Dodaj do ulubionych

Maszewska - Chomiczówka

IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 09:12
Myślałam, że strzeżone osiedle to będzie większe bezpieczeństwo, większa kultura mieszkańców, niestety jest inaczej.
Przedtem kilkanaście lat mieszkałam w bloku z wielkiej płyty na Wawrzyszewie i było zupełnie inaczej. Tutaj, nie dość, że ciągle widzę puste puszki po piwie na skrzynkach, pełno psich odchodów, korytarze obsikane przez psy, to jeszcze dzisiaj ktoś zwymiotował na moim piętrze - na szczęście wymiocin nie widziałam, ale smród jest i nie da się tego wywietrzyć.
Ja pytam, za co płacę tyle pieniędzy, gdy kupuję mieszkanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: zizi Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.aster.pl 08.12.12, 10:37
      Takie rzeczy można i trzeba sprawdzać przed zakupem mieszkania. Uważnie się porozglądać, porozmawiać z okolicznymi mieszkańcami, odwiedzić komisariat policji, zaczepić listonosza itd. Pytać, pytać i jeszcze raz pytać.To nic nie kosztuje, a można sobie zaoszczędzić sporo nerwów.
    • Gość: to sie zdziwią! Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.acn.waw.pl 08.12.12, 16:19
      Warto poznać portret mieszkańców z okolicy najgłośniej protestującej przeciwko aeroklubowi oraz budowie trasy s7. To właśnie stamtąd jest najwięcej krzykaczy! Maszewska, Rodziny Połanieckich, Kwitnąca, Kalinowej Łąki. Gęby się nie zamykają od protestów, że autostrada pod blokiem, że samolot przeszkadza.
      • Gość: Gość Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 16:43
        Ciekawe skąd to przekonanie, że na strzeżonych osiedlach kultura mieszkańców większa? Przecież w tych blokach często widuje się np. worki ze śmieciami i buty pod drzwiami :)) Im większe zadęcie, tym i sąsiedztwo miej sympatyczne. Niestety Bielany, a teraz i Żoliborz nie ustrzegły się tego.
      • Gość: karotka Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 17:50
        Samoloty i tak latają i na pewno mniej mi one przeszkadzają, niż krzyczące dzieci sąsiadów, czy smród na klatce przez psie siki i wymiociny.
        Liczyłam na większą kulturę, bo w blokach normalnych czasem różny element mieszka, tutaj liczyłam na młode, kulturalne osoby, ale jak widać to nie ma znaczenia, bo jak mówię - na Wawrzyszewie w starym bloku było 100 razy czyściej i nie było takich sytuacji, że np. klamka zewnętrzna od wejścia do klatki była zepsuta przez kilka dni.
        A co do autostrady to ten pomysł jest nadal aktualny, bo słyszałam już o tym kilka lat temu i nic się nie dzieje. A czemu mieszkańcy Kwitnącej protestują to nie wiem, bo oni mieszkają przecież dalej i bloki na Maszewskiej niwelowałaby mi im hałas.
        Po prostu, szkoda pół miliona na mieszkanie na strzeżonym osiedlu, bo jak widać nie warto!
        • Gość: gość Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 20:59
          W strzeżonych osiedlach "element" też mieszka, tylko lepszym samochodem jeździ
    • Gość: Lena Kaplinska Re: Maszewska - Chomiczówka IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 01:07
      Witam, ciesze sie że znalazłam ten watek. W bloku na Maszewskiej znów trwa impreza studentów (?), krzyki, hałasy , niestety nie zlokalizowałam miejsca, z którego one dochodzą, ponieważ na klatce niesie się echo!!! w innym przpadku już bym ten fakt (zakłócania spokoju) zgłosiła do odpowiednich instytucji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka