Dodaj do ulubionych

Granice reklamy

IP: proxy / 193.0.117.* 17.11.02, 19:16
W Carrefour na Wileńskiej mamy nową jakoś w polskiej reklamie. Na połce z
jednej strony stoją markowe towary, wskazuje się, że to rzeczy ze sklepu. Po
drugiej stronie stoją towary z Tesco-Hit, sygnowane przez Tesco. Opatrzone to
jest komentarzem porównaj co kupujesz. Niby każdy może przedstawiać swoją
wyższość, ale zestawienie nie jest na miejscu. Nie łądnie Carrefour.
Obserwuj wątek
    • palker Re: Granice reklamy 17.11.02, 20:34
      Gość portalu: Alex napisał(a):

> W Carrefour na Wileńskiej mamy nową jakoś w polskiej reklamie. Na połce z
      > jednej strony stoją markowe towary, wskazuje się, że to rzeczy ze sklepu. Po
      > drugiej stronie stoją towary z Tesco-Hit, sygnowane przez Tesco. Opatrzone to
      > jest komentarzem porównaj co kupujesz. Niby każdy może przedstawiać swoją
      > wyższość, ale zestawienie nie jest na miejscu. Nie łądnie Carrefour.

Tzw. reklama porównawcza jest od pewnego czasu prawnie dopuszczalna. W razie
      nadużycia owej formy i podania nieprawdy, strona używajaca reklamy porównawczej
      odpowiada za to sądownie.
      • lelu Re: Granice reklamy 18.11.02, 10:38
        Potwierdzam informacje Palkera. Doświdczyłem kiedyś tego na własnej skórze
        Zareklamowałem jedną panią w porównaniu z własną żoną. Ta ostatnia dała mi po
        mordzie. Była tu i reklama porównawcza, i odpowiedzialność.
    • Gość: Alex Re: Granice reklamy IP: 212.33.87.* 23.11.02, 14:43
      Hhmm okazało się, że Tesco-Hit postąpił podobnie. Przed wejściem do sklepu jest
      tablica, gdzie porównuje sie ceny wybranych produktó z Carrefour i Tesco.
      Wychodzi że taniej jest w Tesco. Ale dlaczego właśnie tych produktów? Ta forma
      reklamy porónawczej nie tylko nie przekonuje mnie, ale wywołuje obrzydzenie. To
      jak z podwyżkami w PRL. Ceny zwiększyły sie niewiele, bo gdy ostro w góre szła
      cena mięsa, to obniżano cenę jakiś niechodliwych produktów. Łącznie wzrost był
      niewielki. Takie zabawy statystyką to oszukiwanie klienta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka