aniac1 20.05.09, 21:22 dziewczyny, pomóżcie za 2 miesiące jadę z dziećmi do męża do Londynu. jak załatwiać dla Kuby szkołę?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcian Re: zapisy do szkoły podstawowej 21.05.09, 21:39 To zalezy do ktorej czesci Londynu (gminy) jedziesz, bo te maja rozna polityke. Ale najlepiej by bylo, aby maz (ktory - jak rozumiem tutaj jest) zorientowal sie, gdzie sa najblizsze podstawowki i popytal tam o miejsce. W szkolach powiedza mu, co trzeba zrobic aby wpisac malego na liste oczekujacych (a byc moze bedziesz miala szczescie i miejsce znajdzie sie od razu)- z moich obliczen wynika, ze powinien isc do Year 1. Radze tez zrobic wywiad, ktore szkoly sa dobre (i tutaj na miejce byc moze trzeba bedzie czekac) a ktore niekoniecznie (miejsca moga byc od razu). Mozna tez zrobic tak, ze maly zacznie chodzic do szkoly tam, gdzie miejsce jest a w miedzyczasie mozecie go wpisac na liste oczekujacych tam, gdzie wy byscie chcieli. Powodzenia:) Odpowiedz Link
ray_of_sun Re: zapisy do szkoły podstawowej 29.05.09, 18:05 ja, co prawda nie w Londynie, składałam podanie do counsilu na którym musiałam podać 3 szkoły które mnie interesują, potrzebny był tylko paszport dziecka Odpowiedz Link