0golone_jajka Drive-In 17.05.06, 12:40 A czy ci tzw. wierni nie mogą zaparkować 300 m od kościoła i się przejść?? To takie trudne? A niepełnosprawni i inni niech se parkują pod innym kościołem. Mało to kościołów w Warszawie?? Setki tego jest. Do wyboru do koloru. A w ogóle to czekam kiedy będą kościoły typu Drive in, gdzie nawet z samochodu nie trzeba wysiadać! Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 12:42 Zaplaci pieniedzmi parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery No to ksiądz dobrodziej ma przechlapane... 17.05.06, 12:51 bo nawet podkładkę dał do ataków. Ale ma to i swoje pozytywy, bo zaraz się okaże, ze mamy tysiące porządnych ludzi, którzy nigdy nie łamią zakazów wjazdu i parkowania, a przyrodę to oni kochają tak, ze nawet jak samochodem przez las jadą to na zgaszonym silniku, żeby spalinami nie dymić. Bardzo dobrze, trymać tak, ekologiczny narodzie warszawski - a ja jeszcze pokażę parę innych trawników, które też dobrze by było, żebyście obronili. Jest tylko mały problem. One nie są pod kościołami :( Ale może się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpeninteligent Re: No to ksiądz dobrodziej ma przechlapane... 17.05.06, 12:56 Dowalic wszystkim nielegalnie parkujacym po 100zl to parafii rura zmieknie jak trzeba bedzie beknac na mandaty kilkaset razy po 100zl. DURA LEX SED LEX!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 12:59 Prawo egzekwowane być musi ale najpierw należało wybudować parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszyscyzyskaja Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:08 A pieszo! Dla zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:16 zakaz może obowiązywać z powodzeniem za wyjątkiem godzin w których odbywają się nabożeństwa chyba że komuś jak zwykle chodzi o pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... precz z eko-faszyzmem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:20 Ta cała populistyczna "ekologia" to tylko nowy sposób na zniewalanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant precz z jakimkolwiek faszyzmem !!! !!! !!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 15:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant zaczyna sie, czarna mafia zaczyna IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:21 pokazywać pazurki i swoje prawdziwe oblicze !!! ma w doopie prawo - ONI STANOWIĄ PRAWO !!! precz z klerem, czarnym wrzodem na ciele polski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... lepsza czarna mafia niż eko-terroryści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant powiedział i pocałował księdza w d...ę IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:36 ja nie widze eko-terroryzmu, a czarną mafię na każdym kroku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... może całowanie w d..e jest powszechne u ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:46 Jakoś żaden przedstawiciel "czrnej mafii" ode mnie tego nie oczekiwał. A eko-terroryści już wystarczająco mnie wkurzyli: - blokowanie ulic w Warszawie, bo muszą pokazać, że wszyscy powinni jedździć na rowerze. A co ze stracami, chorymi, kobietami w ciąży? Będą dostawać zezwolenia na jazdę samochodem - po pocałowniu w d..e lokalnego "ekologa"? - próby zmuszania ludzi do jazdy komunikacją miejską - to odbieranie ludziom wolności - w kolejce do wjechania na Kasprowy stoi się _kilka_ godzin! eko-terroryści blokują jej modernizację. - blokowanie inwestycji budowlanych w celu wymuszenia haraczy... - zablokowanie budowy elektrowni atomowej, co godzi w bezpieczeństwo państwa w dłuższym okresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: może całowanie w d..e jest powszechne u ciebi IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 14:37 na wszystkie opisane wybryki jest prawo - i ono powinno byc respektowane tak przez czarnych jak i eco. a nawoływanie do łamania prawa, mało tego ogłaszanie tego publicznie że się je złamie to jawne postawienie się ponad prawem - tak czyni tylko mafia, bo może. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Ekoterroryzm 18.05.06, 09:56 Zbiór mitów mój drogi anonimie... Ulice w Warszawie są raczej blokowane przez kierowców, którzy po pierwsze nie umieją parkować tak, żeby nie przeszkadzać pieszym (głownie starcom, kobietom w ciąży i z wózkami, inwalidom, ja jestem jeszcze młoda i sprawna i przeszkodę ominę), a po drugie w imię dziwnej zasady wożenia sie wszedzie, nawet na dystans kilkusetmetrowy tworzą korki. Raz w miesiacu rusza masa krytyczna, po to, żeby pokazać, że samochody nie mogą by jedynymi panami dróg, a nie po to, żeby zachecić, czy zmusić innych do przesiadki na rowery. Nie mozna nikogo zmusić do korzystania z km, jednak w interesie miasta i jego mieszkańców jest spowodowanie aby jak najwiecej ludzi z niej korzystało. Pamiętaj, że Twoja wolność jest ograniczona wolnością innych oraz dobrem wspólnym. Kolejka na Kasprowy nie ma sie za bardzo do Żoliborza/Bielan, ale z tego co wiem na Kasprowy mozna takze wejść, nie ma konieczności korzystania z kolejki. Jeśli limity odwiedzin nie zostana wprowadzone Twoi potomkowie nie będą mieli po co tam wchodzić czy wjeżdżać, gdyż okolica zostanie nadmiernie przekształcona antropologicznie, tracąc swoje walory przyrodnicze. Inwestycje w celu wyciągniecia pieniędzy blokuja orgaznizacje, ktore ekologie maja tylko w nazwie. Nikt z nas nie zamierza udawać sie do księdza Drozdowicza z propozycja nie do odrzucenia. Proszę uprzejmie o informację, gdzie obecnie blokuje sie budowe elektrowni atomowej. O ile wiem, nie ma planów, aby taką zbudować w Polsce. Twoje informacje są przeterminowane o jakies 15 lat. Tuż po Czarnobylu obawy zwiazane z elektrowniami jądrowymi były silniejsze niz obecnie, stąd protesty i porzucenie przez rząd tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Ekoterroryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:02 Bajzel z samochodami to nie wina kierowcow, tylko braku parkingow, przestarzalej infrastruktury ulic itd. > Pamiętaj, że Twoja wolność jest ograniczona wolnością innych oraz dobrem > wspólnym. Dlatego nie rozumiem skad pomysly, zeby wywalic stamtad wszystkich parkujacych na zbity pysk, bo tak rzekomo chca miejscowe dziecioly. To nie jest walka o przekonanie, tu wazne jest kto, kogo przepchnie i z nieskrywana radoscia oglosi: 'a, widzisz, masz!'. To smutne. Katmoso i spolka, zrobcie prawo jazdy, radykalizm Wam minie. Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi Ekoterroryzm Sejmu 18.05.06, 16:08 > Dlatego nie rozumiem skad pomysly, zeby wywalic stamtad wszystkich parkujacych > na zbity pysk, bo tak rzekomo chca miejscowe dziecioly. Nie dziecioly, lecz obowiązujące prawo, ile razy trzeba Ci to powtarzać? Marnują się tu Twoje wywody, pojedź na Wiejską i lobbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Ekoterroryzm Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:54 Polska nalezy do krajow, w ktorych prawa respektuje sie w zaleznosci od humoru aktualnej wladzy, lokalnych humorow, widzimisie itd. Jest wiele przepisow, ktore sie lamie z premedytacja, sa martwe przepisy i na odwrot: przywiazuje sie (jak tutaj) zbyt wielka wage do przepisu, ktory notabene i tak jest na tyle ogolny, ze mozna sobie go nagiac dla siebie. Przez to niewielkie wrazenie robi na mnie swiadomosc, ze parkujacy przez godzine w tygodniu kierowcy lamia prawo. Zreszta jesli znak zakazujacy postoju postawiono dopiero pareniascie dni temu, to moze jednak mozna roznie to prawo interpretowac. Mnie fascynuje to, ze z uporem maniaka wmawiasz mi lekcewazenie prawa, jednoczesnie wiedzac, ze u nas prawo kazdy sobie ustawia pod siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Ekoterroryzm 18.05.06, 19:19 mam prawo jazdy od kilku lat, co nie znaczy, ze jeżdzę wszędzie gdzie się tylko da. wole podjechać km i przejść sie spacerkiem niz martwić się, czy będę miała gdzie zaparkować. i Tobie radzę czasem zrezygnować z samochodu. od razu adrenalina opada... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Ekoterroryzm 18.05.06, 20:13 Oj Szlkowski... telewizor-meble-mały fiat... Kapcie też już pwenie nosisz? A kiedyś wrzeszczałeś, że jesteśmy herbacianym towarzystwem. Tak to się kończy ;->>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
izaaak Re: Ekoterroryzm 20.05.06, 10:41 Maly fiat - no co Ty! Jesli ktos ceni wygode to mysle ze bmw jak nic;) Ale cos za cos, kapcie za samochod:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d całowanie w d..e IP: *.chello.pl 20.05.06, 00:14 "w kolejce do wjechania na Kasprowy stoi się _kilka_ godzin! eko-terroryści blokują jej modernizację." Litości! Spacer z Kużnic na Halę Goryczkową (45 minut z deską na plecach) to lokalna atrakcja! Z Hali Goryczkowej można wjechać na Kasprowy Wierch krzesełkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maybach Re: powiedział i pocałował księdza w d...ę IP: *.kompania.net 17.05.06, 13:50 Wolę eko-terroryzm, jeżeli tato to juz nazywasz, bo to działanie dla dobra i obrony najcenniejszych wartości dla wszystkich ludzi (z wyjątkiem nawiedzonych i już chorych) a czarna mafia to organizacja pasożytnicza funkcjonująca z naszych pieniędzy, pobieranych z budżetu bez naszej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 13:29 Dobry, bogaty ksiadz, takich powinno byc wiecej!!!:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qsiądz Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.05.06, 13:29 Jak to ktoś kiedyś powiedział: Qsięża na qsiężyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYKLER Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:30 Podżeganie do łamania prawa jest wykroczeniem, płacenie mandatów za osobę trzecia też. Mam nadzieję, że miejscowa Straż Miejska wykaże się profesjonalizmem i złoży do Sądu Grodzkiego wniosek o ukaranie biznesmena w sutannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 13:40 > profesjonalizmem i złoży do Sądu Grodzkiego wniosek o ukaranie biznesmena w > sutannie. chyba że zgodnie z mafijnymi regułami ten biznesmen (w sutannie) opłaca lokalne "władzie" i te (w osobach strażników )nie złożą takowego wniosku bo strach, bo mają rodziny, bo nie wiadomo czy dzieci nie zostana wyklęte w szkole itp.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie 17.05.06, 15:22 to nie biznesmen.to dobrodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Ten ksiądz popełnia wykroczenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 15:44 venus99 napisał: > to nie biznesmen.to dobrodziej. znaczy jemu sioę dobrze dzieje ?? no tak to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilar Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:41 Bardzo lubię księdza Wojtka i jestem częśtym gościem w kościele na Bielanach. Jestem oburzona nagonka na x Wojtka. Dlaczego służby miejskie czepiają się akurat ludzi, którzy przyjeżdżają na Bielany do kościoła, a nie zainteresują się tymi, którzy w Lasku Bielańskim śmiecą puszkami, papierkami i faktycznie niszczą rezerwat?! Ludzie, którzy parkują na ulicy Dewajtis wjeżdżają tylko na kawałek, i tak już wydeptanego trawnika. Nie niszczą drzew bardziej od samochodów, które jeżdża ulicą Marymoncką. Msze u x Wojtka cieszą się tak dużym powodzeniem, bo mało jest obecnie kościołów, w których ludzie czuli by się dobrze, jak w domu. A kościół na Bielanach właśnie taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompromis Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.kompania.net 17.05.06, 14:05 To zlikwidować pozostałe kościoły w których tej "atmosfery" brakuje, na miejscu lasu w którym jest ten kościół z "atmosferą" urządzimy parking a na miejscach po tamtych niepotrzebnych kościołach zasadzimy las. Zawsze można znależć kompromis w duchu miłości bliżniego i wzajemnego zrozumienia, prawda?. Najważniejsza jest dobra wola z obu stron i wszysko da się pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 14:47 lubie kompromis-y :) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 15:13 to prawda. Uczepili się ks. Wojtka, bo dał się namówić na wypowiedź dla prasy. Dziś przy UKSW jak zwykle stoją samochody w lesie, a Straży Miejskiej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ajin Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 15:34 > to prawda. Uczepili się ks. Wojtka, bo dał się namówić na wypowiedź dla prasy. Informacje na ten temat pojawiły sie też w innych gazetach. Np. Dzienniku i Rzepie: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060516/warszawa_a_10.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=41731454&a=41897891 Nie ma takich zbiegów okoliczności. Przypuszczam, że księdza "nikt się nie uczepił" tylko sam się postarał o nagłośnienie tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielanka To Kochany i jedyny w swoim rodzaju Ksiadz. IP: *.klaudyny.waw.pl 22.05.06, 11:26 Wlasnie. Wydaje mi sie ze w ogole nie ma juz takich ksiezy ktirzy jak Ksiadz Wojtek przyciagaja do Kosciola a nie odpychaja. Ci ktorzy tak szklauja ksiedza Wojtke chyba go wcale nie znaja. ON jest wlasnie prawdziwym kaplanem czyli dla ludzi a nie jak wielu innych ksiezy, MSze Sw, sprawuje obok ludzi a nie dla nich. Moja 2 dzieci byla tam ochszczona i nie widzialam jeszcze nigdzie indziej tak serdecznego, pelnego donioslosci sakramentu nabozenstwa. Co wiecej tak najezdzacie na KSiedza WOjtka a on jak nielicznie juz nigdy nie wola, nie mowi o pieniadzach a wrecz dzieli sie wszytkim co ma BEZINTERESOWNIE. Takich Parafii powinnismy bronic i chronic jako unikat i wlasnie rezerwat gdzie jeszcze mozna sie normalnie pomodlic, czuc jak kochany czlowiek a nie intruz i tylko obserwator sztucznych sztampowo odbebnianych Mszy Sw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalikarz Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:06 Chciałbym żeby paulini płacili za mandaty częstochowian moze by wtedy dali ciała . Byłaby to pkuta za ich pazernośc, Jasna Góra da sobie radę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Parafianie zapłacą alimenty za księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:07 w drodze rewanżu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 14:31 Opodatkować kościół, ponieważ nie wydaje pieniędzy na cele kultu religijnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliberrr Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.aster.pl 17.05.06, 15:05 Niech za mandaty od ksiedza zbudują droge:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: 62.233.197.* 17.05.06, 16:24 A moze zlecic ekologom ekspertyze i opracowanie planow dojazdu oraz parkingow? Za jakis milion, a moze dwa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 18:05 Ludzie... kiedy ja mam to przeczytac?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian 17.05.06, 18:50 Hmmm...poczekaj aż się zrobi 500 postów i weź dzień wolnego? :P Odpowiedz Link Zgłoś
margala czy wiecie o czym piszecie? 18.05.06, 15:38 czy wiecie o czym piszecie? bo mam wrażenie, że większość wypowiadających się powyżej ani nie widziało Lasu Bielańskiego, ani księdza Drozdowicza. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:55 To chyba jakaś paranoja. Ja mieszkam w centrum miasta i do swojej parafi mam podobną lub może większą odległość i nie sprawia mi to zbytniego problemu, chodzę piechotką, a nie jeżdżę samochodzikiem. Więcej pokory proszę Księdza, niedzielny spacerek nikomu jeszcze nie zaszkodził. A co do ślubu czy pogrzebu to się chyba nic nie stanie jak samochody z zainteresowanymi tam wjadą. I jeszcze mi się nasuwa, że jeśli do upadku parafi ma doprowadzić kilkuminutowy przyjemny spacer przez lasek to chyba Kościół nie jest wart swych parafian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.chello.pl 18.05.06, 22:10 Przyjemny jak przyjemny. Wez tak zasuwaj codziennie w zime i w lato. Te zakazy zatrzymywania, to dopiero pierwszy krok do calkowitego zablokowania ulicy dewajtis. Nie od dzis wiadomo ze to jest wlasnie celem tych "ekologow" Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 Ksiądz Drozdowicz oskarżył mitycznych "ekologów" 18.05.06, 22:48 Jakich ekologów? W sprawie skutecznego zakazu parkowania na Dewajtis walczyli mieszkańcy Bielan i Straż Miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Parafia parafią, a uczelnia i tak dojazd mieć musi 19.05.06, 16:36 Założę się, że w powszednie dni tą ulicą jeździ więcej aut. Co jest o tyle zrozumiałe, że oprócz parafii tam jest jeszcze duża wyższa uczelnia, do której dojazd jest tylko przez Dewajtis, jeśli pamiętam - w każdym razie z Wisłostrady od strony miasta dojazdu nie ma. Nikt nie będzie budował rozjazdu w tym celu, to oczywiste. Czyli sytuacja drogi koniecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielone Mazowsze Stanowisko po artykule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:02 "Jeśli ekolodzy chcą wojny, to będą ją mieli." Nie rozumiemy, z czego ks. wnioskuje, że "chcemy wojny". I dlaczego wydaje ją nam a nie - ustawodawcy, który ustanowił prawo chroniące cenne obszary przyrodnicze i nałożył na władze obowiązki z tym związane; - organom, które objęły ponad 30 lat temu prawną ochroną Las Bielański; - Wojewódzkiemu i Głównemu Konserwatorowi Przyrody którzy od lat zwracali uwagę na konieczność redukcji ruchu samochodowego w Lesie Bielanskim; - Straży Miejskiej, która wprowadzony zakaz postulowała już 7 mcy temu; - Zarządcy drogi i Inżynierowi Ruchu - którzy zakaz zaopiniowali i wprowadzili. - czy wreszcie tym wszystkim, którzy przez minione 10-lecie nie potrafili obecnych problemów dojazdowych PRZEWIDZIEĆ i im ZAPOBIEGAĆ zanim się objawią tak dotkliwie. Ksiądz przypisując nam atak na siebie jest w głębokim błędzie. Pochwalamy fakt wystąpienia przez księdza do władz o rozwiązywanie problemów Lasu - sami robimy to od dawna. Nie rozumiemy jednak zupełnie, czemu ma służyć wstęp w postaci karykaturalnej i całkowicie subiektywnej opinii. Opiera ją ksiądz na stereotypach, a nie na znajomości racji i motywacji konkretnych osób. I co gorsza ogłasza publicznie uwiarygadniając swoim autorytetem, przez co opinia ta szerzy się wśród wiernych. Przypominamy księdzu o VIII przykazaniu. Pełny tekst protestu ks. Drozdowicza publikujemy razem z obszerną odpowiedzią: www.zm.org.pl/?a=odezwa_proboszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADi Re: Stanowisko po artykule IP: *.aster.pl 21.05.06, 12:42 wg mnie atakuje całkiem słusznie. W Straży Miejskiej, dostałem informacje, że to własnie EKOLODZY wydzweaniają, protestują, aby straż interweniowała, bo las niszczeje. Jeżdzę tam już 10 lat i nie zauważyłem istotnego niszczenia, poza dreptaniem ekologów :) najlepiej wszystko zamknąć w cholerę i zrobić z tego jeden wielki rezerwat. Genialne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Stanowisko po artykule 21.05.06, 22:51 >Jeżdzę tam już 10 lat Dramat. Ani razu nie zdażyło Ci się CHODZIĆ ? No to i nic dziwnego, żeś ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Stanowisko po artykule 22.05.06, 13:26 na UKSW dostaniesz taką samą informację. Wszyscy to widzą jako wojnę między Ekologami, a ks. Drozdowiczem - bo takie artykuły pojawiają się w gazetach. Nikt nie wspomina o tyhc którzy doprowadzili do takiej sytuacji wydając pozwolenia na rozbudowę UKSW (przez to zwiększył się ruch na Dewajtis 7 dni w tygodniu) i tak dalej. Ale o tym nikt nic nie pisze, bo znacznie łatwiej uderzyć w ks. Drozdowicza, który jest łatwym celem, a swoimi wypowiedziami (nieprzemyslanymi chyba) dolewa oliwy do ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirosław7 Re: Stanowisko po artykule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:15 Coś w tym stylu pisał SE.KS. Drozdowicz stracił bardzo dużo w oczach społeczeństwa po swoich kłamliwych wypowiedziach.Czy tak powinien postępować kapłan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzięcioł Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: 195.42.249.* 23.05.06, 15:51 Jak to kiedyś tłumaczył mi pewnien znajomy Dominikaniń, duchowni też są tylko ludźmi i jeżeli robią lub wygadują głupstwa to należy się za nich pomodlić aby im przeszło, czego życzę również Ojcu Drozdowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ybot Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.orange.pl 27.05.06, 18:28 To najpierw trzeba się pomodlić za wielu autorów durnych wpisów na tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Ksiądz zapłaci za mandaty parafian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:49 Ks. Wojciech Drozdowicz natychmiast zadeklarował z ambony, że za mandaty zapłaci. - To prawda, że tak powiedziałem - przyznaje "Gazecie". - Ochrona Lasu Bielańskiego jest ważna, ale mając do wyboru drzewo lub człowieka, wybieram człowieka. Jest to szczyt obłudy ze strony księdza. Znam go bardzo dobrze i wiem, że na pewno nie wybiera on człowieka, jak twierdzi. Gdy staruszki dzwonią do parafia, to ten ksiądz potrafi odwiesić słuchawkę, bo nie chce aby mu staruszki, cytat"dupę zawracali". Ksiądz wydaje pieniadze z tacy niezgodnie z tym na co niby zbiera podczas mszy. Zaopatruje się pirackimi programami komputerowymi zakupionymi na stadionie. Nie ma czasu by odprawić msze za znanego mu artystę rzeźbiarza. Także ksiądz nie walczy o ludzi, ani nie interesuje go las, tylko własna kieszeń z której nikt go nie rozlicza. Pieniadze z tacy idą na smaczne i drogie obiadki, drogie bułeczki z sezamkiem lub innymi nasionami, szyneczkę, kamerę cyfrową, zaopatrzenie dla herbaciarnio-kawiarenkę itd., gdzie zarabia dodatkowe pieniadze. Więc nie dajmy się robić w bambuko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Nie dajmy się robić w bambuko przez Ksiedza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:51 Ks. Wojciech Drozdowicz natychmiast zadeklarował z ambony, że za mandaty zapłaci. - To prawda, że tak powiedziałem - przyznaje "Gazecie". - Ochrona Lasu Bielańskiego jest ważna, ale mając do wyboru drzewo lub człowieka, wybieram człowieka. Jest to szczyt obłudy ze strony księdza. Znam go bardzo dobrze i wiem, że na pewno nie wybiera on człowieka, jak twierdzi. Gdy staruszki dzwonią do parafia, to ten ksiądz potrafi odwiesić słuchawkę, bo nie chce aby mu staruszki, cytat"dupę zawracali". Ksiądz wydaje pieniadze z tacy niezgodnie z tym na co niby zbiera podczas mszy. Zaopatruje się pirackimi programami komputerowymi zakupionymi na stadionie. Nie ma czasu by odprawić msze za znanego mu artystę rzeźbiarza. Także ksiądz nie walczy o ludzi, ani nie interesuje go las, tylko własna kieszeń z której nikt go nie rozlicza. Pieniadze z tacy idą na smaczne i drogie obiadki, drogie bułeczki z sezamkiem lub innymi nasionami, szyneczkę, kamerę cyfrową, zaopatrzenie dla herbaciarnio-kawiarenkę itd., gdzie zarabia dodatkowe pieniadze. Więc nie dajmy się robić w bambuko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot leonarda Re: Nie dajmy się robić w bambuko przez Ksiedza!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:41 z tego co pamiętam to mchem i korzonkami odżywiali się pustelnicy i to jak sądzę głównie w bajkach. takie wynalazki jak obiadki i bułki są dość powszechnie używane. zarzuć ksiedzu coś bardziej wyszukanego. Odpowiedz Link Zgłoś