werrka 26.11.06, 14:18 Jakiego operatora polecacie? Tanio, bezawaryjnie, szybka reakcja na problemy techniczne, najlepiej pakiet telefon,internet,telewizja, to ostatnie niekoniecznie:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jj-theoneandonly Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:23 Witaj! Od roku korzystam z szerokopasmowego lacza do Internetu i telefonu w NTL. Telewizje tez oferuja. Wszystko dziala bez zarzutu, takze nie mam podstaw, by narzekac. I chociaz NTL ma w UK ugruntowany wizerunek najgorszego poziomu obslugi klienta, jakos szczesliwie mnie to dotychczas omija ;-) No, moze z jednym wyjatkiem: podczas przenoszenia domu kilka miesiecy temu faktycznie przez dwa tygodnie mieli klopoty z ponownym uruchomieniem telefonu Odpowiedz Link
werrka Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:29 dzieki, znalazlam tez pare opinii o internecie kilka postow ponizej:), tak to jest jak sie wyszukiwarki nie uzylo:))). Ale kazda opinia cenna bo jak dokonac wyboru to na dluzej, a jak slusze, ze operator zamiast naprawic lacze, najprawdopodobniej w gniazdku, sugeruje kupno filtra to mnie czepie:(, najpierw linia a potem ewentualnie filtr a nie odwrotnie... wrrr. Probuje wiec, jak widzisz:), uczyc sie na bledach innych:) Odpowiedz Link
tuti Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 15:38 ja wlasnie zrezygnowalam z &@*#(*@#*()*(#^ NTLu, przezucilam sie na internet nie wiewm jaki, telewizji mam 4 progray (Wlasnie kuopilammala antenke pokojowa) ,telefon moze nie dziala cbo uzywam komorki i skypea )ale dziala co mnie dziwi, ntlu nie zrouzumiem chyba nigdy :/) Odpowiedz Link
hanula Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:43 > I chociaz NTL ma w UK ugruntowany wizerunek najgorszego poziomu > obslugi klienta, jakos szczesliwie mnie to dotychczas omija ;-) No, moze z > jednym wyjatkiem: podczas przenoszenia domu kilka miesiecy temu faktycznie > przez dwa tygodnie mieli klopoty z ponownym uruchomieniem telefonu Ano właśnie. NTL przez większość czasu działa bezawaryjnie, ale jak ci się coś zepsuje, to niech cię wszyscy bogowie mają w swojej opiece. Dodzwonić się do obsługi klienta prawie nie sposób, a raz się dodzwonić nie wystarczy, bo zawsze coś pokręcą. Mimo wszystko jednak od lat mamy NTL, bo o innych dostawcach słyszymy jeszcze gorsze horrory (najgorsze o Talk Talk i OneTel). Odpowiedz Link
lol21ndm Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 15:56 Od ponad osmiu lat jestem na codzien z AOL. Wielu ludzi pisze w roznych miejscach, ze nie lubia AOLu. Ja nie moge sie skarzyc; nigdy nie mialam mega- problemow, a tych kilka malych zostalo rozwiazanych po mojej mysli. Mam z nimi rowniez telefon - tez nie narzekam. :) Jakby ktos chcial wiecej info, to prosze o kontakt na priv. Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 17:29 mamy telewest od 1,5 roku. bezawaryjnie nie jest, ale naprawiają. mieliśmy do tej pory kilka drobnych problemow z tV i internetem- zdaje się, ze nam wszystkie awarie do tej pory naprawili przez telefon (jak to dobrze, ze to nie telefon się psuł ;-)) Zadnych problemów z przeniesieniem (niestety, nie mogliśmy zachowac tego samego nru telefonu, ponoc za daleeko się przeprowadzilismy)> do centrum serwisowego zawsze jest kolejka, ale jak juz się dodzwonisz, to załatwiają problem. ostatnio bardzo szybko pomogli nam w konfiguracji (czy jak to się tam nazywa) podłaczenia kompa do sieci po odbraniu go od naprawy. jedyna wada- zdaje sie nie operuje w całym kraju Odpowiedz Link
annamaria0 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 08.01.07, 17:42 W rankingu dostawcow takich uslug organizacji konsumenckiej Which? NTL jest na ostatnim miejscu, co potwierdzaja nasze niedobre z nimi doswiadczenia. Obecnie korzystamy z Tiscali (jesli chodzi o internet), jest OK. Odpowiedz Link
yadrall Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 08.01.07, 18:12 NTL dla mnie tragedia!!! Nigdy wiecej!!! Teraz mamy bezprzewodowy z T-mobile i jest ok. Z telefonu kozystamy okazjonalnie (komorka),albo Skayp. Odpowiedz Link
e-vil Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 09.01.07, 08:35 Oferta jaką przedstawił Carphone Warehouse (Talk3) jest dla mnie bardzo atrakcyjna. W ramach abonamentu telefonicznego mam darmowy internet (do 8 Mbs - w praktyce 2,2 Mbs) oraz nielimitowane darmowe rozmowy do Polski (i innych krajów UE) - codziennie! plus dodatkowo darmowe rozmowy lokalne! Jedyny 'myk' z rozmowami polega na tym, że przed wykręceniem właściwego numeru należy wykręcić prefix 18418 i należy rozłączyć się przed upływem 70 minut (później znów można oddzwonić) Aby przełączyć się na tego opertatora musieliśmy najpierw założyć sobie numer w BT. W domu mieliśmy już linie, więc to była tylko kwestia przydzielenia numeru. Gdy mieliśmy już numer z BT poszliśmy zarejestrować się w Carphone Warehouse. Dwa tygodnie trwało przełączenie się na nowego operatora.. natomiast na Internet czekaliśmy ok 2 miesięcy! (choć o tym zostaliśmy uprzedzeni). W chwili obecnej trwa to wszystko dużo krócej (znajomi są w trakcie zakładania) Talk Talk obecnie ma złą prasę - wiele osób narzeka na długi okres oczekiwania, na problemy z dodzwonieniem się do Biura Obsługi. Ja osobiście problemów nie miałam i jestem zadowolona z tego planu. Bilingi są bardzo czytelne i mam możliwość sprawdzenia ich online. Koszt całej zabawy - 29,99 jednorazowa opłata za przyłączenie - 11,00 line rental - 9,99 opłata miesięczna zatem miesięcznie wszystko kosztuje 21 f Odpowiedz Link
robak.rawback strona na ktorej sprawdza sie dostepnosc internetu 09.05.07, 11:39 sluchajcie czymoze mi ktos podac strone na ktorej sie wpisuje kod swoj i wtedy wyskakuje jakie mozna miec tam firmy internetowe - czy cos w tym stylu? nie moge tego nigdzie tu znalezc a wiem ze bylo i to pare razy chyba. dzieki Odpowiedz Link
robespierra Re: strona na ktorej sprawdza sie dostepnosc inte 20.05.07, 19:25 proszę bardzo :)) www.broadbandchecker.co.uk/ www.moneysupermarket.com/broadband/ www.broadband-finder.co.uk/broadband_finder.php Odpowiedz Link
jennifer_e wszystko tylko nie Tiscali! 20.05.07, 21:13 Byliśmy ich klientem przez sześć miesięcy, od lutego nie mieliśmy internetu. O moich przebojach z nimi pisałam już w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=59601521&v=2&s=0 Po paśmie koszmarnych udręk z ich Customer Service wreszcie wydawało się, że się od nich uwolniliśmy. Miesiąc temu zwolnili nas z kontraktu, uznając, że to oni nie dostarczyli opłaconej usługi, wydali migration code, żebyśmy mogli przenieść się do nowego dostawcy i obiecali refund. Później okazało się, że do żadnego innego providera nie możemy się przenieść, bo Tiscali nie usunęło swojego software z naszej linii. W międzyczasie próbowali też pobrać nam pieniądze z konta, nawet nie wysyłając rachunku. Kiedy wreszcie rachunek wysłali, okazało się, że liczą sobie za cały ten czas, gdy byliśmy bez netu! Wysłaliśmy do nich kilka skarg, z których wszystkie zostały bez odpowiedzi. W końcu musieliśmy założyć broadband na drugiej linii, bo główna ciągle jest zablokowana. Nie wiem czy coś z nimi wywalczymy, nie wiem czy będzie nam się chciało ciągać po różnych instytucjach o te kilkadziesiat funtów. Ale napewno każdemu będę odradzać Tiscali. ... moje fotografie ceramika Odpowiedz Link
beesok Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 21.05.07, 09:51 W poprzednim mieszkaniu mielismy Home Choice (pozniej przejete przez Tiscali) i nie narzekalismy - podobala nam sie funkcja tv on demand, szczegolnie mozliwosc wynajecia filmow..po przeprowadzce zmienilismy na BT - stwierdzilismy, ze kanaly ktore mamy na free view nam zupelnie wystarcza broadband z BT jest tanszy i szybszy - poza tym mamy tez nieograniczone rozmowy do Polski (i innych krajow) z 3p/min. Z BT mialam wielkie klopoty na samym poczatku z broadbandem - pomylili sie i wyslali nam option 3 (najdrozsza wersja broadbandu) podczas gdy my zamowilismy option 1 (najtansza) i trwalo tydzien zanim udalo mi sie wszystko odkrecic (rachunki oczywiscie wysylali za opcje drozsza). Ale po wielu klotniach z Customer Service, supervisor zadzwonil, przeprosil, przynal nam racje i obiecal full refund of costs + dal mi swoje pelne imie i nazwisko i numer bezposredni, zeby dzwonic gdyb jeszcze byly z tym problemy. Zobaczymy czy wszystko faktycznie zostalo wyjasnione na nastepnym rachunku ale poki co technicznie wszystko dziala bez zarzutu. Odpowiedz Link
liley11 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 21.05.07, 12:29 ..od miesiaca probuje zalozyc BT line w nowym domu... koszmar... chce pozniej i tak przejsc na warehouse lub talk talk, tylko wszystko to wymaga najpierw linii BT! Idiotyzm! Dzis spedzilam kolejne 60 minut wiszac i czekajac na polaczenie, tylko po to, zeby dowiedziec sie, ze system im padl i nie moga nic zrobic. KOSZMAR! Tak niekompetentnej firmy tutaj jeszcze nie spotkalam.... Odpowiedz Link
netimka a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 12:48 liley11 napisała: > ..od miesiaca probuje zalozyc BT line w nowym domu... koszmar... chce pozniej i > > tak przejsc na warehouse lub talk talk, tylko wszystko to wymaga najpierw linii > > BT! Idiotyzm! Dzis spedzilam kolejne 60 minut wiszac i czekajac na polaczenie, > tylko po to, zeby dowiedziec sie, ze system im padl i nie moga nic zrobic. > KOSZMAR! Tak niekompetentnej firmy tutaj jeszcze nie spotkalam.... my tez mamy proble z bt, bo niby nowe mieszkanie ale wczesnije bylo tu przedszkole i nie wszedzie my jeszcze widniejemy, plus koszt jaki sobie wolaja za samo podlaczenie lini jest dos spory, wiec wogole ich olalismy i mamy broadband z t-mobile... tutaj masz szczegoly www.t-mobile.co.uk/personal/pages.do/our-services/internet-on-the-move/internet-on-your-laptop placimy £30 za miesiac wiec tyle samo co za bt linie + internet, a jest wygodne bo mozna sobie "wziasc" internet ze soba wszedzie... i jako ze modem jest tyci i na usb, to urzywamy go na zmiane na dwoch komach stacjonarnym i laptopie... tez dodam,iz mimo ze pisze 30funtow za modem dostalismy go za darmo w sklepie, bo jak sie pytalismy o centy itp to nam powiedzieli ze jak wezmiemy od razu to nam dadza mode free, i tak chcielismy wiec bardzo zadowoleni bylismy... na ich stronie sprwdz sobie w masz dobry zasieg w sowim post code, my may extra i net dziala dobrze, do tego miesiac temu testowalam ten modem na vodafone bo mamy z nimi w pracy umowe i tez dziala dobrze, tylko oferta cenowo jest gorsza i poszlismy z t-mobile.... Odpowiedz Link
robespierra Re: a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 16:52 a gdzie można sprawdzić ten zasięg po post code? jakoś nie mogę znaleźć Odpowiedz Link
netimka Re: a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 21:39 robespierra napisała: > a gdzie można sprawdzić ten zasięg po post code? > jakoś nie mogę znaleźć szukaj pod street check... www.t-mobile.co.uk/personal/pages.do/our-services/uk-coverage/street-check;jsessionid=GR1D6nxfJ36MQpT2D4BMtSQdM9GzGQyWq5Nn2JpNSNl42nLPZ8nX!-318375532?ref=homepage Odpowiedz Link
liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:01 Dzieki, sprawdze. A dlugo czekaliscie na zalozenie? I czy ten numer telefonu jest wlasnoscia T-Mobile i czy mozna go przeniesc? Teraz mamy bulldog i nie mozemy numeru telefonu przeniesc do innego providera, a ich jakosc uslug znacznie spadla. Odpowiedz Link
liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:05 aaa to jest tylko broadband.. a jak z linia telefoniczna? Odpowiedz Link
netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:10 liley11 napisała: > aaa to jest tylko broadband.. a jak z linia telefoniczna? nie potrzeba do tego lini telefonicznej Odpowiedz Link
netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:09 liley11 napisała: > Dzieki, sprawdze. A dlugo czekaliscie na zalozenie? I czy ten numer telefonu > jest wlasnoscia T-Mobile i czy mozna go przeniesc? Teraz mamy bulldog i nie > mozemy numeru telefonu przeniesc do innego providera, a ich jakosc uslug > znacznie spadla. to dziala od razu, bo to tak jak telefon jest na sim... numer jest t-mobile ale go sie nie uzywa jak telefon tylko do internetu, oczywiscie jak wlozysz sim to jakiegos telefonu to bedzie dzialac i mozesz z niego dzwonic i do ciebie moga, ale to nie jest abonament na dzwonienie wiec zadnych darmowych minut nie ma, on jest tylko dobry na internet... sam mode jest malutki i na usb wiec mozna go do tazdego komputera podpiac, nie tyko laptopa jak to jest z data card... do tego sama instalacja modemu trwa max 2min i nic nie musisz robic bo tem modem sam w sobie na oprogramowanie i jak go wpinasz do usb to sie instaluje... jako ciekawostke dodam,ze aby uzywac gadu-gadu t-mobile musilo zweryfikowac ze mamy ponad 18 lat, bo to program w ktorym mozna przeylac rozne zdjecia do -z nieznajomych ;-) mam nadzieje,ze troszke wyjasnilem, jak co pytaj postaram sie jakos poodpowiadac... a co do przenosci, to bierzesz to ze soba jak komorke, to wygoda bo zadnych kabli w domu ci nie klada i gdziekolwiek sie przeniesiesz tam masz internet od razu... Odpowiedz Link
liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 13:30 Dzieki, wiesz chyba pojdziemy na to, bo dzis spedzilam 2,5 h na telefonie do BT i NIC! A business z domu prowadzimy, wiec sobie nie wyobrazam braku internetu. Spadlas mi z nieba. Powiedz mi tylko ile czasu trwalo (od zamowienia do dzialania)? a linia tel i tak i tak potrzebna bedzie..... Odpowiedz Link
liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 13:36 Powiedz mi jeszcze, czy kupilas to online czy w sklepie? Odpowiedz Link
netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 14:07 liley11 napisała: > Powiedz mi jeszcze, czy kupilas to online czy w sklepie? w sklepie bo online placisz za przesylke + kilka dni na dostawe, a tak bierzesz i od razu mozesz w domu podlaczyc... i tak jak jeszcze wspomnnialam powyzej, dostalismy znizke na modem i nie placilismy tych £30... po prostu sie zastanawialismy czy wziasc na 12 miesciecy z 30f za modem czy kontrak na 18miesiecy z modemem free i nam powiedziano ze jak wezmiemy dzis do dostaniemy modem za darmo z kontraktem 12m wiec warto sie zapytac i w sklepie obok ciebie czy moga ci sposcic z ceny modemu... Odpowiedz Link
liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 23.05.07, 10:22 Dzieki:) Zlozylam kolejne (nowe) zamowienie na land line z BT. Ma zaczac dzialac w czwartek. Zobaczymy, czy znowu problem bedzie i jak sobie z tym poradza.. Niezly bur..l tam maja, ze pozwolili mi zlozyc takie samo kolejne zamowienie i tym razem nawet podali juz numer! ktory na 99% powienien byc ten...ale na 1% nie musi. Poprzednim razem uzyskanie numeru nie bylo mozliwe.. ot i angielska BT paranoja... Z internetem poczekamy jeszcze tydzien - poki w starym domu dziala. Odpowiedz Link
liley11 Sluchajcie! Dziala! 25.05.07, 10:57 Drugie zamowienie i po dwoch dniach telefon dziala!!! Nie zrozumiem magii tutejszej BT.. Odpowiedz Link
netimka Re: Sluchajcie! Dziala! 25.05.07, 14:37 liley11 napisała: > Drugie zamowienie i po dwoch dniach telefon dziala!!! Nie zrozumiem magii > tutejszej BT.. to sie ciesze... w idealnym swiecie TEORETYCZNIE BT jak juz byla lina w domu to 1 dzien roboczy aby ja przywrocic, jak klasc nowy kabel 5 dni roboczych... no ale jak to bt tobt i wszystko jest mozliwe ;-)... a ja musze sluzbowo do nich znowu dzwonic i taaaaaaaaaak mi sie nie chce ... Odpowiedz Link
mamahania2 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 25.05.07, 20:00 ja tylko wiem kogo nie polecac.Internet mamy z Virgin.Podpisalismy umowe jakie 2miesiace temu i od tego czasu ciagle mamy z nimi problemy.albo nam dwa razy sciagna z konta pieniadze,albo przez pol dnia nie ma lacza.W czwartek przychodzi juz trzeci inzynier a i tak nie wierze,ze nam naprawia.zaznacze,ze dzis jest pierwszy dzien kiedy mamy bez przerwy lacze.tak to normalnie nie ma go pol dnia.(dlatego tez tak rzadko opstatnio pisze na forum:))Wiem juz na pewno,ze zmienimy firme ale jeszcze nie wiem na ktora.walczymy tez zeby nam oddali 40£,ktore stracilismy dzwoniac do nich w tej sprawie. Jak chodzi o tel to mamy tylo komorki.Zycze mniejszych problemow z internetem i reszta niz ja mam.nikomu nie zycze... Odpowiedz Link