Gość: Jenny Dewulot - Byli z nami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 17:46 Dewulotowcy, kto z Was wie gdzie jest miejsce spoczynku - naszych Nauczycieli - Jarosika, Janikowskiego, Kapusniaka, Piertasa i innych? Napiszcie proszę, zbliża sie 1 listopada, może bedziemy odwiedzać cmentarze na których Oni rownież leżą... Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: Dewulot - Byli z nami... 18.10.07, 21:36 Profesorowie Jarosik i Kapuśniak spoczywają na Cmentarzu Północnym (Wólka Węglowa). Byłem na ich pogrzebach, ale niestety numerów kwater podać nie potrafię. Można to ustalić w informacji cmentarnej, na prawo od głównego wejścia na cmentarz. Jarosika pochowano w listopadzie 1991 r., a Kapuśniaka wiosną 2001 r. (bodaj w kwietniu). Grób Jarosika znajduje się w części cmentarza niedaleko bramy zachodniej (pętla autobusu 110, dość daleko od głównej bramy. Kapuśniak został pochowany w grobie swojej matki w starszej części cmentarza (w prawo od głównego wejścia, bliżej pierwszej bramy od ul. Wóycickiego). Na Wólce spoczywają jeszcze m.in. historyczka pani Maczel, pani Kapłańska od zajęć technicznych, pewnie jeszcze inni, o których nie wiem. W końcu Wólka to główny cmentarz tej części miasta. "Halogen" nie ma grobu. Życzył sobie, by jego prochy rozsypano bodaj nad Śniardwami i prawdopodobnie to życzenie spełniono. "Babcia" Błaszkiewicz (matematyczka) zmarła w 1992 r., spoczywa na cm. Wawrzyszewskim. Dyrektor Anna Świeżyńska została pochowana na cm. Wojskowym na Powązkach. Byłbym wdzięczny za uściślenia i uzupełnienia moich wiadomości na ten temat. Pozdrawiam [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dewulot - Byli z nami... IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.07, 15:57 Smutno, że ich już nie ma. Wszystkich pamiętam. Toczęść naszego życia, które przemija. Pozdrawiam Panią Henrykę Kapuśniak. Wychowanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dewulot - Byli z nami... IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.07, 16:36 Domyślam się, że Pani Kapuśniak odeszła w tym roku na emeryturę. Życzę wszelkiej pomyślności. Wychowanka Odpowiedz Link Zgłoś
siwa9999 Re: Dewulot - Byli z nami... 02.11.07, 19:52 zw167 napisał: > Profesorowie Jarosik i Kapuśniak spoczywają na Cmentarzu Północnym (Wólka > Węglowa). Byłem na ich pogrzebach, ale niestety numerów kwater podać nie > potrafię. Można to ustalić w informacji cmentarnej, na prawo od głównego wejści > a > na cmentarz. Jarosika pochowano w listopadzie 1991 r., a Kapuśniaka wiosną 2001 > r. (bodaj w kwietniu). > Grób Jarosika znajduje się w części cmentarza niedaleko bramy zachodniej (pętla > autobusu 110, dość daleko od głównej bramy. Kapuśniak został pochowany w grobi > e > swojej matki w starszej części cmentarza (w prawo od głównego wejścia, bliżej > pierwszej bramy od ul. Wóycickiego). > Na Wólce spoczywają jeszcze m.in. historyczka pani Maczel, pani Kapłańska od > zajęć technicznych, pewnie jeszcze inni, o których nie wiem. W końcu Wólka to > główny cmentarz tej części miasta. > "Halogen" nie ma grobu. Życzył sobie, by jego prochy rozsypano bodaj nad > Śniardwami i prawdopodobnie to życzenie spełniono. > "Babcia" Błaszkiewicz (matematyczka) zmarła w 1992 r., spoczywa na cm. > Wawrzyszewskim. > Dyrektor Anna Świeżyńska została pochowana na cm. Wojskowym na Powązkach. > Byłbym wdzięczny za uściślenia i uzupełnienia moich wiadomości na ten temat. > Pozdrawiam > > [*] Prof. Jadwiga Pietras (j. polski) pochowana jest na Wawrzyszewie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.10.07, 14:16 ciekaw jestem jak głosowaliście - na kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
empi64 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 23.10.07, 14:49 Mój głos zdobyła CHrześcijańska Unia Jedności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo i co przez to chciałeś powiedzieć?/ nt IP: 213.158.197.* 23.10.07, 16:58 Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.10.07, 12:30 Kończyłem w 1965. Basen był jeszcze nie wykończony [chodziliśmy na AWF]. Za kompleksem szkoły ciągnęły się dzikie wertepy aż do Huty. Klasa była fantastycznie zgrana. Najmilej wspominam matematyka, pana Sergiusza Gliksona. Zdjęcie do świadectwa maturalnego cała paka robilismy sobie na Żoliborzu u Zosi Nasierowskiej. Stare czasy. Pozdrawiam starą gwardię. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.10.07, 19:27 toś studiował o 2 klasy przedemną. pamietam od was chyba andrzEja sosnowskiego, krzyska tomaszewskiego i chyba w tym roczniku był kuba puchow. Odpowiedz Link Zgłoś
grzech_o_1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 24.10.07, 22:47 Pamiętam Kubę Puchowa. Kadra skoczkow do wody. Był z klasy. Miał przerąbane. Bo na ósmą do szkoły,a na 5 rano miał treningi skoków na basenie w Pałacu Kultury. Można opowiedać wiele. Państwa Kelmów pamiętasz? Mieszkali w domku na terenie szkoły. On był szefem internatu. Ona wychowawczynią. Może pamiętasz jeszcze pana majora Kurka. Opiekuna z ramienia DWLOT. Ale mało kto wie, że był to pireszy w Polsce internat totalnie koedukacyjny. I żadnych ograniczeń, że tu chłopcy a tu dziewczyny. Żadnych zamknięc ani ograniczeń ruchu przez całą dobę. Była tylko centralna klatka schodoea. I na piętrach, na prawo w skrzydle chłopcy, na lewo w pokojach dziewczęta. A przecież nie byliśmy dzieciakami. To był ogolniak. Byliśmy jak rodzina. przesiadywaliśmy u siebie w pokojach razem do późnej nocy. Oboiązywała tylko cisza nocna. Na noc ył tylko jeden wychowawca i portier na parterze. O zabawach jakie organizowaliśmy, nawet nie wspomnę. Słynne na pół Warszawy. U nas na zabawach, jak dobrze wspominam 63, i 64 startowały chyba Alibabki czy Filipinki. Jak jeszcze były amatorskim zespołem w jakimś Domu Kultury. Matulku, jakie to stare czasy. Mieliśmy kolezanke w klasie, której ojciec był straszną szychą w NIK_u. Ona, nam całej klasie załatwił bilety do Kongresowej Na Animalsów, a póxniej jeszcze na Stonsów. Pozdrawiam serdecznie. Pamiętam, że dyrektoem ogólniaka był pan Kulmiński. Później szycha w Kuratorium Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Puchow uczy WF w Koperniku! 25.10.07, 15:49 miło wspomnieć. różne głupoty człekowi do łebka przychodziły. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 25.09.22, 20:11 na samym początku-jeszcze gdy chadzaliśmy do 22 szkółki dyrem był WAŁAW WIECKI./chyba dobrze zapamiętałem/ od wf był siatkarz-były repr polski wlademar poleszczuk. po nim- irek kwiatkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
caracedi Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 11.08.24, 11:45 A ja maturę zdawałem w 1966. Gliksona też pamiętam ale uczył nas b. krótko. Wcześniej matmy uczył p, Solka a w ostatnim roku Ryszard Cibor. Przemiły facet , wykładowca z WAT-u, niestety już nieżyjący. Pozdrawiam bardzo starą już gwardie z klasy pani prof, Heleny Tomczak Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 28.01.25, 21:32 Cibor za mnie zdał maturę z matmy. a byłem w tem temaciku pełnokrwisty głąb. na ustnym na karteczce trzy pytania. na jedno jakoś se poradziłem. a przy następnych tak se stanął z boczku i półgłosem mi zapodawał co mam pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
rudaiwredna Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 27.11.07, 20:53 szukam rocznika 1983-1987! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.chello.pl 24.12.07, 10:20 Życzę, abyście Nowy Rok otworzyli następnym tysiącem postów! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 21:41 Wszystkim życzę spokoju, ciepła i miłości w ten szczególny dzień. Matura 1991 klasa ogólna, prof. Elżbieta Chojnacka Odpowiedz Link Zgłoś
miras1965 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 11.01.08, 11:14 Coś cisza na Forum? Wszyscy uciekli do Naszej-klasy.pl? :) (1980-1984 Klasa A-Internat gr VII) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jms Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 17:36 i nie przekroczymy 1000 ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
zw167 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 21.01.08, 08:16 Ludzie, zachowajmy cierpliwość. Nacieszmy się naszą klasą i róbmy swoje, a tysiączek pęknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 18.03.08, 14:51 jest tak jak myślałem - cały czas cisza z rocznikiem 1983 (matura) - może jednak znajdzie się ktoś kto pamięta te zamierzchłe czasy Odpowiedz Link Zgłoś
andan 45 - lecie Dewulotu 06.04.08, 11:16 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W dniach 30-31 maja Dewulot hucznie obchodzi 45-lecie istnienia. Szczegóły na: www.lo39.waw.ids.pl/ adres podstrony: www.lo39.waw.ids.pl/45-lecie/45latabs.html !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ywon1 Re: 45 - lecie Dewulotu 02.06.08, 15:15 czy ktoś był na tych obchodach - Jak było? - niestety ja nie mogłem być wtedy w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: 45 - lecie Dewulotu 12.05.13, 12:13 bal maturalny 67. za 5tys.zł grała naj;lepszxa kapela w polsce. P O L A N I E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśnia Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.21, 11:23 hej Pamiętam , Załuskiego , Boruską , Klinert ,Waksberg no i Halogena matura 1984 , klasam mat-fiz z niemieckim Robert Wiszniewski , ktoś z mojej klasy to czyta . Niech sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.09.22, 16:29 tez pamietam, matura rok wczesniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgrywusbroda Re: Liceum im. LP czyli popularny Dewulot !!!! 19.03.24, 12:31 lata 66/67 pamiętam ,rzeczywiście paliło się w kiblu na parterze i czasem wpadał tam dyro pseudo. Belfegor (on chyba uczył matmy) i wszystkich wyganiał prócz 11 klas. Internat miał swoje przywileje. Burdy w lasku były ale wystarczyło że ktoś przyleciał z wrzaskiem -chłopaki biją- to zaraz rzucało się prawie pół szkoły na odsiecz. Małżeństwo historia-geografia było beznadziejne. Jak tylko podpadłem u jednego to zaraz zaczynały się kłopoty u drugiego. Chyba sobie w domu szeptali na uszko kogo udupić. Odpowiedz Link Zgłoś