jagienkaa 25.01.06, 22:40 www.ryanair.com/site/EN/news.php?yr=06&month=jan&story=gen-en-250106 hmmm co za zdzierstwo. Już widzę jak ludzie będą upychać torby w 'pawlaczu';) tzn lukach bagażowych w samolocie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex_koz Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 25.01.06, 22:44 ja w ogole nie lubie ryanaira...., a latam jak musze bo tanio;) najbardziej nie lubie tych okropnych niebieskich mundurow personelu na pokladzie, i tego czepialstwa w kwestii bagazu....;) Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 25.01.06, 22:46 ja lecę na Wielkanoc pierwszy raz i już się denerwuję. Odpowiedz Link
alex_koz Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 25.01.06, 22:49 teraz juz zaluje ze taki post wyslalam,i Jagienke do ryanaira uprzedzam;) Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 25.01.06, 22:49 a nie, nie przejmuj się, mało jest rzeczy które mnie by postrzymały od podróży do Polski! Odpowiedz Link
greentea2 Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 25.01.06, 23:20 Moim zdaniem to bardzo dobra wiadomosc. Ceny maja troche spasc a przy tym cena za bagaz to tylko 2.5funta, a mozna miec 20kg, do tej pory 15. Jakis czas temu musielismy zaplacic nadbagaz az 3kg na dwie osoby 12funtow. To dopiero zdzierstwo. Odpowiedz Link
jaleo Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 26.01.06, 10:45 No bez przesady - £2.50 od torby to jest zdzierstwo? Zwlaszcza, ze ceny maja byc obnizone. Moze Ci sie wydawalo, ze linie lotnicze przewoza bagaze dla swojej wlasnej rozrywki? Nie, one sa wliczone w cene biletu. To tak, jak mowic, ze w supermarkecie dostajesz darmowe torby plastikowe - one sa wliczone w marze! System placenia za bargaz jest bardzo sprawiedliwy, bo Ci, ktorzy podrozuja tylko z recznym beda teraz placic tylko za swoje miejsce, a nie za bagaz, ktorego nie maja. Odpowiedz Link
jaleo Co do Ryanair... 26.01.06, 10:46 Abstrahujac od sprawy oplat, ja nie latam Ryanair, bo nie lubie tej firmy z innych powodow (natury bardziej moralnej), ale to juz inna sprawa. Odpowiedz Link
eballieu Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 11:02 Jaleo, tez czasami wybieram innego przewoznika. Ale co moge zrobic jak chce leciec z lotniska London Stansted do Wroclawia? Chyba innej mozliwosci niz leciec z nimi nie ma? Poza oplata za torbe to ja bym wprowadzila jeszcze inna - za wage pasazera. A na dobra sprawe, to moze by tak wazyc pasazera z jego bagazem. Ustalic limit i wtedy robic doplate?. To taka refleksja po tym jak siedzial obok mnie tlusty pan i przelewal sie na moje siedzenie. W VLM. I jeszcze ten tluscioch rozkladal ogromniasta gazete. Wybil mu ten pomysl z glowy moj dzieciak, ktory rzucil sie na jego lekture. Musilam to napisac. Ja jestem za tym, zeby wazyc pasazera z bagazem. :-) Odpowiedz Link
effata Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 11:06 > Musilam to napisac. Ja jestem za tym, zeby wazyc pasazera z bagazem. :-) To ja bym zbankrutowała (i to nie ze względu na bagaż - tu łatwiej coś wypakować) :)))) -- Don't guess. Odpowiedz Link
jaleo Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 11:30 effata napisała: > > Musilam to napisac. Ja jestem za tym, zeby wazyc pasazera z bagazem. :-) > To ja bym zbankrutowała (i to nie ze względu na bagaż - tu łatwiej coś > wypakować) :)))) E tam, "przecietna" waga to jest chyba 90 kg, w kazdym razie w windzie tak pisza... To mogliby zrobic limit 110 kg pasazer + bagaz, wtedy by bylo fajnie ;-)) > -- > Don't guess. Odpowiedz Link
effata Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 11:36 No to musiałabym i tak uważać przy pakowaniu bagażu. Nie napiszę ile musiałby ważyć mój bagaż bym się zmieściła w podanym przez ciebie limicie :-P -- Don't guess. Odpowiedz Link
effata Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 11:37 a poza tym ja nie jestem przeciętna ;))) -- Don't guess. Odpowiedz Link
greentea2 Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 13:40 Jestem jak najbardziej za wazeniem pasazerow. Dlaczego ja przy mojej niewielkiej wadze mam doplacac za 3kg nadbagarzu, a osoby, ktore waza dwa, trzy razy tyle nie musza. Niedawno bylo o tym w telewizji i nie zdziwi mnie jak ktores linie cos takiego wprowadza. Odpowiedz Link
monia72 Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 14:46 Jestem za wazeniem pasazera i bagazu:)))Wprowadzilabym tylko, ze osoby nieduze (jak np. ja) moglyby kilogramy uzupelniac w bagazu ...(bo wzrostu sie chyba nie da) Odpowiedz Link
netimka Re: Co do Ryanair... 26.01.06, 15:01 co to tego wazenia ludzi, ja kiedys w tv widzialam jak babie kazali doplacic za drugie siedzenie bo byla za "duza". tlumaczyli to bezpieczenstwem jej i pasazerow i placze nie pomogly... Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Ryanair - trzeba będzie płacić za bagaż 26.01.06, 18:20 tak, uważam że to zdzierstwo gdyż takie rzeczy powinny być wliczone w cenę biletu, myślę że bałagan związany z całym tym przedsięwzięciem będzie okrutny, będą kolejki żeby płacić przy check in. Poza tym jak wspomniałam, naprawdę myślę że to nie jest mądry pomysł gdyż ludzie będą podróżować z wielkimi torbami 'podręcznymi' i jeśli każda osoba takie coś będzie miała to gdzie to wszystko upchną?! Odpowiedz Link
netimka Re: świnki jesteście n/txt :))) 26.01.06, 16:22 oj nie chcialam nikogo urazic(szczegolnie "podwojnie"), ale pokazac ze juz tak praktyukuja... Odpowiedz Link