meggiess 11.07.03, 15:05 Czy ktoś chodził do Liceum Ekonomicznego na Kolektorskiej? Którego z nauczycieli wspominacie najmilej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pat Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 15:40 jeny znowu o jakiejś szkole starczy juz tego a jesli komus sie nudzi to moze założy wątki dotyczące przedszkoli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieekonomista Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 12.07.03, 00:37 Gość portalu: pat napisał(a): > jeny znowu o jakiejś szkole starczy juz tego a jesli komus sie nudzi to moze > założy wątki dotyczące przedszkoli.... o co ci chodzi, chyba jakąś szkołę kończyłeś i też możesz założyć wątek na ten temat, no a jeśli nigdy nie chodziłeś do szkół, to sorry... rozumiem twoją reakcję i ubolewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryg Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.retel.pl 13.07.03, 21:10 Gość portalu: nieekonomista napisał(a): > o co ci chodzi, chyba jakąś szkołę kończyłeś i też możesz założyć wątek na ten > > temat, no a jeśli nigdy nie chodziłeś do szkół, to sorry... > rozumiem twoją reakcję i ubolewam Nie bawi mnie zakładanie szkolnych wątków i tak tłumny odzew na ten wątek utwierdza mniew przekonaniu ze czas przezucić się na przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland_x Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 14.07.03, 00:05 Wieczorkiewicz Borowska i dyr - Grycuk - rusycysta Odpowiedz Link Zgłoś
meggiess Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 14.07.03, 08:26 o Pana Wieczorkiewicz wspominam z wielkim sentymentem. Miło wspominam też Panią Trzcińską - j. niemiecki i Pana Zawadzkiego - j. niemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mabo Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: 217.153.152.* 14.07.03, 12:55 Chodziłam tam w latach 1972-1976.Wieczorkiewicza pamiętam "siadaj panna!!!" Poza tam mało było fajnych nauczycieli. Do ciekawszych postaci należeli m.in: v-ce dyrektorka p.Osiecka, geograf (zdaje się Paszyński, ale po tylu latach nie jestem pewna nazwiska) oraz pani od ekonomii politycznej - (Jak się nazywała??? kto pamięta ??) Mój wychowawca, rusycysta p. Smorawiński niestety nie nadawał się do zawodu (kompletny brak kontaktu z młodzieżą) chyba zresztą zrezygnował. Pozdr. mabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland_x Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 14.07.03, 13:25 tak Paszyński był spoko ja chodziłem tam w latach 1986-90 od matematyki pamiętam panią Boczek a ruska uczyła mnie Więckowska - brrrr! na zastępstwach dyr - Grycuk teraz żałuję trochę, że nie przykładałem się do rosyjskiego ale większość uczniów nastawiona była wtedy anty mit rusyfikacji zakorzenił się głęboko Odpowiedz Link Zgłoś
meggiess Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 14.07.03, 14:19 Panią Boczek to i ja kojarzę, chodziłam tam w latach 95-99. Miło jest przypomniec sobie te nazwiska i niektóre powiedzonka. Tak np. moja Pani od matmy (nazwiska niepamiętam) mawiała: "każdy orze jak może" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mabo Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: 217.153.152.* 14.07.03, 14:46 Za moich czasów główną atrakcją tej szkoły było jej położenie, tzn. to, że była w pięknym parku Kaskada. Można było przyjemnie po szkole spędzić czas, jak również długie przerwy czy nudne lekcje np. niemieckiego ze starszą, nieporadną nauczycielką (nigdy nie mogła się nas doliczyć) spędzałyśmy w parku. Gorzej było potem gdy w drugiej klasie przyszła nowa Pani od niemieckiego (rodowita Niemka)... Ja osobiście nie żałuję, gdyż dzięki kilku dwójom na początku zaczęłam się uczyć niemieckiego, maturę zdałam na 5, potem germanistyka i dziś mam z tego chleb! Zaznaczam jednak, że to tylko dzięki własnemu samozaparciu udało mi się poznać język, gdyż poziom nauki języków obcych w naszej szkole - tak jak w większości - był bardzo marny. Pozdr. Mabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.11.03, 22:33 skonczylam ta szkole w 1973. moje nazwisko wrtedy elka mastalerz. napisz kiedy konczylas, czy znasz baske adamczewska, maryle rosowska, adama wojcika, klemensa . tadka wodzynskiego ( szkolny zespol muzyczny)i innych. obozy wedrowne w bieszczadach , zimowiska w zakopanem?. moj e-mail elizabethbogdanski@hotmail.com. od 22 lat mieszkam za granica. szukam kontaktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 09.10.05, 20:42 to uczyłaś się tam w tych latach co ja :) E-klasa, a ta pani to Pataj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARCHIWUM Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 13.09.03, 19:49 CZEŚĆ MŁODY! NASZ ROCZNIK TO LATA 1979-1983R. MIELIŚMY TYCH SAMYCH NAUCZYCIELI. Z PASZYŃSKIM JEŹDZIŁYŚMY NA WYCIECZKI - CZY MASZ ŚWIADOMOŚĆ ,ŻE TEN CZŁOWIEK JUŻ NIE ŻYJE.MOŻNA BYŁO Z NIM KONIE KRAŚĆ - WEDŁUG ŚWIATOPOGLĄDU OSIEMNASTOLATEK.CIEKAWE JAK BY BYŁO DZIŚ.WIECZORKIEWICZ , RADOMSKA ,GRYCUK - TO BYŁA EKIPA ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wilcarz Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 26.02.04, 15:43 a czy ktoś wie coś o losach p.Wieczorkiewicza? Był moim wychowawcą - matura 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
hasmi Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 14.09.04, 12:06 Wieczorkiewicz uczyl mnie z powodzeniem (jezu nie pamietam) ale cos kolo 95-99 +/- 1 rok. Niezly ubaw ale uczyl dobrze. "Siadaj Hrabia" :)) Najlepsi? Oczywiscie prof. Grycuk. wilcarz napisał: > a czy ktoś wie coś o losach p.Wieczorkiewicza? > Był moim wychowawcą - matura 1981 Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 30.03.04, 15:10 Niestety, ani Jasio Pasznicki od geografii, ani Hania Radomska od ekonomii politycznej już nie żyją, ale wspominam ich bardzo ciepło. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
alisone Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 07.06.04, 08:28 Chodziłam też w tych samychlatach do tej szkoły. Ekonomii uczyła Radwańska (chyba) Fajne czasy to były:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.11.03, 22:27 chodzilam do tego liceum. mam wspaniale wspomnienie. skonczylam w 1973. drektorka osiecka, geograf, niemka et.. ktos kto mnie pamieta-elka mastalerz prosze o kontakt. od 22 lat mieszkam za granica. kto pamieta baske adamczewska , maryle rosowska, terese i aske (przyjaciolki nierozlaczki), oboz wedrowny z nauczycielka od ekonomii politycznej ( to byla kobitka i chyba fizyczka-fajna baba), oboz w bieszczadach, zimowisko w zakopanem. kto pamieta lub ma kontakt z tymi ludzmi?. pozatym: adam wojcik, tadek-nie pamietam nazwiska z iv b- przystojny, chadzal przez lata chyba jej imie bylo teresa z jego klasy, gral z adamem wojciliem w szkol;nym zespole, kto pamieta klemensa; i innych. prosze odezwijcie sie. tyle wspomnien. moj e-mail elizabethbogdanski@hotmail.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.allianz.pl 29.12.03, 14:45 Maturę zdawałam w tej szkole w 88 roku. Moją wychowawczynią była p. Radomska (czy ktoś wie co się z nią dzieje?). Polskiego uczyła mnie Godlewska - kobieta w porządku. Nienawidziłam PO - uczyła mnie taka kobieta, która miała także wf (na szczęście nie ze mną) - nie pamiętam nazwiska. Najbardziej lubiłam matmę z p. Pataj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.chello.pl 01.01.04, 17:18 Twoja wychowawczyni nie żyje od 8 lat {błyskawiczny rak wątroby}. Chorowała tylko 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab. Kolektorskiej Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 01:47 Witam, Pamiętam doskonale dyr. Grycuka, vicedyr. Boczek, Stasiaczek, Jaroszową od matmy, Więckowską od ruska, Dutkiewicz od PO, Szmit od WFu,Borowską i Kludt od poldona Pana Krzysia z sekretariatu. Piękne czasy! :-) Pozdrawiam innych ludzi po Kolektorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.05.04, 06:41 95-99,chodziłam,stasiaczek,więckowska,boczek,,borkowski,pękala-niezłe towarzystwo!!! Ale więckowska i pękala to straszne baby,stres. grabowska niezła babka.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hasmi Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 14.09.04, 12:07 Dutkiewicz.... tak... swego czasu niezle nogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelwawa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: 80.51.198.* 31.07.05, 10:35 Ja chodzilam w latach 93-97. Szukam caly czas kontaktu ze znajomymi. Moja wychowawczynia byla Pani Jarosz od matmy. Pani Kludt uczyla nas polskiego, Pan Krzysio ekonomii, Pan Wieczorkiewicz ekonomiki, Pan jacek od komputerow, Pani Ania od niemca. Wspominam ich bardzo cieplo. Szukam kontaktu z osobami, ktore znalam. I ktore znaja mnie. Moj kontakt: dzasteena@wp.pl; gg 7097098 Odpowiedz Link Zgłoś
pehr Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 21.09.05, 13:47 Ja chodziłam w latach 94-98. Najmilej wspominam moją panią od jęz. rosyjskiego p. A. Więckowską, niestety nie była moją wychowawczynią a szkoda, bardzo miła i sympatyczna a przede wszystkim czegoś mnie nauczyla za co jestem wdzięczna. Z nauczycieli miło tez wspominam pana Kowalczyka od ekonomii, panią Turską od wf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:54 Pan Krzysztof Kowalczyk właśnie został dyrektorem Zespołu Szkół i zastąpił Panie Stasiaczek i Grabarczyk. Gratulujemy!!!!!!!!!! Czy ktoś może wie dlaczego taka zmiana? A kto został v-ce? Odpowiedz Link Zgłoś
pehr Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 21.09.05, 14:07 Oooo jak chodziłam do liceum już się o tym mówiło tzn. że zastą pi p. Stasiaczek na stanowisku, ale to dobrze bardzo miło go wspominam;) Odpowiedz Link Zgłoś
pehr Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 21.09.05, 14:09 Właśnie ciekawe kto został vice. A czy ktos wie może czy p. Więckowska jeszcze uczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.05, 14:33 Ja równiez jestem rocznikiem 93-97 :-) Chodziłam do klasy "G". Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek_81 Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 07.10.05, 09:01 ja 96-2000. miło wspominam Karpińską od wf, mazurek od polskiego ze swoim przenikliwym spojrzeniem, kowalczyka, gorzej - Faber od niemieckiego. pozdrowienia dla wszystkich absolwentów naszej różowej szkółki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.05, 14:17 Michał H?! Kasia CH. Ciao!! Nie wierzę ... Musimy zrobić spotkanie integracyjne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hasmi Re: KOLEKTORSKA - LICEUM 12.10.05, 08:46 Trafiony zatopiony :) Gora z gora sie nie zejdzie a H z Ch zawsze ;) Tak myslalem ze to Ty :) mail hasmi@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat81 Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:52 uczyli mnie Wieczorkiewicz, Pasznicki, Grycuk, Zieliński, Klud, Radomska- Potoczek i wielu innych lecz nazwiska już uciekły. Wieczorkiewicz 4/5 Grycuk :Oj dziadeczki, dziadeczki Małolat, Banaczek, Bolek, Docent, Rychu, Huba niezła z nas była paczka. A czy wiecie, że szkoła przeznaczona jest do likwidacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:33 dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar81 Re: KOLEKTORSKA - LICEUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:39 niż demograficzny, koszty utrzymania, a może inne wzlędy, o których tu nie będę pisał. BARDZO SZKODA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś