stronka Centralnej Komisji Egazminacyjnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 10:45 Nie sugeruj się wynikami dla całej szkoły, gdyż średnie wyniki z testów przy Afrykańskiej są nieco zaniżane przez klasy sportowe, które to gimnazjum też prowadzi. Sprawdź [np. dzwoniąc do szkoły lub idąc na zebranie inf.] średni wynik tylko dla dwóch klas matematycznych i okaże się, że jest porównywalny z Batorym. Matematyka na Afrykańskiej jest porównywalna ze Staszicem i Twardą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenia95 Re: Gimnazjum IP: *.subscribers.sferia.net 04.12.08, 18:33 ja proponuję 106 na bajkowej... wszyscy są mili... dużo się dzieje i wbrew innym opiniom to klasy sportowe podnoszą średnią szkolną... dlatego warto do tej szkółki, a przede wszystkim do sportowej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMka Re: Gimnazjum IP: *.npgo.pl 23.12.08, 22:39 Córka chodzi na ul. Angorską do klasy dwujęzycznej. Jestem b. zadowolona! Doskonała kadra, wysoki poziom nauczania. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś