Gość: Agnes IP: 195.238.227.* 18.11.11, 11:25 Witam, potrzebuję opinii o tym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agniiszka Re: Akademia Małych Smoków - Conrada IP: *.home.aster.pl 19.11.11, 16:57 Mój synek chodzi do 2 -latków od września i nie mogę złego słowa powiedzieć. Super sie zaklimatyzzował, chętnie chodzi, wychowawczynie bardzoo profesjonalne. jedyny minus jak na razie, to to, że mało spędzaja czasu na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derona Re: Akademia Małych Smoków - Conrada IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.02.12, 22:50 Mój syn chodził do Akademii Małych Smoków, ale niestety nie mogę polecić tego przedszkola. Oprócz bardzo sympatycznej Pani Dyrektor, miałam złe doświadczenia z tym przedszkolem. Panie - opiekunki zajmują się głównie sobą, np. rano, gdy dzieci wchodzą do sali, są przez nie ignorowane, pozostałe dzieci siedzą regularnie bezczynnie w kółku na dywanie. Reszta dnia wyglądała podobnie - dzieci nie miały wielu zajęć, bardzo niewiele rysowały, robiły prac, nie uczyły się piosenek czy wierszyków. Poza tym na dwór dzieci wychodziły bardzo rzadko, tylko wtedy, gdy pogoda była idealna - wystraczyła trochę gorsza i już nie było wyjść. ODRADZAM to przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Akademia Małych Smoków - Ursus IP: *.centertel.pl 13.05.13, 15:47 Ja również odradzam Akademię Małych Smoków. Moje dziecko zostało najpierw zapisane, , a potem pani dyrektor jednak zmieniła zdanie, pod pretekstem, który mnie PRZERAZIŁ. Tłumaczyła się tym, że ,,wydaliła" z przedszkola już jedno dziecko, nazwała je ,,problemowe" , z powodu skarg na nie rodziców. tylko nie wiem co mój syn miał z tym wspólnego, oprócz tego że nadmieniłam o jego nadpobudliwości, słysząc że za wychowawcę będzie miał panią psycholog.Usłyszałam, że Pani dyrektor ma już grupę ,,ułożoną" i nie będzie pracować nad nowym dzieckiem, bo a nuż się okaże również ,,problemowy". Rozmowa toczyła się oczywście w towarzystwie mojego dziecka, wiec usłyszałam od niego żze on ,,nie jest problemowy" i nie będzie chodził do tego przedszkola.( syn ma 4lata także rozumie co mówi się obok niego...) . Podziękowaliśmy i zapisaliśmy się do ,,Delfinków" na Ursusie, gdzie panie wychodzą ze skóry aby dogodzić moim dzieciom ( mam dwóch synków) - a starszy nie wydaje im się problemowy.... POLECAM GORĄCO DELFINKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yena1 Re: Akademia Małych Smoków - Conrada IP: 195.187.84.* 06.03.12, 14:56 moja córka chodzi tam od września do 3 -latków. zaaklimatyzowała się bardzo szybko. pokochała panie a i w nas w rodzicach panie wzbudziły zaufanie. moim zdaniem zajęć jest dużo i fajnie prowadzone. często w przedszkolu są teatrzyki czy podobne występy. złego słowa na przedszkole nie mogę powiedzieć - no może faktycznie mogliby częściej wychodzić na dwór. generalnie - z czystym sumieniem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia.rybcia Re: Akademia Małych Smoków - Conrada 14.05.13, 15:37 Ja również odradzam to przedszkole, pisałam już w innym wątku o sytuacji jaka miała miejsce na początku roku. Teraz syn jest w bawialni, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
adastomek2 Re: Akademia Małych Smoków - Conrada 04.10.15, 09:23 Zdecydowanie odradzam przedszkole Akademia Małych Smoków na Conrada. Moje dziecko chodziło tam przez ok. pół roku 2014/2015. Już w pierwszym tygodniu były problemy, bo panie nie radziły sobie z dwulatkiem, który po raz pierwszy poszedł do tego typu placówki. Nie miał więc doświadczenia. Największym problemem było to, że dziecko woli się bawić, a nie wykonywać polecenia pań. Za złe zachowanie panie zabierały serduszka bądź zostawiały dziecko w sali, podczas gdy inne dzieci bawiły się na placu zabaw. W przypadku tej pierwszej kary, to w tym wieku nie ma ona za specjalnie znaczenia, ale ta druga to już zupełne nieporozumienie. W drugim tygodniu miałam już rozmowę z psychologiem i pytania w stylu co pani czuła przed ciążą, w trakcie i po. Miałam wrażenie, że panie pracują tam bardzo krótko i nie miały wcześniej kontaktów z dziećmi. Jedna z pań powiedziała, że nie będzie cały czas robić pajacyków, aby zainteresować moje dziecko i skupić jego uwagę na poleceniach. Dodała, że gdyby odpowiednio go zainteresować, to dziecko wykonuje wszystkie polecenia. Wytrzymałam tam tak długo bo myślałam, że może teraz są inne, wyższe wymagania, a ja jestem przewrażliwioną mamą. W domu nie miałam z dzieckiem żadnych problemów. Ale uwagi pań (co najmniej 1-2 razy w tygodniu) były tak absurdalne w stosunku do tak małego dziecka, że w końcu zrezygnowałam i wypisałam dziecko. Jest to moje drugie dziecko i przeszłam już przez wszystkie etapy edukacji w żłobku, przedszkolnej i wczesnoszkolnej i po raz pierwszy spotkałam się z takimi reakcjami opiekunek. Zaplecze techniczne tego przedszkole - jak na prywatne placówki - jest imponujące. Ogrodzony plac zabaw, duże sale itp. I to myli. Po przepisaniu dziecka do innej placówki (prywatnej) nie informowałam o wcześniejszych doświadczeniach w poprzednim przedszkolu. Chciałam sprawdzić czy czasami się nie mylę w ocenie swojego dziecka i tamtych pań. Nowe przedszkole ("Chata skrzata" na Bielanach) okazało się cudownym miejscem, a panie rewelacyjne. Świetny kontakt z dziećmi, profesjonalne podejście. I tak było w przypadku mojego pierwszego dziecka, które chodziło do publicznego przedszkola na Kochanowskiego. Też żadnych uwag, a jedynie wspaniałe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: min Re: Akademia Małych Smoków - Conrada IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.16, 18:31 Jak dla mnie w AMS godna polecenia jest praca bardzo zaangażowanych Pań w opiekę nad dziećmi. Abstrakcją są dla mnie niektóre opinie jak czytam nt.opieki. Mogłabym się do wielu rzeczy przyczepić w tym przedszkolu, ale na pewno nie do opieki jaką otoczone tam jest moje dziecko. I pamiętam że w zeszłym roku miało moje dziecko w grupie taką tablicę motywacyjną jak i w tym roku ma taką tablicę również w swojej grupie i nie pamiętam dnia aby nie wyszło z nagrodą w postaci naklejki serduszka w zeszłym roku a w tym roku z pieczątką na rączce. Sama z reszta stosuję z mężem w domu taką metodę i zawsze działa to jak przysłowiowa marchewka i nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keeki Re: Akademia Małych Smoków - Conrada IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.08.16, 18:48 Polecam. Moja córka chodziła do AMS w ubiegłym roku do 2 latków, przez 1 m-c wakacji ponieważ w państwowym żłobku, gdzie chodziła regularnie, zapeniają opiekę tylko przez 11 m-cy w roku. Bardzo się bałam gdy zbliżała sie zmiana, że będzie problem z adaptacją, bo czasem po chorobie nie chciała zostać w swoim żłobku. Ku mojemu zaskoczeniu córka zaaklimatyzowała się już pierwszego dnia i chodziła tam z wielką radością, której nie okazywała w swoim żłobku. W tym roku też chodzi tam w wakacje, już jesteśmy po pierwszym tygodniu a jej reakcja na przedszkole jest równie radosna. Nie oceniam innych szczegółów, ale atmosfera i opieka musi być bardzo dobra skro dziecko chodzi tam z wielką chęcią i nie chce wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś