Dodaj do ulubionych

odległość do metra

06.02.15, 13:55
Witam. Poszukuję mieszkania w okolicach metra ( Bielany, Żoliborz). Zależy mi na tym, aby do metra dojść na piechotę w max.10 minut tzn. nie dojeżdżać. Czy może mi ktoś pomóc i podać nazwy ulic, jakie brać pod uwagę. Znacznie zawęzi to obszar moich poszukiwań i ułatwi życie. Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • larson Re: odległość do metra 06.02.15, 15:22
      a nie chcesz sama ułatwić sobie życia i uruchomić np Google Maps? Zacznij od ul. Kasprowicza...
      • marceliana Re: odległość do metra 06.02.15, 16:09
        Masz rację, dzięki :)
        • agulha Re: odległość do metra 07.02.15, 11:49
          Każde ogłoszenie, gdzie mowa o tym, że blisko do metra (albo np. "w pobliżu lasek") sprawdzaj na mapie. Widuję takie, gdzie są takie twierdzenia, a "pobliże" odpowiada odległości 1 km i więcej...
          • marceliana Re: odległość do metra 08.02.15, 09:08
            No właśnie, mieszkanie nie musi być 50 metrów od metra ale kilometr czy więcej to za dużo.
            • Gość: zoliborzanin Re: odległość do metra IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.15, 13:00
              Po tatową krowę chodziła 2km to około 1km bliziutko...........
              • agulha Re: odległość do metra 08.02.15, 14:12
                Czemu służą takie obraźliwe wtręty? Dziewczyna przeprowadza się na Bielany (nie na Żoliborz, "żoliborzaninie"), nie zna wszystkich nazw ulic (znają chyba tylko taksówkarze i kierowcy Pogotowia). Może przeprowadza się ze wsi, może z Wrocławia, a może z Londynu. Co za różnica? Większość mieszkańców Warszawy stanowią przybysze z innych miejsc albo ich dzieci lub wnukowie. Plus garstka potomków przedwojennych mieszkańców, zarówno inteligencji, jak i szmalcowników oraz lumpów z biednych dzielnic.
                Moje poprzednie mieszkanie znajduje się około 700 m od stacji metra, dochodzenie do metra wydawało mi się uciążliwe. Jakkolwiek sprawdziłam właśnie, że przystanek autobusowy, z którego przez wiele lat jeździłam do pracy, znajdował się w odległości 550 m, więc być może, że to także kwestia wieku i kondycji :-). Zależy także, co musimy do tej pracy wozić - czy tylko torebkę i parasolkę, czy ciężkiego laptopa.
              • marceliana Re: odległość do metra 09.02.15, 22:51
                Inteligencja żoliborska się odezwała...
    • Gość: gosc Re: odległość do metra IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.15, 21:11
      Myślę, że warto zwrócić uwagę na okolicę ulic takich jak Duracza, Staffa, Gąbińska, Magiera - tereny w zasięgu max 10 minut na piechotę od metra.
      Sam mieszkam na Duracza w okolicy Parku Olszyna, do metra idę ok 7-8 minut, ale za to bliżej jest do tramwajów na Broniewskiego (ok 3 minut).
      • marceliana Re: odległość do metra 09.02.15, 22:52
        Dziękuję za porady i informacje :)
    • Gość: genek Re: odległość do metra IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.15, 09:18
      Marcelina dzisiaj tata przyjeżdża do stolycy!
      • marceliana Re: odległość do metra 11.02.15, 12:54
        Dowiezie słoik?w :)
        • Gość: genek Re: odległość do metra IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.15, 14:29
          Chyba "słoiki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka