marina7.5 20.04.09, 15:14 Witam wszystkich!! Czy ktos z Was odchudzal sie w tym kraju,oczywiscie pod kontrola lekarza i stosowaniem lekow? Chodzi mi o stosowanie leku Meridia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 18:55 A Meridia jest tu dostepna? W PL tez dalam sie wciagnac w krag bioracych to swinstwo, ale juz nie tkne w zyciu. Tu odchudzalam sie z pomoca Weight Watchers i bylo to o niebo zdrowsze, przyjemniejsze i skuteczniejsze. Odpowiedz Link
marina7.5 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 19:04 Jest dostepna pod inna nazwa Sibutramina. A powiedz czemu tak myslisz czy to jakis zly lek? w PL jest nagminnie stosowany z tego co wiem chcesz to lekarz przepisuje? Chce sie dowiedziec jak najwiecej. Potrzebuje schudna a w uk jeszcze przytylam ;( Odpowiedz Link
marina7.5 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 19:07 Chodzi o zrzucenie sporej wagi bo az 30 kg !!!! A nie 5-10 kg wiec potrzebuje pomocy !!! Odpowiedz Link
charlotta_lotta Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 20:28 w anglii pojawil sie lek ktory sprzedawany jest w aptekach bez recepty. nazywa sie alli. dziala inaczej niz meridia i jest 'zdrowszy' :) Odpowiedz Link
kingaolsz Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 22:02 Meridie trzeba brac pod scisla kontrola lekarza. Mi przepisal lekarz w PL, ja bralam ( ale nikt mnie nie kontrolowal ://// a ja no coz, glupia bylam ;))) i mialam spore dolegliwosci ze strony serca, jak rowniez watroba pozniej nie byla w dobrym stanie. Tez mialam BMI powyzej 30 wtedy - jakies 25 kilo do zrzucenia. Meridia ma bardzo duzo skutkow ubocznych i po pierwsze dobrze najpierw sprawdzic czy organizm jest w wystarczajaco dobrym stanie zeby ja brac, ze schudniecie przewyzszy korzysciami ewentualne problemy, no i monitorowac jednak. Nie wiem czy wiesz, ale bylo na swiecie kilka przypadkow kiedy przepisano jak sie okazalo ludziom ze slabym sercem ( nie wiem czy wiedzieli o tym przed rozpoczeciem kuracji) i efektem byla smierc tych ludzi. Wiec z tego co wiem, to nie powinien to byc lek dla kazdego, ktory ma duza nadwage, ale dla tych, ktorzy wyczerpali inne mozliwosci i nadal nie moga schudnac. Choc wszyscy wiemy, ze jak sie nie je i sie rusza to sie chudnie... ale zbyt malo ludzi tak chce sie pomeczyc, wola lyknac pigule niestety. I na koniec - Meridia zabija glod, wrecz nie chce Ci sie jesc nic - gorzej jak odstawisz, bo apetyt wraca i trzeba duzo walczyc zeby nie miec efektu jo-jo, a wbrew pozorom to wlasnie utrzymanie wagi jest gorsze od samego zrzucania. Przemysl ten lek powaznie i przedyskutuj z lekarzem i bierz to ostroznie. Odpowiedz Link
marina7.5 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 20.04.09, 23:45 Dziekuje kinga za info.Ja jakby co zamierzam brac ten lek pod kontrola czytalam troszke na temat tego leku i niby sporo osob jest zadowolonych z jego dzialania ale chcialam poznac opinie kogos kto stosowal ten lek.A czy ty schudlas jesli tak to ile i czy udalo ci sie utrzymac wage? Odpowiedz Link
jolkaab Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 14.11.22, 13:28 Witam, sprzedam tabletki/ syropy hamujące apetyt, wspomagające odchudzanie (Mer, Zel, Adi i inne). Szeroki wybór. Zachęcam do zapoznania się z ofertą. Zapraszam do kontaktu +48697274523, lub magdabr823@gmail.pl Odpowiedz Link
mama-123 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 12:04 Temat mi bliski niestety. Napisze jednak kilka slow od siebie. WIele kobiet i mezczyzn zreszta tez czy nawet dzieci borykaja sie z problemem nadwagi. WIele jest metod na schudniecie. Osobiscie nie wzielabym zadnych srodkow wspomagajacych, bo waga po nich zawsze wraca. Ogladalam tez wiele programow w TV na ten temat. Przy szybkim schudnieciu niestety ludzie maja problemy ze skora, ktora nie miala czasu na wciagniecie i pozostaja wiszace worki. Chudniecie powoli natomiast, pozwala skorze na takie wlasnie jakby skurczenie sie. Ponadto jak polskie przyslowie mowi: W zdrowym ciele, zdrowy duch - a wydaje mi sie, ze jest tez odwrotnie, czyli ze nadwaga moze swiadczyc wlasnie o jakichs tam problemach czlowieka, ktore w ten sposob sie ujawniaja. Dlatego wlasnie nie tylko o schudniecie tu chodzi, ale i o odpowiednie naprawienie tego, co szwankuje (pisze tez na wlasnym przykladzie). Ja znam nastepujace rady, ktore czesto pomagaja: 1). Jedz tylko, gdy jestes glodna. 2). Jedz to, co lubisz i jedz powoli - przezuwajac kazdy kez 10 razy. 3). ODloz wszystko, gdy jesz, ciesz sie tym, co jesz i niech ci to sprawi przyjemnosc. 4). Codziennie zrob co najmniej 10 000 krokow. (to pomaga zwiekszyc metabolizm, a wcale nie jest tak ciezkie jak intensywne cwiczenie). MI te metody pomogly juz zrzucic 7.5 kg. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link
7oz Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 14:20 Ja też raczej należe do zwolenniczek bardziej naturalnych metod odchudzania ale jeśli jednak wolicie pigułki to może przyda wam się ta wiadomość Chemists to start diet pill sales Mama 123 czytałaś może Paula McKenna? Twoje rady są jak z jego książki, którą właśnie czytam, zobaczymy może zadziała, jak na razie dobrze mi wpływa na nastrój i motywację, na efekty poczekam :) Co do tych 10 000 kroków to zawsze wydawało mi się, że nie jestem aż tak leniwą osobą ale pedometer, który ostatnio kupiłam uświadomił mi jak bardzo się mylę. Ciężko mi wyrobić te 10 tys bo ciągle zabiegana i łatwiej malucha w samochód wsadzić i do opiekunki zawieść bo samo chodzienie między domem- nianią- pracą zajełoby mi z 3 godziny a dom się sam nie posprząta, obiad nie ugotuje :( Odpowiedz Link
effata Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 14:21 Zgadzam się w całej rozciągliwości :) > Osobiscie nie wzielabym zadnych srodkow wspomagajacych, ja też, bo bałabym się właśnie tych efektów ubocznych > a wydaje mi sie, ze jest tez odwrotnie, czyli ze nadwaga moze > swiadczyc wlasnie o jakichs tam problemach czlowieka, ktore w ten > sposob sie ujawniaja. dokładnie tak - w Biblii jest napisane, że radość serca jest najlepszym lekarstwem :) Co do metod, to dodam jeszcze - jako niestety niezdrowo odżywiająca się, lubiąca zjeść i niecierpliwa osoba (= diety nie dla mnie :)), że na mnie działają dodatkowo: 1. 5 posiłków dziennie, spore śniadanie, mała przekąska na 2 śniadanie, lekki lunch, mała przekąska ok. 4 i obiad o 6 (nie za duży, ale jako ostatni posiłek dnia) 2. zredukowanie cukru do maximum (to jedyny wysiłek na jaki mogę się zdobyć, he, he, przy czym maximum nie oznacza 'do zera" :))) No i poczytaj sobie jeszcze nasze 'dietetyczne' wątki forumowe: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=47995245&a=47995924 *********************************************************** Rozumu nie można zastąpić wiedzą o tym, jak należy myśleć. Linkownia Don'tguess Odpowiedz Link
marina7.5 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 14:42 Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.I chyba nie zdecyduje sie na leki. Zaczelam cwiczyc i jem mniejsze porcje a o 18tej jem ostatni posilek. I odstawilam slodycze bo one mnie gubia.Chyba potrzebuje troszke po pracowac nad swoim stylem zycia a potem jak nie uda sie zrzucic pare kg to udam sie do lekarza o pomoc!!! Odpowiedz Link
mama-123 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 15:47 No prosze, juz nawet Matka Przelozona gada biblijnie! Odpowiedz Link
gobisha Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 17:20 Maridia tylko i wylacznie pod kontrola lekarza. Trzeba miec wysokie BMI zeby jakakolwiek pomoc od GP uzyskac (z wlasnego doswiadczenia o tym pisze, mi zabraklo kilku kilogramow). Jesli chodzi o Meridie - tylko pod kontrola lekarza. Jest nawet forum gazetowe o tym leku: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46219 to wlasciwie psychotrop i naprawde powinna byc to ostatnia deska ratunku. Zwolenniczka MM. Odpowiedz Link
marina7.5 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.04.09, 18:42 Ja mam wysokie BMI bo 29.5 a powinno byc 25BMI by bylo prawidlowe. Lekarz z GP zapisal mnie do dietetyka i czekam wlasnie na wizyte tzn na list z ustalona data wizyty :O) Zobaczymy co tam mi powiedza :) Dzieki wszystkim. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 22.04.09, 14:32 Znam z opowiesci, ze wizyta u tutejszego dietetyka przyniosla swietne rezultaty. Choc wiadomo, nie kazdy jest specjalista z powolania:) Osobiscie polecam diete MM, przy Twojej nadwadze mozesz osiagnac spektakularne efekty a na matkach polkach w uk jest duzo specjalistek w tym stylu odzywiania. Najwazniejsze - ruch, redukcja slodyczy (he he i ja to mowie:>>>) i samodzielne gotowanie a nie fast food i gotowce z supermarketow. Odpowiedz Link
marina7.5 Re: Do murasaki33 22.04.09, 14:56 A co to za dieta MM? JA przy wzroscie 170cm waze 86 kg aiec nie jest ciekawie :( Odpowiedz Link
mama-123 Re: Do murasaki33 22.04.09, 15:07 Marina, skoro piszesz, ze chcesz schudnac 30 kg, to nie troche za duzo? Przy wzroscie 170 waga 56 kg chyba troche za malo nie? MOze wiec nie jest tak zle, jak myslisz. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Do murasaki33 22.04.09, 15:27 Podstawa to realne cele - czyli nie od poczatku 30 kilo, ale np. pierwszy cel to schudnac 10%. Szybciej do tego mozna dojsc, a mniejsza szansa, ze sie znudzisz. Pozniej stawiasz sobie dalsze cele. No i trzymam kciuki bo sama wiem jak ciezko zrzucac te kilogramy. Jedyne czego sie nauczylam to im spokojniej i wolniej sie chudnie tym lepiej. Sama juz zrzucilam ponad 15 kilo i jeszcze 10 by sie przydalo, ale to powoli. Dieta Montignaca, ktora polecaja dziewczyny jest swietna i warta sprobowania. Ja z powodu nietolerancji pokarmowych jej nie moglam stosowac, ale jak juz wyzej pisalam Weight Watchers duzo mi pomoglo - trzymajac sie ich zasad napewno schudniesz. Odpowiadajac na Twoje pytanie wyzej - z Meridia raz schudlam 11 kilo, ale to byla masakra, bo przestalam jest w ogole, nie potrafilam zjesc jednego jablka nawet. Po kilku latach znow sprobowalam ( przytulam po ciazy) i wlasnie wtedy serce odmowilo udzialu w tej zabawie, ale tez nie schudlam w ogole. I wiem, ze nie kazdy chudnie. Odpowiedz Link
gobisha MM= Michel Montignac = dieta montignac 22.04.09, 15:24 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11143 Odpowiedz Link
marina7.5 ODCHUDZANIE W UK !!! 22.04.09, 18:29 Dzieki za odpowiedz. Zawsze wazylam 50-55kg a teraz 86kg wiec dla mie to duzo. Ale wazniejsze jest dla mnie by schudnac po to by moj cukier byl nizszy a nie dla swojego wygladu bo tu juz sie przyzwyczailam :O)Dzieki za wszystkie odpowiedzi,poczytam zaraz o tej diecie :O) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 22.04.09, 21:54 Widze, ze juz dziewczyny odpowiedzialy, co to za dieta. Dodam tylko na zachete, ze schudlam na niej 6kg w ciagu bodajze 5-6 mies bez zbytnio sztywnego trzymania sie zasad, grzeszyla czasem, oj grzeszylam. tu jeszcze jeden link forum.montignac.com.pl/?sid=36cda1bed8f2d345c73713a6dbfc2fb2 Odpowiedz Link
robak.rawback Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 25.04.09, 23:05 nie bierz zadnych lekow szczegolnie takich, moja mama to brala, ja chyba tez to mialam brac ale potem sie w glowe puknelam. nie ma leku ktory cie odchudzi, nawet jak reklamuja cos jako nieziemskie. jakby zeczywiscie taki lek byl bez srodkow ubocznych i swietny to juz by dostal nobla a producent zrobilby kosmiczna kariere i fortune. nie slyszalam na ten temat nic jak dotychczas. uwazam tez ze na jedzeniu tutejszym w uk mozna sie odchudzic. ja nie stosuje zadnych wscielklych diet tylko jem to co chce ale bez slodyczy i zlimitem1600 kcal na dzien. rano kanapka z bekonem z preta albo sainburys, albo jakis wrap i to wcale nie dietetyczny, potem jakis ready made tagliatele z tych odchudzajacych a potem jakas kanapka albo owoce i kolacja z godzine dwie przed pojsciem do lozka czyli wcale nie o 6 pm tylko na przyklad o 10 w nocy. jak wieczorem jadlam bardzo malo i dosyc wczesnie to potem rano nie mialam sily z lozka wstac i zle sie czulam z glodu. teraz tak nie robie bo to bez sensu - co z tego ze na marchewce bede jechac przez miesiac jak przeciez kiedys trzeba normalnie jesc. jasne ze 1600 kcal to nie jest duzo. jak dla mnie za malo i czesto jem wiecej ale jest to sensowne i wcale nie jest obrzydliwe. jedzenie ktore jem jest smaczne wiec nei cierpie. aha humus jem pelnotlusty, rowniez zaczelam maslo jesc, i mieso smazone. i co - i kawalek miesa wcale nie odtluszczonego usmazonego na masle bedzie cie dluzej trzymal z pelnym brzuchem niz jablko i burak. oczywiscie treba wszystkiego po trochu i z rozwaga. ha no i bez zadnych slodyczy niestety :(( wogole w uk jest duzo roznych read made salatek w torebkach czy stirfry ktore tylko n patelnie sie wrzuca wiec to jest naprawde pomocne wiec nie wiem dlaczego ludzie narzekaja wpolsce jest sporo roznych fajnych rzeczy i praypraw ale akurat takich przygotowanych rzeczy dla zapracowanych ludzi to nie ma. Odpowiedz Link
izabelski Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 26.04.09, 11:09 a co najwazniejsze kazdy produkt pakowany ma podana zawartosc energetyczna a wiekszosc ma wyszczegolniony sklad wegli. tluszczow i reszty Odpowiedz Link
zaufany-dostawca1 Re: ODCHUDZANIE W UK !!! 21.11.24, 01:04 NAJSKUTECZNIEJSZA KURACJA ODCHUDZAJACA MERIDIA 15 MG 30 TAB 200 ZL MERIDIA 20 MG 30 TAB 250 ZL SZYBKA BEZPIECZNA I TRWAŁA UTRATA WAGI BEZ EFEKTOW JOJO BEZ CIEŻKICH CWICZEŃ BEZ RYGORYSTYCZNEJ DIETY PRZYSPIESZA METABOLIZM ZMNIEJSZA ŁAKNIENIE DAJE UCZUCIE SYTOŚCI DODAJE ENERGI I POZYTYWNEGO SAMOPOCZUCIA $$$$ TEL 538.911.172 $$$ W Sprawie Zamowienia Lub Pytan Prosze Dzwonic Lub Pisac Sms. Zamowienia Przyjmuje Tylko Telefonicznie Wszystkie Paczki SA WysyŁane PocztĄ Polska Z Sprawdzeniem Zawartosci Masz MoŻliwoŚĆ Otworzenia przesyłki I Sprawdzenia Co Jest W Srodku GWARANTUJE NAJLEPSZA JAKOSC I BEZPIECZNE ZAKUPY WYSYŁKI KRAJOWE ORAZ MIEDZYNARODOWE KURIER Przed Zapłatą Za Paczke Masz MoŻliwoŚĆ Otworzenia przesyłki I Sprawdzenia Co Jest W Srodku Przy Kurierze Gwaracja uczciwych zakupów Odpowiedz Link