Dodaj do ulubionych

Wybory 2010

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 21:44
Szanowni PAństwo!
W wyborach do Rady Dzielnicy Pragi Północ startuje z listy Praskiej Współnoty Samorządowej.
W odróżnieniu od innych kandydatów, nie interesuje mnie wielka polityka - walki na pokaz, wytykanie sobie błędów....

Pragnę zająć się sprawami najmłodszych mieszkanców - o nich się zapomina...
Walka o mieszkania komunalne, obwodnice czy wykup mieszkań - takie sprawy sprzedają się lepiej w wyborczych slangach
O dzieciach się nie pamięta..
Czas to zmienić...

Sama wychowałam się na Pradze, pracowałam w wolontariacie, odbywałam praktyki w tamtejszych szkołach czy wreszcie zajmowałam się dziećmi w ramach akcji Lato w Mieście

Jeżeli mają Państwo "wolny głos", a jest Wam bliski los praskich dzieci to będę wdzięczna za głos.

Kinga Zwierzchowska Lista nr 34, ostatnie miejsce

Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidek Re: Wybory 2010 IP: *.chello.pl 12.11.10, 23:21
      Praska Wspólnota Samorządowa to jest to samo co Warszawska Wspólnota Samorządowa?
      • Gość: KingaZwierzchowska Re: Wybory 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 22:28
        po części tak..
        tworzą niby "jądro" ale ich celem jest działanie na znanych sobie terenwach, stąd stowarzyszenia lokalne
        • praga2 Re: Wybory 2010 15.11.10, 23:27
          Stowarzyszenie lokalne na czele którego stoją politycy. J Wachowicz niedawno radny z list AWS i członek klubu PiS . D Wolke w poprzedniej kadencji próbujący swych sił z list PO.
    • Gość: ula Re: Wybory 2010 IP: *.chello.pl 16.11.10, 00:02
      ale konkretnie czym się chce Pani zająć? Jakimi sprawami młodych czy najmłodszych?
      Ale konkretnie proszę bez polewania
      • Gość: KingaZwierzchowska Re: Wybory 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 13:48
        Witam serdecznie,
        przede wszystkim chcę zorganizować sieć zajęć pozalekcyjnych i dodatkowych (sportowych, artystycznych) dla najmłodszych mieszkańców wskrzeszając tym samym zapomniane miejsca jak świetlice, kluby i chociażby Kuźnie
        Pragną pozyskać do tego wsparcie medialne i partnerów (od kilku lat działam w zakresie PR i marketingu dziecięcego więc mam pojęcie o tego typu działaniach)
        dodatkowo, chce doprowadzić do organizowania sobotnich.niedzielnych dni otwartych w teatrach i kinach, wieczory z książka ( w ramach akcji artyści czytają dzieciom), wspólne wyjścia do muzeów i innych miejsc tak aby także najbiedniejsze dzieci miały możliwość obcowania z kultura
        Pragnę także zorganozować warsztaty z socjoterapii na których dzieci i młodzież nauczą się m,in jak walczyć ze stresem itp..
        Dla młodzieży spotkania pomagające wybrać im chociażby zawód w przyszłości
        Dodatkowo przy wsparciu wolontariatu (studenci odbywający praktyki) chce stworzyć sieć zajęć pozalekcyjnych tzw korepetycji, a także zorganizować darmowe kursy języków obcych
        co więcej - chce wskrzesić zapomniane SKSy i wykorzystać potencjał sportowy jaki ma dzielnica (baseny, hale sportowe
        kolejnym punktem jest koordynacja powstawania miejsc zabaw dla najmłodszych

tyle ogółem - jeżeli ma Pani dodatkowe pytania pozostawiam swojego maila:
        kinga.zwierzchowska@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie,
        Kinga Zwierzchowska

• Gość: cheles Re: Wybory 2010 IP: *.chello.pl 19.11.10, 21:44
      Ja zamierzam zagłosować na Leszka Mizielińskiego – kandydata do Sejmiku Województwa z listy nr 1 miejsce 3. Dlaczego ponieważ: Pracuję ponad 20 lat na rzecz Mazowsza. W swojej pracy zawsze najważniejsze były dla Niego problemy mieszkańców. Unika zbędnego politykowania, kłótni. Stara się być skuteczny. Patrzy w przyszłość. Sprawował funkcje wiceprezydenta Warszawy, a później wicemarszałka województwa mazowieckiego oraz wojewody mazowieckiego – więc doświadczenie ma. Niektóre efekty można zobaczyć na Placu Bankowym to za jego kadencji Ratusz został odnowiony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka