Dodaj do ulubionych

robaki w blokach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.15, 20:19
Czy we wszystkich wysokich blokach ze zsypami są karaluchy czy jakieś inne robaki ? Pytam, bo oglądam mieszkania do zakupu i nie chciałabym się na minę władowac. Są jakieś miejsca, których trzeba zdecydowanie unikac? Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • yellow_shark Re: robaki w blokach 04.01.15, 20:57
      Nie we wszystkich.
    • Gość: zoliborzanin Re: robaki w blokach IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.15, 21:18
      Na taką minę jaką robiła tatowa krowa to na 99% nie wdepniesz.
    • Gość: pavel Re: robaki w blokach IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.15, 12:15
      Marcelina jesteś słojem???
      Bo jak tak, to nic Ci nie pomoże.
      • marceliana Re: robaki w blokach 05.01.15, 16:10
        Mieszkam 15 km od Warszawy. Czy w takim razie jestem słojem ( słoikiem - brzmi milej) . A robaków i tak bym nie chciała.
        • krzysiek175 Re: robaki w blokach 05.01.15, 16:57
          Racja - robaki to słaba sprawa.
          Ja też mieszkałem pod Warszawą - 20 km od centrum, 3 lata temu przeprowadziłem się do Warszawy, ale słoikiem chyba ciągle jestem, bo czasem wożę jedzenie od mamy - a jakże - w słoikach ;-).
          Do rzeczy:
          Wynajmowałem swego czasu mieszkanie w bloku ze zsypem (bardzo krótko, 1.5 miesiąca) - robaki były (karaluchy czy prusaki).
          Później kupiłem mieszkanie w niskim bloku bez zsypu - 2 lata był spokój, a później przez krótki czas były, ale ustaliliśmy źródło - była dezynsekcja w lokalu który był źródłem, była dezynsekcja na klatce schodowej i na razie problem rozwiązany - mam nadzieję, że rozwiązany na dobre.
          Tak więc moim zdaniem reguły nie ma, ale zsyp chyba znacznie zwiększa prawdopodobieństwo występowania robaków.
          • marceliana Re: robaki w blokach 05.01.15, 21:05
            Dzięki. Dobrze, że udało Wam się zlokalizowac źródło, przypuszczam, że z tym często może byc problem. Pozdrawiam
            • Gość: zyta Re: robaki w blokach IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.15, 09:18
              Mieszkam w bloku 10 piętrowym ze zsypem. I przez 12 lat może widziałam w mieszkaniu ze 3 robaki (ze sklepu, z korytarza - nie wiem). Wystarczy zabezpieczyć mieszkanie (poutykać dziurki, siateczki w kanały wentylacyjne) - a robactwa w nim nie będzie.
    • Gość: ada Re: robaki w blokach IP: *.180.111.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.15, 10:05
      współczuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka