wdrodze 30.08.05, 09:39 Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości. Helmut Schmidt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
small_elephant Re: mysl poranna 30.08.05, 11:04 ech, to mi humor z rana poprawilas, bo ja zawsze taka pelna watpliwosci... ;) Odpowiedz Link
wdrodze dzis niestety znow nie bylam pewna siebie... 30.08.05, 14:49 I nie wiem czy w tym wypadku to objaw madrosci.Podczas zakupow na miescie weszlam do takiej niby kawiarenki gdzie sprzedaja pasties.Moj blad jednak ze nie zaznaczylam ze chce zakupiona pasty zjesc na miejscu.Wiec za chwile podeszla do mnie niby sympatyczna panienka i po prostu wyprosila mnie choc przybytek nie byl zapelniony nawet w polowie.Poczulam sie upokorzona i bardzo wkurzona jednak nie zareagowalam odpowiednio.Powiedzialam tylko:"ale przeciez kupilam to tutaj" i wyszlam w wielkim wzburzeniu.Powinnam mocniej zaprotestowac. Odpowiedz Link
small_elephant Re: dzis niestety znow nie bylam pewna siebie... 30.08.05, 16:04 no, tak, dlatego z usmiechem napisalam, ze jestem taka niepewna, bo w moim przypadku niepewnosc zwykle nie wynika z madrosci... wiem, co czujesz, tez mi sie takie dziwne rzeczy przytrafialy. jednak odkad zostalam samodzielna dziewczynka na obczyznie, jestem bardziej zdecydowana. mi sie czesto przytrafia, ze nie chca mi sprzedac papierosow badz wpuscic mnie do pubu (mimo moich 24 wiosen). na poczatku czulam sie strasznie obruszona- jak gowniarz, ktorego sie przylapalo na czyms zakazanym. i zdarzalo sie, ze wychodzilam ze sklepu bez fajek. a teraz smieje sie ze sprzedawcow, ktorzy z satysfakcja prosza o dowod. a jest sie z czego smiac- ich miny, gdy czytaja moja date urodzenia, sa nieopisane. pozdr Odpowiedz Link
wdrodze Re: dzis niestety znow nie bylam pewna siebie... 30.08.05, 16:24 Nie zawsze mi sie zdarza byc tak nieasertywna jak dzis ale ciagle jeszcze niestety zdarza sie. Small elephant przepraszam ze pytanie poza tematem:w jakiej czesci Anglii mieszkasz bo ja wlasnie uparcie szukam milych osob z poludniowego zachodu,a dokladniej z Devon.Ja mieszkam na prowincji,w Newton Abbot.Pozdrawiam Odpowiedz Link
small_elephant Re: dzis niestety znow nie bylam pewna siebie... 30.08.05, 17:46 ja niestety na poludniowym wschodzie, w east sussex. tez szukam milych osob- kilka fajnych tu mam, ale poniewaz pracuje dluzej niz reszta, nie ma za bardzo kiedy sie spotkac. a co do asertywnosci, to powiem tak: nie ma chyba nikogo, kto jest asertywny w kazej sytuacji. ja sie ucze asertywnosci dopiero jak sie iles razy zachowam bardzo nieasertywnie. choc musze przyznac, ze moja asertywnosc wzrasta zdecydowanie w tym kraju. nie wiem dlaczego, ale tak jest. pozdrawiam Odpowiedz Link
edavenpo Re: dzis niestety znow nie bylam pewna siebie... 30.08.05, 21:24 small_elephant napisała: moja asertywnosc wzrasta zdecydowanie w tym kraju. nie wiem dlaczego, ale tak jest. ______ Ciekawa obserwacja... Ja uwazam ze to dlaetgo ze ludzie sa tu przyjemniejsi i szansa na wdanie sie w pyskowke tylko dlatego ze zwrocilas na cos uwage/poprosilas o cos co cio sie nalezy, jest znacznie mniejsza niz w naszym kraju rodzinnym... Odpowiedz Link