Dodaj do ulubionych

Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ???

IP: *.*.*.* 13.11.01, 08:39
Ma się kończyć na dw. Gdańskim.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: zadra Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.stacje.agora.pl 13.11.01, 14:33
      no way!
      jakies detale?
      • Gość: lesio Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.*.*.* 13.11.01, 15:26
        brak szmalu
        • Gość: Dario Re: Metro nie dojedzie do pl. Wilsona !!! ??? IP: *.chello.pl 13.11.01, 18:06
          Ale przecież jeszcze nie tak dawno szmal był! No tak tylko wirtualny!
          Na szczęście dla polityków, radnych i przyjaciół ich wszystkich co to mają
          różne firmy i stawiają np. nowe przystanki, gdy stare są cały czas dobre, na
          szczęście dla nich ich kabzy, ich kieszenie nie są wcale wirtualne! A szkoda!!!
          • Gość: Bor'ka Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 00:43
            Musi dojechac, bo ja tam mieszkam!
            Ja sie zapisze...gdzie zechca.
            I bede donosil, co sie dzieje w Parku Zeromskiego po 22.
            Bo widze z okna.
            • Gość: Lipinski Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.chello.pl 14.11.01, 07:19
              Z całym szacunkiem ale można prosic o więcej szczegułów. Co sie dzieje po 22 i
              czy nasz nieoceniony komendant Gniadek jest tego świadomy?
              Marek Lipinski
              • garma Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. 14.11.01, 18:18
                Przepraszam, a kto to jest komendant Gniadek i to w dodatku nieoceniony ?
                • Gość: Lipiński Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. IP: *.chello.pl 21.11.01, 18:23
                  Bardzo przepraszam, że tak późno odpowiadam.
                  Komendant Gniadek, to osoba, która sieje postrach wsród żoliborskiego światka
                  przestępczego. Jednym słowem jest Komendantem Policji DZielnicy Żoliborz, a
                  urzęduje w nowo oddanej Komendzie Policjii na ul. Rydygiera.
                  Marek Lipński
                  • garma Re: Metro nie dojedzie do Wilsona ?Niedoczekanie. 30.11.01, 19:15
                    Komendant Gniadek siejacy postrach - to dobry temat do Informatora Zoliborza
    • civic_vtec Bez paniki! 01.12.01, 19:02
      Gość portalu: lesio napisał(a):

> Ma się kończyć na dw. Gdańskim.
      > Co Wy na to?

Lesiu, według moich (mam nadzieję niezłych) informacji na razie z powodu braku
      funduszy padło rozstrzygnięcie przetargu na projektowanie i budowę stacji Pl.
      Wilsona. Stąd pewnie Twoje zaniepokojenie. Nie oznacza to jednak skreślenia
      dalszej budowy I linii, ciągle aktualne są zamierzenia doprowadzenia metra do
      rozwidlenia Marymoncka/Kasprowicza/Żeromskiego. Do tego rozstrzygniety jest
      przecież przetarg (mam nadzieję, że skutecznie) na opracowanie sposobu
      finansowania budowy reszty I i zmodyfikowanej II linii.

Bądźmy dobrej mysli
      Vtec
      • garma Re: Bez paniki! 02.12.01, 23:42
        Ciekawe jak się zmieni Plac Wilsona, jak to metro wreszcie do niego dojedzie.
        Dotychczasowe rozwiązania naziemnych przystanków metra nie bardzo mi się
        podobają
        • Gość: Michał Stacja metra PL. WILSONA IP: *.ztm.waw.pl 03.12.01, 09:13
          Sam plac się za bardzo nie zmieni. Stacja metra będzie budowana metodą
          odkrywkową (na czas budowy wiele się więc zmieni) pod ul. Słowackiego. Po
          zakończeniu budowy po prostu pojawią się zejścia do metra - po obu stronach
          jezdni ul. Słowackiego przy placu i w rejonie Urzędu Żoliborz.
          Ze względu na dziurę budżetową rozpoczęcie budowy stacji metra PL. WILSONA
          przesuwa się - nie wiadomo na kiedy.
          • lelesio Re: Stacja metra PL. WILSONA 03.12.01, 15:07
            Dziura się rozrasta więc oj niedobrze, niedobrze ...
            A następna stacja przy Hali Marymonckiej?
      • lelesio Re: Bez paniki! 03.12.01, 15:18
        Vitcu dzięki za te słowa otuchy ale jakoś czarno to
        widzę. Obawiam się że i tu, podobnie jak na Trasie
        Siekierkowskiej, inwestycja się zatrzyma zaraz po
        przekroczeniu granic tzw. Centrum. Piskorski jaki był
        taki był ale zawsze coś tam potrafił wyrwać na metro, a
        teraz?
        pzdr
        :)
        • garma Re: do Michała 11.12.01, 00:04
          Mnie się właśnie te zejścia do metra bardzo nie podobają :-(
Inne wątki na temat: