Dodaj do ulubionych

dzienniczek internetowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:37
Jestem mamą ucznia gimnazjum nr.75 im.A Fredry na Bielanach.Szkoła ta prowadzi
internetowy dzienniczek ucznia,w którym na bieżąco można sprawdzać oceny
dziecka.Ja jestem początkująca w internecie i nie mogę sobie poradzić z
logowaniem-wpisaniem odpowiedniego hasła.Może znajdzie się rodzic tejże
szkoły,który mógłby mi dać jakieś instrukcje.Będę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • rakkar5 Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 16:23
      A syn nie może cię nauczyc?
      • Gość: agi Re: dzienniczek internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:49
        A jak nie masz konkretnych informacji aby mi pomoc, to nie wnikaj w to,co może
        lub musi moje dziecko.Może też nie umie?A może nie chce korzystać z jego
        pomocy?Moja prośba była grzeczna i oczekuję takich też odpowiedzi.Czy na tym
        forum trzeba ze wszystkiego drwić i obracać wszystko w temat do żartów?
        • Gość: Grisza To zdecydowanie nadwrazliwosc IP: *.bb.online.no 02.02.07, 17:01
          Rada rakkara byla jak najbardziej zyczliwa, podobnie jak to bywa w 99% rad
          udzielanych na tym Forum.Nie trzeba krepowac sie syna w sprawie nauczenia sie
          czegos w komputerze.Moim zdaniem popelnilabys powazny blad pedagogiczny.A
          gdybys nie byla az tak wrazliwa, to pewnie ktos juz by sie w tej sprawie
          odezwal.A tak, to po co ryzykowac kontakt z nadwrazliwoscia?
        • evolutionofsound Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 18:38
          Agi, szkoda, ze nie moge Ci pomoc, bo jestem nie w temacie i szkoda, ze musze
          sie wstydzic za te odpowiedzi. Ale trzymaj sie i moze ktos napisze cos na poziomie.
          • wilson05 Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 19:53
            Napij sie herbatki i przejdz sie lub zadzwon do tej szkoly, tam powinni wiedziec
            jak sie obsluguje dzienniczek. A rodzicow tejze szkoly znajdziesz na pewno na
            wywiadowce w tejze szkole - wtedy mozesz sie ich spytac i zapewne dadza Ci
            instrukcje. Powodzenia!
            • evolutionofsound Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 20:34
              Powiedzmy sobie szczerze, ze herbaciane kolko bylo herbaciane ale bylo
              kulturalne i w sumie, to polemika z nim nie byla strata czasu. Tymczasem tu
              wyrasta jakies nowe kolko, herbaciano-kartoflano-buraczane.
              • wilson05 Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 20:52
                > Powiedzmy sobie szczerze, ze herbaciane kolko bylo herbaciane ale bylo
                > kulturalne
                Kolko nadal jest kulturalne, a nawet bardziej od kiedy uczestnikow
                niespelniajacych owych wysokich standardow poproszono o wycofanie swego doń
                akcesu. Szkoda tylko ze ci byli uczestnicy teraz czasem strzelaja zza winkla...

...dobra herbatka, dobra, mniam...
                • Gość: evolutionofsound Re: dzienniczek internetowy IP: *.opera-mini.net 03.02.07, 20:46
                  Nie wiem jakbym sie musial starac, zeby zostac herbatnikiem. Przeceniles mnie, aczkolwiek to mile. Wysokie standardy nie sa deklaratywne, je sie otrzymuje w ocenie z zewnatrz. DajE slowo, ze nie jestes z tej samej gliny co herbatnik. Jestes ciastko z supermarketu.
    • zoskaanka Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 17:45
      a nie znasz rodziców kolegów i koleżanek swojego syna, tylko ich na forum
      szukasz????
      a może lepiej wybrać się do szkoły i poprosić o pomoc nauczyciela informatyki,
      wychowawce
    • lavinka Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 18:23
      A nie lepiej spytać w szkole?Może źle wpisujesz hasło np.używając caps-locka?
      lav
      • rakkar5 Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 23:13
        Agi, ja pisałem całkiem serio. Nauczmy się też czegoś od naszych dzieci, i już.
        pozdrawiam
        • jota.40 Re: dzienniczek internetowy 02.02.07, 23:57
          Agi: po pierwsze - zazdroszczę takiej możliwości! Świetny patent, szkoda, że nie
          wszędzie wykorzystuje się internet. W gimnazjum mojego syna z dużymi opoami
          udało sę wyciągnąć adresy mailowe od niektórych rodziców (a jakże prosty byłby
          kontakt w ważnych sprawach poprzez np. listę mailingową), o nauczycielach szkoda
          gadać.

Nie wiem, niestety, w jaki sposób dokładnie należy się logować, żeby
          przestudiować dzienniczek. Zazwyczaj ta czynność przebiega bardzo podobnie na
          każdej stronie internetowej: klikasz "zaloguj się", musisz wpisać login
          (prawdopodobie imię i nazwisko, Twoje, może syna?) i jakieś hasło. Zapisz sobie
          hasło, łatwo je zapomnieć.
          Najlepiej by było, gdybyś nawiązała kontakt z innymi rodzicami, jak Ci wszyscy
          radzą. Ktoś na pewno wie, jak to zrobić.
    • njutka Re: dzienniczek internetowy 03.02.07, 16:25
      W gimnazjum u mojego syna też jest taki dzienniczek internetowy i działa to
      świetnie. Ale żeby się tam zalogować trzeba dostać od wychowawcy login i hasło.
      U nas wychowawczyni dawała je na zebraniu.
      • guru211 Re: dzienniczek internetowy 05.02.07, 18:04
        W szkole mojego syna podobnie. Poza tym moga byc roznice w uzywaniu programu,
        czy w samym programie, wiec bardzo trudno dac wszystkim jeden przepis.
        Najlepiej zapytac w szkole, moze wystarczy telefon do sekretariatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka