Gość: gosc w szkole...;) [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 16:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwyyy Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 23.04.03, 17:21 Gdy się przeczyta takie coś, to człowiek myśli sobie, że "w gruncie RZECZY" nie powinna być bezpłatnym przywilejem dla tych, którzy zdziczeli już dawno i posługiwanie słowem pisanym nie przyda się w ich smutnym życiu, w smutnych blokach, bo szkoda kasy z naszych podatków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ErZet Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 20:22 sprawiedliwyyy napisał: > Gdy się przeczyta takie coś, to człowiek myśli sobie, że "w gruncie RZECZY" nie > > powinna być bezpłatnym przywilejem dla tych, którzy zdziczeli już dawno i > posługiwanie słowem pisanym nie przyda się w ich smutnym życiu, w smutnych > blokach, bo szkoda kasy z naszych podatków... Oczywiście, że tak. Obowiązkowa powinna być tylko podstawówka, a gimnazjum i liceum dla tych, którzy chcą się uczyć. Szkoda na to bydło publicznych pieniędzy. Polepszyłyby się i warunki lokalowe i warunki pracy nauczycieli, a ci, którzy by chodzili do szkoły też więcej by na tym skorzystali (większość czasu na lekcji traci się na uspokajanie tych, którzy nie wiedzą po co przychodzą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BACZEK Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 13:12 KOCHAM PANA WARCHOŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Ciekawski Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 19:41 Gość portalu: BACZEK napisał(a): > KOCHAM PANA WARCHOŁA Co za wyznania, no, no... A co na to czcigodna świętobliwa (na niby) ciocia Mariolcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / 192.168.1.* 28.04.03, 15:56 Obawiam się iż jest to głupi dowcip z tym "BACZKIEM" poniewarz prawdopodobnie chodzi o p.prof.Baczewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / 192.168.1.* 28.04.03, 15:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokal Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 21:58 Zgadzam się w całej rozciągłości. Ta szkoła to istny burdel. Ruchańsko odchodzi tu od rana do popołudnia. Ochroniarz zamiast pilnować wejścia zabawia się facetką od sklepiku. Wszyscy wiemy co się tego urodziło. W tej szkole odsetek kurw jest znacznie większy niż gdzie indziej. Jedna z nich przez trzy miesiące nieprzychodziła do szkoły, aż jej zrobili skrobankę. Picie, palenie i ćpanie to tutaj chleb powszedni. Dyrektorka jest niczym Saddam Husajn, zamyka usta niezależnym mediom konfiskując im papier zamiast poddać problemy debacie. Wasza kadra nauczycielska nadaje się bardziej do pierdla. Mogła by tam uczyć cweli jak mają dawać dupy. Lipiec jak coś tłumaczy to nikt nic z tego nie rozumie. On myśli że jest mądry, ale w rzeczywistości to produkt z odzysku. Janaszek (tzw.Łyndołs) szpanuje tylko swoją komórą, ale już niedługo... Warchoł (ciotka) pokrzykuje po kątach, a i tak wszyscy na niego srają i szczają. Smoleń to istny Beria. Jego wiedza geograficzna porównywalna jest do wiedzy zakonnicy o orgaźmie. Jego największym osiągnięciem jest przejście przez ulicę. Szpirowski udaje Kaszpirowskiego robiąc sztuczki cyrkowe na korytarzu. O Kotarbińskiej najczęstszą opinią jest "mała kurwa". Facet od WOS-u (typ niepokorny), jest łysym obrzydliwym śliniącym się eunuhem . Zawadzka swoim gigantycznym odbytem zasłania tablicę. Cichocki, katecheta miewa przelotne romanse z uczniami i uczennicami. Nawrocka pieniądze za komitet wydaje na taksówki i futra. Dembowski rozbija się mercedesem ukradzionym z pod Leader Price-a. Jedna ciotka (ksywa:Sowa) nosi wąsy (to pewnie te hormony) i gejowskie sandałki z koziej pałki. Borkowska ustawia sobie ścieżki na lekcjach. Brysacz wpierdala kwas i rucha w dupę Januszewskiego (istny pedał). Wróbel musi wziąć do dzioba, to choroba zawodowa. Mrówczyńska wylizuje pizdę Kozłowskiej. Z kolei ta zaprasza uczniów na randevouz w soboty i niedziele. Kiedy skończy z uczniami urządza lesbijską orgię z nauczycielkami ze szkółki niedzielnej. Moim zdaniem ten burdel spotka taki sam los jak biblijną Sodomę i Gomorę. KURWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 26.04.03, 00:19 ,,Chamstwu w życiu trzeba się przeciwstawiać siłą i godnością osobistą." To odpowiedź na list ,,gościa w szkole", który rzeczywiście bardzo rzadko tam bywa, bo niczego się jeszcze nie nauczył, ani języka polskiego, ani odrobiny kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja! Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.76.37.* 24.04.03, 16:48 Gość portalu: rodzic napisał(a): > Palenie papierosów na korytarzach przez młodzież, zaczepki, kradzieże, > bijatyki, wszystko pod "czujnym" okiem dyrektorki - pani Nawrockiej. To > Publiczne Gimnazjum nr 5 im. (!) Jana Pawła II przy Krasiczyńskiej 4/6. Pani > pedagog - bardzo "skuteczna" w działaniu, łobuzów wypytuje m.i. p to, czy > odmawiają pacierz. Wicedyrektorką jest katechetka, a katecheta (p. Cichocki) > z ramienia PiSu jest radnym dzielnicy. Ta "Święta Trójca" (czytaj: kółko > wzajemnej adoracji) jest ślepa i głucha na to, co dzieje się w tej szkole, do > której przylgnęła etykietka "dom poprawczy". Jestem uczniem tego gimnazjum, i muszę niestety zgodzić się z tą wypowiedzią. Wszyscy którzy twierdzą, że jest inaczej mylą się. Nie żebym był święty, ale nauczyciele widzą to co dzieje się przed szkołą, ba nawet w niej samej, i to najzwyczajniej w świecie lekceważą, może sie boją , a może jak najszybciej chcą rozstac sie z "domem poprawczym nr.5". Jestem teraz w trzeciej klasie i gdybym wiedzial co tu się dzieje zapisałbym się na Trocka do 1. Dyrekcja robi dobrą minę do złej gry, p. Nawrocka chodzi cały czas roześmiana od uch do ucha i udaje, że wcale nie zwołała ostatnio rady pedagogicznej na temat wypowiedzi na tym forum. Moim zdaniem dyrektorem tego gimnazjum powinna zostać pani Smoleń. Nie należy ona do moich ulubionych nauczycielek, naweet strasznie mnie ostatnio wkurwia, ale jest to typ dyrektorki. Podam teraz kilka przykładów co się dzieje u nas w szkole: Lekcja geografii, warchoł próbuje prowadzić lekcję, ale cala klasa rozmawia, a ten zidiociały nauczyciel nie potrafi nikogo uciszyc, wiec co mu pozostaje.........wpisywanie uwag i obrażanie się na cala klasę. Albo lekcja matematyki, chromińska rozwiązuje zadania na tablicy(sama, a w jej stronę lecą przekleństwa, butelki i kulki z kartek. Oczywiście pani monika udaje, że nic się nie dzieje i nadal kontynuuje zapewne inteligentną konwersacje z sama soba. Nastepny przykład: kilka tygodni temu, 2. pietro, naprzeciwko pokoju nauczycielskiego, idzie niejaki andrzejek, uczeń klasy1., wyciąga z rękawa szluga, zaciąga się i uśmiecha do pani bojanowsiej od ang., a ona NIC!!! Taka kadra nauczycielska jest w naszej szkole?!!?!ŻAŁOSNE. jednak najbardziej żałosne jest skrzętne ukrywanie wypowiedzi na tym forum. Ostatnio na lekcji informatyki janaszek zabronił nam wchodzić na tą stronę, a co zrobili wszyscy? Jak zwykle go zignorowali. Po takich kompromitujących ta instytucję wypowiedziach powinna być poświęcona chociaż jedna godz.wych, lub jeden WOS na rozmowe, ale niestety... Po zabraniu całego nakładu gazetki szkolnej przez p.nawrocka, za kompromitujące szkołę artykuly, odniosłem wrażenie, jakby jeszcze tego samego dnia miała być wprowadzona cenzura. JAk z komuny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaaaaaaa Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:59 Szczerze mówiąc żałuję, że tu chodzę. Jestem w 3. klasie a do tej pory musiałam ostro pogadać sobie np. z pania od... (nie ujawnię ) Co prawda pani Smoleń jest o.k. czy nawet p. Sylwia od plastyki ale to wszyscy nauczyciele, którzy są w porzo Dyrektorka nie zauważ anawet palenia pod jej pokojem (i dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARBIE [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeran@wp.pl Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 24.04.03, 21:27 O jezu to ze pala faje to w kazdym gimnazjum tak jest, ja chodze do tego gimnazjum i mi sie tam podoba. A co nauczyciele moga zrobic na palenie przez uczniow ?!?!?! No i co z tego ze wezwa rodzicow do szkoly skoro rodzice wiedza ze ta osoba i tak pali i nic z tym nie moga zrobic :D A nauczyciele sa nawet fajni, szkola jest zajebista, radze kazdemu tam isc bo do innych nie ma po co :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 213.195.142.* 25.04.03, 12:21 Jezeli mie podoba się wam to gimnazjum, to co wy tu jeszcze robicie??? Możecie przeciez w każdej chwili znależć inne miejsce edukacji. Nikt wam nie karze chodzić akurat do tego gimnazjum. Już lepiej, abyście tu nie chodzili niż pisali takie bzdury. Zastanówcie się co robicie i komu szkodzicie, a potem dlaczego to robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ErZet Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 19:13 Gość portalu: Jola napisał(a): > Jezeli mie podoba się wam to gimnazjum, to co wy tu jeszcze robicie??? Możecie > przeciez w każdej chwili znależć inne miejsce edukacji. Nikt wam nie karze > chodzić akurat do tego gimnazjum. Już lepiej, abyście tu nie chodzili niż > pisali takie bzdury. Zastanówcie się co robicie i komu szkodzicie, a potem > dlaczego to robicie. To ty jesteś ta "stara malutka" o której tu pisano? To ty siedziałaś u cioci Mariolci na herbatce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 22:56 A jeśli nawet byłam to co ci do tego?????????Przez to znam więcej tych ludzi, których tak krytykujecie! Skąd ty w ogóle wiesz że jakieś osoby robiły takie rzeczy (herbatka). To że piszesz takie bzdury na to gimnazjum świadczy o braku twojej inteligencji. Zamiast to robić po prostu przenieś się z tej szkoły, jak tak bardzo ci nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciotka Klotka Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 19:42 Gość portalu: xeran@wp.pl napisał(a): > O jezu to ze pala faje to w kazdym gimnazjum tak jest, ja chodze do tego > gimnazjum i mi sie tam podoba. A co nauczyciele moga zrobic na palenie przez > uczniow ?!?!?! No i co z tego ze wezwa rodzicow do szkoly skoro rodzice wiedza > ze ta osoba i tak pali i nic z tym nie moga zrobic :D A nauczyciele sa nawet > fajni, szkola jest zajebista, radze kazdemu tam isc bo do innych nie ma po co : > D A częstują was fajkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeran@wp.pl Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 25.04.03, 21:50 Gość portalu: Ciotka Klotka napisał(a): > A częstują was fajkami? Nie, jeszcze nas nie czestuje ;P Hehe a co w innych szkolach czestuja ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D@rio Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 26.04.03, 10:11 "Cudze chwalicie, swego nie znacie", tak powiedzial kiedys... Ktos ;). Okazuje sie, ze terazz cudze osmieszacie, a innych nie znacie. Gimnazjum na ulicy Bartniczej, podobno jedno z najlepszych... Ale dzieja sie tam rzeczy o wiele gorsze niz u nas. Zbijane szyby, niszczone dekoracje, libacje po lekcjach (a dokladniej wieczorem, gdy nie ma nauczycieli, ani rodzicow), a nawet proby podpalania sal (raz sie prawie udalo... Jak mi to opowiadal kolega). Co do naszego gimnazjum, a raczej jego uczniow, to przeciez nie jest wina nauczycieli ich zachowanie, tylko jest to wina rodzicow. Pod szkola pala, tak. Ale jeszcze ani razu nie widzialem, aby z papierosem w reku podeszli do jakiegos nauczyciela i sie przywitali lub zrobili cos podobnego. Co do Pana ochroniarza, moglby on interweniowac troche czesciej. Jak na razie jedyne co robi to pilnuje, aby zaden uczen nie wyszedl/nie wszedl do szkoly przed lekcja, po lekcji, itd. Takze zadne "podejrzane" typy nie moga wchodzic do szkoly. Czasem sie odbywaja bojki i niestety tutaj Pan ochroniarz juz nie interweniuje... Grono pedagogiczne? Nie najlepiej, jednak nie oznacza to tez, ze jest najgorsze. Nie wiem jak jest w innych szkolach, wiec nie bede tego ocenial pod wzgledem innych pedagogow, jednak ogolnie NIE JEST ZLE! Pan Wroblewski swietnie tlumaczy biologie, chociaz niektorym moze sie nie spodobac sposob prowadzenia przez niego lekcji. Jest to jednak mniejszosc i im wystarczy ksiazka do nauki. Pani Kozlowska spedza calkiem duzo czasu nad zadaniami i wedlug mnie robi duzy blad robiac poprawy i tlumaczac lekcje w weekendy. Dla niej kazdy czas na lekcji jest swiety, jednak moglaby poswiecic jedna lekcje co jakis czas na powtorzenie wiadomosci, bez wypytywania uczniow do tablicy. Pan Warchol.. To Pan Warchol ;). Sam nie wiem co o nim powiedziec. Glownie zanudza nas na lekcji, jednak jakos rozumiemy te wszystkie tematy i niezle nam idzie na klasowkach. Pan Cichocki to "spoko gosc" i dla mnie kazda lekcja z nim jest ciekawa, dzieki czemu troche lepiej rozumiem religie ;). Poza tym musze pochwalic Pania Drzewska za wspaniale proby choru i zespolu muzycznego oraz ta swoja przyjacielska aure, dzieki ktorej nikt sie nie boi muzyki. Na koniec jeszcze trzy rzeczy. Nie wspomnialem tu o Pani Nawrockiej, gdyz nie znam jej na tyle dobrze, aby cokolwiek powiedziec. Po drugie, glupie jest to jak wszyscy sie wytykaja palcami i kloca. Przypomina mi to dyskusje o Ich Troje, gdzie kazdy ma inna racje, ale wszyscy znizaja sie do tego samego poziomu. I po trzecie, ta szkola wcale nie jest taka zla. Jak ktos zarzuca naszym uczniom brak znajomosci ortografii, niech lepiej przejdzie sie po internecie lub wejdzie na jakis chat dla nastolatkow. Wszyscy robia takie same bledy. Rozpisalem sie, tyle ode mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 16:25 Do D@ario . Jak chłopcze używasz cytatów to zastanów się po co. A poza tym nie będziesz miał lepszej opinii o sobie przez to, że będziesz źle mówił o innych. Dotyczy to wszystkich i wszystkiego. Radzę nie słuchaj za bardzo kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 16:52 A co sądzicie o gimnazjum na ul. Olgierda?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mm Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 28.04.03, 12:11 Drogi rodzicu! Ty chyba wcale rodzicem nie jesteś! Za to błotko, z którego te listy lepisz jakiś rodzic ci podrzuca! Odpowiedz Link Zgłoś
niktt Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 28.04.03, 15:30 Chodzę do tej szkoły od dwóch lat i niestety muszę przyznać że jest nienajlepsza....rzeczywiście widziałem w niej wiele rzeczy których nie powinno być w szkole:palenie, picie, pobicia itd...muszę też przyznać że w mojej podstawówcę też się działy TAKIE rzeczy...niestety w polsce te problemy występują w prawie każdej szkole(jeśli nie w każdej)... Ale t szkoła jest inna.Poprostu jak uznaliśmy wspólnie z kolegami jest: POJEBANA...ale jest pojebana w fajny sposób i za to tą szkołe bardzo lubię...nieprzeszkadzają mi dziwni nauczyciel, podejrzane towarzystwo, palenie,picie,rozróby(te ostatnie bardzo lubię)...poprostu dla mnie to jest moja szkoła!!!!!!!!! nie będę się podpisywał pod tym mailem prawdziwym imieniem i nazwiskiem bo byłem dzisiaj świadkiem represji wobec niektórych osób piszących na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goblin_King@wp.pl Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / 192.168.1.* 28.04.03, 16:09 niktt napisał: > Chodzę do tej szkoły od dwóch lat i niestety muszę przyznać że jest > nienajlepsza....rzeczywiście widziałem w niej wiele rzeczy których nie powinno > być w szkole:palenie, picie, pobicia itd...muszę też przyznać że w mojej > podstawówcę też się działy TAKIE rzeczy...niestety w polsce te problemy > występują w prawie każdej szkole(jeśli nie w każdej)... > Ale t szkoła jest inna.Poprostu jak uznaliśmy wspólnie z kolegami jest: > POJEBANA...ale jest pojebana w fajny sposób i za to tą szkołe bardzo > lubię...nieprzeszkadzają mi dziwni nauczyciel, podejrzane towarzystwo, > palenie,picie,rozróby(te ostatnie bardzo lubię)...poprostu dla mnie to jest > moja szkoła!!!!!!!!! > nie będę się podpisywał pod tym mailem prawdziwym imieniem i nazwiskiem bo > byłem dzisiaj świadkiem represji wobec niektórych osób piszących na forum. Chciałem zwrucić uwagę na ostatni fragment tego listu, a przecież mówi się, że my dzieci (formalnie) także mamy do tego prawo, jednakże równierz byłem świadkiem tego zajścia i zaczynam w to wątpić(niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Z. Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 157.25.130.* 28.04.03, 16:20 niktt napisał: > Chodzę do tej szkoły od dwóch lat i niestety muszę przyznać że jest > nienajlepsza....rzeczywiście widziałem w niej wiele rzeczy których nie powinno > być w szkole:palenie, picie, pobicia itd...muszę też przyznać że w mojej > podstawówcę też się działy TAKIE rzeczy...niestety w polsce te problemy > występują w prawie każdej szkole(jeśli nie w każdej)... > Ale t szkoła jest inna.Poprostu jak uznaliśmy wspólnie z kolegami jest: > POJEBANA...ale jest pojebana w fajny sposób i za to tą szkołe bardzo > lubię...nieprzeszkadzają mi dziwni nauczyciel, podejrzane towarzystwo, > palenie,picie,rozróby(te ostatnie bardzo lubię)...poprostu dla mnie to jest > moja szkoła!!!!!!!!! > nie będę się podpisywał pod tym mailem prawdziwym imieniem i nazwiskiem bo > byłem dzisiaj świadkiem represji wobec niektórych osób piszących na forum. Skoro są represje - w takim razie zgłośić to do kuratorium! Czasy reżimu wracają - tym razem pod papiesko-nawrockimi sztandarami. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 01.06.03, 15:08 Tak, niestety - wracają. A może nigdy nie odeszły? Szkoda tylko, że miesza się do tego papieski sztandar - kiedyś był dla mnie symbolem czegoś szlachetnego i wzniosłego, a od trzech lat kojarzy mi się głównie z rzeczami niezbyt szlachetnymi i wzniosłymi, na przykład z prokościelnym nastawieniem powodowanym chyba tylko chęcią schronienia się pod gościnne skrzydła Kościoła, zajmującego się nie wiarą i modlitwą, ale polityką, i zaciekle broniącego swych członków przed lewicą. Mylenie pojęć religii i polityki zawsze prowadzi do naduzyć... A co do represji wobec osób piszących na forum - ja sie ich nie boję. Mam prawo do publicznego wyrażania opinii na KAŻDY temat, i zamierzam z niego korzystać. Bez obrażania kogokolwiek. I do tego zachęcam każdego z Was. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Paweł II Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 157.25.130.* 28.04.03, 16:17 Żądam budowy mojego pomnika na patio szkolnym! Jego Świątobliwość Sługa Boży Ojciec Święty papież Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 28.04.03, 20:48 Niestety, w szkole są problemy z paleniem. Rzeczywiste, nie wyimagowane. Dla informacji: palących można zobaczyć w wąskim korytarzu przed biblioteką i na pierwszym piętrze koło wyjścia na patio (jest tam takie jedno w miarę dyskretne miejsce). A pijących ostatnio widziałemnawet pomiędzy salami 67 i 68. Może po tych "szalenie" trudnych do zdobycia informacjach coś się z tym zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen z III klasy Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 29.04.03, 19:52 Na wstepie chcialbym napisac ze przez rok chodzilem do gimnazjum numer 1 przy ulicy Bartniczej, a obecnie uczeszczam do trzeciej klasy gim. nr 5. Mam wiec jako takie porownanie o szkolach. W poprzedniej szkole mielismy angielski z jakas ukrainka albo bialorusinka Ludmiłą Konowalczuk. Poziom lekcji byl po prostu zenujacy... Ludzie z mojej klasy umieli wiecej niz ona... Bardzo sie ciesze, ze mialem okazje przeniesienia sie do gimnazjum przy ulicy Krasiczynskiej. Pozdrowienia dla swietnego polonisty pana Grzegorza Sawy, z gim. nr 5. Moim zdaniem Ci co tak ciagle narzekaja na ta szkole powinni sobie zrobic wycieczke po innych szkolach na targowku i nie tylko. Faktem jest to, iz niektorzy nauczyciele mineli sie z powolaniem, to reszta nauczycieli jest ok! A ze niektore osoby jezdza strasznie po nauczycielach tylko dlatego ze nie maja ochoty sie chociaz troche pouczyc, to juz ich indywidualna sprawa... Ludzie! Wiecej kultury na tym forum, zapoznajcie sie z netykieta... Podsumowujac: Ciesze sie ze jestem w tak dobrym gimnazjum i nigdy nie zalowalem decyzji o przeniesieniu sie do tej szkoly, a mam juz skale porownawcza... Na koniec chcialbym pozdrowic super klase IIe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulka Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 27.06.05, 21:17 najpierw to sie ogarnij o ktorych gimnazjach piszesz...ja uczeszczam do gimnazjum nr 143(byle 3) na ul.Bartniczej i jest faaajnie!!!A polonista Grzegorz Sawa to wlasnie uczy w mojej szkole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >--Pocahontas--> Zapomnaiałabym :p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:24 Pozdrooo for Marooo, and Grzeeeś :D Aaaa i Piotruś i Perzynka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro:) Re: Zapomnaiałabym :p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:38 Dziekuje za pozdrowienia!!!! Kochaniutka była moja klaso :P Juz mi Was głupki brakuje!!!! :( Pozdrawiam Marce(L)ke, M@re. Mrooffeczke,Kasie, Dorotke, Sonie, Sylwie, Perzynke i Krzysia!! :] I... Mała, Dagusie, Klaudusie, Madzie, Nacie, Asie N., Anie N., Majeczke!! :* Bede tesknila za P. Mrowa- parowa (kobieta [chyba] niezwyklym sluchu;p), Jarzabek ( ocenzurowano ), i p.p. Warchoła... (naszego kochanego pedałka) oraz -----> BOŻENKĘ <-----! Teraz czeka na mnie liceum :D Kochani Bede Za Wami Tesnila!!! Udanych, pijanych wakacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marce(L)ka 3e achhhhh to była klasa :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:57 Hmm nasza klasa jest zajebista :D:D:D Na pewno będą za nami wszyscy płakać <lol> W szczególności na bank nasz kochany pan Warchołek. <przytul> <lol> Dziewczynki odwiedzimy naszą starą budę, na czele z Bożenką :> FUTROM STOP!!!!!!!!!!!!! 3E rulezzz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ra Re: 3e achhhhh to była klasa :D IP: *.kosson.com 01.07.05, 13:05 hłe hłe :) no pewnie że wpadniemy :D ehhh bede tesknic :P Marcelka pamietasz ostatnia noc na wyjezdzie <lol> bylo suuuper przez te 3 lata :D pamietacie zielona szkole??? I wyjazd do Smoszewa <lol> Marcelka- Hitrer atakuje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marce(L)ka Re: 3e achhhhh to była klasa :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:07 Niom a ja wyjazd do Niemiec był bardzo udany :D Pozdro dla całej ekipy z Niemiec, a także dla 3c (nigdy nie będziecie lepsi od nas :P) dla Naci : "Marysin rulez ale ognia nie mamy" :D Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrooffcia -> AbSoLwEnCi <- IP: *.chello.pl 07.07.05, 10:35 Do jakich szkół się dostaliście? :) Ja do Kilińskiego na Żoliborzu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ra Re: -> AbSoLwEnCi <- IP: *.kosson.com 11.07.05, 19:35 Ja tesh :P Bedziemy razem w klasie :D:D:D M@ra, Mrooffka, Marce(L)ka --> BeSt FrIeNdS AlWaYs&FoReVer :D:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro:) Re: -> AbSoLwEnCi <- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:18 Ja do Olimpijczykow ide :-) ale bez obawy, nie do sportowej klasy:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wita Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:28 Jeden z uczniów byłych tego gimnazjum jeździ nocami na deskorolce z gołą dupą i w mundurku. Ten to dopiero robi reklamę waszej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 19.05.03, 23:24 rodzic przesaldujacy szkole czy uczen papla? bo ja pijacych jeszcze nie widzialam a chodze do teh szkoly.. widac poprostu po tym forum, ze uczniowie wchodza zeby nagadac sobie i sie poprostu wyladowac a pozniej wchodza wspaniali rodzice i wywyzszaja sie swoja wielka, wspaniala i nieskazitelna inteligencja.. jacy to oni sa madrzy a my debile.. a tak szczerze.. wy w szkole robiliscie (w naszym wieku) to samo co i my teraz.. i tego by sie raczej nikt nie wyparl.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 21.05.03, 21:10 Tak się składa, żę nie jestem prześladującym rodzicem. Ani raczej, jak napisałaś/łeś uczniem paplą. Ci, którzy mnie znają, mogą to potwierdzić. Oświadczam też, że nie uwziąłem się na szkołę (chociaż swojego czasu - konkretnie w marcu tego roku - maiłem do tego powód. Mam nadzieję, że część z Was wie, o co mi chodzi) i nie postawiłem sobie za cel poinformowania całego świata, co tu się czasem dzieje. Przyznam - sama szkoła nie jest zła, gros nauczycieli to wspaniali pedagodzy, niemniej są rzeczy, które można by poprawić. Jak wszędzie. Na przykład picie [przyznam, że okazyjne :)]alkoholu na przerwach i palenie papierosów zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. I małe zaangażowanie duuuuużej części uczniów w sprawy szkoły (wiem, bo sam od jakiegoś czasu staram się tu coś zmienić i nikt jakoś nie pali się do pomocy, ani nawet do współpracy) Piszę o tym tutaj i powtórzę to zapytany w szkole. Tak dla informacji - jestem uczniem klasy 3a. Maciej Szapiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 20.05.03, 20:39 nie masz sie czym podniecac bo nauczyciele i tak o tym wiedza a pilnowali to w zeszlym roku przez dwa miesiace i teraz spowrotem nic.. takze te twoje "szalenie trudne informacje" gowno dadza :P Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 21.05.03, 21:11 Nie jestem specjalnie podniecony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimek-anonimek Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: krasnobrodzka:* / 192.168.3.* 30.04.03, 09:35 Racja, racja... a szczególnie pani dyrektor... Trzeba jeszcze wspomniec o panu Warchole hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez nazwy Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.76.37.* 02.05.03, 18:16 ta szkoła ma dobre i złe strony. Złych jest dużo, a dobrych narazie nie widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 21:52 A co sądzicie o psycholog i pedagog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja! Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 03.05.03, 01:21 Gość portalu: ja napisał(a): > A co sądzicie o psycholog i pedagog? Pani psycholog to świnka Piggy, świętsza od papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja! Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 03.05.03, 01:25 Gość portalu: To ja! napisał(a): > Gość portalu: ja napisał(a): > > > A co sądzicie o psycholog i pedagog? > > Pani psycholog to świnka Piggy, świętsza od papieża. Miałem na myśli panią pedagog. Pani psycholog to dziwadło innej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez nazwy Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.76.37.* 03.05.03, 21:40 to wszystko jest śmieszne, a najśmieszniejsze jest to, że nauczyciele jak ognia unikają rozmow na temat tego forum. Wiadomo, że w tej szkole trzeba coś zmienić, ale kadra nawet nie chce o tym myśleć, a co dopiero zmieniać!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homo sapiens Re: Pedagog - świnka Piggy! IP: *.acn.waw.pl 05.05.03, 00:56 Pedagog zwana świnką Piggy, starą pudernicą, maciorą, bubą, "wesołą Anią" (sama się tak określiła) to osoba mająca stosunek do gimnazjalistów jak do dzieci z zerówki. Nic dziwnego - świetliczanka doznała awansu społecznego!!! A jaki sobie robi makijaż! Te zielenie, róże na policzkach - co za bezguście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadnij kto Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 16.05.03, 23:48 Ja osobiście się zgadzam z opinią, iż Publiczn Gimnazjum nr 5 im. Jana Pawła 2 to najgorsze gimnazjum na targówku, a nawet jestem przekonany, że mogło by startować na warszawską listę najgorszych gimnazjów. To co się tam wyprawia to poprostu obłęd. Kadra nauczycielska jest nieprofesjonalna, nauczyciele odstawiają takie "numery" że poprostu wstyd. Mało tego to jeden z nauczycieli tamtej szkoły (katechta) jest radnym w gminie, albo burmistrz gminy Warszawa-Targówek niewidzi lub niechce widziec co się tam dzije choć szkoła mieści się blisko urzędu gminy. Pragnę też zwrócić uwagę na to iż to gimnazjum nie jest jedyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 15:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666" [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 15:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 09:14 Gość portalu: 666" napisał(a): > Szkoda mi cię kolego.Jesteś po prostu niewychowanym, chamskim i > obrzydliwym debilem. Innych słów nie potrafię znaleźć. W głowie mi się nie > mieści, że mamy w Polsce taką hołotę. I pomyśleć, że sądziłam inaczej. > Zabrakło mi dopuszczalnych słów na to, że by skomentować twoja wypowiedz. > Uwierz mi, że tych "niedopuszczalnych" słów znalazłoby się sporo na twoja > osobe. > A co sie tyczy nauczycieli uczących w Publicznym Gimnazjum nr. 5, to > nie przejmujcie się. Są ludzie, którzy Was bardzo szanują i doceniają to, co > robicie. Puśćcie te wszystkie obelgi mimo uszu, bo szkoda na to Waszego > zdrowia. Kiedyś pewna osoba powiedziała mi, cytuję: "Jeszcze się taki nie > urodził, co by wszystkim dogodził..." i ja Wam to teraz mówię. Pamiętajcie, że > czasami, nawet jeśli tego nie widać, warto jest robic swoje jak najlepiej, bo > zawsze znajdzie się ktoś, kto to doceni. A często bywa tak, że dobry głos > jednej osoby jest ważniejszy od wielu złych. Uwierzcie mi. Pozdrawiam gorąco!!! Czego uczysz w tym Gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 14:23 Tak sie akurat sklada,ze niczego. A Ty czegos tam uczysz? zdziwił mnie fakt, ze niczego nie skomentowałas/eś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my z 2e i 2f Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 10:59 nie masz racji. może nie wszyscy nauczyciele są mili, np.Nawrocka którą wkurzają pstrykające dlugopisy i szeleszczące zeszyty, ale naprzyklad p. Zawadzka jest mila i można z nią pożartować, i tak samo jak p. Gierczyk ma bardzo duży zasób wiedzy i obie są naprawdę dobrymi pedagogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.orasoft.net.pl 13.05.03, 04:05 Kto jest lepszy ?? Kto jest gorszy ?? A co Ci szkodzi spelnic choc jedno swoje marzenie ?? To ktore nosisz ukryte na samym dnie serca i ktorego nikomu nigdy nie wyjawiles / nie wyjawilas. Chocby caly swiat uznal ze to bez sensu i glupie - tylko TY wiesz ile Twoje marzenie dla Ciebie znaczy i ile jestes w stanie dla niego poswiecic. I tak juz was odsadzili od czci i wiary i przepowiedzieli przyszlosc pod budka z piwem (moze Tobie tez ???). Co Ci szkodzi... W koncu masz tylko jedno zycie i NIKT nie wie, czy JUTRO GO NIE STRACISZ. Moze warto zaryzykowac i zrobic cos fajnego. Raz w zyciu nie przejmuj sie tymi co potrafia Cie tylko krytykowac i uwazaja sie za lepszych od samego BOGA!!! I zrob to co niemodne, niedzisiejsze - ale dla Ciebie bardzo wazne, moze najwazniejsze na swiecie. Wiem, ile milosci i dobra nosisz w swoim sercu, ile tesknot, marzen ..... Nie pozwol zginac milosci i marzeniom - bo to jedyne dlaczego warto zyc !!!!! KOCHAM WAS WSZYSTKICH - tych co krytykuja tez, bo sama kiedys myslalam, ze jestem lepsza i madrzejsza od reszty swiata i bardzo chcialam WAS naprawiac. Az spelnilam pierwsze, najwieksze marzenie swojego zycia ..... Nie ma lepszych ani gorszych. KAZDY (BEZ WYJATKU!!!!!!!!) otrzymuje od losu talent potrzebny zeby przejsc szczesliwie przez zycie - od Ciebie tylko zalezy czy sie odwazysz. Naprawde juz niewiele masz do stracenia a ja w CIEBIE wierze, bo w koncu z tej mojej milosci do WAS i do swiata zmienilo sie cale moje zycie!!! I wiem, ze Twoje tez moze sie zmienic i z calego serca Ci tego zycze. A jesli z jakiegos powodu nie mozesz spelnic tego marzenia teraz to pamietaj, ze nawet po najdluzszej i najciemniejszej nocy nadchodzi jasny dzien, i po najwiekszej burzy, w koncu zaswieci slonce. Wiec nadejdzie ten dzien, kiedy bedziesz mogl / mogla to marzenie zrealizowac. Ale jesli mozesz je spelnic juz dzis, to nie warto czekac. Bo na co ????? Trzymam kciuki i zycze powodzenia :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) fgh Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 13:39 Dużo piszecie o terroryzowaniu uczniów przez chuliganów w naszej szkole.Chciałybyśmy spytać: gdzie coś takiego ma miejsce? Chodzimy do jednej z lepszych klas i w pierwszej kolejności powinnyśmy być przez nich zaczepiane i wyzywane.Jednak wcale tak nie jest! I to nie dlatego, że jesteśmy jednymi z nich, że próbujemy się podlizać albo chowamy się przed nimi, by nas broń Boże nie zauważyli i nie zaczepili.Doskonale nas rozróżniają i bynajmniej nie jest to powodem żadnych nieprzyjemności.Wręcz przeciwnie, co zapewne niebotycznie zdziwi was, rodziców, przewrażliwionych na punkcie palenia itd.Zaskakująca może być ich życzliwość i kultura wobec osób jak my, przejawiająca się np.w uprzejmym otwieraniu drzwi.Poznajmy człowieka, nim zaczniemy go oczerniać na podstawie wyglądu, ubioru itd.Zamiast patrzeć na nich jak na ostatnich bandziorów, podejdźmy do nich życzliwie, a na pewno odwzajemnią nam się tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 07.06.03, 19:35 Czy was wszystkich popieprzyło myślicie że kto na tym straci . Nauczyciele ? cha . Gówno prawda . My na tym stracimy ja będziecie startować do szkoły powyżej 20 miejsca to odrazu jak zobaczą skąd jesteście zkreślą was . Ja oczywiście rozumiem że 90% z was nie ma szans na szkołe powyżej 50 miejsca to niwmniej zostaje 10% uczniów o inteligencji około 100jq i mją taką szanse . Co do palenia jest to oczywiście problem jednak jest to problem ogulno światowy i powini się do tego przyzwyczjić ja osobiście nie pale ale uważam że ludzie palący doskonale wiedzą co robią i robią to na własną odpowiedzialność . Nauczyciele nie interweniują w tej sprawie ponieważ wiedzą doskonale że nic to nieda i właściwie im to nie przeszkadza oile nie palą na lekcji . A właśnie picie w szkole to zwykła łuda . Musze tagże stanąć w obronie niekturych nauczycieli jak np. Warchoł jest on młodym nauczycielem i są to jego pierwsze 3 latka i napewno niedługo nauczy się jak prowadzić lekcje . A to że pobłaża na lekcjach świadczy o tym że stara się prowadzić lekcje w przyjaznej atmosweże niestety nie potrafi on wyczuć momentu w którym trzeba zgaśić toważystwo. Tym kończe mój dość długi wywód i mam nadzieje że nikt nie powie że jestem nauczycielem bo była to dlamnie wielka zniewaga . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 08.06.03, 01:34 Gość portalu: natalia napisał(a): > Czy was wszystkich popieprzyło myślicie że kto na tym straci . Nauczyciele ? > cha . Gówno prawda . My na tym stracimy ja będziecie startować do szkoły > powyżej 20 miejsca to odrazu jak zobaczą skąd jesteście zkreślą was . Ja > oczywiście rozumiem że 90% z was nie ma szans na szkołe powyżej 50 miejsca to > niwmniej zostaje 10% uczniów o inteligencji około 100jq i mją taką szanse . > > Co do palenia jest to oczywiście problem jednak jest to problem ogulno > światowy i powini się do tego przyzwyczjić ja osobiście nie pale ale uważam że > ludzie palący doskonale wiedzą co robią i robią to na własną odpowiedzialność . > Nauczyciele nie interweniują w tej sprawie ponieważ wiedzą doskonale że nic to > nieda i właściwie im to nie przeszkadza oile nie palą na lekcji . A właśnie > picie w szkole to zwykła łuda . > > Musze tagże stanąć w obronie niekturych nauczycieli jak np. Warchoł jest on > młodym nauczycielem i są to jego pierwsze 3 latka i napewno niedługo nauczy > się jak prowadzić lekcje . A to że pobłaża na lekcjach świadczy o tym że stara > się prowadzić lekcje w przyjaznej atmosweże niestety nie potrafi on wyczuć > momentu w którym trzeba zgaśić toważystwo. > > Tym kończe mój dość długi wywód i mam nadzieje że nikt nie powie że jestem > nauczycielem bo była to dlamnie wielka zniewaga . IDŹ LEPIEJ NA KOREPETYCJE Z POLSKIEGO - W TWOJEJ WYPOWIEDZI JEST MNÓSTWO BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH!!! Chyba jednak opinia p.t. "Najgorsze gimnazjum na Targówku" jest uzasadniona. Jeżeli uczennica 15- czy 16-letnia pisze "toważystwo" czy "atmosweże" (to tylko niektóre przykłady - tych błędów jest znacznie więcej) to ma szasę dostania się jedynie do zawodówki i to też takiej z niższej półki. Więc zaliczasz się Natalio do tych 90% bez szans na dobre (czy wręcz jakiekolwiek liceum) a nie do tych 10% o wyższym poziomie inteligencji. No chyba, że ktoś o takiej ortografii jak ty jest w tej szkole tym "lepszym", ale w takim razie ci "gorsi" są zupełnymi analfabetami. I po co was uczyć języków obcych, skoro nie znacie własnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.orasoft.net.pl 10.06.03, 03:37 Ciekawa jestem czy czytelnik slyszal kiedys o dysleksji. Mialam kiedys kolege ktory byl specem od zabezpieczen systemow informatycznych i miedzynarodowe koncerny go sobie podkupowaly a jesli chodzi o ortografie... Sam glosno przyzanawal sie ze w swoim kompie ma wszystkie mozliwe slowniki jezyka polskiego i zanim wyslal jakiekolwiek pismo do dyrekcji to sprawdzal je na wszystkie mozliwe sposoby. Bo gdyby szanowni panowie dyrektorzy zobaczyli ile bledow ortograficznych potrafi popelnic w jednym liscie to pewnie przestaliby wierzyc, ze potrafi skutecznie zabezpieczyc jakis system. Pozdrawiam serdecznie wszystkich uczniow "mojego" gimnazjum, tych ktorych uczylam i tych ktorzy mnie o to prosili ale uczyc ich juz nie moglam ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 11:37 Gość portalu: Iza napisał(a): > Ciekawa jestem czy czytelnik slyszal kiedys o dysleksji. Mialam kiedys kolege > ktory byl specem od zabezpieczen systemow informatycznych i miedzynarodowe > koncerny go sobie podkupowaly a jesli chodzi o ortografie... Sam glosno > przyzanawal sie ze w swoim kompie ma wszystkie mozliwe slowniki jezyka > polskiego i zanim wyslal jakiekolwiek pismo do dyrekcji to sprawdzal je na > wszystkie mozliwe sposoby. Bo gdyby szanowni panowie dyrektorzy zobaczyli ile > bledow ortograficznych potrafi popelnic w jednym liscie to pewnie przestaliby > wierzyc, ze potrafi skutecznie zabezpieczyc jakis system. Pozdrawiam serdecznie > > wszystkich uczniow "mojego" gimnazjum, tych ktorych uczylam i tych ktorzy mnie > o to prosili ale uczyc ich juz nie moglam ;-))))) A dlaczego nie mogłaś? Wylali Cię z roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.orasoft.net.pl 10.06.03, 23:26 Sama zrezygnowalam, bo mialam za duzo zajec i nie udalo mi sie odzwyczaic sie od spania... Choc bylam juz na dobrej drodze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.setup.com.pl 23.10.03, 17:40 ja nie mogę powiedzieć że ta szkoła jest na prawdę najgorsza. Uważam że ja ktoś chce to wyjdzie na luudzi z nie- ja sama dostałam się do bardzo dobrego liceum po tej właśnie szkole. Muszę jednak przyznać, zze wiele rzeczy mi się tam nie podobało, a najbardziej pani dyrektor, której strasznie nie lubiłąm i z wzajemnością. Zawsze mi podstawiała kłody pod nogi i chciała by mi obniżyć zachowanie, a swojemu synkowi (którego co prawda lubię) kaała podwyższać.... poza tym ona zawsze uważała że jej syneczek jest cudowny... Muwszę jednak oprzyznać że ja trafiłąm nawet nmieźle ponieważ miałam klasę dobrych uczniów, tzw. sztucznie stworzoną... reszta (no może ujeszcze a byłą lepsza) była normalna, a moja była wyjątkowa: większość ludzi miało wzorowe zachowanie, czerwonby pasek a średnia na koniec gimnazjum wynosiła 5.o Jednak uważam że nauczyciele są naprawdę dobrzy, ale oczywiście nie wszyscy. na pochwałę zasłuyguje pani od chemi (koz) (która co prawda jest cięta i ostro ocenia, ale przynajmniej umie się naprawdę chemię), pani D... od matematyki i wielu tez jest kochanych..od polskiego na przyjkłąd. Co do picia i palenia w szkole to jest to prwadą że na koryrtarzach, ale nic z tym szczerze mnówiąc nie da się zrobić. tak miejwięcej miejsc do palenia jest około 4, w których nie ma się pr\zypałów na przykłasd przy sali od religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozłozwierz [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 14:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 19.06.03, 18:56 Te czytelnik słyszałeś o Einsteinie lub o Da Vinicim jagbyś niewiedział to byli też dyslektycy jak setki innych geniuszy . To w jaki sposób piszesz niema znaczenia lecz to oczym , a pozatym lepiej być inteligentnym tyrektorem z przymusem posiadania sekretarki niż być sekretarką . Właściwie jak sądze ty posuważ na nisko płatnym stanowisku a o szkole wstylu Hoffmanowej mogłeś sobie pomarzyć a Natalia tam właśnie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 19.06.03, 19:05 miałem napisać dyrektorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Św.Józef [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 21:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.186.128.* 25.08.03, 10:09 Jako absolwentka obsmarowywanego przez Rodzica gimnazjum nie moge przemilczec nazwania go najgorszym na Targówku. Owszem, szanowna Dyrekcja to nie wiecej niż niewielkie kółko różańcowe, swą działalność pedagogiczną ograniczające do organizowania dziesięciominutowych apeli, podczas których mozna usłyszec dzikie wrzaski pod adresem umalowanych uczennic; owszem, na korytarzach nie zawsze jest spokojnie i zdarza sie, ze ktos pozostawiwszy telefon komorkowy w niepilnowanym plecaku nie zastanie go na miejscu po powrocie z toalety, do ktorej wyszedl na papierosa. Jednak takie rzeczy, niestety, zdarzaja sie wszedzie i Gimnazjum 5 specjalnie sie nie wylamuje. Szanowni Rodzice, jesli macie wybór: posłac dziecko do Gimnazjum 5 czy do gimnazjum na Bartniczej, lepiej wypada Bartnicza. Jednak jesli wahacie sie miedzy Janem Pawlem a dawną 105, radze dokladnie rozwazyc te pierwsza opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WiEdŹmA Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 18.09.03, 17:01 Jestem absolwentką tej szkoły i sądzę, że wszyscy co się tu wypowiadali mają rację. Osoby twierdzące że w ta szkoła to istny ideał są to, tak zwane lizydupy, które dzięki herbatkom u Nawrockiej (pokłon dla Jolki Głowackiej) miały tam rzeczywiście idealne życie i skończyły tę szkołę z czerwonym paskiem i dobrą komitywą z nauczycielami. Cała reszta mająca swoją godność i nie wchodząca w dupę nauczycielom, poznała niestety negatywne aspekty uczenia się w Gim. nr 5. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 18.09.03, 18:29 Gość portalu: WiEdŹmA napisał(a): > Jestem absolwentką tej szkoły i sądzę, że wszyscy co się tu wypowiadali mają > rację. Osoby twierdzące że w ta szkoła to istny ideał są to, tak zwane > lizydupy, które dzięki herbatkom u Nawrockiej (pokłon dla Jolki Głowackiej) > miały tam rzeczywiście idealne życie i skończyły tę szkołę z czerwonym paskiem > i dobrą komitywą z nauczycielami. Cała reszta mająca swoją godność i nie > wchodząca w dupę nauczycielom, poznała niestety negatywne aspekty uczenia się w > > Gim. nr 5. Ale to tylko moje zdanie. I moje też :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 24.09.03, 13:46 Opowiem wam pewna historię związaną z Gimnazjum. W dosyć obrazowy sposób opisuje ona styl działania Dyrekcji Gimnazjum. Mój brat jest osobą, dla której Gimnazjum nr 5 nie jest placówką rejonową. Mimo tego, że mu to odradzałem starał się o miejsce w tej szkole. Jego średnia ocen - 5,2 oraz wynik sprawdzianu na koniec szkoły podstawowej 37 na 40 pkt i najlepiej napisany wewnątrzgimnazjalny test z języka niemieckiego nie pozwoliły mu się dostać do szkoły, chociaż przyjeto wiele osób z gorszymi wynikami. Czym kierowała sie dyrekcja, przyjmując uczniów? Oto jest pytanie. I nietrudno na nie odpowiedzieć. Nietrudno też zweryfikować rekrutację i jej kryteria przy pomocy kuratorium - ale czy opłaca sie to robić i starać się o przyjęcie do szkoły, która zwyczajnie nie jest tego warta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 25.09.03, 02:06 maciej_szapiel napisał: > Opowiem wam pewna historię związaną z Gimnazjum. W dosyć obrazowy sposób > opisuje ona styl działania Dyrekcji Gimnazjum. > Mój brat jest osobą, dla której Gimnazjum nr 5 nie jest > placówką rejonową. Mimo tego, że mu to odradzałem starał się o miejsce w tej > szkole. Jego średnia ocen - 5,2 oraz wynik sprawdzianu na koniec szkoły > podstawowej 37 na 40 pkt i najlepiej napisany wewnątrzgimnazjalny test z > języka niemieckiego nie pozwoliły mu się dostać do szkoły, chociaż przyjeto > wiele osób z gorszymi wynikami. Czym kierowała sie dyrekcja, przyjmując > uczniów? Oto jest pytanie. > I nietrudno na nie odpowiedzieć. Nietrudno też zweryfikować rekrutację i jej > kryteria przy pomocy kuratorium - ale czy opłaca sie to robić i starać się o > przyjęcie do szkoły, która zwyczajnie nie jest tego warta? Jak widać dyrekcja promuje miernotę, która nie ma swojego zdania, ponieważ motłochem łatwiej rządzić, niż błyskotliwymi uczniami, którzy zauważają pewne ewidentne błędy w kierowaniu szkołą i mają odwagę o nich publicznie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 05.10.03, 13:40 Ach...Żałuję, że ten wątek utknął w martwym punkcie. Nie miałam nieprzyjemności odwiedzać mojej byłej szkoły od czerwca i jestem ciekawa, co też nowego dzieje się w tym cudownym przybytku. Jeśli przeczyta to ktoś, kto ma na ten temat informacje, niech skrobnie. Liceum nie pozostawia wiele czasu na spotkania z młodszymi rocznikami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzikuś Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 18:46 Witam! Jestem w tej samej sytuacji co Ty. Też nie byłam tam dosyć długo, ale już niedługo mam zamiar odwiedzić miejsce moich dawnych smutków i radości. Wiem tylko, że p.Ewa Wyszogrodzka odeszła. Nie wiem, czy kojarzysz tą osobę. Ciekawa jestem tylko dlaczego?! Może ktoś mi odpowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 06.10.03, 12:14 Nie chciałbym odpowiedać za samą panią Wyszogrodzką, ale myślę, że powód (a raczej powody) jej odejścia do gimnazjum na Trockiej jest dosyć oczywisty... Po prostu żadna osobą, która ma choć trochę zdrowego rozsądku i ludzkich uczuć w sobie nie ma ochoty brać udziału w tym, co sie w Publicznym Gimnazjum nr 5 dzieje. Jak powiedziała pewna osoba (a pomyślało zapewne wiele): "Tu się po prostu nie da uczyć". Pozdrawiam z niemal tak fascynującej, jak te w gimnazjum lekcji informatyki w liceum im. Stanisława Ignacego Witkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 06.10.03, 12:44 Acha - zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy - gdyby wszyscy mieli tyle odwagi i silnej woli, by postarać się chociaż o zmiany w Gimnazjum, tak jak zrobiła to pani Wyszogrodzka, nie musiałaby ona dziś odchodzić ze szkoły. Ale niestety nauczyciele BOJĄ SIĘ i nie chcą reagować kiedy zachodzi taka potrzeba (Przepraszam, jaśli jestem niesprawiedliwy, opisuję po prostu ogólną tendencję). Prosty przykład - kiedy podpisywano na Radzie Pedagogicznej bzdurny list z wyssanymi z palca oskarżeniami pod adresem dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 308 głośno zaprotestowała tylko JEDNA osoba - i to jeszcze na dodatek ktoś nie znający pana Siessa ani pani Odziemczyk. Nikt z niegdysiejszych "przyjaciół" nawet nie pisnął. I to ma być przykład dla uczniów? Ciekawe, gdzie ma to zbieżność z naukami Jana Pawła II, o których pani Nawrocka mówi w Telewizji Niepokalanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 06.10.03, 21:10 Telewizja Niepokalanow... tyle slow cisnie mi sie teraz na usta, ze lepiej wszystkie przemilcze. Chyba moj najdawniejszy post na tym temacie, podyktowany checia bycia obiektywna, w rzeczywistosci powstal pod wplywem zwyklej niewiedzy. Rozumiem chec wychowania mlodziezy w duchu katolickim, rozumiem szacunek dla papieza i gloszonych przez niego wartosci, rozumiem nawet kreowanie szkoly na ostoje wartosci religijnych(absurd,ale co tam),rozumiem wiele,ale... w zasadzie moze nie powinnam tak reagowac, przeciez szanowna Pani Dyrektor moze wystapic w Radiu Maryja i pozostanie to bez wplywu na wydarzenia w szkole,ale... do jasnej pelargonii!!! (cytujac Pania Redzimska) Krew sie we mnie burzy... jak mozna kreowac taki wizerunek zwyklej szkoly, ktorej rzeczywisty wyglad wcale mu nie odpowiada... jak mozna skladac podpisy setek uczniow pod pogladami jednej osoby... Rece opadaja. Moze bez wyraznego powodu, po prostu z rozgoryczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 15:26 Czy w związku z faktem nie otrzymania przez papieża pokojowej nagrody Nobla dyrekcja wystosowała protest do Oslo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.76.37.* 21.10.03, 23:53 Gość portalu: NN napisał(a): > Czy w związku z faktem nie otrzymania przez papieża pokojowej nagrody Nobla > dyrekcja wystosowała protest do Oslo? nagrody nobla rozdawane są w sztokholmie- stolicy szwecji. oslo to stolica norwegii. ale nie martw sie, dyrekcja wyslala list do kuala lumpur Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 12.10.03, 16:30 Najgorsze jest to, że nikt nic z tym nie robi. Każdy, póki jest uczniem szkoły, boi się o własną skórę a potem, kiedy już z niej wyjdzie - nie ma ochoty do tego tematu wracać. Wiem, jak trudno jest mieć w tej szkołe własne zdanie będąc uczniem - sam posiadanie tegoż przypłaciłem sporymi problemami. Nauzyciele też mają problem z utrzymaniem swoich poglądów na rozmaite tematy, o ile nie są one zbieżne z poglądami Świętej Trojcy (to moja mała zemsta w kierunku Pani Dyrektor - kiedyś ja i moich dwóch kolegów zostaliśmy tak przez nią nazwani). Tu nachodzi mnie olbrzymia ochota na wymienienie nazwisk kilku osób, które niestety nie umiały się choćby minimalnie postawić przełożonym i wystawiły kolegów i koleżanki... ale nie będę tego robił. Konkluzja jest prosta - będąc tam nauczycielem masz do wyboru: A/ ułatwić sobie życie i ze wszystkim zgadzać się z dyrekcją - chćby za cenę przyzwoitości względem inych nauczycieli (na przykład zajmując się pewnymi przedsięwzięciami, które pocztkowo obracały się przeciw Dyrekcji - patrz obecna gazetka szkolna i p. J. R.),B pracę od podstaw - pracuj i rób swoje, czasem tylko przecierając ze zdumienia oczy, C/ zmianę pracy... I tak na razie będzie. Jeszcze jakieś dwa lata o ile Niebiosa się nie zlitują... A na to narazie sie niestety nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 20:53 maciej_szapiel napisał: > Najgorsze jest to, że nikt nic z tym nie robi. Każdy, póki jest uczniem > szkoły, boi się o własną skórę a potem, kiedy już z niej wyjdzie - nie ma > ochoty do tego tematu wracać. Wiem, jak trudno jest mieć w tej szkołe własne > zdanie będąc uczniem - sam posiadanie tegoż przypłaciłem sporymi problemami. > Nauzyciele też mają problem z utrzymaniem swoich poglądów na rozmaite tematy, > o ile nie są one zbieżne z poglądami Świętej Trojcy (to moja mała zemsta w > kierunku Pani Dyrektor - kiedyś ja i moich dwóch kolegów zostaliśmy tak przez > nią nazwani). Tu nachodzi mnie olbrzymia ochota na wymienienie nazwisk kilku > osób, które niestety nie umiały się choćby minimalnie postawić przełożonym i > wystawiły kolegów i koleżanki... ale nie będę tego robił. Konkluzja jest > prosta - będąc tam nauczycielem masz do wyboru: A/ ułatwić sobie życie i ze > wszystkim zgadzać się z dyrekcją - chćby za cenę przyzwoitości względem inych > nauczycieli (na przykład zajmując się pewnymi przedsięwzięciami, które > pocztkowo obracały się przeciw Dyrekcji - patrz obecna gazetka szkolna i p. J. > R.),B pracę od podstaw - pracuj i rób swoje, czasem tylko przecierając ze > zdumienia oczy, C/ zmianę pracy... I tak na razie będzie. Jeszcze jakieś dwa > lata o ile Niebiosa się nie zlitują... A na to narazie sie niestety nie zanosi. Wymień Maćku choć kilka inicjałów do punktów A, B i C. Porównam to ze swoimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam i powodzenia w liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 13.10.03, 12:21 Szczerze mówiąc sądzę, że nie powinienem sie na forum publicznym posuwać do oceniania w ten sposób - mógłbym kogoś potraktować bardzo niesprawiedliwie. A przcież i tak wszyscy wiemy kto i co robi, bądż nie robi. Jeśli mimo wszystko chcesz kilku przykładów - mój e-mail do korzystania na forum jest podany. Czekam na maila. Również pozdrawiam i powodzenia (nie wiem, czy w liceum, bo mam wrażenie, że osoba która to pisze już naukę w liceum ukończyła...) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 13.10.03, 12:32 Ooops - nie ma adresu. Więc go podam - maciej_szapiel@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 12.10.03, 18:07 Pomyślałam sobie,że niezle by było, gdyby o istnieniu tego forum wiedziala szersza grupa uczniow. Wtedy wielu mialoby okazje wyrazic swoje opinie,ktorych w slusznej trosce o wlasne skore boja sie wyglosic publicznie. Zastanawiam sie nad jakims prostym, jednoczesnie skutecznym sposobem rozpowszechnienia wiedzy o tym watku... Do glowy przychodza mi, niestety, tylko takie rozwiazania, ktorych zastosowanie wymaga od zaangazowanych w to osob nakladu pracy i czasu, co mnie na przyklad wyklucza. Jednak co mi szkodzi napisac... moze ktos jednak sie zainteresuje? 1) Ulotki (to chyba najmniej efektywny sposob, do tego wymaga autentycznego oddania sprawie);2) info na stronie szkoly (mimo calego optymizmu chyba ex equo z punktem 1, jesli chodzi o skutecznosc) no i 3)poczta pantoflowa. Co wy na to, absolwenci i obecni uczniowie? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 13.10.03, 12:29 Przecież swojego czasu wiedza o forum była dosyć powszechna - na lekcjach informatyki ta strona była na co drugim monitorze, kilku nauczycieli poświęcało lekcje na przemowy na ten temat a dyrekcja zwoływała "tajne" rady pedagogiczne pod szyldem "KTO TO PISZE I JAK SIE GO POZBYĆ?!" Myślę, że załatwienie ulotek o treści: "www.gazeta.pl/forum - Targówek - Tytuł forum" nie jest problemem. Tylko PO CO? To jest zasadnicze pytanie - czy warto. Jeśli uznacie, że mimo wszystko tak, służę pomocą. Ale polecam jednak pocztę pantoflową - jest najbardziej skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 14.10.03, 14:52 Hmmm... pytanie "PO CO" dziwnie brzmi w wykonaniu osoby do tego stopnia pomstującej na naszą szkołę. Może nawet nie tyle dziwnie, ile zastanawiająco. Nie wiem, co byłoby w stanie przekonać Cię o sensowności jakichkolwiek działań, więc może wyłuszczę swoje pobudki: otóż najzwyczjniej w świecie chciałabym, anonimowo i bezkarnie, otworzyc oczy Dyrekcji na to, co dzieje się w tej cholernej szkole. Zdaje sobie sprawę, że tego typu próby już podejmowano, równiez za pośrednictwem tego forum. Wiem również,że nie dały one absolutnie NIC, ale moze kiedys w końcu sie uda? Jak długo mozna udawac, że wszystko jest w porządku? Teraz pewnie zadajesz sobie pytanie, dlaczego wogóle chcę coś zmienic w szkole, którą mam juz za soba? Odpowiedż: ja może i tak, ale kilka bliskich mi osób nie jest w tak komfortowej sytuacji. wiec czemu nie? Jeśli jest to kwestia paru postów i napomknień przy rozmowie ze znajomymi... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 15.10.03, 13:31 Wydaje mi się, że zostałem źle zrozumiany. Sam swojego czasu usiłowałem w szkole coś zmienić... Nie ma sensu uświadamiać niczego Dyrekcji, ponieważ jest całkowicie odporna na wiedzę dotyczącą szkoły - i to jest główny problem. Nie pomstuję na szkołę JAKO TAKĄ, tylko na niektóre jej aspekty. Zmienianie zacznijmy nie od forum, tylko od telefonu do kuratorium, ew. listu do wizytator merytorycznej ds. gimnazjów w Mazowieckim Kuraturium Oświaty - pani Sulborskiej. Sam kiedyś lnapisałem taki ist [opisujący wszelkie niesprawiedliwości losu:)], ale niestety go nie wysłałem - sam nie wiem dlaczego - może warto to zrobić? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celtic Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 15.10.03, 17:01 Telefon do kuratorium? Z całym szacunkiem dla Twojej pomysłowości, ale... co byś im powiedział? I jaki by to przynioslo skutek...? Jeśli zaś chodzi o list, mozna próbowac. Daleka jestem od hurraoptymizmu, ale coz... przez zwyklą ciekawośc... Pozdrawiam, żegnając sie jednocześnie. Chwilowo nie mam w planach dalszego pojawiania sie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 20.10.03, 12:31 Gwoli wyjaśnienia co do telefonu - kiedy pod koniec zeszłego roku szkolnego pani Nawrocka była nieprzejednana w kwestii zmiany w statucie szkoły (chodziło o kryteria z zachowania na czerwony pasek) to właśnie telefony do kuratorium (w tym również mój) spowodowały jej nagłą zmianę stanowiska. Przecież przyjaciele wzajemnie się ostrzegają, kiedy cos się zaczyna dziać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: versus Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.waw.pl 16.10.03, 01:56 maciej_szapiel napisał: > Nie ma sensu uświadamiać niczego Dyrekcji, ponieważ jest > całkowicie odporna na wiedzę dotyczącą szkoły - i to jest główny problem. I za to dyrektorka otrzymała kolejną nagrodę od burmistrza w Dniu Edukacji Narodowej (14.10.2003)- oficjalnie "za wybitne osiągnięcia". Szkoda, że nie sprecyzowano, o jakie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 308 Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.10.03, 07:26 skonczylem szkole podstawowa nr 308 7 lat temu. za moich czasow bylo tam kilku bardzo dobrych pedagogow (Siess- zdecydowanie najlepszy, Kozakowska- j. polski). pani kozlowska uczyla na srednim ale dobrym poziomie. moja wychwawczynia byla takze przez rok pani wyszogrodzka i tez zlego zdania o niej nie moge powiedziec. mialem takze zajecia z P. Chrominska i przez pol roku z p. Nawrocka i moge potwierdzic ze te panie delkatnie mowiac minely sie z powolaniem. zreszta o ile pamietam p. Nawrocka juz wtedy bardzo chciala zostac dyr ale przegrala sromotnie (nikt na nia nie zaglosowal) z p. siessem i .... poszla uczyc do zawodowki (slynny oxford na odrowaza). zreszta dziwi mnie ze p. Nawrocka zrobila sie taka prokoscielna, ja pamietam jak na polski przynosila nam zdjecia rozebranych pan i mowila ze to "sztuka erotyczna"- kameleon? przepraszam za brak polskich znakow, pozdrowienia dla P. siessa i P. kozakowskiej (od polskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 18.10.03, 20:02 Chyba nie tylko pani Nawrocka ulegla pewnym przemianom od czasu, gdy Ty, Absolwencie, ukonczyles 308. Prawde mowiac, Twoja opinie o pani Kozakowskiej musialam przeczytac trzykrotnie, zanim zdobylam pewnosc, ze mnie moj niedoskonaly wzrok nie myli. Bardzo dobry pedagog? Przez cale trzy lata bylam wychowanka tego "bardzo dobrego pedagoga" i z cala stanowczoscia stwierdzam, ze tej osobie pod zadnym pozorem nie powinno sie powierzac wychowawstwa, ba!- nie powinna ona wogole uczyc mlodziezy (ani nikogo innego). Spod jej opiekunczych skrzydel wyszlismy w wiekszosci niedouczeni; zdazylismy przerobic 1/3 materialu programowego, a i to pobieznie- nie pytajcie, dlaczego tak sie stalo, sama do dzis nie wiem. Jesli chodzi o zdolnosci wychowawcze tej pani, objawialy sie one, mowiac prosto, w mieszaniu ludzi z blotem. Jej pupile, w tym ja, byli nietykalni, ale zwykli smiertelnicy nie mieli tyle szczescia. Na szczescie teraz jestem w szkole, do ktorej pedagog pokroju pani Kozakowskiej nie zostalby nawet przyjety. Pozdrawiam, absolwentka Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 20.10.03, 12:26 Chciałbym stanąć w obronie pani Ewy Kozakowskiej. Uczyła mnie przez cztery lata (rok w szkole podstawowej) i po tych czterech latach mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że to BARDZO dobry nauczyciel. Teraz, śpiąc na licealnym polskim czuję sentyment do jej oryginalnego sposobu prowadzenia lekcji. Co do przerobionego materiału, to jakoś nie zauważam u siebie jakichś znaczących braków w wiedzy. Wielokrotnie korzystałem z pomocy pani Kozakowskiej nie tylko w kwestii uczonego przez nią przedmiotu. Pani Kozakowska to osoba, od której dużo można się nauczyć - i naprawdę warto jej czasaami posłuchać, choćby to, co mówi wydawało się całkowitą bzdurą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 22.10.03, 15:43 maciej_szapiel napisał: > Chciałbym stanąć w obronie pani Ewy Kozakowskiej. Uczyła mnie przez cztery lata > > (rok w szkole podstawowej) i po tych czterech latach mogę z czystym sumieniem > powiedzieć, że to BARDZO dobry nauczyciel. Teraz, śpiąc na licealnym polskim > czuję sentyment do jej oryginalnego sposobu prowadzenia lekcji. Co do > przerobionego materiału, to jakoś nie zauważam u siebie jakichś znaczących > braków w wiedzy. Wielokrotnie korzystałem z pomocy pani Kozakowskiej nie tylko > w kwestii uczonego przez nią przedmiotu. Pani Kozakowska to osoba, od której > dużo można się nauczyć - i naprawdę warto jej czasaami posłuchać, choćby to, co > > mówi wydawało się całkowitą bzdurą. Pozdrawiam! Macieju (Maćku?), jestes już drugą (po Absolwencie) osobą na tym forum, która mnie szczerze zadziwiła. Zaczynam się zastanawiać, czy aby na pewno mamy na myśli tę samą osobę! Przedstawiony przez Ciebie opis wspomnianej pani nijak się ma do tego, czego świadkami byliśmy ja i moja klasa. Może ta różnica wynika stąd, że my dodatkowo mieliśmy do czynienia z działaniemi o charakterze wychowawczym podejmowanymi przez panią Kozakowską. W tej teorii jest jednak spora luka, ponieważ moje zastrzeżenia dotyczą również stosowanego przez nią sposobu przekazu wiedzy. Wbrew pozorom zdaje sobie sprawę, że w przekazie tym istotną rolę odgrywa odbiorca i przyjmowana przez niego postawa, jednak w tym wypadku odbiorcy, czyli mojej klasie, mozna zarzucić jedynie nadmierna bierność, po części zdeterminowana zachowaniem naszej polonistki. Pozostając w głębokim szoku, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_szapiel Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 29.10.03, 20:09 No coż... Może w kwestii pani Kozakowskiej nie jestem osobą całkiem obiektywną... Ale szczerze przyznam, że lubię zaskakiwać. Jestem w 100 procentach pewien, że pani Kozakowska nigdy nie uważała się za idealnego wychowawcę (chciaż nigdy tego nie powidziała). Mimo to, będę jej bronił do upadłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku 30.10.03, 20:07 maciej_szapiel napisał: > Mimo to, będę jej bronił do > upadłego :) Myslę, że takie poświęcenie nie będzie konieczne :) Nie bedę Cię dłużej przekonywać, że szanowna pani Kozakowska to piękny przykład beznadziejnego nauczyciela i jeszcze gorszego wychowawcy. Nie chcę rozwiewac złudzeń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica 2 klasy Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 10:54 chodzę do tej szkoły. fakt faktem nie jest to genialna placówka, ale nasz chór, zespół instrumentalny i tancerze z zespołu tańca irlandzkiego odnoszą duże sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: 212.76.37.* 21.10.03, 23:57 Gość portalu: Celtic napisał(a): > Pomyślałam sobie,że niezle by było, gdyby o istnieniu tego forum wiedziala > szersza grupa uczniow. Wtedy wielu mialoby okazje wyrazic swoje opinie,ktorych > w slusznej trosce o wlasne skore boja sie wyglosic publicznie. Zastanawiam sie > nad jakims prostym, jednoczesnie skutecznym sposobem rozpowszechnienia wiedzy o > > tym watku... Do glowy przychodza mi, niestety, tylko takie rozwiazania, ktorych > > zastosowanie wymaga od zaangazowanych w to osob nakladu pracy i czasu, co mnie > na przyklad wyklucza. Jednak co mi szkodzi napisac... moze ktos jednak sie > zainteresuje? 1) Ulotki (to chyba najmniej efektywny sposob, do tego wymaga > autentycznego oddania sprawie);2) info na stronie szkoly (mimo calego optymizmu > > chyba ex equo z punktem 1, jesli chodzi o skutecznosc) no i 3)poczta > pantoflowa. Co wy na to, absolwenci i obecni uczniowie? można powiesic kartke na tablicy ogłoszen przy [pkoju nauczycielskim. ci idioci i tak sie nie zorienyuja a chciałbum zobaczyc jak kozłozwierz skacze zeby ja zerwac,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaja Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 29.10.03, 21:39 Jestem uczniem drugiego roku w Gimnazjum NR.1 na Targówku na Trockiej 4. Jak pewnie wiecie jest tam tzw klasa dziennikarska, wogule bez sensu stworzona, dzieci tak samo rozrabiają m.in. pala i ćpają. Ale wszystko to jest przykryte pod spódnicą wychowawczyni pani Marii Sidorowskiej. Ukrywa ona ten fakt że to nie udany pomysł. Oczywiście idziemy tym programem ale na większości lekcjach nie ma nauczycielki. Uczniowie w szkole palą w kiblach, w nęce przy ścianie, w piwnicach i przed szkołą. Nawet woźne boją się nas i informują nas o nauczycielu. Łatwo załatwić sobie trawke. Ostatnio na dysce dla klas pierwszych wpuszczono gaz łzawiący, poszkodowanych zabrała karetka. Co to za szkoła? Nic nie dają "miejskie" które parkują na boisku. Dyrektorka udaje że nic się nie dzieje (Cyngot) a zastępczynie "nic nie widzą". Na uszczędzaniach dyrektorki tracą uczniowie też klasy dziennikarskiej gdyz muszą uczyć się angielskiego całą klasą, choć nie było tego w planie. W tamtym roku była ta klasa podzielona na grupy. Nie potrzebne nam dwie vice dyrektorki !!! Jeszcze mają własne klasy o wychowastwa. Nie ma tu wprowadzonych punktów jak w innych szkołach. Współczuję tym zdolbnym dzieciakom z marek które przyjechały tu taki kawał z nadzieją o wspaniałej szkole. A co wy o tym myślicie? napiszcie ... -------------------------------------------------------------------------------- pokaż treść wszystkich następny list » • Gm Nr 1 na Trockiej (cała prawda) - Gość: uczeń 21.10.2003 17:34 • Re: Gm Nr 1 na Trockiej (cała prawda) - alma77 21.10.2003 19:01 • Re: Gm Nr 1 na Trockiej (cała prawda) - mania2424 22.10.2003 11:10 • Re: Gm Nr 1 na Trockiej (cała prawda) - Gość: nie_Gimnazjalista 24.10.2003 22:32 • Re: Gm Nr 1 na Trockiej (cała prawda) - halszka2002 27.10.2003 19:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.chello.pl 10.11.03, 21:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (absolwentka 87) Co wy wszyscy pie..cie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:53 Chodziłam do tej szkoły przez 10 lat i powiem wam że nie miałam tak zajebistych nauczycieli jak w gimnazjum (pomijam niektórych z podstawówki),ale mojego wychowawce p.Szpirowskiego żaden nauczyciel nie pobije a tym badziej ta je..a NAWROCKA.Ona jest taka pie..na kłamczucha,że ku.. nawet jesj synek jak coś źle zrobił to nie mogła w to uwieżyć i zawsze na kogoś innego zwalała.Pierolony pupilek mamusi.Te gimnazjum jest po prostu zajebiste gdymy jeszcze dyrektorem był p.Ziss.Ale może tą pie..iętą Nawrocką wypie.. na głupi ryj.Jeżeli chodzi o te obozy to nie przemądrzajcie się tak jeżeli nie byliście na rzadnym to morda w kubeł i nie bulgotać bo wy nic nie wiecei jak jest tam zajebiście BEZ ALKOHOLU MOŻNA SIĘ BAWIĆ!!!!!NIE NAWIDZĘ FRAJERSTWA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z gim5 Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 13.11.03, 19:52 kobieto coty mozesz wiedzieć o tym gimnazjum to jest najlepsze gimnazjum na swiecie o wyskomi poziomie a ci hooligans to sa moi kumple i wcale nikogo nie zaczepiaja a ze pala to ich spraw w inych szkołach sa knciki do palenia no i co z tego a alkocholu tam nie ma bo bym wiedzał o tym .sam naleze do zwanej przez rodziców elity i wy wszystko wyolbrzymiacie . na koniec pozdrowiena dla kumpli ikara i grzyba cwks legia do boju do boju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.pl 14.11.03, 21:57 Info zamieszczone na tej stronie są z deczka przesadzone, ale nie do końca. W końcu w kazdej szkole znajdą się osoby jarające, pijące i bakające. Uważam ze to gimnazjum nie jest najgorsze na Targówku. Zwróćmy uwagę na gimnazjum nr 2 przy ul Olgierda.. tam jest masakra. A co do kadry nauczycielskiej, to uwazam ze nie jest ona najlepsza. Nie widzi problemow uczniow, nie potrafi przekazać wiedzy, ktorej potem wymaga. Nie mowie tu oczywiscie o wszystkich nauczycielach, ale niestety o wiekszosci (pan od historii, geografii, angirlskiego, polskiego). Tak naprawdę z uczących mnie nauczycieli, ktorzy są w porzadku, zostało naprawde niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń [...] IP: *.acn.pl 14.11.03, 21:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń DLACZEGO UCZNIOWIE BOJA SIE FIZYKI I CHEMI? IP: *.acn.pl 14.11.03, 22:04 A co sądzicie o lekcjach prowadzonych np przez p. Hłobił? Ma ona "swoich" uczniów, ktorzy tak samo jak ona wprost uwielbiają fizyke. Pędzi z materialem jak szalona, choc mało kto to rozumie. Nie twiedzę, że jej nie lubię, ale nie bardzo podoba mi się jej tok nauczania. Co o tym myslicie? A pani Kozłowska? Czy kiedys nie rzucała w was glinem na lekcji? Nie rzucala sie przy tablicy tak ze baliscie sie na nia spojrzec? Czekam na odp :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: DLACZEGO UCZNIOWIE BOJA SIE FIZYKI I CHEMI? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 20:10 Pamiętam, parę razy było tak, że bałam się spojrzeć w kierunku p. Kozłowskiej kiedy stałam przy tablicy. Ona zawsze pytała przez całą godzinę na tzw. lekcji powtórzeniowej (ostatniej "normalnej" lekcji przed klasówką).[Nie wiem czy teraz też tak robi, bo nie ma mnie w tym gim. już 2 długie lata] Wtedy bałam się strasznie, jednak dzisiaj, kiedy wspomnę sobie tamte czasy, to aż mi się łezka w oku kręci. Nie dlatego, że brakuje mi strachu i nerwów, a dlatego, że to dzięki Niej umiem teraz chemię i bazuję na tym, czego nauczyłam się w gimnazjum (uczę się obecnie w liceum). Bałam się i wkówałam...bo co miałam zrobić???!!! Teraz p. Kozłowskiej bardzo za to dziękuję... i Wy też podziękujecie. Zobaczycie. Z tego co wiem, p. Hłobił jest również bardzo wymagająca itp. Nie uczyła mnie (niestety). P.S. Napiszcie proszę jak teraz jest w tym gimnazjum. Dużo się zmieniło? Pani Dąbrowska i p. Szymańska już wróciły??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica klasy 3 Re: DLACZEGO UCZNIOWIE BOJA SIE FIZYKI I CHEMI? IP: *.acn.pl 20.11.03, 20:57 Nie kojarze która to pani Dąbrowska.. ale pani Szymańska wróciła i ma sie dobrze.. :) W gimnazjum sporo się zmieniło.. wyremotnowali salę gimnaztyczną (przez co pani Nawrocka nie chce robic dyskotek :(() Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 02:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalik Re: DLACZEGO UCZNIOWIE BOJA SIE FIZYKI I CHEMI? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 22:15 Kozłowska to dla mnie demon seksu. Kiedyś przy tablicy miałem wytrysk, a wielokrotnie podczas sprawdzania listy zwaliłem sobie konia. Bardzo mnie podniecało kiedy się tak darła i czochrała. Pozdro Ewciu O-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica ... :-) IP: *.chello.pl 28.11.03, 23:12 Jak już kiedyś napisałam to nie zgadzam się z tym że gimnazjum jest złe!! Chodzę tu już drugi rok i podoba mi się coraz bardziej!!Ktoś dobrze napisał o p.Kozłowskiej - jak mnie ostatnio pytała to bałam się na nią spojrzeć (pytała mnie 27 min) p.Sołdek uczy mnie niemieckiego stwierdziłam z koleżanką (Barbie) że ona niczego nas nie nauczy, bo na lekcjach można robić co się chce i często jest tak że ona sama nie wie co mówi!! P. Stalmach u niej na lekcjach jak ktoś zdąży napisać bezbłędnie całą notatkę z lekcji to jest cud! P. Kozakowska jest troszeczkę dziwna, ale juz mniej jje na lekcjach niż w zeszłym roku może ktoś jej zwrócił uwagę?? Napisałabym o jeszcze o paru nauczycielach, ale mi się nie chce!Wydaje mi się że mało się nauczę na: Historii, geografi, niemieckim, angielskim!! Pozdrowienia dla Sylwii z 2d, Kamyli z 2d, Klaudii z 2h, Naci z 2c i wogóle wszystkich znajomych!! papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica klasy 3 Re: :-) IP: *.acn.pl 11.12.03, 18:06 Ja też uważam że ta szkoła jest suuper :) Ale nie zgodzę się z tobą w opinii o pani Stalmach.. to jest złota kobieta.. ale neistety doceniłam to dopiero jak przestała mnie uczyc... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ™Uczennica™ Ta szkoła jest suuuper!! IP: *.chello.pl 29.11.03, 19:42 Chodzę do tej szkoły już drugi rok i podoba mi się coraz bardziej!! Stwierdziłam że nie nauczę się niczego na lekcji: j.Niemieckim (p.Sołdek), Geografi (p.Warchoł), Fizyka(p.Mrówczyńska), Historia (p.Stalmach)!! Wczoraj była dyskoteka było ssssuuuuupppppperrrrr!! Pozdrawiam Kamylę, Klaudię, Sylwię i Nacię!! papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -------- Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.chello.pl 01.12.03, 09:06 Ta osoba która to pisała guwno wie o tej szkole !!! Pewne jest to że to matka jkaiegoś kujonka albo dzieciaka który nie umie znaleźć swojego miejsca w szkole. Może i palą na korytarzach ale krzywda sie od tego nikomu nie stanie, zaczepiają tylko czasem ale jak zobaczą że osoba da sobie rad to odpuszczają i ma spokój, kradną tylko wtedy jak idzie taki lamus z najnowszą kmórą w dłoni i szpanuje. To denerwuje uczniów- jak ma tyle że może tak szpanować to jak się z nimi "podzieli" to się nic nie stanie. Więc jak ktoś się sam o kradzież nie prosi to się nie ma czego bać. Biją to się dzieciaki wszędzie - nie tylko u nas w gim. a zdarza się to u nas nie tak często. z tym, że nauczyciele nic nie robią też się nie zgodzę- p.Cichocki ma dobry kontakt z większością tych "łobuzów" i robią co mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica kl 3 Re: Najgorsze gimnazjum na Targówku IP: *.acn.pl 11.12.03, 18:10 Masz rację.. fakt, że paru nauczycieli (warchol, windows itp) nie daja sobie rady z wykonaywanym zawodem, ale np szpirek, cichy.. to co innego :D Odpowiedz Link Zgłoś