Dodaj do ulubionych

sklepowe karty lojalnosciowe

28.10.05, 22:29
Jakie najbardziej oplaca sie miec? Ja mam Bootsa, Sainsbury's i Tesco i
uwazam, ze ta pierwsza jest najlepsza. Punkty zbiera sie latwo i nawet nie
kupujac duzo, mozna naprawde sporo pieniazkow (relatywnie sporo) uzbierac i
wymienic na cokolwiek sie chce. Za to te supermarketowe jakos mnie nie
urzekly (moze bo mam tylko dwuosobowe gospodarstwo).
Zastanawiam sie nad Topshopem, 10% znizki przy kazdym zakupie...

Z jakimi kartami macie doswiadczenie?
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 22:33
      mam te same co Ty i nie narzekam. Boots to wiadmomo - kopalnia darmowych
      rzeczy, w Sainsbury dostaję co 2 tyg zniżkę (nie zbieram punktów) jakieś 2-4
      funty.
      Ja jako studentka i tak mam w wielu sklepach 10% zniżki i pewnie się to nie
      łączy z kartami sklepowymi...
      • netimka Re: sklepowe karty lojalnosciowe 30.10.05, 20:26
        ja mam oczywiscie Boots, juz nie raz kupowalam za punkciki (zreszta ta karte
        juz miala wyrobione nim mi dali platnicza w banku ;-)) , oprocz tego ta z Tesco
        choc jeszcze nie skorzystalam z zadnych kuponow/znizek na nia pewnie mam za
        krotko i za malo na nia kupuje. ostatnia karte jak mam i bardzo lubie i uzywam
        do do Body Shopu, niestety kosztuje 5funtow ale daja Ci prezent na urodziny za
        5funcikow wiec wychodzi na zero a dla kazdego zakupu mam 10% taniej nawet na
        rzeczy przecenione... tak jak ostatnio np. taki zestawik z papaja ;-)))
        • natalia.brzeska Re: sklepowe karty lojalnosciowe 30.10.05, 20:32
          Za spłatę karty Barclays dostawało się Nectar Points jednak teraz z tego
          zrezygnowali. Podobnie zresztą Vodafone.
          Tak więc teraz mało tych punktów nam się zbiera, jednak latem zaczęliśmy sporo
          tych punktów "wydawać", przede wszystkim w Argos na różne "duperele" kuchenne,
          a także w Sainsbury's płaciliśmy za zakupy.
    • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 22:38
      ja mam bootsa, ale poki co tylko ten kartonik czekam juz prawie 3 tyg i nic nie
      dostalam :( i w sumie to sie ostanio wkurzylam bo wzielam ten magazyn i mialy
      byc ukryte punkty i nic. moze to nie dziala z karta tymczasowa wie ktos ?
      innych kart nie mam
      • leggetta Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 22:42
        mam karte boots i nic nie dostalam za darmo. najpierw musze nazbierac punkty a
        pozniej zamieniam je na wybrane produkty ze sklepu.
        • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:05
          w sumie to jest troche jak za darmo ;) szczegolnie jak masz 300 dodatkowych
          punktow przy zakupie tuszu albo potrojne punkty. i wtedy masz za darmoche
          jakies 5£
      • chihiro2 Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 22:45
        Ukryte punkty, to oferta typu: "Kup kanapke, dostaniesz 200 punktow". Musisz
        cos kupic wreczajac kupony z konca pisma. Mnie sie nigdy te kupony nie
        podobaja :(
        Jagienka, a jak Ty robisz, ze dostajesz znizke w Sainsbury's?
        • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:03
          no chyba nie bo jak zobaczysz magazyn to tam np jest .... - 2.49/249 puntkow. i
          tego jest wiecej niz te kilka kuponow na koncu
          • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:08
            a propos bootsa to czy mozecie cos polecic szczegolnie fajnego z No7 ? bo ja
            mam te kupony do wykorzystania, poki co kupilam chusteczki do demakijazu,
            cienie i krem pod oczy. i zastanawiam sie co teraz.
            • chihiro2 Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:18
              Ja dopiero niedawno odkrylam te firme, po probce podkladu. Polecam wlasnie
              podklad Stay Perfect kolor nude. Zakupilam tez baze do paznokci so smooth i
              blyszczyk bezbarwny i tak: baze dostalam gratis (byla oferta "3 for 2"),
              dostalam 250 dodatkowych punktow z jakiegos kuponu, i jeszcze odjecli mi £5 z
              innego kuponu. I tym sposobem zaoszczedzilam cale £11. A wszystkie te produkty
              naprawde planowalam kupic :)
              • edavenpo Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:21
                Nectar z Sainsbury's i Clubcard z Tesco's.

Lubie Nectar bo czesto jak przesadze z wydawaniem to odliczam z rachunku wartosc punktow, do tego
                mozna zbierac punkty z Vodafone, E-Bookers i BP.
                • basiaj79 Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:26
                  potwierdzam, na karcie z Bootsa punkty jakby same sie gromadza:)
                  natomiast karty z Sainsbury's nie moge sie doczekac. Wniosek wypelnilam juz
                  jakis czas temu, pewnie dalej niz 2 miesiace temu, i nadal nic nie dostalam:(
                  Powoli juz trace cierpliwosc. Ale cierpliwie caly czas gromadze stare rachunki,
                  bo z Customer Service dowiedzialam sie, ze jak juz dostane karte, to pieniazki,
                  ktore juz u nich wydalam beda przeliczone na punkty.
                • justa1131 Re: sklepowe karty lojalnosciowe 23.05.13, 18:51
                  Witam :) bardzo proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety dotyczącej poziomu satysfakcji z uczestnictwa w programie lojalnościowym Tesco/Carrefour. Wyniki ankiety zostaną wykorzystane w mojej pracy magisterskiej.
                  Ankieta znajduje się tu: www.anki etka.pl/ankieta/114781/poziom-satysfakcji-klienta-z-uczestnictwa-w-programie-lojalnosciowym-tesco-clubcard-oraz-carrefour-rodzinka.html
                  (aby link zadziałał trzeba skasować spację w słowie ankietka :))
                  Pozdrawiam i dziękuję za każde wypełnienie
              • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:28
                ja wlasnie sie zastanawialam nad tym podkladem wyglada fajnie moze sprobuje..
                • chihiro2 Re: sklepowe karty lojalnosciowe 28.10.05, 23:33
                  Ja go testowalam razem z Individualist Estee Lauder i musze przyznac, ze No7
                  jest lepszy - trwalszy, ladniej wyrownuje kolor cery i jakos tak ociepla (kolor
                  nude jest swietny). Poza tym fantastycznie sie rozprowadza i nie ma problemu,
                  ze cos sie nierowno nalozy (nakladam rano przy kiepskim sztucznym swietle i nie
                  ma smug ani zadnych nierownosci). Z kuponem £5 bardzo korzystnie ci wyjdzie.
                  Bez kuponu, moim zdaniem, tez.
        • jagienkaa Re: sklepowe karty lojalnosciowe 29.10.05, 23:14
          po prostu masz opcję zbierać punkty z Nectar (też w BP, Debenhams itp) i na coś
          je wymienić, albo co jakiś czas odejmuję te punkty od rachunku (zwykle się mnie
          pytają przy kasie). ALe to działa chyba tylko w supermarkecie, nie wiem czy
          można odjąć pieniądze na stacji benzynowej.
          Z tym Nectarem jest niestety tak, że oni mają customer services bodajże w
          jakichś Indiach, trudno się do nich dodzwonić, ostatnio dwa razy dzwoniłam do
          nich żeby mi odblokowali konto, naprawdę mi trudno było zrozumieć konsultantkę,
          powiedziała że w ciągu 24h wyśle nowe hasło. Po 3 tygodniach znowu zadzwoniłam,
          ta sama gadka, i dalej nie mam...
    • djabholden Re: sklepowe karty lojalnosciowe 29.10.05, 00:17
      Ja mam karty Boots - tez moja ulubiona (najwiecej punktow zawsze zbieralam gdy
      kupowalam pieluchy, szczegolnie ze maja czesto oferte 'wydaj £25 na dziecko i
      dostaniesz 500 punktow'), Nectar (kupony maja wartosc £2.5 ale w Adamsie sa
      warte £5) i Tesco. Polecam zbieranie kuponow Tesco gdy przychodza poczta co
      kwartal i wymienianie ich na 'deal tokens' bo wtedy maja poczworna wartosc. Ja
      wlasnie zbieralam przez ostatnie 18 miesiecy i wymienilam na kupony za ktore
      kupimy przejazd promem (Hull-Rotterdam) w drodze do Polski na Wielkanoc (juz
      sie ciesze bo pierwszy raz od wyjazdu jedziemy nie tylko latem). Aha i ostatnio
      mam karte Somerfield bo bez niej z pewnych ofert nie mozna skorzystac.
    • leggetta skad wiecie... 30.10.05, 23:16
      ...ktore produkty w Bootsie mozecie "kupowac" za punkty? slyszalam ze czesc
      produkow jest wykluczona z tej promocji. czy sa one jakos oznakowane na polkach?
      • basiaj79 Re: skad wiecie... 31.10.05, 00:00
        produkty te sa oznaczone zielona (chyba)gwiazdka na plakietce z cena
        • basia313 Re: skad wiecie... 31.10.05, 09:23
          a teraz juz prawie wszystko, chyba z wyjatkiem lekow mozna kupic za punkty i za
          prawie wszystko te punkty mozna dostac.
          Nalezy jednak zauwazyc, ze bardzo czesto Boots ma drozsze produkty niz np
          Superdrug. Tak wiec nie robi roznicy fakt ze dostanie sie te punkty w Boots-ie
          bo i tak sie wiecej zaplacilo niz np w Superdrug-u. Pamietam tez natomiast ze
          pieluchy nie sa drozsze w Boots-ie niz w Superdrug-u, bo pewnie mamy szybko by
          to zauwazyly, wiec mamy, ktore maja male dzieci na pewno robia lepiej kupujac w
          Boots-ie, bo SUperdrug nie ma zadnej karty.
          • natalia.brzeska No7 31.10.05, 10:20
            No właśnie, zgadza się co Basia napisała. Ja często też zamiast kupic w Bootsie
            to idę do Superdrug, czy nawet Wilkinson, gdyż tam jest taniej i żadne punkty
            nie rekompensują tej różnicy. Niektóre rzeczy są nawet tańsze w Sainsbury's,
            szczególnie, gdy jest Buy one get one Free.

Chihiro pytała o no 7. No więc ja kupiłam sobie błyszczyk (też dlatego, ze
            miałam kupon, tak więc zamiast 7 GBP zapłaciłam 2 :-) Jest to błyszczyk High
            Shine w kolorze Whisper 10. Jestem bardzo zadowolona i z pewnością kupię sobie
            więcej tych błyszczyków :-)
            • chihiro2 Re: No7 31.10.05, 10:26
              To nie chihiro pytala o No7 tylko neeki, ale mniejsza o to :) Czuje sie
              zaszczycona, ze to wlasnie moj nickname zapamietalas :)))
              A blyszczyki maja fajne, ja jeszcze w prezencie (byla taka oferta jakis czas
              temu) dostalam m.in. szminke bezowa - bardzo dobra, przyjemna, nawilzajaca
              nawet. I podoba mi sie, ze kolor taki neutralny, bo w tych prezentach
              dolaczanych do zakupow czesto kolory szminek sa beznadziejen (krwista czerwien,
              jakis fioletowy roz albo cos rownie zjadliwego). A bez sie zawsze przydaje.
          • neeki Re: skad wiecie... 01.11.05, 00:10
            kiedys kupowalam wszystko w superdrug bo myslalam ze boots drozszy ale jak sie
            przeliczy te wszystkie promocje to wcale tak nie wychodzi. ponadto jak sie
            dobrze kombinuje... ;) ostatnio byly potrojne punkty, za tusz 10 £ dalam a
            jeszcze dolaczyli mi 300 punktow plus kupon na 5 £ wiec uwazam ze zrobilam
            bardzo dobry interes.
            teraz jeszcze powtarzam pytanie. czy ktos kupuje z tymi ukrytymi punktami w
            magazynie ? jesli jest napisane ...... 2.49/249 punktow. nie mam na mysli
            kuponow z tylu. bo ja probowalam i mi nie dali tych punktow podobno dlatego ze
            nie mam jeszcze stalej karty. ale nie wiem...
      • netimka Re: skad wiecie... 31.10.05, 10:13
        jest taka mala gwiazdka obok ceny...
    • fatemeh Re: sklepowe karty lojalnosciowe 01.11.05, 11:20
      Boots - choc kupuje rzadko i tylko w promocji (najczesciej BOGOF lub iles tam
      procent taniej) lub korzystajac z kuponow dajacych dodatkowe punkty.
      Tesco - bo mam akurat Tesco Express obok domu i dosc czesto zagladam sie
      Body Shop - dalam sobie wcisnac (byla do nabycia za 50% ceny) i nie zaluje bo
      Body Shop to byla milosc od pierwszego powachania ;)
      Matalan - to dziwna karta ktora NIC nie daje ale musialam ja sobie wyrobic by
      dokonywac tam zakupow. Raz tylko dostalam voucher znizkowy £5 za zakupy na kwote
      minimum £30 z katalogiem Matalana
      • neeki Re: sklepowe karty lojalnosciowe 02.11.05, 22:14
        a ja wreszcie dostalam moja karte :) jutro sie udaje do maszyny ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka