Dodaj do ulubionych

504 zamiast 519

IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 13.05.05, 16:14
Informacja pewna na 89.5%:

Od kranca Gwiazdzista autobus 519 zastapi 504 - jadacy az do Kabat.
Teraz 504 konczy swoj bieg w Centrum.

W sumie jest OK. Bedziemy mieli dalej szybki czerwony numer. Te slimaczace sie
181 i 157 do metra to nie to.
Obserwuj wątek
    • roody102 Re: 504 zamiast 519 13.05.05, 17:28
      A dowiedz się którędy ono ma jechać - Marszałkowską i Andersa?
      Bo tak, to nie do końca wiem, jak oceniać ten pomysł. Ja byc chciał coś na
      Trakt i na Sobieskiego (tam było 519 - ale czy tam zostanie?).

Przyglądam się temu, co się dzieje na odcinku Ruda - p. Wilsona i w drugą
      stronę. Jest tłok. Bardzo duży tłok, także poza szczytem. Przydałyby się ze 2,
      3 dodatkowe kursy wieczorem, w stronę osiedla - przed 22 jeszcze zbiera się tam
      kupa ludzi.
      • mroovkaa Re: 504 zamiast 519 13.05.05, 19:49
        Byłam przerażona, gdy dowiedziałam się, że chcą zabrać 519 z Gwiaździstej. Ale
        teraz, po ponad miesiącu, stwierdzam uczciwie, że ANI RAZU nie jechałam do
        centrum 519. Więc odszczekuję. I wydaje mi się, że już wiem na pewno: dla Rudy
        potrzebne są: częstsze kursy czegokolwiek na plac Wilsona (i żeby nie jeździły
        stadami!!!) oraz coś przyspieszonego na Trakt (Uniwerek, Sobieskiego). Zamiana
        519 na 504 do kitu. Po co? Swoją drogą, jakże się ten przystanek na Mickiewicza
        w stronę Gwiaździstej ozywił! Teraz zawsze tłum tam stoi, kiedyś raptem kilka
        osób.
        • Gość: szalkowski Re: 504 zamiast 519 IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 13.05.05, 20:56
          Szczerze mowiac tez nie bardzo rozumiem dlaczego ma to byc wydluzone 504, a nie
          503, ktory wreszcie polaczylby nasze osiedla z traktem ale nie ja to wymyslam.
          • Gość: nowaq Re: 504 zamiast 519 IP: *.chello.pl 14.05.05, 10:33
            Moze najlepszy byłby autobus jeżdżący na okrągło z pl. Wilsona do Podleśnej?
            Króciutka trasa, a więc nie trzeba by długo na niego czekać.
            • koszatek Re: 504 zamiast 519 16.05.05, 15:19

Proponowałem też na forum ZTM: 121 jako dowozówka dla Bielan i Żoliborza -
              wydłużyć od Gwiaździstej do pl. Wilsona (czyli kółeczko) i dać co 10/15/15
              minut.

Co o tym myślą ludzie z Rudy i Marymontu ?
              • Gość: Borys To już było IP: *.pentor.com.pl 16.05.05, 16:14
                Ahoj!
                Coś mi chodzi po głowie, że 121 z obiema pętlami na Rudzie Evansa to ja już w
                swoim życiu widziałem.
                Koniec lat 80-tych?
                Początek 90-tych?

Borys
                • koszatek Re: To już było 16.05.05, 16:31
                  Było, było. Z jakichś powodów chyba się nie sprawdziło.

Ale myślę, że teraz po otwarciu metra i przy wywaleniu 519 taka linia będzie
                  miała większy sens. Tylko kraniec powinien być na pl. Wilsona.
                  • roody102 Re: To już było 17.05.05, 11:04
                    Nie sprawdziło się, bo ciężko się było zorientować który autobus w którą stronę
                    jedzie. Ludzie głupieli. I tak ta linia jest dość nieintucyjna, bo łączy dwie
                    bliskie pętle okrężną trasą.

Teraz zresztą też są głupie sytuacje. Na przystanku Sobocka w stronę Wilsona
                    staje 181 z wypisanym kierunkiem i jedzie 3 pszystanki. A stające w tym samym
                    miejscu 121 ma ten sam kierunek a jedzie... sami wiecie jak. Ludzie się
                    wściekają w okolicy AWF, gdzie on ich wywiózł... To też trzeba brać pod uwagę i
                    dlatego jestem przeciwnikiem tworu takiego, jak linia w kółeczko. Tym bardziej,
                    że wtedy na pl. Wilsona realnie przybyłaby jeszcze jedna linia na pętli a tam
                    już jest ich za dużo.
                • Gość: szalkowski Re: To już było IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 17.05.05, 05:04
                  Hmm, pamietam dziwna sytuacje kiedy 121 zaczynajac kurs na Gwiazdzistej
                  rozwidlal swoja trase bodajze na Klaudyny i do gory Podlesna. Tak, dwie trasy
                  tego samego autobusu!
                  Numer mial chyba jakis dodatek - bis, albo cos innego. A moze to bylo
                  rozwidlenie na Lektykarska i Podlesna. Pamietam to jak przez mgle - moze ktos
                  lepiej kojarzy. A moze to jakies moje zwidy po nieprzespanej nocy ;)

A co do tej dowozowki do Wilsona - w sumie mi wszystko jedno. Byleby bylo szybko
                  i czesto. Wolalbym czerwony numer - moze troche z przyzwyczajenia, troche
                  dlatego, ze ominie dwa przystanki i dojedzie zamiast w 8 czy 9 minut - 5 czy 6.
                  No i czerwony numer nie oszukujmy sie ma ten prestiz ;)

• Gość: ddr Re: To już było IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 17.05.05, 22:13
                    Ruda żąda czerwonego na trakt (i dostepu do morza)
                    ciekawe co bedzie szybciej!? :|
                    tyle
                    pzdr
    • roody102 Re: 504 zamiast 519 24.05.05, 17:45
      No niestety, to się potwierdza. 504 pojedzie Niepodległości, Jana Pawła,
      Świętokrzyską, Marszałkowską i dalej tak, jak 519 na Gwiaździstą. Zupełnie bez
      sensu, moim zdaniem.
      • roody102 Re: 504 zamiast 519 24.05.05, 18:30
        520 zostaje.
      • Gość: Maja Re: 504 zamiast 519 IP: *.chello.pl 26.05.05, 22:01
        I do tego co 20-30 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka