bodziach 16.11.05, 14:12 Temat ten został poruszony na forum Bródna, ale chyba zainteresuje on również (a może przede wszystkim) przyszłych mieszkańców osiedla Nad Strugą... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16112&w=32023157 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela_waw1 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 16.11.05, 17:08 ...mam nadzieje, ze to centrum handlowe nie będzie zbyt blisko naszych mieszkań. Czy mozemy coś zrobic zeby nie dopuścić do budowy nowego centrum handlowego? Kupowałam mieszkanie w zielonej okolicy. Chce oprócz STOENU za swoich innych sąsiadów las i zieleń. Prosze napiszcie mi gdzie dokładnie ma powstać nowe centrum handlowe i czy coś możemy zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 16.11.05, 21:17 Dziś przejeżdżałam koło budowy i wydaje mi się że osiedle bardzo blisko graniczy ze smródką. A działki za smródką mają być pod zabudowę nowego centrum. Wynika z tego że będziecie mogli spoglądać na nie z okien. A ja już interesowałam się tą budową buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 08:33 Co możemy zrobić? Tak jak napisano na stronie Urzędu Miasta - można pisać uwagi i zażalenia. Pewnie niewiele dadzą, bo przy takich inwestycjach zapewne niezła kasa idzie pod stołem. Ale ja, aby mieć czyste sumienie, pismo "protestacyjne" do Wydziału Architektury piszę. P.S. Ja też się nie łudziłem, że teren ten zostanie pusty przez lat kilkadziesiąt. Byłem jednak przekonany, że powstanie tam kolejne niewysokie osiedle, które na pewno nie spowodowałoby takiego zwiększenia ruchu i hałasu, jakie spowoduje rozbudowa CH Targówek. Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 16.11.05, 21:43 Badzmy szczerzy - kto wierzyl w to, ze ta trawka za rzeczka bedzie sobie rosla przez kolejnych kilkadziesiat lat? Pierwsze co zrobilem przy wyborze mieszkania przy Malborskiej to wlasnie rezygnacja z budynku A. Wlasnie z obawy przed tym, ze kiedys mi wyrosnie jakis 'widoczek' przed oknami. Co prawda Wy macie jeszcze szanse - ja juz nie - mam widok na parking i stoen :) Tez 'pieknie'... Ale co tam - ja sie ciesze. W koncu to miasto, a nie wies - inwestycje sa nieuniknione. A bliskosc sklepow mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
beata118 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 08:38 Ja nie przyczepiam sie do centrów handlowych ale tak naprawdę to jeśli stana one frontem do ulicy to mieszkańcy budynku A będą widzieć bardzo atrakcyjne tyły z falistej blachy albo wąchać spaliny z parkingu. I nie codzi o to że to centrum powstania ale że granicą ma być bardzo wąziutka smródka. Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 13:13 A może przynajmniej damy radę wywalczyć, zeby budowa zaczynała się w pewnej odległości od naszej smródki, a nie od razu pod samymi oknami? Nie znam się na tym kompletnie, więc nie wiem czy jest jakaś szansa, ale może waro sprobować, np. napisać jedno wspólne pismo od przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 16:19 Jestem jak najbardziej za napisaniem takiego pisma i to jak najszybciej, moze sie spotkamy i uzgodnimy jak ma te pisemko wyglądać Przyznam szczerze,ze się głęboko zasmuciłam Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 17:54 Tez jestem za. Moze sie wspolnie spotkamy i ustalimy co robic. Trzeba bedzie napisac pismo...(moze ktos kto sie zna na obecnie obowiazujacych przepisach?) i podpiszemy wspolnie pismo i zaniesiemy do Grminy Targowek. Ja mam mieszkanie w A3 :( Odpowiedz Link Zgłoś
radkoff Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 19:08 słuchajcie- najpierw trzeba się dowiedzieć jakie dokładnie działki są przeznaczone pod CH. Teren za Strużką jest dość duzy- na pewno został podzielony na kilka działek. Myslę że jako pierwsze będą zagospodarowywane te najbliżej obecnych budynków CH. Być może więc w bezpośredniej bliskości bloku "A" nie będą budować. Odpowiedz Link Zgłoś
chrostula Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 19:54 Tez mi sie tak wydaje, musza byc jakies przepisy, normy, ktore mowia jak blisko osiedla mieszkaniowego moze powstac takie centrum. Najpierw trzeba dokladnie sprawdzic te podane na forum dzialki i zobaczyc w biurze architekta warszawy planowana tam zabudowe. Przeciez jak planowali zabudowe, to nie mogli przewidziec od razu ze tam bedzie centrum handlowe, ja stawiam na jakas niska zabudowe :) pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 18.11.05, 09:18 Ewentualne pismo przede wszystkim trzeba zanieść do Wydziału Architektoniczno- Budowlanego w Pałacu Kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Jade wyjaśnić tą sytuacje do Gminy w poniedziałek 18.11.05, 10:22 Witam, dzowniłam dzis do wydziału architektoniczno-urbanistycznego i kobieta wytrześciła oczy na temat planu nowego centrum handlowego - nic nie wie! A ja dostałam maila z palnem jak ma to wygladać od kogoś wiec całkiem zbaraniałam. Jak coś bede wiedzieć to sie odezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
renay Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 19:52 Z wizualizacji wynika,że nowe centrum będzie od stacji benzynowej do połowy obecnie pustej działki w kierunku Malborskiej. rena Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 17.11.05, 20:17 :) troche mnie uspokoiliście...ale chyba dla świetego spokoju zadzownie jutro do gminny i poprosze o plany zabudowy. Moze ktos w Was ma te plany i mogłby je przesłać mailem? Cholercia chyba za bardzo sie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nen7 Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 18.11.05, 12:34 Mam mieszkanie w A3 i w dodatku moje okna wychodzą dokładnie na kanałek, więc sprawa mnie żywo interesuje i jestem gotowa do walki :) Tylko trzeba dokladnie ustalic, co bedzie zaraz obok naszego osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 19.11.05, 15:40 A ja nie mam zamiaru o nic walczyc, niczego podpisywac. Obecnosc centrum tylko mnie cieszy... Przeciez to bylo do przewidzenia ze nie bedziemy stali tam sami sobie majac zielone laczki do okola... i lasek... Odpowiedz Link Zgłoś
radkoff Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 19.11.05, 18:57 Lasek i tak będziemy mieli. Przeciez go nie wytną. A wg mnie i tak nie postawia CH zaraz za Strużką, nigdy nie widziałem żeby hipermarket stał bezpośrednio przy blokach. Myślę, że tak jak zwykle: wiele hałasu o nic... Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 21.11.05, 09:58 O ile się nie mylę to tak jest np. na Kabatach, gdzie przy samym Tesco są bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 18.11.05, 12:40 hej Mam info z powyzszego wydziłau, od sprawdzonego źródła,rozmawialam bezposrednio z panią, która "wywiesiła" obwieszczenie i która sie tym zajmuje. Mam plany,które dostarczylo Centrum Handlowe do wydzialu. Omówiłam z nia te plany. Inwestycja bedzie wdzłuż ulicy Ostródzkiej, ale na szczeście jej teren rozpocznie sie od strony trasy Toruńskiej i skończy się w połowie ulicy Ostródzkiej. Przesle Wam te plany na skrzynkę gazeta.pl, nie wiem jak je wstawić do netu do wglądu Odpowiedz Link Zgłoś
chrostula Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 18.11.05, 12:55 ja poprosze:) pm Odpowiedz Link Zgłoś
kris0064 Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 18.11.05, 23:26 Witaj! Daj i mi coś na uspokojenie - kris0064@gazeta.pl - może nie będzie tak źle. Ostro reagujemy na takie hasła bo nas to zaskakuje. Jeżeli masz tam kogoś chętnego do wyjaśnień to popytaj co jeszcze planują dookoła nas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 21.11.05, 10:38 Witam wszystkich Mam nadzieję,ze do wszystkich dotarły plany:)niektórzy dostali dopiero dziś,ale niestety nie mialam czasu w weekend tu zajrzeć. Jesli chodzi o teren zielony na przeciwko naszej inwestycji to Pani z Wydziału Archit. nie potrafila mi powiedziec co jest w planach. Podpowiedziała,ze w Urzędzie Dzielnicy Targówek powinni cos wiecej wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
tm_b3 Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 21.11.05, 13:46 Trochę spóźniony, ale proszę pamiętaj też o mnie. Dzięki TM Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp80 Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 22.11.05, 01:31 ja też nie dostałem i bardzo poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
agros11 Re: BYŁAM W WYDZIALE ARCHIT.-BUDOWLANYM W PKiN 19.11.05, 12:14 JA tez poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 PLANY 18.11.05, 13:05 Za 10 min będziecie mieć na swoich skrzynkach. Wysyłam wszystkim, którzy pisali na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: PLANY 18.11.05, 13:27 i ja tez bardzo prosze :) Jezeli nie uda sie wysłać na gazete to porosze na willemo@interia.pl wielkie dzięki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: PLANY 18.11.05, 14:29 Prosiłbym o podesłanie na adres bodziach@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
chrostula Re: PLANY 19.11.05, 10:45 Z tego co prezentuja te plany, to chyba mozemy byc spokojni z tym centrum handlowym. Moze ktos by doklanie podal gdzie bedzie budowal budimex, ciekawe tez gdzie beda mieli wiazd ? pm Odpowiedz Link Zgłoś
kris0064 Re: PLANY 19.11.05, 14:28 Witam, wjazd na budowę Budimexu jest dokładnie naprzeciwko planowanej bramy wjazdowej na nasze osiedle. Widziałem tam już dzisiaj budowlańców i kontenery. Odpowiedz Link Zgłoś
chrostula Re: PLANY 19.11.05, 15:56 A jak blisko drogi bedzie ta ich budowa? Bedziemy sobie patrzec w okna? pm Odpowiedz Link Zgłoś
kris0064 Re: PLANY 19.11.05, 14:32 Ja też poproszę o te plany kris0064@gazeta.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Re: PLANY 21.11.05, 10:46 Witajcie...nie doszły do mnie te plany. Czy ktoś mógłby mi je przesłać na adres: willemo@interia.pl Czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwinka80 Re: PLANY do angela_waw1 21.11.05, 13:22 hej angela wysyłałam dzis rano,dziwne,ze ich nie masz - na pocztę gazety.pl a w piatek na pocztę interia, daj znac jesli ich do tej pory nie otrzymałes, to spróbuję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
angela_waw1 Urzag Gminy Tragówek 22.11.05, 08:33 Witajcie, byłam wczoraj w wydziale architektonicznym i geodezyjnym...oni w zasadzie wiedza tylko tyle ze działka naprzeciwko kanałku jest pod zabudowe handlowo-usługową. Powiedziała, że jeżeli mamy jakieś obawy to powinniśmy na bieżąco śledzić obwieszczenia. Ewentualnie jak coś znajdziemy co nam nie odpowiada to mozemy wtedy interweniować. Każda budowa rozpartywana jest 2 fazowo. Jedna pod wzgledem bodajże geodezyjnym a druga ochrony środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Urzag Gminy Tragówek 22.11.05, 10:11 Faza zerowa to względy finansowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrodzka Proszę o przesłanie planów rozbudowy CH 27.01.06, 14:57 Dopiero teraz zauważyłem Wasza dyskusję. Proszę o przesłanie tych planów także do mnie, czyli do ostrodzka@gazeta.pl Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pestek79 Re: Proszę o przesłanie planów rozbudowy CH 10.02.06, 22:03 Czy mogę również poprosić o przesłanie planów na adres pestek@eranet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xochitl1 Plany rozbudowy 2 16.02.06, 09:39 W dzisiejszym "Echu" przeczytalam wzmianke o planach zabudowy pol za Struga ciagnacych sie do centrum handlowego. Jest to atrakcyjny polac ziemi dla developerow i w przyszlosci planuje sie postawic tam osiedla mieszkaniowe. Sek w tym, ze nie ma planu zagospodarowania i przez najblizsze 3 lata nic tam nie powstanie. Z tego wynika, ze mamy spokoj do 2009, a i potem nie powinny nam przeszkadzac osiedla. Lepsze to niz hipermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka666 Re: Plany rozbudowy 2 10.05.06, 12:36 ponieważ zaczeli dziubać już w ziemi, jestem ciekawa jak daleko dociągną rozbudowę centrum handlowego. Mam w zwiazku z tym prośbę czy moge prosic o przeslanie na sikorka666@NOSPAM.gazeta.pl planow rozbudowy o ktorych dyskutowaliscie wczesniej [dużo wcześniej:-)] przy okazji mam pytanie a propos kupy ziemi która jest na terenie Budimexu. Z tego co sie orientuję ma tam powstać kolejny blok. Jak sie ostatnio dowiadywałam to jeszcze nie zapadła decyzja czy będzie on cztero- czy osimiopietrowy. Wiem że Budimex miał w planach niższy blok, ale gmina nalegała na powstanie wyższego. Czy ktoś wie jaka w końcu zapadła decyzja w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
a0151 Re: Plany rozbudowy 2 10.05.06, 14:03 Ja słyszałam, że Budimex chce wysoki a gmina chce niski. Też bym prosiła o plany rozbudowy na rozpeda@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniaimarcin1 Re: Plany rozbudowy 2 11.05.06, 23:13 Z tego co mi powiedziano w Urzedzie Gminy, to teren ktory jest w posiadaniu CH Targowek musi zdaje sie w 50% byc pokryty naturalna zielenia. Od gory teren ten jest juz mocno zabudowany, wiec od strony Malborskiej nie powinno byc zabudowy, tak aby te proporcje byly zachowane. Co do blokow budowanych przez Budimex, na na preciwko naszego budynke, przy samej ulicy moze byc zabudowa na mx 3pietra. Budimex bedzie budowal, jezeli dostanie pozwolenie na cos wyzszego - tak przynajniej mowia w Budimexsie. Po drugiej stronie strumyka (badz smrodki) moze byc zabudowa zdaje sie do 3 lub 4 pieter, wiec za bardzo tego nie zabuduja. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Centrum Handlowe coraz bliżej... 22.05.06, 09:12 parę zdjęć z forum Bródna: img125.imageshack.us/img125/6510/panamach1jy.jpg images3.fotosik.pl/68/58850a92aa0a7f81.jpg images3.fotosik.pl/68/7c736cceb88bc437.jpg images4.fotosik.pl/32/cee18c8429079b57.jpg Odpowiedz Link Zgłoś