Gość: harry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 06:43 Co ma oznaczac wyjaca syrena o 6 rano??? W tym momencie juz 8 raz!!! Czy zna ktos odpowiedz na to pytanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oio Strajk :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 07:40 Znajac zycie... Taka syrena to prawie jak Muezin w Jemenie czy Iranie ;> Duzo osob dzis wczesniej wstalo :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: pobudka o 6 rano IP: 80.50.243.* 05.06.07, 09:33 W mediach cisza. Ciekawe co to za debilny pomysł... Myślałem, że mnie krew zaleje. Może ktoś wie o co chodziło? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antygrzegórzki Re: pobudka o 6 rano IP: 217.17.36.* 05.06.07, 11:22 tez sie obudzilem... swoja droga jak ja Cie Oio nie znam skoro zdaje sie tak blisko mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
magga4 Re: pobudka o 6 rano 05.06.07, 12:45 Ja tez sie obudzilam i nawet stopery nie pomogly! Moze jakis pozar lub awaria? Ciekawe co to byl za obiekt.. Chcialam juz dzwonic do strazy miejskiej (gdy wyje samochod pod domem trzeba im przyznac, ze przyjezdzaja blyskawicznie, kontakt z wlascicielem, ktory czesto wywlekany jest w kapciach i pizamie z domu, a gdy go nie ma to sami potrafia wyjca dezaktywowac!)- ale syrena umilkla w koncu zmeczona pewnie tym wyciem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsanka Re: pobudka o 6 rano IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 13:12 Dzwonilismy rano do staży miejskiej. Poinformowali nas że: 1) nie ma zagrożenia dla zdrowia i życia ludziego, 2) zawiadmili wojewodę (nie wiem po co, ale przynajmniej też się nie wyspał), 3) nie wiedzą jak syrenę wyłączyć, ale zawiadomili "odpowiednie służby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata wyjaśnienie IP: *.marymont.pl 06.06.07, 10:26 w dzisiejszym Życiu Wwy: Głośna pobudka na Żoliborzu autor: NBET, rb , 2007-06-06, Ostatnia aktualizacja: 2007-06-06 Głośne wycie syreny poderwało na nogi zaspanych mieszkańców Żoliborza. Nieznośny hałas trwał aż dwie godziny. We wtorek, kilka minut przed godziną 6 rano, przeciągły dźwięk wdarł się do mieszkań. Część mieszkańców mocno się zdenerwowała. Inni byli zaniepokojeni, bo rozpoznali dźwięk syren alarmowych. Wielu chwyciło za telefony i zaczęło dzwonić do straży miejskiej. – Niektórzy naprawdę spanikowali. Pytali, czy mają się chować do schronów – mówi Agnieszka Kubicka, rzeczniczka straży miejskiej. Na szczęście szybko okazało się, że to nie żaden zamach bombowy ani groźny wypadek, tylko awaria tzw. scentralizowanego systemu alarmowania. – Najprawdopodobniej doszło do spięcia. Syreny sterowane są elektronicznie i podłączone do systemu. Wycie trochę trwało, bo żeby wyłączyć urządzenia, na miejsce musiał pojechać specjalista – tłumaczono nam u dyżurnego technicznego. Alarm udało się wyłączyć po dwóch godzinach. Na Żoliborzu jest kilka syren alarmowych. We wtorek rano wyła ta przy ul. Zabłocińskiej. Słychać ją w promieniu ok. 300 m. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: wyjaśnienie 06.06.07, 11:03 Chyba 3000 m !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkam ok. 1 km od Zabłocińskiej a słyszałem jakby wyło na sąsiednim bloku.........:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polcia79 Re: wyjaśnienie IP: *.acn.waw.pl 09.06.07, 17:04 No my słyszelismy na klaudyny...zupełnie jak z bloku obok:)) cóż specjalista sie wyspał i pojechał naprawiać....a całe osiedle ruda zostało postawione na równe nogi..i gdzie tu sprawiedliwość.żeby jeden sobie spec pospał potrzeba mnóstwa pobudek:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś