Dodaj do ulubionych

Uczestnicy forum

• effata 75. witam! - martini78 16.06.05, 00:06
      Witam wszystkich!

Ciesze sie, ze znalazlam to forum. W Londynie jestem 4 lata, z roczna przerwa
      na powrot do Polski i
      dokonczenie studiow.Wrocilam do UK z powodu faceta, ktory jest obecnie jest
      moim mezem .Jestem z
      wyksztalcenia historykiem sztuki i jak narazie pracuje w swoim zawodzie.
      Pzdr
      xx
    • effata 76. steph13 16.06.05, 00:07
      .
      • anina450 Re: 76. steph13 15.02.09, 22:13
        witam i dziekuje za przyjecie na forum,w Angli od 3 lat razem z
        mezem
        mam 49 lat od 2 mcy bezrobotna
    • effata 77. ivo45 16.06.05, 11:01
      Czesc! Mam na imie Iwona i 7-go lipca ,razem z 17-letnia corka,lece do meza,
      ktory pracuje w okolicach Chester. Mamy zamiar pozostac tam dluzej. Przed nami
      etap szukania mieszkania i interview naszej Agi w szkole.Mam nadzieje na
      prace,chociaz moj angielski jest b.slaby ( ale jestem mocno zmotywowana!). Od
      marca zagladam na forum, zaczelam od "Pracy w Europie", potem kolezanka
      powiedziala mi o "eDziecko" i tam znalazlam "Polki w Anglii". Uwazam,ze to
      kopalnia cennych informacji...Witam wszystkich uczestnikow forum i
      dzieki,effata,ze przyjelas mnie do Waszego grona :-))) Pozdrawiam,I.
    • marta123454 Re: Uczestnicy forum 16.06.05, 15:56
      Witam!
      Na dzień dobry dziękuję serdecznie za przyjęcie do grona forumowiczów -czek. Mam na imię Marta. Mam 28 lat, jestem pół roku po ślubie, dzieci jeszcze nie mamy. Obecnie nie pracuję (trochę dorabiam). Oboje z mężem zastanawiamy się nad wyjazdem do Anglii. Niestety w naszym kraju nie ma szans na cokolwiek. Żyjemy z jednej wypłaty 1000zł. Mam nadzieję, że dowiem się od Was ciekawych i interesujących mnie rzeczy na temat życia i pracy w Anglii. Pozdrawiam!
    • effata 79. batonga 16.06.05, 17:13
    • effata 80. karolinazuk 17.06.05, 03:07
    • effata 81. aliciap 17.06.05, 03:20
    • carrie_bradshaw Re: Uczestnicy forum 17.06.05, 10:15
      Czesc dziewczyny,
      Od 2 lat mieszkam z mężem i 4 letnią córką w północnym Londynie w Edmonton,
      obecnie nie pracuję, mój mąż jest inżynierem .
      Na forum zostałam zaproszona przez Violuś, a zostało mi również polecone przez
      moderatorkę forum Z dala od Polski, jako bardziej zgodne z moimi poglądami na
      życie :)
    • effata 83. cherry_pop 17.06.05, 16:07
    • effata 84. aga863 18.06.05, 17:31
    • pentelka Re: Uczestnicy forum 19.06.05, 23:05
      Hej hej hej! Jestem Kaska. Siedze sobie w Polandii i tesknie za Lądkiem, w
      ktorym przezylam kilka ładnych lat:-) Miło wiec poczytac wypowiedzi tambylcow i
      poczuc klimat Wysp. Co mnie tu sprowadza? Jestem dziennikarka, specjalizuje sie
      w tematyce brytyjskiej. No coz... teoretyczne teksty mozna wysmazyc na kazdy
      temat. Gorzej jest z reportazami. Tutaj jest potrzebny zywy czlowiek, jego
      mysli, doswiadczenia, sposob, w jaki sie usmiecha. Kazdy gest jest wazny. Moim
      celem jest przedstawienie rzeczywistosci emigracyjnej. I nie chodzi tylko o
      formalnosci. Mam nadzieje, ze dzieki Waszej pomocy uda mi sie zglebic tajemnice
      emigracji. Moze byc?;-)
    • effata 86. basiak6 20.06.05, 00:57
    • effata 87. agoos1 20.06.05, 17:22
    • agazat Re: Uczestnicy forum 20.06.05, 18:42
      Witam wszystkich :)
      Mam na imie Agnieszka (jak chyba polowa forumowiczek tutaj, moze zalozymy
      wlasne??), 34 lata. Mieszkam, w Hythe, malej miejscowosci niedaleko
      Southampton. Przyjechalam tu w lipcu ub roku zaraz po slubie z Andrew, z ktorym
      bylismy para na odleglosc od ponad 4 lat. W grudniu urodzila sie Zosia.
      W Polsce nioslam kaganek oswiaty podobnie jak wiele z Was, ale nie mam ochoty
      wracac do SYSTEMU po tym jak sie z niego wyrwalam. Na razie jestem full-time
      mom i poki co mi to odpowiada, powoli mysle o tym, co chcialabym tu robic
      (marzy mi sie praca w bibliotece, mam takie przyziemne marzenie).
      Pozdrawiam :)
    • jermaldan Re: Uczestnicy forum 20.06.05, 19:05
      Witam wszystkich uczestników forum. Mam na imię Małgosia. Mieszkam w Londynie
      (w Stratford) od pół roku wraz z moim mężem, 2 i 1/2 rocznym synkiem i naszymi
      zwierzakami (psem i kotem). O Was dowiedziłam sie na forum "Z dala od Polski".
      • jermaldan Re: Uczestnicy forum 20.06.05, 19:53
        Chciałam jeszcze dodać, że chętnie poznam mamy mieszkające niedaleko Stratford.
    • effata 90. aspirynka_s 20.06.05, 23:52
      • effata Re: 90. aspirynka_s 04.07.05, 18:08
        witam wszystkich!
        milo mi dolaczyc do grona forumowiczow :)
        na imie mam sylwia i jestem w angli od 1listopada2004
        pracuje jako magister farmacji tutejszy Pharmacy Manager lub po prostu "the
        Pharmacist " :)
        mieszkam jak na razie w Middlesbrough ale planuje przeprowadzke do
        Newcastle,kiedy to sie jeszcze okaze...
        aaa dodam tylko ze bardzo podoba mi sie to forum...
        szkoda ze nie trafilam na nie wczesniej
        pozdrawiam
        aspirynka-sylwia
    • effata 91. gigler 22.06.05, 14:17
      Szalenie się cieszę, że w końcu trafiłam na to forum...od dwóch miesięcy
      systematycznie przeszukuję forum w poszukiwaniu informacji o życiu w Anglii a
      głównie o życiu Pań. Z przyjemnością czytam wszystkie wasze wypowiedzi (bo na
      innych forach to ostatnio ludzie są okropnie sfrustrowani)i w końcu odważyłam
      się napisać.
      Napierw coś o sobie. Mam 27 lat, i pewnie nie będę oryginalna pisząc, że zawsze
      moim marzeniem było wyjechać, sprawdzić się/spróbować życia poza granicami
      naszego kraju. Teraz nic co krępowałoby mnie emocjonalnie, nie trzyma mnie w
      kraju i może dałabym sobie "szansę" ale oczekuję popowiedzi i bardzo na to
      liczę. Większość forumowiczek świetnie sobie radzi to i ja może przedstawię
      swój profi: pracuję w Warszawie na stanowisku asystentki w jednej z
      większych "korporacji". Umiem język angielski w stopniu zaawansowanym, ale że
      nie używam go na codzień nieco ta umiejętność się przykurzyła, umiem doskonale
      się posługiwać komputerem, bezwzrokowe maszynopisanie, wyższe wykształcenie
      (socjologia-niestety:-(. A teraz chwila prawdy: Czy mam szansę wyjechać i być
      chociażby jakąś pomoca biurową w Angli?? Jestem silnie zmotywowana.
      Wiem, że nie chcecie aby to było forum informacyjne, ale postanowiłam spróbować.
    • effata 92. d.su 22.06.05, 14:20
      • d.su Re: 92. d.su 24.06.05, 18:58
        Witam serdecznie
        Mam na imie Dorota. W Anglii jestem od lutego, poczatkowo mieszkalam w
        Bridgwater w Somerset, obecnie w Weston-super-Mare w North Somerset.
        W Polsce skonczylam ogrodnictwo, ale pracowalam w hotelu i to samo robie tutaj -
        pracuje w recepcji. W niedlugiej przyszlosci mam jednak zamiar to zmienic na
        cos ambitniejszego, na razie powoli nabieram "obycia" i doswiadczenia w pracy.
        Na forum Polki w Anglii trafilam dzieki lol21ndm, ktora osobiscie poznalam
        zaledwie tydzien temu, ale juz "dluzsza chwile" znamy sie z "Forum dla
        wszystkich".
        Twoje forum, effato, bardzo mi sie podoba (ten porzadek przede wszystkim ;) ) i
        juz tu zostane, majac nadzieje, ze czasem moje watki komus sie przydadza
        Pozdrawiam
        D.Su.
    • mangustae Re: Uczestnicy forum 22.06.05, 19:37
      Dopisuję się :)

Mieszkam w Polsce, ale powoli rozglądam się za możliwościami pracy w Anglii
      (biotechnologów jednak za bardzo ojczyzna nie potrzebuje...).
      Tegoroczne, czyli ostatnie wakacje chcę spędzić w GB - jadę po raz pierwszy
      zobaczyć, jak tam jest :)

pozdrawiam znad michy pysznych truskawek
      • paola_k2 Re: Uczestnicy forum 22.06.05, 20:48
        Witam i ja!
        Mam na imię Paulina. Od pół roku mieszkam i pracuję na północy Anglii w
        regionie Cumbria. Okolica piękna, góry, jeziora, wietrznie, mglisto, ale bywa i
        słonecznie. W Polsce Skończyłam studia, wspaniały kierunek polonistykę :) Tutaj
        pracuję w kawiarni, mój mąż na stacji benzynowej. Mieliśmy szansę wyjechać
        razem i razem rozpocząc pracę. Zamierzamy tutaj pozostać. Jak długo jeszcze nie
        wiem.
    • effata 95. basia313 22.06.05, 23:45
      Dziekuje serdecznie za przyjecie mnie na to sympatyczne forum i to w tak
      expresowym tempie.
      W Londynie mieszkam juz 9 lat. MAm dwie kochane corki i kochanego meza. Mysle,
      ze powoli przestawilam sie na angielskie myslenie, ale juz sie nie moge
      doczekac wyjazdu do Polski na wakacje. Ach ten polski chleb...
      Mam duze doswiadczenie z racji dlugiego pobytu w Anglii w wielu sprawach ale
      mama tez wiele pytan i na wiele z nich znalazlam juz odpowiedz na tym forum.
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • mamusia.o Re: Uczestnicy forum 23.06.05, 22:05
      Witam szanowne grono Forumowiczek:-) Dziękuję za dopisanie mnie do listy. Mam
      na imię Monika. Jestem w Anglii od kwietnia 2004. Słabe mam doświadczenie w
      wielu sprawach związanych z życiem w tym dziwnym kraju więc z wielką radością
      znajduję na forum odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
      Mam dwoje dzieci: Kuba ma 3 lata i 8 miesięcy a Julka ma 8 miesięcy. Mieszkamy
      obecnie w Londynie w West Acton.
      Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie.
    • effata 97. agulenka 24.06.05, 14:45

• effata 98. yndrk 24.06.05, 15:19
    • effata 99. evalon 28.06.05, 15:02
    • effata 100. eballieu 28.06.05, 15:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka