Dodaj do ulubionych

Dzien Matki - poczta kwiatowa

22.05.06, 01:51
www.pocztakwiatowa.pl
www.twojekwiaty.pl

Znacie jeszcze jakies adresy poza tymi?
kurcze, moja kolezanka kiedys korzystala jeszcze z innej strony; przegladalysmy ja razem i byla naprawde fantastyczna. niestety pojechala na wakacje a ja jak zwykle wspominam sobie 'za 5 trzecia'; nie moge sie z nia skontaktowac...
Obserwuj wątek
    • kiotano_woman Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 10:05
      Hej,
      kiedys w Pl zamawialam w kwiaciarni do ktorej link zamiescilam ponizej. Moje
      zamowienie dotyczylo terenu Warszawy, o ile dobrze pamietam, wowczas mieli nieco
      nizsze ceny niz Interflora. Niestety nie wiem, jak to jest dzis. Jesli masz
      ochote zajrzyj :-)

www.kwiaciarniaflora.com.pl/
      • liley11 Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 10:35
        Wiem, ze to glupie pytanie.. ale mam kiepska pamiec do dat, twarzy i imion....
        ....kiedy dokladnie jest Dzien Matki? Czy aby nie byl 20 maja? O mamo,
        zapomnialam. Prosze mnie za to nie linczowac....
        • darma13 Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 11:24
          26.05 a 23.06 Dzien Ojca
    • anya.po.prostu Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 11:50
      a ja kiedys bedac w Polsce po prostu wzielam telefon do lokalnej kwiaciarni i
      teraz dzwonie bezposrednio do nich i zamawiam. Wiem, ze oni zawsze maja sliczne
      kwiaty no i kiedy zamawiam bezposrednio u nich to jest o wiele taniej.
      W zeszlym roku wyslali mojej mamie przepiekny bukiet z lilii za 30zl...
      Nawet juz nie tyle chodzi o kase, ale wole dac zarobic im, bo uwazam, ze sa
      tego warci ;)
      • aleksandrawu A w UK??? 22.05.06, 22:27
        Ja odwracam kierunek dostarczania kwiatków:))Mama w UK a ja w Polsce.Jak można
        zamówić jej "u was" kwiaty z dostawą i ile mniej więcej to kosztuje?
      • lucasa Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 23:03
        anya.po.prostu napisała:

> a ja kiedys bedac w Polsce po prostu wzielam telefon do lokalnej kwiaciarni i
        > teraz dzwonie bezposrednio do nich i zamawiam. Wiem, ze oni zawsze maja
        sliczne
        >
        > kwiaty no i kiedy zamawiam bezposrednio u nich to jest o wiele taniej.
        > W zeszlym roku wyslali mojej mamie przepiekny bukiet z lilii za 30zl...
        > Nawet juz nie tyle chodzi o kase, ale wole dac zarobic im, bo uwazam, ze sa
        > tego warci ;)

a jak im placisz?

A
        • eballieu Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 23:28
          Lucasa, ja robie w ten sam sposob.
          Dzwonie do kwiaciarki w miescie, w ktorym mieszka mama i w ktorym mieszkalam
          tez ja z mezem.
          My z tej kwiaciarni od zawsze kupowalismy kwiaty. Najpierw dobrymi klientami
          kwiaciarni byli rodzice, pozniej siostra ze swoja rodzinka i ja. Dzwonie,
          mowie, ze chcialabym bukiet za taka kwote i po problemie. Moge rowniez dodac
          preferencje. Jesli oczekuje czegos szczegolnego, to wiem, ze musze zglosic
          zamowienie przed czwartkiem. W nocy w czwartek ta kwiaciarka jedzie na gielde
          kwiatowa. Mam do nich zaufanie.
          Pieniadze przelewam na konto kwiaciarni.
          Wiem, ze oni tez dzialaja w ramach interflora. Jednak place duzo mniej za
          usluge.

• anya.po.prostu Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 23:41
          lucasa, na szczęscie biorą karty kredytowe, więc podaję numer karty przez telefon.
          • lucasa Re: do Anya i Ela 22.05.06, 23:53
            anya.po.prostu napisała:

> lucasa, na szczęscie biorą karty kredytowe, więc podaję numer karty przez
            telef
            > on.

aaa, o tym nie pomyslalam, bo w naszym malym miescie to chyba ciagle niewiele
            osob ma karty kredytowe, ale moge sie przeciez spytac przy najblizszej okazji.

Ela, a jak przelewasz pieniadze to z konta polskiego na polskie. czy z
            angielskiego (wtedy jest chyba spora oplata, plus przelicznik kursowy)?

ja w tym roku sprytnie rozwiazalam sprawe prezentowo-niespodziankowa, bo beda
            znajomi i rodzina wyjatkowo kursuja, ale przydadza sie te informacje na
            nastepny raz.

dzieki,
            A
            • eballieu Re: do Anya i Ela 23.05.06, 08:28
              Lucasa, tak ciagle zapominam o tym, zeby dopisac, ze przelew robie z polskiego
              konta.

• lucasa Re: do Anya i Ela 23.05.06, 10:41
                eballieu napisała:

> Lucasa, tak ciagle zapominam o tym, zeby dopisac, ze przelew robie z
                polskiego
                > konta.
                >

dzieki za odp, tez bede musiala tak to zorganizowac, bo jednak interflora jest
                droga,
                A
    • reginan120 Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 22.05.06, 23:38
      www.google.com/Top/World/Polska/Zakupy/Kwiaty/
      Brat podeslal mi :)
      A do aleksandrawu: w powyzszym linku sa i takie, ktore dostarczaja kwiaty z USA i Kanady do Polski, wiem ze to nie to czego szukasz, ale nie przegladalam ich dokladnie. Przejrzyj jdnak strone 'interflory', my dostalismy stamtad kwiaty w UK na narodziny malej od firmy, w ktorej moj partner pracuje, wiec na bank dziala i tutaj, mysle ze wysylka z Polski to nie problem :)
    • netimka Re: Dzien Matki - poczta kwiatowa 23.05.06, 17:35
      wlasnie dostalam taka reklame kwiatkow na dzien matki ...

www.gretix.com/?site=flowers
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka