Dodaj do ulubionych

SDI na Zaciszu

IP: 195.205.48.* 23.11.01, 01:17
Poszukuję informacji czy nasz ukochany monopolista podłącza do centrali 679...
(obsługującej Targówek i Zacisze od 1991 r.) SDIi i ew. w którym biurze obsługi
klienta można sie o to cacko starać?

Z góry dziekuje

dante@poczta.poratal.pl
Obserwuj wątek
    • jedrzej! Re: SDI na Zaciszu 23.11.01, 12:08
      Jak chcesz składac to na w BOKu na Brzeskiej. Moje podanie leży tam od września
      i jak znjdzie się wolne "pudełko"(cytat) to mam je dostać. W kolejce jest
      jeszcze dużo osób. Nie licze na to źródło.

Osobiście uczesticze w przedsięwzięciu, które sprawi, że stałe łacze będzie
      możliwe na Zaciszu. Tylko zależy w jakim rejonie mieszkasz.
      W najnlizszym czasie, po zgodzie jednej wspólnoty mieszkaniowej stanie maszt do
      internetu, next będzie kablowana Seledynowa, część Mój dom przy Amarantowej,
      WOjskowa, i dalej według ilości chętnych.
      • Gość: dante_wa Re: SDI na Zaciszu IP: 195.205.48.* 06.12.01, 22:44
        Hmmmmmm.... jaki jest koszt okablowania dla dzielnicy domów jednorodzinnych?...
        Podejrzewam że niebotyczny.... wspomniałes cos o maszcie czy chodzi o
        bezprzewodowy dostep..., sam jestem zainteresowany okolicami ul.Bystrej przy
        skrzyzowaniu Codziennej i Młodzieńczej
        • jedrzej! Re: SDI na Zaciszu 07.12.01, 12:52
          na razie szukamy miesca na antene. Z tym jest problem
          bo np. szkoła by chciała, ale gmina nie za bardzo, bo beda protesty,
          promieniowanie itp.
          koszt okablowania do 1000 zł, jak znajdzie się w okolicy jeszcze kilka osób.
          miesięcznie do 100 zł.
          na razie wszystko stoi z tego powodu.
          Ostatnio TPSA przepraszała mnie pisemnie, ze nie może podpiąć SDI bo na razie
          brak urządzeń.
          jak chcesz to pójdź na Brzeska i złóż podanie, może w przyszłym roku się
          załapiemy wspólnie.
          • palker Re: SDI na Zaciszu 08.12.01, 22:26
            jedrzej! napisał(a):

> Ostatnio TPSA przepraszała mnie pisemnie, ze nie może podpiąć SDI bo na razie
            > brak urządzeń.
            > jak chcesz to pójdź na Brzeska i złóż podanie, może w przyszłym roku się
            > załapiemy wspólnie.

Niestety, muszę was nieco rozczarować.
            Wieści na dzisiaj sa następujące: SDI w centrali telefonicznej rozpoczynajacej
            się na 678 i 679 to zaledwie 120 zainstalowanych urzadzeń. Wg. TPSA jest to
            technologia "nierozwojowa" (czytaj: przestarzała) i nie przewiduje sie w
            najblizszej przyszłości dalszych przyłączeń. Co najwyżej, gdy ktoś zrezygnuje.
            Rozwojowa jest "Neostrada". Rozwojowa dla tych, którzy nie mają centrali
            rozpoczynającej się na 678 lub 679. Powód: centrala ta jest
            cytuję, "najnowocześniejszą z przestarzałych central telefonicznych". Technika
            cyfrowa jej sie nie ima. Centralę należy wymienić, ale nastąpi to najwcześniej za
            dwa lata. Targówek nie zalicza się do obszarów priorytetowych pod wzgledem nowych
            inwestycji i jest uważany za obszar mało rozwojowy (dla tepsy).
            Podobnego zdania jest Aster City, który podobno coś miał robić z kładzeniem
            nowego światłowodu, ale chodzą plotki, że w przyszłym roku wykreślił Targówek ze
            swoich zamierzeń.
            Konkluzja domyślna: po co Internet jakims drechom z Targówka czy Zacisza. Na
            obszarach zdegradowanych się nie inwestuje.
            I buduj tu człowieku społeczeństwo obywatelskie.
            • Gość: dante_wa Re: SDI na Zaciszu IP: 195.205.48.* 13.12.01, 12:32
              palker napisał(a):

> jedrzej! napisał(a):
              >
              dalej kop leżacego... ha ha ha, no trudno moje młodsze rodzenstwo nie bedzie
              miało internetu w domu, nic to bede musiał ich zabierac do mnie na gocław
              przynajmniej bedą miały mozliwosc czegos sie nauczyc... (pod troskliwym i czułym
              okiem starszego brata) w kazdym razie dziekuje wszystkim za info...
              • Gość: maciek Re: SDI na Zaciszu IP: 217.11.134.* 13.12.01, 13:15
                Skoro 679 leży to jak mogę sobie załatwić numer inny, który by pasował do tego
                nowego wynalazku. Poza 678 oczywiście.
                • lelu Re: SDI na Zaciszu 13.12.01, 18:27
                  Jak bylem mały, to bralo się dwa metalowe pudelka od posty do butów. W dnach
                  robiło sie dziurkę. Przewlekał drut, blokując końce supłem. W przylrywkach
                  gwoździem robiło się dziurki, pudełka zamykało, drut napinało. Jeden gadał do
                  pudełka, drugi słuchał, a potem zmiana. Żadna centrala nie była potrzebna, ani
                  678, ani 679, tylko, czy da się tu podpiąć SDI. Były to czasy wczesnego
                  Gomułki, a nie Internetu- stąd brak mi doświadczenia. Tylko TPsa już była, taka
                  sama zresztą, jak teraz, tylko dla zmyły nazywała się Polska Poczta Telegraf i
                  Telefon. Pastujcie czesciej buty, bedziecie mieli puste pudelka po paście. SDI
                  przyjdzie później.
                  • palker Re: SDI na Zaciszu 13.12.01, 21:17
                    lelu napisał(a):

> Jak bylem mały, to bralo się dwa metalowe pudelka od posty do butów. W dnach
                    > robiło sie dziurkę. Przewlekał drut, blokując końce supłem. W przykrywkach
                    > gwoździem robiło się dziurki, pudełka zamykało, drut napinało. Jeden gadał do
                    > pudełka, drugi słuchał, a potem zmiana. Żadna centrala nie była potrzebna, ani
                    > 678, ani 679, tylko, czy da się tu podpiąć SDI. Były to czasy wczesnego
                    > Gomułki, a nie Internetu- stąd brak mi doświadczenia. Tylko TPsa już była, taka
                    >
                    > sama zresztą, jak teraz, tylko dla zmyły nazywała się Polska Poczta Telegraf i
                    > Telefon. Pastujcie częściej buty, będziecie mieli puste pudełka po paście. SDI
                    > przyjdzie później.

Widzę, że obaj bawiliśmy się w zabawę "Graham Bell dla ubogich - wersja
                    pudełkowa". To były czasy :-)))
                    • Gość: lelu Re: SDI na Zaciszu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 22:03
                      A jak. Do tego zamiast fajerwerków strzelanie z klucza, albo z puchy z karbidem
                      (jak zbrakło śliny, to trzeba było sikać. Kurcze, to se ne wrati.
                • palker Re: SDI na Zaciszu 13.12.01, 21:11
                  Gość portalu: maciek napisał(a):

> Skoro 679 leży to jak mogę sobie załatwić numer inny, który by pasował do tego
                  > nowego wynalazku. Poza 678 oczywiście.

Przeprowadź się na Bródno :-)). Tam instalują "Neostradę"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka