Dodaj do ulubionych

Malborska3

24.03.04, 22:30
Kto mieszka na Malborskiej 3?
Obserwuj wątek
    • Gość: dg Re: Malborska3 IP: 62.233.164.* 25.03.04, 13:27
      JA
      • radzma Re: Malborska3 25.03.04, 15:43
        Może zbierzemy większą grupę na zacnym forum?
        Póki co chyba jesteśmy niezbyt liczną grupą ale z czasem, kto wie.

Pozdrawiam,
        Radzma

PS nie wiesz kiedy będziemy mieli murek od strony Malborskiej?
        • sloggi Re: Malborska3 25.03.04, 16:05
          Jaki murek?
          Tam przecież są sklepy.
          • radzma Re: Malborska3 04.04.04, 00:06
            Sloggi,
            chodzi o murek od strony Malborskiej, ktory ma zapobiegac temu zeby ludzie z
            blokow vis a vis nie wydeptywali sciezek jak komu pasuje czy przechodzili przez
            parking sprawdzajac czy nic wartosciowego nie lezy w samochodzie. Kazdy kto
            zechce dojsc do sklepu, bedzie mogl przejsc od strony ochrony (wjazdem) albo od
            strony szkoly. Mysle, ze jest to dobry pomysl, szczegolnie, ze pare rzeczy z
            samochodow juz zginelo.
            Oczywiscie Cie pozdrawiam i Sasiadow tez
    • Gość: DG Re: Malborska3 IP: 62.233.164.* 25.03.04, 13:27
      Ja mieszkam
      pozdrawiam
    • Gość: mieszkaniec Re: Malborska3 IP: *.chello.pl 25.03.04, 23:37
      proponuje na murku zasieki z drutu kolczastego( podłączone pod prąd), przed
      blokiem pole minowe i wydać ochronie rozkaz żeby strzelali do każdego kto
      przekroczy Wasz teren.Na koniec proponuje dobrego psychiatrę ( szpital blisko)
      dla osoby która to wymyśliła....AMEN !!!!

CORAZ CIEKAWSZA ROBI SIE TA POLSKA .
    • rrzepkowski Re: Malborska3 25.03.04, 23:51
      Ja także mieszkam na Malborskiej 3 i często czytam wiadomości na tym forum!
      Pozdrawiam serdecznie sąsiadów!
      • Gość: dg Re: Malborska3 IP: 62.233.164.* 26.03.04, 17:47
        www.malnet.pl/~forum/
        Forum mieszkańców osiedla Malborska
        Ogrodzenie ma być w najbliższym czasie, już są wszystkie pozwolenia.
        Pozdrawiam
    • Gość: EDEK 45 Re: Malborska3 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 12:01
      MIESZKAM A WŁAŚCIWIE JESTEM ZAMELDOWANY NA MALBORSKIEJ 3 ELEKTRO-MONTAŻ OSZUKAŁ
      WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW JUŻ NA ETAPIE ODDAWANIA MIESZKAŃ OSIEDLE MIAŁO BYĆ
      WYGRODZONE - SAMODZIELNE I CO???? MAMY TERAZ OKOLICZNYCH MENELI PRZY
      SKLEPIE "ŻABKA" OD ŚWITU DO PÓŹNYCH GODZIN NOCNYCH MIAŁ BYĆ BASEN - NIE MA CO
      ZROBIONO NAS W BAMBUS SKLEPY TRZEPIĄ KASĘ A MY MIESZKAMY W SLAMSACH OD 3 LAT
      NIKT Z TYM NIC NIE ZROBIŁ ZJEDNOCZMY SIĘ DRODZY LOKATORZY NASZ DOM NASZĄ
      TWIERDZĄ? CHCIAŁBYM BARDZO - W DZISIEJSZYCH CZASACH TO KONIECZNOŚĆ SERDECZNIE
      POZDRAWIAM WASZ SĄSIAD
      • Gość: dg Re: Malborska3 IP: 62.233.164.* 27.03.04, 14:10
        Nie czuję się oszukana, wręcz przeciwnie EP informował, że blok będzie
        wolnostojący i nie będzie ogrodzony. Więc miłym zaskoczeniem było to
        ogrodzenie, które jest. Ja nie czuję się jak w slamsie, blok jest czysty,
        sprzątany i jakość mieszkań raczej bez zarzutu. Ale każdy mieszka jak sobie
        urządzi, może EDEK mieszka w slamsie.
        Pozdrawiam,
      • Gość: Mieszkaniec Re: Malborska3 IP: *.spray.net.pl 27.03.04, 14:31
        Mieszkam na Malborskiej 1. Faktem jest, iz o wielu obietnicach Energo-Montażu
        typu basen można zapomnieć,aLe nie można mieć pretensji o to, że działaja
        sklepy. Tak dla pocieszenia dodam, że prawdziwych slumsów to sąsiad chyba nie
        widział ale mnie również denerwuję brak kultury i wychowania niektórych
        mieszkańców.
        Pozdrawiam
        • Gość: ggg Re: Malborska3 IP: *.pl 05.04.04, 23:21
          Na pohybel Edkowi. Kto pluje na własny dom nie godzien w nim mieszkać. Przecież
          mieszkamy całkiem znośnie. To nic, że ukradli mi rower z piwnicy a roznosiciel
          ulotek z Pizzy Hut walnął mi buty. Będzie lepiej, gdy administracja wprowadzi
          zmiany, które zapowiedziała na ostatnim zebraniu.
          • Gość: kixx Re: Malborska3 IP: *.acn.waw.pl 21.04.04, 16:46
            śmieci pewnie tez wystawiasz za drzwi?
            Zwyczaj jeszcze niedawno niespotykany w Warszawie stał sie na niektorych nowych
            osiedlach dosyc popularny.
            Zgroza
            całe szczęście,że wsród mieszkanców mojej klatki schodowej jest tylko jeden
            taki kulturalny inaczej
            • Gość: DG Re: Malborska3 IP: *.pl 22.04.04, 09:09
              JA MAM W TAKIM RAZIE DUŻE SZCZĘŚCIE, U MNIE NA KLATCE NIKT NIE WYSTAWIA BUTÓW,
              ŚMIECI I NIE ZOSTAWIA WÓZKÓW I RESZTEK UMEBLOWANIA, ALE SĄDZĄC Z OGŁOSZEŃ
              ADMINISTRACJI JEST TO PROCEDER CZĘSTO STOSOWANY - ZGROZA.
              • dg77 Re: Malborska3 22.04.04, 21:25
                Drodzy sąsiedzi, czy nie wydaje Wam się, że nasza wspólnota absolutnie nie dba
                o dzieci. Wszystkie okoliczne nowe osiedla mają place zabaw, nam zabrano nawet
                piaskownicę, bo się zepsuła. Z moich obserwacji wynika, że w bloku mieszka
                baardzo dużo dzieci i jakaś rozrywka by się przydała.
                Pozdrawiam
                • Gość: Mieszkaniec Re: Malborska3 IP: *.spray.net.pl 22.04.04, 23:45
                  Brak placu zabaw dla dzieci jest karygodnym niedbalstwem projektanta. Może
                  jednak jak się rozejrzymy coś się uda wymyśleć, bo dzieci jest dużo. Przy
                  okazji wizyty w administracji, powiedziałem iż dzieci grają w piłkę przed
                  wjazdami do garażu. Usłyszałem wtedy niewiarygodną historie, iż na bawiące się
                  dzieci na wewnętrznym dziedzińcu niektórzy ,,mieszkańcy''krzyczeli i rzucali
                  np: torebki z wodą!!!. Wstyd to publicznie mówić, ale takich dzikusów trzeba
                  pietnować.

• Gość: Xen Re: Malborska3 IP: 217.153.88.* 23.04.04, 10:00
                    Dzieci jeszcze nie mam ale widzę ogromną potrzebę dla placu zabaw.
                    Co powiecie o pasie zieleni przy płocie oddzielającym
                    nas od SM Bródno? Obecnie postawiła tam kontenery ekipa
                    remontowa.
                    Myślę, że w tej sprawie wszystkie 3 wspólnoty
                    (Malborska 3, Malborska 1, Kondratowicza 45)
                    powinny się wspólnie dogadać.
                    Xen
                    • dg77 Re: Malborska3 23.04.04, 14:56
                      Woda w torebkach to prawda, mój syn ma przyjemność grać w piłkę pod garażami,
                      ponieważ z boiska jest przeganiany przez starszych mieszkańców okolicznych
                      bloków. Jak grał na antresoli był atakowany przez starszych państwa z klatki nr
                      5, że nie po to ku[powali mieszkanie na osiedlu strzeżonym, żeby słuchać
                      odgłosów piłki. Wodą w torebkach i jajkami dostał on i jego koledzy w zeszłym
                      roku. Mam też młodsze dziecko, które w zeszłym roku bawiło się w piaskownicy, w
                      tym niestety musimy chodzić na okoliczne podwórka-a po powrocie z pracy
                      piaskownica i zabawki pod własnym blokiem byłyby idealnym rozwiązaniem,
                      pozdrawiam,
                      • Gość: Mieszkaniec Re: Malborska3 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 13:53
                        dg77 napisała:
                        > mój syn ma przyjemność grać w piłkę pod garażami

Ciekawe jak długo ta przyjemność będzie trwała. Chyba nie masz wyobraźni by
                        pozwalać dziecku bawić się w takim miejscu.
                        • Gość: dg Re: Malborska3 IP: 195.94.206.* 24.04.04, 15:04
                          Mam Drogi Mieszkańcu wyobraźnię, ale mój syn nie ma gdzie się bawić na naszym
                          osiedlu, a tym bardziej grać w pilkę(patrz nalepki nad wejściem do klatek na
                          antresoli). Dlatego między innymi poruszyłąm ten problem na forum - oczywiście
                          najlepszym rozwiązaniem jest zamknąć dzieci w domach i niech nastanie cisza i
                          świety spokój - przecież dzieci muszą się wyszaleć a nasza wspólnota zabrania
                          im tego na antresoli. Ja naszczęście w niedługim czasie się wyprowadzam do
                          własnego domku i tam sama sobie będę ustalała reguły - ale tym co zostają i
                          mają dzieci współczuję, brak tolerancji i zaciętość niektórych sąsiadów są
                          przykre, a brak chęci do zmienienia czegokolwiek straszna. Nadmieniam, że
                          większość chłopców w wieku mojego syna gra pod garażami i to dokładnie z tego
                          samego powodu - moje i innych rodziców wizyty w administracji spowodowały tylko
                          zwiększenie zakazów.

Pozdrawiam,
                          • radzma Re: Malborska3 26.04.04, 19:15
                            Zgadzam się z "dg". Mój syn wprawdzie dopiero dorasta do grania w piłkę, ale
                            myślę, że wszyscy będący w potrzebie powinni chadzać do Administracji i mówić o
                            tym. Może to spowoduje jakieś "ruchy". Nie mniej trudno wymagać, że stworzą
                            boisko (choć malutkie), bo nikt o nim nie pomyślał w trakcie projektowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka