wdrodze A ja tez z Kaszub... 28.08.05, 01:10 Wiekszosc zycia spedzilam na Kaszubach (Niedamowo,okolice Koscierzyny),pozniej mieszkalam kilka lat w Gdyni i wyemigrowalam do Anglii... Odpowiedz Link
aneta28 Re: A ja tez z Kaszub... 17.10.05, 23:06 W Koscierzynie pracowalam w szpitalu pare lat.Teraz mieszkam i pracuje tutaj.Gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link
sealpup_uk Lodz 28.08.05, 21:07 O kurcze, jeszcze chyba nikt z Lodzi sie nie dopisal. Jest ktos? :) Odpowiedz Link
evita1972 Re: Skąd jesteście? 29.08.05, 11:43 a ja ze Szczecinka(zachodniopomorskie).Podoba mi sie tu u Was na forum Odpowiedz Link
seven_sisters Re: Skąd jesteście? 30.08.05, 12:02 Jelenia Gora i tesknie za czasami, kiedy wsiadalismy w autobus czerwony i za parenascie minut moglismy zaczac wedrowke po Karkonoszach... W Londynie jest tak plaaasko! Odpowiedz Link
nikatara Stalowa Wola!! 31.08.05, 07:07 Udało się!! Mój entuzjazm dotyczy możliwości pisania do Was! Bo przyjęto mnie na forum. Południowo-wschodznia Polska jakby ktoś szukał, blisko pięknego Sandomierza. Ale niedługo Londyn. Mimo wszystko się cieszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
evita1972 Re: Skąd jesteście? 31.08.05, 12:09 Ja jestem ze Szczecinka(zachodniopomorskie)ze stolica w Szczecinie Odpowiedz Link
ninagrela Lublin 02.09.05, 00:45 A ja jestem z Lublina i wcale mi sie nie teskni. Szkoda troche ze obok dotychczasowego miasta rodzinnego nikt nie pisze gdzie mieszka obecnie tutaj w UK, byloby ciekawiej. Ja mieszkam teraz w Kent, dokladnie Thanet a dokladniej Ramsgate. Odpowiedz Link
effata Re: Lublin 02.09.05, 00:59 Szkoda troche ze obok dotychczasowego miasta rodzinnego nikt nie pisze gdzie > mieszka obecnie tutaj w UK, byloby ciekawiej. > Ja mieszkam teraz w Kent, dokladnie Thanet a dokladniej Ramsgate. Bo o tym, czesc osob pisze w watku UCZESTNICY FORUM (link na gorze), ale moze faktycznie fajniej by bylo razem np. effata WARSZAWA-LONDYN (oj, jak banalnie zabrzmialo :( ale na to niestety nie wpadlam, a chyba teraz juz ci co sie wpisali nie beda chcieli sie powtarzac :( Odpowiedz Link
latarnik Re: A ja tez ostatnio mieszkalam w Gdyni 17.10.05, 22:22 Generalnie jestem z Gdyni. I tam chce wrocic. Poza tym mieszkalem tez w Bydgoszczy, Warszawie, Poznaniu, Sopocie i Gdansku, a w miedzyczasie jeszcze w innym Trojmiescie, na troche innym kontynencie ;) Teraz mieszkam we wschodnim Londynie, chociaz swoja przygode z Anglia zaczalem w Felixstowe. Pozdrawiam wszystkich z Trojmiasta i okolic :) Odpowiedz Link
latarnik Re: A ja tez ostatnio mieszkalam w Gdyni 18.10.05, 00:55 Nie :) Podpowiedz - kontynent na poludnie od Europy :> Odpowiedz Link
mgna Re: A ja tez ostatnio mieszkalam w Gdyni 18.10.05, 13:29 Hmmm...totalnie zgaduje... czy Port Elizabeth-Grahamstown-East London, czy Cape Town-Mossel Bay-Port Elizabeth??? Odpowiedz Link
latarnik Re: A ja tez ostatnio mieszkalam w Gdyni 18.10.05, 21:36 Jak to sie nazywa? Thinking outside the box? ;) Mieszkalem 3 lata w Trypolisie, w Libii. Przyznasz ze to Trojmiasto, prawda? ;) Chociaz nie kazdy pewnie wie, ze ma wiele nazw, miedzy innymi Garden City (oficjalna nazwa, nalezy tak paczki pocztowe adresowac). I ze nie jest stolica Libii, bo stolica jest ruchoma i powinna sie co 7 lat zmieniac (ale jak ja mieszkalem, to chyba przez dwie kadencje bylo to rodzinne miasteczko Kadaffiego). Ale podziwiam wytrwalosc w zgadywaniu :) Odpowiedz Link
mgna Re: A ja tez ostatnio mieszkalam w Gdyni 21.10.05, 20:32 Nareszcie znalazlam ten watek... Przebiegle, ale nie zaprzecze ze to nie Trojmiasto :) Teraz po glowie sie bije ze nie sciagnelam klapek z oczu! (Wytrwalosc ciekawstwo pobudzilo) Odpowiedz Link
djabholden Gdynia/Gdansk 27.10.05, 00:24 Chociaz urodzona w Elku to potem juz mieszkalam w Gdyni a od mamy wyprowadzilam sie do Gdanska. Teraz w Stalmine (Lancashire). I wlasnie za Trojmiastem, szumem morza i plaza poza sezonem tesknie najmocniej. No i za mama i znajomymi. Odpowiedz Link
mallgosha Gdansk/Sopot 27.10.05, 01:55 Pochodze z Gdanska, ostatnie lata spedzilam w Sopocie /praca, mieszkanie/. To wlasnie sopockiej plazy mi brakuje, spacerow przy kazdej pogodzie, grzanego wina nad morzem, ktore pomagalo i na rozne nastroje. Tymczasem w jesienne wieczory popijam herbatke z rumem, a do morza daleko. Dobrze mi sie tu mieszka i nie mam zamiaru wracac do pieknego Gdanska, czy Sopotu, bo urok tych miejsc jesc nie daje... Odpowiedz Link
latarnik Re: Gdansk/Sopot 27.10.05, 22:08 Wiem, ze mielismy tu sie chyba nie dopisywac, ale nie moge sie powstrzymac... Od razu mi przed oczyma stanal bar "Przystan" i grzane wino, gdy za wielkim oknem plaza i jesienny/zimowy wiatr, morze... Ech. Odpowiedz Link
mgna Re: Gdansk/Sopot 27.10.05, 22:56 wiec swoje wtrace ;) wiecie ze ja nigdy nie bylam w Gdansku, a tak zawsze chcialam sie tam wybrac, tylko pochwaly zawsze slysze :) Odpowiedz Link
mallgosha Re: Gdansk/Sopot 28.10.05, 01:12 Bar "Przystan" to najblizsze skojarzenie jakie mi przychodzi do glowy w zwiazku z grzanym winem. Zastanawiam sie jakby tu pryrzadzic takie grzane winko. Tubylcy chyba nie znaja tego. Rozmawialam z kilkoma znajomymi, szukalam w sklepach i nic. W Polsce, czy Szwecji mozna bylo kupic mieszanke przypraw lub koncentrat. Dla leniwych byl cudowny "Grzaniec Galicyjski". Odpowiedz Link
deadeasy Re: grzane wino 01.11.05, 09:56 Mozna dostac "gotowce" w dziale z przyprawami i winami ale to raczej jest sezonowe wiec radze sie obkupic teraz bo w lecie moze nie byc. Przyprawy nazywaja sie "Mulled wine". Latwo jest jednak zrobic takie wino samemu, troche cynamonu, wanilii, owocow cytrusowych, cukru (ja wole brazowy). Mozna tez "podrasowac" innym napojem wyskokowym ;o) Odpowiedz Link
mallgosha Re: grzane wino 07.11.05, 18:48 Dziekuje za informacje. Poszukam w okolicznych sklepach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
sulasia13 Re: Lublin 11.09.05, 01:09 Ja studiowalam w Lublinie, a pochodze z miasteczka 50 km pod Lublinem :)Od nowego roku bede mieszkac w Epsom/Ewell Odpowiedz Link
rozyczko Re: Kielce 08.09.05, 22:59 czesc Przeczytalam cala liste i widze, ze nie ma tu nikogo z Kielc :( No to ja sie zglaszam :) Studiowalam we Wroclawiu - jak ja lubie to miasto ! Serdecznie pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
fedorka Re: Skąd jesteście? 11.10.05, 10:45 Jestem z Trójmiasta. Większość życia mieszkałam w Gdyni, potem był Sopot i ostatnie 5 lat Gdańsk. Teraz mieszam w Newcastle Odpowiedz Link
magdapol75 Re: Piaseczno k/Wa-wy 11.10.05, 18:32 Urodzilam sie w Warszawie,pierwsze 3 lata zycia mieszkalam w Konstancinie (gdzie jest mojej mamy rodzinny dom),a pozniej do 18 roku zycia w Piasecznie. Odpowiedz Link
feliscat 3miasto 11.10.05, 21:04 A ja pochodzę ze Słupska, ale ostatnie 10 lat mieszkałam w Trójmieście (najpierw 2 lata Sopot, potem już Gdańsk), nie ma to jak morze! Odpowiedz Link
fanfarek Jawor,Wroclaw,Londyn,Chelmsford 14.10.05, 16:25 Jawor,Wroclaw,Londyn,Chelmsford :):):) i ciagle mysle czy nastepne nie bedzie Oslo ,hihi Odpowiedz Link
hwyl Re: Skąd jesteście? 18.10.05, 15:59 Ja tez z Trojmiasta!! (Sopot). Milo jest wracac nad polskie morze! Odpowiedz Link
lena81 kolobrzeg/szczecin 21.10.05, 21:30 Hej ja ur sie w szczecinie do ktorego wrocilam na studia(swoja droga osoby ze szczecina pozdrawiam)ale za swoje miasto uwazam maly przesliczy kolobrzeg(poza sezonem oczywiscie)za ktorym tesknie niemilosiernie:) jest ktos z tych rejonow??? Odpowiedz Link
dariazv Re: kolobrzeg/szczecin 01.11.05, 01:46 ja urodzilam sie w innej czesci polski ale studiowalam tez w szczecinie. Bardzo lubie to miasto i juz nie moge sie doczekac kiedy znow je odwiedze...Ah te blonie i waly... Odpowiedz Link
latarnik Re: kolobrzeg/szczecin 01.11.05, 08:59 Szczecin znam glownie sluzbowo - pracowalem dla firmy z siedziba w Szczecinie. Ale w sumie kojarzy mi sie niesamowicie sentymentalnie z jednego powodu: wyjechalem do Anglii i po ponad pol roku wracalem steskniony do kraju. Tanie linie lotnicze nie lataly jeszcze do Polski, wiec polecialem Ryan Air do Berlina, skad odebral mnie moj znajomy i podrzucil do Szczecina. Odstawil kolo polnocy na dworzec (musial wracac do pracy) i tam czekalem 2-3 godziny na pociag do Trojmiasta. Jaki ja bylem szczesliwy! Podobalo mi sie wszystko. Okropny szczecinski dworzec PKP budzil nostalgie. Bezdomny okazal sie doskonalym towarzyszem rozmow, wciagnelismy razem parowki zakupione w nocnym, popilismy kefirem i dyskutujac o zyciu poszlismy nad rzeke, ogladac wschod slonca... Ja wiem, ze wszystko widzialem w rozowych barwach, bo bylem steskniony za Polska, ale nawet nie zauwazalem kontrastu - wysiadam z samolotu przylatujacego z UK praktycznie w objecia bezdomnego na paskudnym dworcu, potykajac sie ze zmeczenia spaceruje po dziurawych ulicach, a czuje sie, jakbym wlasnie znalazl sie w raju :) Opryskliwa pani w kasie tez byla cudowna, bo wiedzialem jaki zart rzucic, zeby przestala sie dasac i po prostu poczulem sie u siebie :) Od tamtej pory Szczecin kojarzy mi sie z powrotami do Polski i z tym uczuciem, ze jestem znowu u siebie... Mimo ze teraz powroty wygladaja juz zupelnie inaczej :) Odpowiedz Link
inet1 Lublin 27.10.05, 08:22 A ja całe życie w Lublinie. Fajne miasteczko. Wszedzie można dojśc piechotą. pozdrawiam Darek Odpowiedz Link
edavenpo Re: skad jestescie 07.11.05, 22:39 Ja jestem z Pily (wielkopolskie), studiowalam w Toruniu, teraz Londyn ;-) Odpowiedz Link
hooanita GDYNIA -Trojmiasto 07.12.05, 07:31 Hooanita wraz z familjada, jestesmy z GDYNI. Kochamy morze wiec zawsze kiedy planowalismy mieszkac "abord" planowalismy gdzies nad morzem. Manchester tez jest nad morzem tylko ze trzeba do niego dojechac. Odpowiedz Link