Dodaj do ulubionych

telefon stacjonarny, internet, telewizja

26.11.06, 14:18
Jakiego operatora polecacie? Tanio, bezawaryjnie, szybka reakcja na problemy techniczne, najlepiej pakiet telefon,internet,telewizja, to ostatnie niekoniecznie:)
Obserwuj wątek
    • jj-theoneandonly Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:23
      Witaj!

Od roku korzystam z szerokopasmowego lacza do Internetu i telefonu w NTL.
      Telewizje tez oferuja. Wszystko dziala bez zarzutu, takze nie mam podstaw, by
      narzekac. I chociaz NTL ma w UK ugruntowany wizerunek najgorszego poziomu
      obslugi klienta, jakos szczesliwie mnie to dotychczas omija ;-) No, moze z
      jednym wyjatkiem: podczas przenoszenia domu kilka miesiecy temu faktycznie
      przez dwa tygodnie mieli klopoty z ponownym uruchomieniem telefonu
      • werrka Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:29
        dzieki, znalazlam tez pare opinii o internecie kilka postow ponizej:), tak to jest jak sie wyszukiwarki nie uzylo:))).
        Ale kazda opinia cenna bo jak dokonac wyboru to na dluzej, a jak slusze, ze operator zamiast naprawic lacze, najprawdopodobniej w gniazdku, sugeruje kupno filtra to mnie czepie:(, najpierw linia a potem ewentualnie filtr a nie odwrotnie... wrrr. Probuje wiec, jak widzisz:), uczyc sie na bledach innych:)
        • tuti Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 15:38
          ja wlasnie zrezygnowalam z &@*#(*@#*()*(#^ NTLu, przezucilam sie na internet nie
          wiewm jaki, telewizji mam 4 progray (Wlasnie kuopilammala antenke pokojowa)
          ,telefon moze nie dziala cbo uzywam komorki i skypea )ale dziala co mnie dziwi,
          ntlu nie zrouzumiem chyba nigdy :/)
      • hanula Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 14:43
        > I chociaz NTL ma w UK ugruntowany wizerunek najgorszego poziomu
        > obslugi klienta, jakos szczesliwie mnie to dotychczas omija ;-) No, moze z
        > jednym wyjatkiem: podczas przenoszenia domu kilka miesiecy temu faktycznie
        > przez dwa tygodnie mieli klopoty z ponownym uruchomieniem telefonu

Ano właśnie. NTL przez większość czasu działa bezawaryjnie, ale jak ci się coś zepsuje, to niech cię wszyscy bogowie mają w swojej opiece. Dodzwonić się do obsługi klienta prawie nie sposób, a raz się dodzwonić nie wystarczy, bo zawsze coś pokręcą. Mimo wszystko jednak od lat mamy NTL, bo o innych dostawcach słyszymy jeszcze gorsze horrory (najgorsze o Talk Talk i OneTel).
        • lol21ndm Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 15:56
          Od ponad osmiu lat jestem na codzien z AOL. Wielu ludzi pisze w roznych
          miejscach, ze nie lubia AOLu. Ja nie moge sie skarzyc; nigdy nie mialam mega-
          problemow, a tych kilka malych zostalo rozwiazanych po mojej mysli. Mam z nimi
          rowniez telefon - tez nie narzekam. :)

Jakby ktos chcial wiecej info, to prosze o kontakt na priv.
          • werrka Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 16:48
            Dzieki wielkie:)
    • formaprzetrwalnikowa Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 26.11.06, 17:29
      mamy telewest od 1,5 roku. bezawaryjnie nie jest, ale naprawiają. mieliśmy do
      tej pory kilka drobnych problemow z tV i internetem- zdaje się, ze nam
      wszystkie awarie do tej pory naprawili przez telefon (jak to dobrze, ze to nie
      telefon się psuł ;-)) Zadnych problemów z przeniesieniem (niestety, nie
      mogliśmy zachowac tego samego nru telefonu, ponoc za daleeko się
      przeprowadzilismy)>
      do centrum serwisowego zawsze jest kolejka, ale jak juz się dodzwonisz, to
      załatwiają problem. ostatnio bardzo szybko pomogli nam w konfiguracji (czy jak
      to się tam nazywa) podłaczenia kompa do sieci po odbraniu go od naprawy.
      jedyna wada- zdaje sie nie operuje w całym kraju
      • werrka Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 08.01.07, 17:12
        dzieki:)
        • annamaria0 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 08.01.07, 17:42
          W rankingu dostawcow takich uslug organizacji konsumenckiej Which? NTL jest na ostatnim miejscu, co
          potwierdzaja nasze niedobre z nimi doswiadczenia. Obecnie korzystamy z Tiscali (jesli chodzi o internet),
          jest OK.
          • yadrall Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 08.01.07, 18:12
            NTL dla mnie tragedia!!! Nigdy wiecej!!!
            Teraz mamy bezprzewodowy z T-mobile i jest ok. Z telefonu kozystamy
            okazjonalnie (komorka),albo Skayp.
    • e-vil Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 09.01.07, 08:35
      Oferta jaką przedstawił Carphone Warehouse (Talk3) jest dla mnie bardzo atrakcyjna.

W ramach abonamentu telefonicznego mam darmowy internet (do 8 Mbs - w praktyce
      2,2 Mbs) oraz nielimitowane darmowe rozmowy do Polski (i innych krajów UE) -
      codziennie! plus dodatkowo darmowe rozmowy lokalne!

Jedyny 'myk' z rozmowami polega na tym, że przed wykręceniem właściwego numeru
      należy wykręcić prefix 18418 i należy rozłączyć się przed upływem 70 minut
      (później znów można oddzwonić)

Aby przełączyć się na tego opertatora musieliśmy najpierw założyć sobie numer w
      BT. W domu mieliśmy już linie, więc to była tylko kwestia przydzielenia numeru.
      Gdy mieliśmy już numer z BT poszliśmy zarejestrować się w Carphone Warehouse.
      Dwa tygodnie trwało przełączenie się na nowego operatora.. natomiast na Internet
      czekaliśmy ok 2 miesięcy! (choć o tym zostaliśmy uprzedzeni). W chwili obecnej
      trwa to wszystko dużo krócej (znajomi są w trakcie zakładania)

Talk Talk obecnie ma złą prasę - wiele osób narzeka na długi okres oczekiwania,
      na problemy z dodzwonieniem się do Biura Obsługi. Ja osobiście problemów nie
      miałam i jestem zadowolona z tego planu. Bilingi są bardzo czytelne i mam
      możliwość sprawdzenia ich online.

Koszt całej zabawy

- 29,99 jednorazowa opłata za przyłączenie
      - 11,00 line rental
      - 9,99 opłata miesięczna

zatem miesięcznie wszystko kosztuje 21 f
      • robak.rawback strona na ktorej sprawdza sie dostepnosc internetu 09.05.07, 11:39
        sluchajcie czymoze mi ktos podac strone na ktorej sie wpisuje kod swoj i wtedy
        wyskakuje jakie mozna miec tam firmy internetowe - czy cos w tym stylu?
        nie moge tego nigdzie tu znalezc a wiem ze bylo i to pare razy chyba.
        dzieki
        • robespierra Re: strona na ktorej sprawdza sie dostepnosc inte 20.05.07, 19:25
          proszę bardzo :))

www.broadbandchecker.co.uk/
          www.moneysupermarket.com/broadband/
          www.broadband-finder.co.uk/broadband_finder.php
    • jennifer_e wszystko tylko nie Tiscali! 20.05.07, 21:13
      Byliśmy ich klientem przez sześć miesięcy, od lutego nie mieliśmy internetu.
      O moich przebojach z nimi pisałam już w wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=59601521&v=2&s=0
      Po paśmie koszmarnych udręk z ich Customer Service wreszcie wydawało się,
      że się od nich uwolniliśmy. Miesiąc temu zwolnili nas z kontraktu, uznając, że to oni nie dostarczyli opłaconej usługi, wydali migration code, żebyśmy mogli przenieść się do nowego dostawcy i obiecali refund.

Później okazało się, że do żadnego innego providera nie możemy się przenieść,
      bo Tiscali nie usunęło swojego software z naszej linii. W międzyczasie próbowali też pobrać nam pieniądze z konta, nawet nie wysyłając rachunku.
      Kiedy wreszcie rachunek wysłali, okazało się, że liczą sobie za cały ten czas, gdy byliśmy bez netu!
      Wysłaliśmy do nich kilka skarg, z których wszystkie zostały bez odpowiedzi. W końcu musieliśmy założyć broadband na drugiej linii, bo główna ciągle jest zablokowana.

Nie wiem czy coś z nimi wywalczymy, nie wiem czy będzie nam się chciało ciągać po różnych instytucjach o te kilkadziesiat funtów.

Ale napewno każdemu będę odradzać Tiscali.

...
      moje fotografie ceramika
    • beesok Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 21.05.07, 09:51
      W poprzednim mieszkaniu mielismy Home Choice (pozniej przejete przez Tiscali) i nie narzekalismy -
      podobala nam sie funkcja tv on demand, szczegolnie mozliwosc wynajecia filmow..po przeprowadzce
      zmienilismy na BT - stwierdzilismy, ze kanaly ktore mamy na free view nam zupelnie wystarcza
      broadband z BT jest tanszy i szybszy - poza tym mamy tez nieograniczone rozmowy do Polski (i innych
      krajow) z 3p/min.

Z BT mialam wielkie klopoty na samym poczatku z broadbandem - pomylili sie i wyslali nam option 3
      (najdrozsza wersja broadbandu) podczas gdy my zamowilismy option 1 (najtansza) i trwalo tydzien
      zanim udalo mi sie wszystko odkrecic (rachunki oczywiscie wysylali za opcje drozsza). Ale po wielu
      klotniach z Customer Service, supervisor zadzwonil, przeprosil, przynal nam racje i obiecal full refund
      of costs + dal mi swoje pelne imie i nazwisko i numer bezposredni, zeby dzwonic gdyb jeszcze byly z
      tym problemy. Zobaczymy czy wszystko faktycznie zostalo wyjasnione na nastepnym rachunku ale poki
      co technicznie wszystko dziala bez zarzutu.
      • liley11 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 21.05.07, 12:29
        ..od miesiaca probuje zalozyc BT line w nowym domu... koszmar... chce pozniej i
        tak przejsc na warehouse lub talk talk, tylko wszystko to wymaga najpierw linii
        BT! Idiotyzm! Dzis spedzilam kolejne 60 minut wiszac i czekajac na polaczenie,
        tylko po to, zeby dowiedziec sie, ze system im padl i nie moga nic zrobic.
        KOSZMAR! Tak niekompetentnej firmy tutaj jeszcze nie spotkalam....
        • netimka a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 12:48
          liley11 napisała:

> ..od miesiaca probuje zalozyc BT line w nowym domu... koszmar... chce pozniej
          i
          >
          > tak przejsc na warehouse lub talk talk, tylko wszystko to wymaga najpierw
          linii
          >
          > BT! Idiotyzm! Dzis spedzilam kolejne 60 minut wiszac i czekajac na
          polaczenie,
          > tylko po to, zeby dowiedziec sie, ze system im padl i nie moga nic zrobic.
          > KOSZMAR! Tak niekompetentnej firmy tutaj jeszcze nie spotkalam....

my tez mamy proble z bt, bo niby nowe mieszkanie ale wczesnije bylo tu
          przedszkole i nie wszedzie my jeszcze widniejemy, plus koszt jaki sobie wolaja
          za samo podlaczenie lini jest dos spory, wiec wogole ich olalismy i mamy
          broadband z t-mobile...

tutaj masz szczegoly

www.t-mobile.co.uk/personal/pages.do/our-services/internet-on-the-move/internet-on-your-laptop

placimy £30 za miesiac wiec tyle samo co za bt linie + internet, a jest wygodne
          bo mozna sobie "wziasc" internet ze soba wszedzie... i jako ze modem jest tyci
          i na usb, to urzywamy go na zmiane na dwoch komach stacjonarnym i laptopie...

tez dodam,iz mimo ze pisze 30funtow za modem dostalismy go za darmo w sklepie,
          bo jak sie pytalismy o centy itp to nam powiedzieli ze jak wezmiemy od razu to
          nam dadza mode free, i tak chcielismy wiec bardzo zadowoleni bylismy...

na ich stronie sprwdz sobie w masz dobry zasieg w sowim post code, my may extra
          i net dziala dobrze, do tego miesiac temu testowalam ten modem na vodafone bo
          mamy z nimi w pracy umowe i tez dziala dobrze, tylko oferta cenowo jest gorsza
          i poszlismy z t-mobile....
          • robespierra Re: a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 16:52
            a gdzie można sprawdzić ten zasięg po post code?
            jakoś nie mogę znaleźć
            • netimka Re: a moze 3G z usb modemem 21.05.07, 21:39
              robespierra napisała:

> a gdzie można sprawdzić ten zasięg po post code?
              > jakoś nie mogę znaleźć

szukaj pod street check...

www.t-mobile.co.uk/personal/pages.do/our-services/uk-coverage/street-check;jsessionid=GR1D6nxfJ36MQpT2D4BMtSQdM9GzGQyWq5Nn2JpNSNl42nLPZ8nX!-318375532?ref=homepage
          • liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:01
            Dzieki, sprawdze. A dlugo czekaliscie na zalozenie? I czy ten numer telefonu
            jest wlasnoscia T-Mobile i czy mozna go przeniesc? Teraz mamy bulldog i nie
            mozemy numeru telefonu przeniesc do innego providera, a ich jakosc uslug
            znacznie spadla.
            • liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:05
              aaa to jest tylko broadband.. a jak z linia telefoniczna?
              • netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:10
                liley11 napisała:

> aaa to jest tylko broadband.. a jak z linia telefoniczna?

nie potrzeba do tego lini telefonicznej
            • netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 10:09
              liley11 napisała:

> Dzieki, sprawdze. A dlugo czekaliscie na zalozenie? I czy ten numer telefonu
              > jest wlasnoscia T-Mobile i czy mozna go przeniesc? Teraz mamy bulldog i nie
              > mozemy numeru telefonu przeniesc do innego providera, a ich jakosc uslug
              > znacznie spadla.

to dziala od razu, bo to tak jak telefon jest na sim... numer jest t-mobile ale
              go sie nie uzywa jak telefon tylko do internetu, oczywiscie jak wlozysz sim to
              jakiegos telefonu to bedzie dzialac i mozesz z niego dzwonic i do ciebie moga,
              ale to nie jest abonament na dzwonienie wiec zadnych darmowych minut nie ma, on
              jest tylko dobry na internet...

sam mode jest malutki i na usb wiec mozna go do tazdego komputera podpiac, nie
              tyko laptopa jak to jest z data card... do tego sama instalacja modemu trwa max
              2min i nic nie musisz robic bo tem modem sam w sobie na oprogramowanie i jak go
              wpinasz do usb to sie instaluje...

jako ciekawostke dodam,ze aby uzywac gadu-gadu t-mobile musilo zweryfikowac ze
              mamy ponad 18 lat, bo to program w ktorym mozna przeylac rozne zdjecia do -z
              nieznajomych ;-)

mam nadzieje,ze troszke wyjasnilem, jak co pytaj postaram sie jakos
              poodpowiadac...

a co do przenosci, to bierzesz to ze soba jak komorke, to wygoda bo zadnych
              kabli w domu ci nie klada i gdziekolwiek sie przeniesiesz tam masz internet od
              razu...
              • liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 13:30
                Dzieki, wiesz chyba pojdziemy na to, bo dzis spedzilam 2,5 h na telefonie do BT
                i NIC! A business z domu prowadzimy, wiec sobie nie wyobrazam braku internetu.
                Spadlas mi z nieba.

Powiedz mi tylko ile czasu trwalo (od zamowienia do dzialania)?

a linia tel i tak i tak potrzebna bedzie.....
                • liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 13:36
                  Powiedz mi jeszcze, czy kupilas to online czy w sklepie?
                  • netimka Re: a moze 3G z usb modemem 22.05.07, 14:07
                    liley11 napisała:

> Powiedz mi jeszcze, czy kupilas to online czy w sklepie?

w sklepie bo online placisz za przesylke + kilka dni na dostawe, a tak bierzesz
                    i od razu mozesz w domu podlaczyc...

i tak jak jeszcze wspomnnialam powyzej, dostalismy znizke na modem i nie
                    placilismy tych £30... po prostu sie zastanawialismy czy wziasc na 12 miesciecy
                    z 30f za modem czy kontrak na 18miesiecy z modemem free i nam powiedziano ze
                    jak wezmiemy dzis do dostaniemy modem za darmo z kontraktem 12m wiec warto sie
                    zapytac i w sklepie obok ciebie czy moga ci sposcic z ceny modemu...
                    • liley11 Re: a moze 3G z usb modemem 23.05.07, 10:22
                      Dzieki:) Zlozylam kolejne (nowe) zamowienie na land line z BT. Ma zaczac
                      dzialac w czwartek. Zobaczymy, czy znowu problem bedzie i jak sobie z tym
                      poradza.. Niezly bur..l tam maja, ze pozwolili mi zlozyc takie samo kolejne
                      zamowienie i tym razem nawet podali juz numer! ktory na 99% powienien byc
                      ten...ale na 1% nie musi. Poprzednim razem uzyskanie numeru nie bylo mozliwe..
                      ot i angielska BT paranoja... Z internetem poczekamy jeszcze tydzien - poki w
                      starym domu dziala.
                      • liley11 Sluchajcie! Dziala! 25.05.07, 10:57
                        Drugie zamowienie i po dwoch dniach telefon dziala!!! Nie zrozumiem magii
                        tutejszej BT..
                        • netimka Re: Sluchajcie! Dziala! 25.05.07, 14:37
                          liley11 napisała:

> Drugie zamowienie i po dwoch dniach telefon dziala!!! Nie zrozumiem magii
                          > tutejszej BT..

to sie ciesze...

w idealnym swiecie TEORETYCZNIE BT jak juz byla lina w domu to 1 dzien roboczy
                          aby ja przywrocic, jak klasc nowy kabel 5 dni roboczych... no ale jak to bt
                          tobt i wszystko jest mozliwe ;-)...

a ja musze sluzbowo do nich znowu dzwonic i taaaaaaaaaak mi sie nie chce ...
    • mamahania2 Re: telefon stacjonarny, internet, telewizja 25.05.07, 20:00
      ja tylko wiem kogo nie polecac.Internet mamy z Virgin.Podpisalismy umowe jakie
      2miesiace temu i od tego czasu ciagle mamy z nimi problemy.albo nam dwa razy
      sciagna z konta pieniadze,albo przez pol dnia nie ma lacza.W czwartek
      przychodzi juz trzeci inzynier a i tak nie wierze,ze nam naprawia.zaznacze,ze
      dzis jest pierwszy dzien kiedy mamy bez przerwy lacze.tak to normalnie nie ma
      go pol dnia.(dlatego tez tak rzadko opstatnio pisze na forum:))Wiem juz na
      pewno,ze zmienimy firme ale jeszcze nie wiem na ktora.walczymy tez zeby nam
      oddali 40£,ktore stracilismy dzwoniac do nich w tej sprawie.
      Jak chodzi o tel to mamy tylo komorki.Zycze mniejszych problemow z internetem i
      reszta niz ja mam.nikomu nie zycze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka