Gość: lesio IP: *.*.*.* 13.11.01, 08:39 Ma się kończyć na dw. Gdańskim. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadra Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 14:33 no way! jakies detale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.*.*.* 13.11.01, 15:26 brak szmalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.chello.pl 13.11.01, 18:06 Ale przecież jeszcze nie tak dawno szmal był! No tak tylko wirtualny! Na szczęście dla polityków, radnych i przyjaciół ich wszystkich co to mają różne firmy i stawiają np. nowe przystanki, gdy stare są cały czas dobre, na szczęście dla nich ich kabzy, ich kieszenie nie są wcale wirtualne! A szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bor'ka Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 00:43 Musi dojechac, bo ja tam mieszkam! Ja sie zapisze...gdzie zechca. I bede donosil, co sie dzieje w Parku Zeromskiego po 22. Bo widze z okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipinski Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.chello.pl 14.11.01, 07:19 Z całym szacunkiem ale można prosic o więcej szczegułów. Co sie dzieje po 22 i czy nasz nieoceniony komendant Gniadek jest tego świadomy? Marek Lipinski Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. 14.11.01, 18:18 Przepraszam, a kto to jest komendant Gniadek i to w dodatku nieoceniony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipiński Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.chello.pl 21.11.01, 18:23 Bardzo przepraszam, że tak późno odpowiadam. Komendant Gniadek, to osoba, która sieje postrach wsród żoliborskiego światka przestępczego. Jednym słowem jest Komendantem Policji DZielnicy Żoliborz, a urzęduje w nowo oddanej Komendzie Policjii na ul. Rydygiera. Marek Lipński Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. 30.11.01, 19:15 Komendant Gniadek siejacy postrach - to dobry temat do Informatora Zoliborza Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Bez paniki! 01.12.01, 19:02 Gość portalu: lesio napisał(a): > Ma się kończyć na dw. Gdańskim. > Co Wy na to? Lesiu, według moich (mam nadzieję niezłych) informacji na razie z powodu braku funduszy padło rozstrzygnięcie przetargu na projektowanie i budowę stacji Pl. Wilsona. Stąd pewnie Twoje zaniepokojenie. Nie oznacza to jednak skreślenia dalszej budowy I linii, ciągle aktualne są zamierzenia doprowadzenia metra do rozwidlenia Marymoncka/Kasprowicza/Żeromskiego. Do tego rozstrzygniety jest przecież przetarg (mam nadzieję, że skutecznie) na opracowanie sposobu finansowania budowy reszty I i zmodyfikowanej II linii. Bądźmy dobrej mysli Vtec Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Bez paniki! 02.12.01, 23:42 Ciekawe jak się zmieni Plac Wilsona, jak to metro wreszcie do niego dojedzie. Dotychczasowe rozwiązania naziemnych przystanków metra nie bardzo mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Stacja metra PL. WILSONA IP: *.ztm.waw.pl 03.12.01, 09:13 Sam plac się za bardzo nie zmieni. Stacja metra będzie budowana metodą odkrywkową (na czas budowy wiele się więc zmieni) pod ul. Słowackiego. Po zakończeniu budowy po prostu pojawią się zejścia do metra - po obu stronach jezdni ul. Słowackiego przy placu i w rejonie Urzędu Żoliborz. Ze względu na dziurę budżetową rozpoczęcie budowy stacji metra PL. WILSONA przesuwa się - nie wiadomo na kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: Stacja metra PL. WILSONA 03.12.01, 15:07 Dziura się rozrasta więc oj niedobrze, niedobrze ... A następna stacja przy Hali Marymonckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
lelesio Re: Bez paniki! 03.12.01, 15:18 Vitcu dzięki za te słowa otuchy ale jakoś czarno to widzę. Obawiam się że i tu, podobnie jak na Trasie Siekierkowskiej, inwestycja się zatrzyma zaraz po przekroczeniu granic tzw. Centrum. Piskorski jaki był taki był ale zawsze coś tam potrafił wyrwać na metro, a teraz? pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: do Michała 11.12.01, 00:04 Mnie się właśnie te zejścia do metra bardzo nie podobają :-( Odpowiedz Link Zgłoś