27.03.07, 19:07
Szanowni Sąsiedzi,
śmieci zostawiamy w kontenerach do tego przeznaczonych a nie obok tylko
dlatego, że nie chce się podejść dalej do akurat ostatniego pustego pojemnika.
Pojemniki na piasek służą do przechowywania piasku a w chwili obecnej są tam
robaki i smród, bo jakiś łaskawca pozostawił tam śmieci na dłuuuuuuuuugi
czas!!!
Śmietniczki przy alejkach są na drobne śmieci i nie wrzucamy do nich worków z
domowymi odpadami. Życzę nam wszystkim umiejętności życia w społeczeństwie.
Pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Śmieci 01.04.07, 22:08
      Jest to chyba wołanie na puszczy.
    • kubus2000 Re: Śmieci 02.04.07, 11:47
      Aniu,
      Z całą siłą podpisuje się twoim postem, ALE w weekendy ilość śmieci jest tak
      ogromna, że nie ma możliwości wrzucenia ich do kontenera. Dziś rano śmieci
      wręcz wylewały się nie tylko z kontenerów, ale z całej altanki.
      Czy jest możliwość, aby MPO realizowało wywóz śmieci w soboty? Sądzę, że to
      rozwiązałoby problem.
      Pozdr.
      • dinee Re: Śmieci 02.04.07, 12:16
        jestem za i nawet wspominałam o tym Modusowi jakiś czas temu. Jak wiadomo
        sprawy w Modusie muszą nabrać wartości ... zupełnie jak wino.
        Ania
      • m_golightly Re: Śmieci 02.04.07, 12:22
        ja się z tym wszystkim zgadzam ale z tego co zauważyłam, stan śmietnika był
        tragiczny już w sobotę, o dniu wczorajszym nie wspomnę... nie ma fizycznej
        możliwości upchnięcia śmieci w pojemnikach, a przypominam, że nadal nie wszyscy
        z drugiego etapu już mieszkają... czy planowana segregacja śmieci to ten
        pojemnik z napisem 'odpady surowcowe' czy coś w tym stylu? jeśli tak, to chyba
        jest to jakaś pomyłka, pojemników i tak jest stanowczo za mało na taką liczbę
        mieszkań i nikt nawet nie patrzy na ten napis kiedy pozostałe 'kipią', a co z
        rozwiązaniem tego typu?
        www.logismarket.pl/europejskie-centrum-innowacyjne/pojemniki-do-selektywnej-zbiorki-odpadow-titan-eko/908952475-909029214-p.html
        osobiście segregację śmieci wyobrażałam sobie właśnie w ten sposób, tak zresztą
        było w moim poprzednim miejscu zamieszkania, był to dodatkowy pojemnik gdzieś
        poza altanką, która u nas i tak już pęka w szwach, pzdr
        • jacieee Re: Śmieci 02.04.07, 12:36
          następna co wie jak i co zrobić żeby było dobrze. Przecież to Wspólnota każdy
          ma prawo działać a nie tylko pisać, użalać się i palcem pokazywać.
          J
          • m_golightly Re: Śmieci 02.04.07, 12:59
            powiedz mi drogi sąsiedzie, czy tylko moje posty budzą w tobie takie negatywne
            uczucia, czy kogoś jeszcze ten zaszczyt kopnął, bo to nie pierwsza twoja
            wątpliwa riposta na mój post związany ze śmieciami?...
        • dinee Re: Śmieci 02.04.07, 12:41
          No fajnie a co dalej ???

A.
          • smoock Re: Śmieci 04.04.07, 11:32
            Sprawa będzie zapewne trudna bo altanka jest jaka jest i więcej się nie
            zmieści. Ale : Modus niech zleci wywóz w sobotę /jak najpóżniej/-MPO
            pracuje.Spróbujmy nie zostawiać większych śmieci na sobotę i niedzielę. Kartony
            można poskładać i niekoniecznie wrzucać do środka rozłożone. Wiem z życia, że
            to co zależy od nas samych jest najtrudniejsze.Lepiej narzekać. Coś jeszcze
            wrzucę do tych śmieci. Fajny BYSIO ok 100 kg.w jeansowej kurteczce pokazywał
            swej córeczce przedwczoraj wieczorem jak wytrzymałe są huśtawki na placu
            zabaw. Nie ten temat postu ale to taki kwiatek śmieciowy.
    • barka01 Re: Śmieci 02.04.07, 21:25
      Przed chwilą przeczytałam powyższy post:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20991&w=60060791
      Dlaczego mam takie niejasne skojarzenie, że wasz problem ze śmieciami zaczyna
      przekraczać (w dosłownym znaczeniu) granice osiedla ?
      • dinee Re: Śmieci 03.04.07, 08:40
        belka w oku tego siejącego zamęt malkontenta widać uszkodziła receptory w jego
        mózgu, dlatego też możemy się spodziewać, że i inne odczucia mogą być dla niego
        niejasne bądź niewłaściwe.
        Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka