elfkabezhaltera 11.03.12, 07:38 Gdzie w niedzielę po południu (ok 5-tej) można pójść na kawę i np. kawałek sernika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żoliborzanka Re: Gdzie na ciastko i kawę IP: 178.73.48.* 11.03.12, 19:04 np. do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Dziękuję 12.03.12, 15:48 Koniec końców poszliśmy na herbatę z cytyryną (dowieźli później :)) do pizzerii na Klaudyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żoliborzanka Re: Dziękuję IP: 178.73.48.* 12.03.12, 15:57 Niestety, Żoliborz to nadal pustynia pod tym względem. Dlatego niedzielę spędzam w domu z własnym ciastem i kawą z własnego expresu. Odpowiedz Link Zgłoś
jota-40 Re: Dziękuję 12.03.12, 16:22 Bez przesady. W niedzielę czynne są choćby Coco de Oro, Blikle, Żywiciel, Kotłownia, Tere fere (Słowackiego), Spotkanie, Kalimba (Mierosławskiego), Antrakt. Wszędzie można wpaść na herbatę/kawę i deser. Rzucam pierwsze z brzegu, sądzę, że jest tego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Dziękuję IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 19:10 i tak będą narzekać i narzekać....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mkkrawiec Re: Dziękuję 12.03.12, 20:17 Gość portalu: tubylec napisał(a): > i tak będą narzekać i narzekać....:)) Dokładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciomax Re: Gdzie na ciastko i kawę IP: *.ingbank.pl 16.03.12, 09:08 Polecam NaRoguCafe - pyszne mało słodkie, domowe ciasta, do tego kawa, herbata, wino, ale też bogata karta z przepysznymi daniami bez zbędnej "chemii spożywczej"-bywam często i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: Gdzie na ciastko i kawę IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.12, 10:51 Jak polecasz, to napisz gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jota-40 Re: Gdzie na ciastko i kawę 17.03.12, 16:01 Google mówi, że Rudnickiego 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciomax Re: Gdzie na ciastko i kawę IP: *.play-internet.pl 17.03.12, 21:25 Dokładnie na samym rogu Rudnickiego i Kochanowskiego. Naprawdę fajne miejsce, choć może trochę na uboczu to warto zajrzeć. Szczególnie polecam ciasto ze śliwką (jak u mojej prababci....) i takie z kremem-naprawdę smaczne, choć nie zawsze jest. A z dań może mniej związanych z tematem- rewelacyjnie kwaśny żurek, od niedawna na bardzo dobrym zakwasie(kiedyś było czuć gorzki konserwant)!!! Niezłe makarony(jadłam wszystkie) i dla mnie wyśmienita sałatka z wątróbek(a wątróbek nie lubię) z wiśniowym sosem na winie(chyba). Mają swoją stronę www, ale z tego co się zorientowałam aktualizowaną ze sporym opóźnieniem(w lokalu karta jest chyba zmieniana co sezon). No i na stronie nie ma wypisanych ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Gdzie na ciastko i kawę IP: *.aster.pl 18.03.12, 22:39 Pizzeria na Klaudyny i ciastko i kawa :)))))))) Już lepiej było kupić rozpuszczalną w Carrefourze :) A tak na serio to obok apteki na Klaudyny otworzyli kawiarnie. W nazwie coś z grami. Nie byłem ale wiem gdzie jest. Pizzeria na Klaudyny to bardzo dołujące miejsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś