kubajek 31.01.02, 10:22 Czytaliście w Newsweeku o amatorskim browarnictwie? Dla mnie rewelacja. Biorę się za to. Postawiłem pierwszy krok na tej drodze. Czy może ktoś ma jakies doświadczenia? newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6751 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska77 Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 10:43 mamy czuc sie zaproszeni na mala degustacje ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 10:54 miska77 napisał(a): > mamy czuc sie zaproszeni na mala degustacje ? > :-) Niewykluczone :) proces trwa koło 40 dni, ale jeszcze nawet sprzętu nie mam ani surowca, może w lutym uda mi się wystartowac a więc połowa kwietnia, wiosna w pełni ... Tego nam trzeba - zastrzyku optymizmu i szansy na sukces!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qubacz Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 11:22 A gdzie sa receptury i opis procesu? :)) W gazecie papierowej? Bo jestem zywotnie zainteresowany. I mam juz spore doswiadczenie. Jako nastoletni mlodzieniec, w tajemnicy przed rodzicielami, przygotowywalem napitek zwany podpiwkiem (takie cos ala kawa zbozowa z drozdzami, opakowanie bylo z takim piwoszem hehe). No i butelki chowalem w lozku co by ich nie znalazl. Pewnego razu eksperymentowalem z procesem fermentacji i troche przesadzilem bo jak pier... wybuchlo to caly pokoj zalalo. No i skonczylo sie. Tak wiec gdzie sa detale???? Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 11:38 qubacz napisał(a): > Tak wiec gdzie sa detale???? na papierze jest receptura ogólna, ale są linki. z krajowych zapamiętałem www.browar.pl i polskiebrowary.pl ps podpiwek pamietam, ale to nie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 12:37 kubajek napisał(a): > Czytaliście w Newsweeku o amatorskim browarnictwie? > Dla mnie rewelacja. Biorę się za to. > Postawiłem pierwszy krok na tej drodze. > Czy może ktoś ma jakies doświadczenia? > newswee > k.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6751 > :) > > Powodzenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Do amatorów browaru !!! IP: *.com.pl 31.01.02, 13:52 jak juz naważycie to zaproście forum PPD na degustację, dobry pomysł.:) Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: Do amatorów browaru !!! 31.01.02, 15:33 Kubajek wstap do Somy oni tam na miejscu robia piwo w mini browarze A moze bys zalozyl watek w ktorym opisywalbys fazy produkcyjne "na zywo" co jakis czas ? Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Do amatorów browaru !!! 17.02.02, 22:02 No i jak tam "proces" trwający 40 dni. Połowa już chyba minęła... Kiedy degustacja...??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pchelka Re: Do amatorów browaru !!! 18.02.02, 08:45 Oj, nawarzycie sobie piwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
atob ?????????????????????????????????????????? 07.04.02, 22:56 Jak w temacie? Udalo sie ? Odpowiedz Link Zgłoś