Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie dentystyczne

19.06.07, 21:14
Czy orientujecie sie moze jak to wyglada w praktyce? Ja mam slabe zeby, wiec dosc czesto potrzebuje dentysty bo co chwile mnie ktorys boli, albo mi sie kruszy. Oplaty za dentyste sa porazajace moja kieszen, szczegolnie kiedy przychodzi do zaplacenia £200 na raz, dlatego chcialabym wykupic jakies ubezpieczenie dzieki ktoremu ta opieka dentystyczna bedzie dla mnie mniej bolesna. Czy ktos moglyby mi podac informacje o tym gdzie mozna wykupic takie ubezpieczenie i jak ono wyglada finansowo?
Obserwuj wątek
    • mea27 Re: ubezpieczenie dentystyczne 22.06.07, 03:32
      co do twojej prosby to nie slyszalam dotychczas nic na temat ubezpieczenia
      dentystycznego (moze i takowe istnieje ale niestety ja nie wiem).mam pytanie
      czy ty korzystasz z uslug nhs-u czy chodzisz prywatnie,pytam bo za wyleczenie
      wszystkich zebow w tym wyrywanie,leczenie kanalowe zaplacic powinnas ok 180f,sa
      przychodnie w ktorych placi sie na raty,po prostu ile jest sie w stanie po
      danej wizycie zaplacic.jesli korzystasz z prywatnych uslug to sie nie dziwie ze
      tyle placisz.pomysl moze nad jakas dobra przychodnia ktora leczy rowniez w
      ramach nhs.
      • lianis Re: ubezpieczenie dentystyczne 22.06.07, 08:42
        Bylam prywatnie jak wieczorem odlupal mi sie zab i mialam nieprzespana noc za soba, a przy okazji porannego dzwonienia do swojego dentysty okazalo sie ze moze mnie przyjac dopiero za 8dni. Teraz tez mnie pobolewa zab i dzwonilam w srode gdzie okazalo sie ze ani do konca tego tyg ani w nastepnym pani dr nie ma wolnych miejsc i nie mzoe mnie przyjac. Zmienic dentysty nie mam na jakiego bo na 10 gabinetow ktore mialam wypisane z naszego miasteczka ten byl 8 i dopiero w nim okazalo sie ze jeszcze rejestruja z nhs. A przy tym slyszalam ze z nhs wypelnienie jest amalgamatem, co w gornych zebach mogloby mi tak nie przeszkadzac jak w dolnych.
        Ubezpieczenia dentystyczne istnieja na pewno bo znalazlam np.
        www.denplan.co.uk/mydenplan/whydenplan.htm
        a ja chcialam dowiedziec sie jak to wyglada od srodka.
    • elajna7 Re: ubezpieczenie dentystyczne 22.06.07, 09:39
      Niedawno przystapilam do dental plan HSA (przyjaciel mi polecil). Place £12 za
      "srednio zaawansowany plan" (level 2 bodajze), ale prawdobodobnie rozszerze go
      do najwyzszego (£17).
      www.hsa.co.uk/HSA/products/dental_plans/dental_quote_page.htm
      • mi74 Re: ubezpieczenie dentystyczne 22.06.07, 14:03
        Podepne sie pod watek.
        Elajna7, dziekuje bardzo za linka. Juz do nich dzwonie, zeby dostac szczegoly
        ubezpieczenia. Boje sie tylko, ze nie beda chcieli ze mna gadac, bo ja w
        gabinecie dentystycznym moglabym chyba zamieszkac :(, non stop cos sie dzieje,
        w kolko z tymi samymi zebami.
        Miesiac temu za wyleczenie jednego zeba zaplacilam £1,030.00!!! A do tego mam
        jeszcze 4 zeby do wypelnienia!
        W kazdym razie dzieki, zapytac zawsze moge. Jesli mogliby w przyszlosci pokryc
        choc czesc kosztow, to juz by mnie to ratowalo.
        • minisufka do: mi74 22.06.07, 14:38
          > Miesiac temu za wyleczenie jednego zeba zaplacilam £1,030.00!!! A do tego
          > mam
          -----------> matko, a co oni ci z tym zebem zrobili???? przeciez to otworne
          pieniadze! ja na szczescie jezdze do PL na leczenie zebow, a moj m. ma
          ubezpieczenie z BUPA obejmujace zeby, ale takie ceny obojetnie czy z wlasnej
          kieszeni czy z ubezpieczycielowej sa po prostu niemoralne!
          • mi74 Re: do: mi74 22.06.07, 15:18
            Wiem, wiem jeszcze mnie to "emocjonalnie boli" ha ha! Znajomi powiedzieli, ze
            zaplacilam wiecej niz oni za swoja nowa skorzana sofe!

Mialam infekcje w szostce po kanalowym leczeniu i jednynym wyjsciem bylo albo
            wyrwac (nie wchodzilo w gre z kilku powodow) albo powtorne leczenie kanalowe.
            Za pierwszym razem spedzilam na fotelu prawie 4 godziny (dobrze, ze dali mi
            poduszke pod glowe), bo....okazalo sie, ze moje kanaly sa zakrzywione i ciezko
            sie dostac do ich konca, stad ta infekcja. Mialam w sumie 2 wizyty u
            specjalisty i 3 u swojego dentysty na tego zeba.
            Koszmar, ale przynajmniej zab uratowany :)

Ja tez zeby lecze w Polsce. W grudniu, kiedy bylam w domu na swieta, mialam
            leczonych 5 zebow! Po 5 miesiacach wyskoczyl mi ten z infekcja, a za tydzien
            bede miala leczone jeszcze 4,z czego 3 to te, ktore byly robione pol roku temu
            w Polsce! To jest szok, bo o zeby dbam jak chyba nikt inny na swiecie :) a one
            sie i tak sypia, boje sie, ze to sprawa dziedziczna.

Oj, chyba nie dadza mi tego ubezpieczenia:)
            • lianis Re: do: mi74 22.06.07, 22:56
              Oj Mi ja mam dokladnie ta sama sytuacje, jakbym tych zebow nie szczotkowala, nitkowala, plukala, x razy dziennie to i tak ktorys sie sypnie.
              Chcialam dowiedziec sie czegos o tych ubezpieczeniach od srodka bo nie wiem czy bym np nie znalazla takiego przy ktorym nie musialabym wykladac kasy, tylko moglabym leczyc zeby u wybranego przez ubezpieczyciela dentysty ktory by mial za mnie placone, juz nie mowie ze calosc, ale przynajmniej 3/4 i wydaje mi sie z tego co przejrzalam strone ktora podalam wyzej ze tam wystepuje taka opcja, wiec musze zadzwonic i sie dowiedziec, niestety dzis za pozno z pracy wrocilam :(. Dodatkowo heh moze to nie realne ale chcialabym miec owo ubezpieczenie wazne od zaraz a nie od za 3 mies. Poza tym musze sie dowiedziec calej jeszcze masy innych rzeczy, bo nawet nie wiem czy w sytuacji kiedy boli mnie zab i potrzebuje wizyty na juz to czy liczy sie to jako emergency czy tez nie, czy zwracaja za kanalowe, i czy sa jakies ograniczenia co do ilosci leczonych zebow w roku. Jakby ktos juz cos wiedzial to niech sie podzieli informacjami prosze :)
    • deadeasy Re: ubezpieczenie dentystyczne 22.06.07, 23:13
      Ja jestem w Denplan. Dobre dla ludzi, ktorzy jak ja, maja ciagle problemy z
      zebami (kruszenie sie itp.). Chociaz, od ponad roku nic mi sie nie robilo -
      odpukac. Mam male dziury, ale dentysta nie chce mi ich zaleczac a nie bede sie
      z facetem klocila. Wiec skonczy sie na tym, ze zatrzymam plan i wylecze te
      dziurki w Polsce.

Poza tym, dowiedzialam sie, ze jak chce zmienic dentyste na takiego blizej domu
      a co takze jest w Denplan to musialbym zatrzymac plan, umowic sie na wizyte
      wstepna u nowego dentysty (oczywiscie mu zaplacic za to) i wtedy przystapic do
      tego samego planu ale w nowym gabinecie. Troche glupota jak dla mnie.... fajnie
      bylo jak dwa lata temu mialam ciagle problemy bo na wizyte nie musialm czekac,
      przyjmowano mnie od razu (placilam £20 miesiecznie), ale teraz czas
      zakonczyc "przygode"...
      • lianis Re: do deadeasy 23.06.07, 14:00
        A powiedz mi czy owo ubezpieczenie dzialalo od razu po podpisanej umowie czy dopiero po kilku tyg, mies? Jak rozumiem chodzi sie do dentysty ktorego oni maja wyznaczonego w danym miescie (w moim przypadku niedaleko), ale czy placi sie temu dentyscie za zrobienie zebow, a potem sie ubiega od firmy o zwrot, czy on to jakos sciaga z mojej polisy sam? ile procent mniej wiecej sie placi u takiego dentysty za zrobienie zeba?
        To na razie chyba tylko tyle pytan z mojej strony, zadne wiecej nie przychodza mi do glowy w obecnej chwili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka