Dodaj do ulubionych

DVD unlimited rental

03.11.05, 15:31
Znajomy polecil nam taka stronke, z ktorej za 10 funtow/mies mozna wypozyczac
DVD doreczane poczta. Maja ogromny wybor, sa m.in seriale, ktore uwielbiam i
bajki dla dzieci i koncerty muzyczne i mnostwo innych. Chcialam zapytac czy
ktos z Was korzysta moze z takiej uslugi. Oto strona:
www.screenselect.co.uk/visitor/home.html
Obserwuj wątek
    • ashibashi Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 15:50
      Tak, my jestesmy zarejestrowani w Screenselect od kilku miesiecy.
      Jak do tej pory bez zadnych problemow - dyski przychodza na czas, nigdy nic nie
      zginelo (ani w jedna ani w druga strone).
      Kilka dni temu zarejestrowalismy sie tez w Amazon DVD Rental bo maja duzo
      wiekszy wybor filmow ktore nas interesuja - tzn. nie "blockbuster"!
      Problem z Amazon jest tylko taki, ze mozna wypozyczyc tylko 6 filmow na miesiac
      max a dla nas to za malo, wiec z tego powodu nie zrezygnowalismy ze
      Screenselect i korzystamy z obydwu!
      Pozdrawiam.
      • party5 Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 15:53
        o dzieki - to ja lece sie rejestrowac, tym bardziej, ze jest darmowy okres
        probny a juz mi slinka cieknie na pare filmow:)
        • chihiro2 Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 16:03
          Ja korzystalam dotychczas z lovefilm, ale za namowa znajomego przepisuje sie do
          screenselect. Korzysta od paru miesiecy i jest b, zadowolony. Mnie Lovefilm
          przestalo satysfakcjonowac kompletnie, wiec screenselect jest chyba najlepszym
          rozwiazaniem.
    • jennifer_e Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 16:06
      miałam właśnie zakładać podobny wątek ;)
      ja jestem maniakiem filmowym, a że tutejszy repertuar kinowy nie zawsze mi wystrcza więc od ponad półtora roku korzystam z LoveFilm, chyba pierwszego portalu dvd online rentals. No i mam już ich powoli serdecznie dosyć i rozglądam się za inną firmą.
      Kiedyś w The Guardian było porównanie największych wypożyczalni internetowych i na pierwszym miejscu był Amazon, LoveFilm na drugim, nie pamiętam na którym Screen Select. Brano pod uwagę między innymi ilość tytułów, cenę, obsługę klienta.
      Wszystkie działają mniej więcej na tej samej zasadzie. Płaci się miesięczną opłatę, np 9.99 i za to można sobie obejrzeć tyle filmów ile się da radę w ciągu miesiąca. Ale... dużo zależy od tego, jak szybko firma uwija się z wysyłaniem nowych filmów. Czasem uda się w tygodniu obejrzeć dwa, czasem ledwo jeden.
      Są też różne rodzaje członkowstwa, na przykład za 9.99 można mieć jednocześnie tylko jeden film, za 12.99 dwa, za 14.99 trzy filmy. (To są ceny z Love Film)
      Niestety, ja na przykład mimo iż mam wykupione 3 filmy na raz już od trzech dni czekam, żeby mi coś wysłali.
      Większość ma też promocje dla nowych klientów, na przykład pierwszy miesiąc za darmo itp, więc można się przekonać jak sprawnie działają. Chociaż na początku Love Film też był super, filmy wysyłane były tego samego dnia, gdy przez pomyłkę wysłali nie ten film co zamówiłam to dodawali kilka darmowych dni itp... z czasem niestety bardzo się pogorszyli.
      Jedyny plus to że mają naprawdę duży wybór filmów, i tych hollywódzkich i tych alternatywnych, jest nawet kilka polskich tytułów. Mają filmy nagradzane we wszystkich ważniejszych festiwalach, mają seriale telewizyjne, filmy dokumentalne, biografie reżyserów, pożyteczne sposoby na wyszukiwanie tytułów...

Jestem ciekawa doświadczeń osób, które korzystają z innych firm, szczególnie właśnie Amazon i Screen Select.
      • ashibashi Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 16:21
        Jestem i w jednym i w drugim.
        Chociaz w Amazon Rental jestem nowa.
        W Screenselect nigdy nie czekalismy dluzej niz 3 dni na nowo zamowiony film.
        Polecalabym opcje 3 filmow na raz bo wowczas zawsza ma sie cos w domu do
        ogladania.
        Amazon ma ogromny wybor filmow obcojezycznych (tak jak ty, jennifer, jestesmy
        maniakami filmowymi) - jakikolwiek film bys nie chciala to oni to na pewno
        maja! Chociaz juz sie zorientowalam , ze na niektore filmy trzeba czekac,
        nawet "very long wait" (nie podaja jak dlugo).

P.S. Tym, ktorzy nie widzieli tego w kinie polecam "The Edukators" (wypozyczony
        ze Screenselect!).
        • party5 Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 16:58
          No wlasnie - moze polecicie cos do ogladania (nie tylko lekkiego, latwego i
          przyjemnego)
          • ashibashi Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 17:34
            Polecam "Head On" - ale ten jest z tych zdecydowanie nie lekkich, latwych czy
            przyjemnych ;-)
      • chihiro2 Re: DVD unlimited rental 03.11.05, 17:15
        Ja korzystalam z lovefilm przez pare miesiecy i generalnie bylo ok. Nigdy nie
        przyslali innego filmu niz ten, o ktory prosilam, cenowo wychodzilo to swietnie
        (mialam najdrozsza opcje, ale ogladalam po ok. 4 filmy w tygodniu), nigdy nic
        nie zgubili, zawsze wysylka byla b. szybko. Ale od jakiegos czasu niemal kazdy
        film sie zacinal i trzeba bylo przeskoczyc jakas scene by moc dalej ogladac,
        albo nie dalo sie ogladac. Myslalam, ze to nasz dvd player jest niekompatybilny
        z laptopem (bo laptop stary,a dvd sie lekko nadpsuwa). Wiec zrezygnowalismy,
        kupujemy teraz laptop z dvd playerem w srodku. W miedzyczasie znajomy, ten co
        korzysta ze screenselect, wyjasnil, ze lovefilm sam sobie przegrywa filmy na
        plytki, ze nie ma oryginalnych. I tu jest pies pogrzebany, bo jakosc gorsza
        (aha, zacinalo sie zwlaszcza na muzyce w filmach, na szumach i innych
        dzwiekach).
        Chetnie bym sie zapisala do Amazon, skoro maja jeszcze lepszy wybor niz
        screenselect, zwlaszcza filmow zagranicznych, bo nie zalezy mi bardzo na
        amerykanskich hitach, ale skoro mozna tylko 6 miesiecznie... To za malo.
    • netimka ScreenSelect.co.uk + punkty w Boots 05.11.05, 17:53
      jak ktos sie jeszcze nie zapisal a planuje,to mozna sie u niech zapisac przez
      link z Boots i punkciki tez sie bedzie dostawac :-)

www.screenselect.co.uk/boots/?brand=boots&refer=boots&fr=9.05051452403171&wblinktype=HPD&wblinkdetail=D2P4
    • latarnik Do maniakow filmowych. 05.11.05, 18:50
      Ktos napisal, ze tutejsza oferta kinowa nie satysfakcjonuje i niestety sie z
      tym zgadzam.

Ale jednak wole podobna oplate (bylo 9.99, teraz jest 10.99) zaplacic
      miesiecznie za karte do kina. Jesli w Waszej okolicy jest siec UGC (ostatnio
      zmieniaja nazwe na Cineworld), to polecam. Majac taka karte mozna chodzic na
      dowolna ilosc filmow. Mam kino po drodze z pracy i wlasciwie nie ogladam
      telewizji, bo nie ma po co. Niestety, wybor ambitniejszych filmow w tej sieci
      jest niewielki (chociaz czasem zdarzaja sie perelki, ale to naprawde wyjatki),
      a do tego w Londynie w kinie do ktorego chodze nie ma zadnych 'akcji
      dodatkowych'. W Ipswich na przyklad w kazdy wtorek wieczorem byl jakis znany
      film z historii kina. Ciekawie bylo zobaczyc Top Gun w kinie, a nie w
      telewizorze, czy Przeminelo z Wiatrem (chyba po raz pierwszy w calosci
      obejrzalem, bo w TV glownie w Swieta to nadaja i zawsze jest cos do zrobienia w
      trakcie filmu) :)

Macie swoj ulubiony film, ktory mozecie ogladac dowolna ilosc razy i na
      wyrywki? (Od razu wykluczam "Misia", bo on jest poza konkurencja, wiekszosc
      polskich komedii tez!) :)
      • gogmagog Re: Do maniakow filmowych. 06.11.05, 20:11
        Wlasnie sie zapisalam do Screenselect i po dwoch dniach dostalam pierwszy film,
        wiec polecam. Ale cos mi sie wydaje, ze taka karta do kina to nawet lepsze
        rozwiazanie. Uwielbiam klimat w salach kinowych, lacznie z zapachem prazonej
        kukurydzy, no i ten wielki ekran. Dzieki za pomysl!

A od poczatku, od konca, od srodka w przod i wstecz moge ogladac Zywot Briana
        wedlug Monty Pythona! :)
    • jagienkaa Re: DVD unlimited rental 06.11.05, 20:24
      dobrze wiedzieć, bo taki Blockbuster to trochę zdzierstwo (chociaż właśnie wąż
      pożyczył Gwiezdne Wojny III prequel).
      Z tym że od kiedy mam Cyfrę +, HBO, i Freeview to nie nadążamy z oglądaniem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka