Dodaj do ulubionych

Szczepionka - buccalin berma

19.01.09, 10:27
Czy ktoś wie, ile kosztuje? Czy trzeba mieć na nią receptę?

Koleżanka prosiła, żeby zapytać, bo chciałaby dla dziecka, więc pytam :)
Obserwuj wątek
    • alina.walkowiak Re: Szczepionka - buccalin berma 19.01.09, 23:25
      A kupujecie przez apteki internetowe? Czy zdarzyło się, że zamiast wpisywać nr
      karty, ktoś prosi o podanie nr konta na maila? Dziwne, nie?
      • vierablu Re: Szczepionka - buccalin berma 19.01.09, 23:53
        Mam nadzieje, ze nie podalas?
        • alina.walkowiak Re: Szczepionka - buccalin berma 20.01.09, 11:12
          Nie, jasne, że nie :)
    • grzesio.0 Re: Szczepionka - buccalin berma 26.09.09, 19:09
      Witam
      Mam do odsprzedania 4 opakowania Buccalin
      Szczepionkę sprowadziłem z Austrii
      501176918
      Pozdrawiam
    • kingaolsz Re: Szczepionka - buccalin berma 27.09.09, 10:46
      A kto Ci zaszczepi dziecko czyms przyniesionym przez Ciebie? Watpie, zeby sie
      ktos tego podjal, chyba, ze w domu, nieoficjalnie. Ale tu ja bym sie o dziecko
      bala. Szczepionki to towar, ktory musi byc przechowywany w okreslonych
      warunkach. Nie lepiej pogadac o tej szczepionce z GP, albo znalezc klinike (
      prywatna), ktora takie uslugi i szczepienia oferuje? Albo zaszczepic przy okazji
      wizyty w PL?

I to ogloszenie "pana" - czarny rynek normalnie... jestem w ciezkim szoku.

I to jeszcze dla dzieci ://///
      • grzesio.0 Re: Szczepionka - buccalin berma 07.10.09, 12:03
        Witam,
        W tym miejscu chciałbym się ustosunkować do opinii napisanej przez Panią, gdyż
        jest ona krzywdząca a moim zdaniem wynika z Pani nieznajomości tematu.
        Po pierwsze szczepionka jest w tabletkach i w większości krajów w Europie
        Zachodniej jest dostępna w aptekach bez recepty. Szczepionka nie jest dostępna w
        Polsce w aptekach.Osoby, które poszukują buccaliny, robią to nie dlatego, że
        ktoś im ją reklamuje ale wyłącznie na podstawie opinii wydanej przez ich lekarzy
        pediatrów. Nie ma tu przypadkowości polegającej na tym, że jedna pani drugiej
        pani powiedziała, że to jest dobre.
        Jeśli chodzi o moją propozycje odsprzedaży to na pewno nie jest ona czarnym
        rynkiem ale wynika z chęci pomocy innym bez zarobkowania. Po buccalinę
        pojechałem osobiście do Wiednia, gdyż mój pediatra zalecił ją do stosowania dla
        moich dzieci jako jeden z najlepszych środków uodparniających. Jednocześnie
        poinformował mnie, że niestety szczepionki nie dostanę w żadnej aptece w Polsce
        i że trzeba się po nią udać do jednego z wybranych krajów Europy Zachodniej.
        Reasumując kupiłem ją w aptece w Wiedniu w ilości potrzebnej dla moich dzieci
        oraz kilku moich znajomych. Ilość zakupiona przeze mnie absolutnie nie jest
        ilością handlową i kupując szczepionkę nie miałem zamiaru sprzedawać jej na
        jakimkolwiek portalu. Po przyjeździe okazało się, że część z moich znajomych
        zrezygnowała z zakupu z różnych powodów. W tej sytuacji wiedząc jak jest to
        poszukiwanych wśród rodziców w Polsce produkt postanowiłem zamieścić ogłoszenie
        o chęci odsprzedaży pozostałych opakowań. Zaręczam Pani, że osoby , które są
        zainteresowane, nie robią tego na własną rękę, tylko na polecenie swojego lekarza.
        Reasumując poczułem się urażony Pani oskarżeniem o czarny rynek. Tak przy okazji
        informuje Panią, że Buccalina nie wymaga, żadnych specjalnych warunków
        przechowywania, przechowuje się ją w temperaturze do 25 stopni Celsjusza
        (zgodnie z ulotką) w taki sam sposób jak chociażby zwykła witaminę C.
        Chciałbym jeszcze dodać, że ja sam na pewno bez konsultacji z moim lekarzem nie
        pojechałbym po leka dla moich dzieci aż do Austrii. Moją intencją nie jest
        namawianie kogokolwiek do zakupu, o tym decyduje zawsze lekarz.

Pozdrawiam

• terwase Re: Szczepionka - buccalin berma 16.10.09, 00:03
        Lek który opuścił aptekę jest lekiem niepełnowartościowym, choćby i tylko po
        zakupie pacjent wyszedł za róg i się rozmyślił.
        A ogłoszenie jest typowo czarnorynkowe...
        • terwase Re: Szczepionka - buccalin berma 16.10.09, 00:14
          dobra, zaraz mnie wypiszecie z forum, bo truję:)
          link z ulotką dlaczego nie należy kupować leków z nieznanych źródeł

www.rpsgb.org.uk/pdfs/iplfaqs.pdf
    • azbestowestringi Re: Szczepionka - buccalin berma 28.09.09, 00:23
      commed.pl/buccalin-berna-vt1499.html
      • jaleo Re: Szczepionka - buccalin berma 07.10.09, 13:51
        Hehe zastanawiajace, jak to nagle polscy pediatrzy
        wszyscy "polecaja" ta szczepionke. Hmmm...
    • terwase Re: Szczepionka - buccalin berma 15.10.09, 23:58
      A dlaczego nie broncho-vaxom? dostępny w Polsce, oczywiście na receptę... Dawno
      temu brałam kilka cykli, chyba zadziałała:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka