Dodaj do ulubionych

assessment centre

29.10.05, 20:02
Dostalam zaproszenie na interview w sprawie pracy w lokalnym councilu. Radosc ma byla wielka, ale jak sie dowiedzialam jak to interview bedzie wygladac to mnie strach oblecial. Zajmie to caly dzien (9-5), bedzie aptitude test, rozmowa i bog wie co jeszcze. Czyli generalnie zlustruja mnie dokladnie. Doczytalam sie ze taka forma interview zwie sie wlasnie assessment centre. Macie moze jakies doswiadczenia z tym zwiazane? A moze ktoras z dziewczyn pracuje w recruitment i moglaby udzielic jakichs inside information ;) Z gory dzieki za wszelkie info. A moze napiszcie jakie ogolnie macie doswiadczenia z interviews? Pzdr
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: assessment centre 29.10.05, 20:28
      Agnieszka,
      za 2 lata jak już skończę moje Human Resources Management to Ci powiem:) mogę
      Ci ewentualnie tylko przepisać teorię z książki;)
      powodzenia w każdym razie
      PS na pewno zawsze ważne jest team working!
      • agoos1 Re: assessment centre 29.10.05, 20:35
        Dzieki Jagienka:) Ta teoria to by mi pewnie nie zaszkodzila:) A to team work to mi sie po nocach sni, bo w mojej obecnej fantastycznej pracy o niczym innym na szkoleniach nie mowia. Przynajmniej bede mogla powiedziec ze doskonale wiem co to takiego. A z reszta zobaczymy. Ale mam pietra!
        • jagienkaa Re: assessment centre 29.10.05, 20:37
          będzie good:) ja właśnie piszę pracę na temat: "job satisfaction in teams" -
          smerfastyczne...zaglądnę do moich książek może będzie coś konkretnego
          • agoos1 Re: assessment centre 29.10.05, 21:06
            Dzieki:)
    • agcyb Re: assessment centre 31.10.05, 21:21
      Jesli to jest assessment centre z prawdziwego zdarzenia to oprocz interview i
      testu bedziesz miala zadania grupowe. Jakas konkretna porade jak sie podczas
      takich zadan zachowywac trudno dac, chyba najlepiej byc po prostu soba i nie
      przegiac w zadna strone, ale to jakie umiejetnosci sa dla nich wazne znajdziesz
      w tzw job/ person specification (czyli opisie wymagan wobec kandydata i
      kompetencji potrzebnych w pracy). Pewnie Ci to zreszta rowniez przyslali, sobie
      zerknij.

Powodzenia:)
    • princessjobaggy Re: do agoos 27.11.05, 22:59
      Jak tam poszlo to assessment centre? Na czym polegalo? Ciezko bylo?

Interesuje sie, poniewaz wiem, ze teraz w wielu firmach takie assessment
      centre organizuja i moze mi sie przyda.
      • agoos1 Re: do agoos 28.11.05, 00:19
        To assessment centre chyba jednak nie było z prawdziwego zdarzenia. Zrobili nam test na numerical skills. Potem interviews. Wszystko dosyc nieformalne i na luzie. Nastepnie cesc z nas dostala sie na tygodniowe szkolenie a po szkoleniu wylonili osoby, ktore zostaly zatrudnione. No i ja wsrod nich bylam:) I teraz jestem very happy i od jutra zaczynam sobie prace. Tak wiec prawdziwe assessment centre to to nie bylo. Raczej przydlugasny proces rekrutacyjny. Zwiedli mnie opisami, ze to caly dzien, ze beda testy itp.
        • jagienkaa Re: do agoos 28.11.05, 17:57
          gratulacje!!!
          • agoos1 Re: do agoos 28.11.05, 18:56
            Dzięki! Przede mna jeszcze dluuuugie szkolenie. Moj maz sie smieje, ze chyba nigdy nie zaczne pracowac. Ale jestem excited bo bardzo mi na tej pracy i na miejscu pracy przede wszystkim zalezalo. Pozdrowienia!
            • malwes Re: do agoos 28.11.05, 19:21
              Myślę, że na tym szkoleniu "załatwili" sobie część assessment centre.
              Tak naprawdę AC/DC (assessment centre/development centre) obejmują zwykle:
              - testy ADL (analiza danych liczbowych)
              - testy AIS (analiza informacji słownej)
              - interviews
              - case study, które są najprzeróżniejsze i zależą od tego czaego stanowisko
              dotyczy - mogą polegać na segregacji korespondencji i decycji czym się zajmiesz
              sama a co zdelegujesz aż po namalowanie obrazu farbą olejną ;)
              Pozdr,
              G.
              Polecam lektury stron SHL tam jest wiele o AC/DC
        • deadeasy Re: do agoos 29.11.05, 16:39
          Gratuluje i witam w klubie ;o)

Ja raz tylko mialam podobne testy. Pracy nie dostalam ale pocieszalam sie, ze w
          logice zmiescilam sie w "upper quartile" ... "numerki" polalam - bo juz mi
          glowka spuchla od patrzenia na rozne ksztalty, na dodatek ja w ogole "don't do"
          szybkich numerkow ;o). Ale doswiadczenie bylo ciekawe. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka