Dodaj do ulubionych

Komu sie powodzi?

21.07.07, 02:23
Kto jest zalany? Ma ktos plywalnie w domu? Kto nocuje na dachu? Utknal kto w
powodzi? Komu cos zatopilo?
Chyba tym, ktorym woda uszkodzila komputer.
Macie jakies deszczowe przygody? Strach wypuszczac sie na tereny nawiedzone
woda. Moze ma ktos amfibie, albo poduszkowiec do pozyczenia?

Obserwuj wątek
    • derka1 Re: Komu sie powodzi? 21.07.07, 15:19
      Mnie sie powodzilo wczoraj, a wlasciwie mojej szkole. Czas byl niezwykle
      odpowiedni - koniec roku szkolnego. Uczniowie zostali ewakuowani a my, po kostki
      w wodzie, szczotkami usuwalismy "jezioro" z budynku. Hm, bardzo ciekawe
      doswiadczenie. Szczerze wspolczuje tym, ktorzy ostatnio musieli to robic kilka
      razy we wlasnym domu.
      • aleksandrawu Re: Komu sie powodzi? 21.07.07, 15:46
        My mieszkamy na drugim piętrze, wiec do domu nam sie woda nie dostala. Ale za to
        moj mąż wrocil do domu wczoraj z pracy o 22.30. Zwykle jest ok 17.30. Mowil, ze
        byl moment ze myslal ze juz na noc nie wroci, bo z kazdej strony Gloucester bylo
        odciete, ale jakos dal rade, przejechal na ryzyk- fizyk przez gleboka kaluze.:)
        Od 18 do 19 do domu nie mogl sie dodzwonic, bo takie linie obciazone.
        • liley11 Re: Komu sie powodzi? 23.07.07, 12:04
          Nasz dom jest chyba w najwyzszym miejscu w miasteczku - specjalnie takiego
          szukalam po zeszlorocznym sierpniu. Ciesze sie, ze zdazylismy sie na czas (1,5
          miesiaca) przeprowadzic z poprzedniego domu - tam na pewno woda wdarla sie do
          srodka - skontaktuje sie z bylymi sasiadami - zobacze czy juz obeschli. Ale i
          tak milaysmy przyjemnosc z mama (ta byla cala w strachu) jechac ulica - rzeka,
          wracajac z zakupow. Niewiarygodne przezycie. Zaluje ze zdjec nie zrobilam, ale
          wtedy myslalam tylko o tym, aby przejechac bezpiecznie i nie zalac samochodu.
          • robak.rawback Re: Komu sie powodzi? 23.07.07, 12:13
            w pracy z pietra wyzej wlala sie woda na nasze pietro i musielismy przestawiac
            wszystko z polek;

wogole dziwne ze tak w anglii wszystko zalalo - wydawalo mi sie ze moze na
            snieg nie sa przygotowani i panikuja, ale na deszcze to powinni byc - a tu
            prosze wcale nie.

tooting caly zalany byl, zamkneli obje stacje metra i oczywisicie na piechote
            musialam dwie stacje isc, w sumie nawet sie ciesze bo sie przeszlam i zakupy
            zrobilam hahah
    • aleksandrawu Czy czujecie 24.07.07, 17:54
      ...ten smrod nadciagajacy z poludniowego zachodu? Tak, to my. Cale
      Gloucestershire tak daje:)) Od poniedzialku nie mamy wody i tak ma byc przez DWA
      TYGODNIE. Welcome to Great Britain;)
      • jaleo Re: Czy czujecie 28.07.07, 15:27
        aleksandrawu napisała:

> ...ten smrod nadciagajacy z poludniowego zachodu? Tak, to my. Cale
        > Gloucestershire tak daje:)) Od poniedzialku nie mamy wody i tak ma byc przez
        DW
        > A
        > TYGODNIE. Welcome to Great Britain;)

My nie mielismy wody przez 10 dni w zeszle lato - jakas glowna rura pekla i
        wiekszosc Nortumberland nie miala wody. Ale na szczescie nie mielismy do tego
        problemow po-powodziowych, wiec jakos to wszyscy przezyli. Tylko na urlop
        zabralismy brudne ubrania, bo nie dalo sie nic uprac, a akurat bylismy przed
        wyjazdem.
    • effata Re: Komu sie powodzi? 28.07.07, 15:07
      Podejrzewam, że tym, którym "się powodzi" są odcięci od internetu, więc i tak
      na to pytanie nie odpowiedzą :(
      Przerażające to jest.
      Niestety, freak weather conditions, o które pytali mnie prawie na każdym
      egzaminie są faktem.
      Ja za to byłam kilometr od londyńskiego grudniowego tornada :(
      "Fakt": Jest pan gotowy objąć stanowisko Ministra Rolnictwa?
      Syn Leppera: No pewnie. Skończyłem Akademię Rolniczą, prowadzę gospodarstwo. W
      każdej chwili jestem gotowy przejąć resort.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka