Dodaj do ulubionych

nakrętki od butelek

14.01.14, 07:54
Witam,

Oddam bezpłatnie nakrętki od butelek - najchętniej w miejscu lub osobie na Bielanach w W-wie.

Pozddrawiam :-)

Obserwuj wątek
    • Gość: Rewe Re: nakrętki od butelek IP: *.static.chello.pl 14.01.14, 09:52
      A dużo tego jest ?
      • Gość: zyta Re: nakrętki od butelek IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 12:02
        nakrętki zbierane są w wielu miejscach - może poprostu podejdź do najbliższego przedszkola, szkoły... wszyscy chyba zbierają nakrętki...
        • eusebia Re: nakrętki od butelek 14.01.14, 18:29
          nakrętek mam małą reklamówkę. Na razie :-)
          Niestety nie jest tak, że nakrętki zbierane są w szkołach i przedszkolach - wiem, bo mam dziecko.

Jeśli znacie jakieś punkty, miejsca gdzie mogę oddać i oddawać nakrętki - będę wdzięczna za podpowiedź :-)

Pozdrawiam.
          • Gość: 0justin Re: nakrętki od butelek IP: *.4web.pl 16.01.14, 00:37
            Cześć
            ja pracuję na Żoliborzu. Chętnie przgarnę nakrętki dla Wiktorii Antczak z Łodzi, dla której te nakrętki zbieram.
            Kontakt do mnie: justynatob@tlen.pl
    • Gość: luka Re: nakrętki od butelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 22:07
      hej, na tym forum trafiłam na takie stowarzyszenie:

www.dom-rodzina-czlowiek.org/kontakt.php
      • Gość: kokk Re: nakrętki od butelek IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 22:40
        dzięki za namiar na Fundację - wogóle niezauważalna na Żoliborzu;
        przy okazji: cotygodniowe
        "targi śniadaniowe" ciesza sie b dużą frekwencją moznaby zrobic punkt zbiorczy
    • remislanc Re: nakrętki od butelek 15.01.14, 07:54
      Tutaj jest chyba takie "centrum" zbierania nakrętek. Stoją tam tego całe kontenery :)

www.dom-rodzina-czlowiek.org/
      • Gość: luka Re: nakrętki od butelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 17:09
        właśnie u ciebie znalazłam ten link :)
        • boryska Re: nakrętki od butelek 16.01.14, 12:01
          SP 223 na Kasprowicza 107 zbiera.
          • Gość: zyta przedszkole Przytyk 5 zbiera IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 12:38
            przedszkole Przytyk 5 zbiera
      • agulha Re: nakrętki od butelek/ogonki od herbaty 18.01.14, 19:01
        Jak to jest? Gdzie na tej stronie internetowej jest wskazanie miejsca zbierania nakrętek? Czy stowarzyszenie nadal działa? Najnowsza gazetka jest z 2011 roku, a ostatnie przekazanie wózka, jak wspomniano, odbyło się we wrześniu 2012.
        Zbieram zakrętki nałogowo :-), do tej pory wrzucałam do przypadkowo napotkanych punktów zbiórek, potem zaczęto zbierać w naszej firmie (celu nie znam, no ale na pewno charytatywny). Ostatnio w szkole podstawowej chłopca z rodziny, w harcerstwie, zachęca się młodziaków do przynoszenia nakrętek (dostają za to plusy za obecność). Spotykam się też z głosami powątpiewania, czy na pewno rzeczywiście te nakrętki są potem komuś potrzebne, czy to nie taka sama ściema jak np. z wieloma akcjami typu "za X kliknięć firma Y przekazuje 100 tys. dolarów na szlachetny cel Z".
        Ciekawa jestem po prostu. Tak czy owak zbieranie nakrętek mi w niczym nie szkodzi, więc będę pewnie zbierać dalej (tzn. odkładać i odwozić co jakiś czas).
        Jedna z koleżanek u nas w firmie zainicjowała również zbieranie "ogonków" (tych prostokątnych kartoników) od herbaty Lipton - też podobno na cel charytatywny. Nasza firma z branżą spożywczą nie ma nic wspólnego, więc innego celu niż charytatywny nie podejrzewam :-).
        • agulha Re: nakrętki od butelek/ogonki od herbaty 18.01.14, 19:02
          PS. Plusy nie "za obecność", ale "za aktywność", oczywiście, a co do szkoły, to chodzi o szkołę w Izabelinie.
        • Gość: Emilia Re: nakrętki od butelek/ogonki od herbaty IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 30.01.14, 12:59
          Zbieranie nakrętek działa tak, że mają one stosunkowo dużo plastiku. I organizacje lub osoby które je zbierają sprzedają je do recyclingu (najczęściej dogadują się z jakąś firmą, która to kupi), a pieniądze z tego idą na jakiś tam konkretny cel charytatywny, Zbierać można nie tylko nakrętki od wody mineralnej i innych napojów, ale też od kosmetyków, środków czystości, niektórzy zbierają też inne rodzaje plastiku.
          Na Żoliborzu zbiera je np. Stowarzyszenie Dom-Rodzina-Człowiek na Kępie Potockiej: www.dom-rodzina-czlowiek.org

O papierkach z Liptona słyszałam, że to legenda, ale nie wiem na pewno, więc się nie wypowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka