majk56 09.02.07, 17:57 Z tego biura korzystałem dość często, ale było to od 10 lat wstecz. Proszę o bieżące opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszczaneczka Re: Orbis 10.02.07, 18:52 nic się w tym biurze przez lata nie zmieniło...nawet pracownicy ci sami :)))) Odpowiedz Link
b-w-w Re: Orbis 12.02.07, 09:07 a ja polecam....w tamtym roku byslismy z nimi na Krecie w tym roku Tunezja....pewne i bezpieczne pozdrawiam Odpowiedz Link
aexpress Re: Orbis 14.02.07, 09:02 każde biuro ma swoje mocne i słabe kierunki orbis w sumie można ocenić na "dobry" Odpowiedz Link
monika_gda Re: Orbis 17.02.07, 15:41 3 lata temu byłam z Orbisem w Paryżu, wróciłam zadowolona. W tym roku zastanawiam się nad wyjazdem do Londynu również z nimi. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link
aneta_olsztyn Re: Orbis 21.09.07, 19:55 Właśnie wróciłam z 7-dniowej wycieczki organizowanej przez "ORBIS" Olsztyn pod nazwą "Paryż i Zamki nad Loarą" i jestem ZACHWYCONA!!! Postanowiłam sie podzielić z innymi swoimi wrażeniami, ponieważ wpisów o "Orbisie" jest niewiele, a dobry wypoczynek zasługuje na pochwałę. Był to mój pierwszy wyjazd z biurem podróży i trochę sie obawiałam, jak się to wszystko ułoży, jednak zostałam bardzo mile zaskoczona. Niewątpliwie ten udany wypoczynek był zasługą naszego rewelacyjnego pilota - Pana Jurka (nazwiska niestety nie pamiętam), który okazał się świetnym znawcą Paryża i nie tylko. Jego organizacja była godna podziwu. Dzięki wcześniejszemu wykupieniu biletów wstępu uniknęliśmy stania w kolejkach i mogliśmy przeznaczyć więcej czasu na zwiedzanie. Dodatkowo, oprócz atrakcji przewidzianych w programie, udało nam się wejść na taras widokowy na wieży Montparnasse (wg mnie najlepsza panorama Paryża) i odwiedzić galerię figur woskowych Grevin (bez rewelacji). Nocowaliśmy pod Paryżem w hotelu należącym do sieci "Campanile" - warunki bardzo dobre. Polecam wykupienie obiadokolacji - po całym dniu zwiedzania chce się jeść, a wieczorny posiłek, który serwowały nam restauracje sieci "Bistro Romain" to poezja! My Polacy nie jesteśmy przyzwyczajeni do obfitych kolacji, dlatego byłam bardzo zaskoczona wieczornym menu, a właściwie ilością serwowanych dań: wino dla pobudzenia apetytu, przystawka, danie główne (jak nasze drugie danie), sery i na koniec deser. I wszystko tak pyszne, że żal było z czegoś rezygnować (z powodu przejedzenia:). Ogólnie mam same pozytywne wrażenia z tej wycieczki. Mimo że długa jazda autokarem (28 godz. z Olsztyna) nie należy do przyjemności, a na zwiedzanie nie zawsze mieliśmy tyle czasu, ile byśmy chcieli, chciałabym gorąco polecić ten wyjazd wszystkim niezdecydowanym. Ja myślę już o przyszłym roku i kolejnej wyprawie również z Orbisem. Tym razem będzie to chyba 8-dniowy "Londyn i Hampton Court". Czy ktoś był na tej wycieczce i może sie podzielić ze mną swoimi wrażeniami? Odpowiedz Link