Dodaj do ulubionych

dzisiejszy korek

05.06.07, 09:01
od Świderskiej do Modlińskiej jechałam dziś 40 minut. Czy to przez policję ?
Wczoraj czytałam, że na Modlińskiej będą stali codziennie, ponieważ Ratusz
płaci każdemu policjantowi 200,00 za 8 godzin dyżuru poza służbą. A może to
ze względu na zbliżający się długi weekend ? Chociaż jakoś nie mogę znaleźć
bezpośredniego związku. Mieliście dziś to samo ?
Obserwuj wątek
    • Gość: rydz Re: dzisiejszy korek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:06
      Brawo Policja !!!!!!!!!!!!!! Tak trzymać !!!!!!!!!!!!!!!!!- Dziękujemy
      pasażerowie autobusów.
      • tarchominka Re: do rydza 05.06.07, 09:15
        a czy ja powiedziałam,że mam coś przeciwko bus pasowi ? Nigdy nie wjeżdżam tam
        samochodem, mój syn jeździ autobusem do szkoły, więc też jestem zainteresowana
        bus pasem, a sama jeżdżę samchodem tylko wtedy, gdy po pracy wybieram się na
        większe zakupy, zastanawiam się tylko, czy korek ma związek z policją, czy z
        długim weekendem. Ktoś może wie ?
        • meybach Re: policja przy buspasie! 05.06.07, 09:32
          Sądzę, że korki wzięly się z łapanki na buspasie, i zanim autka wcisną się na
          środkowy pas to się troche musi kisić! Ja tam jestem zadowolony, bo odkąd
          przestałem jezdzić samochodem (zaliczylem stówkę i 1pkt), to teraz chwalę sobie
          jazdę wolnym pasem autobusem! Pozdrawiam wszystkich pasażerów. Na własnej
          skórze odczułem, że ten pas musi być wolny dla autobusów!
          • Gość: Poldek Re: policja przy buspasie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:41
            Tarchominka zastanawia się nad przyczynami korka(ów). Czy to przez policję,
            długi weekend a może dzień tygodnia.
            Odpowiedź jest chyba znacznie prostsza i prozaiczna. Po prostu lawinowo rośnie
            liczba samochodów (już ponad 2 mln sprowadzonych używanych w ostatnim okresie)
            a układy drogowe w dalszym ciągu z lat 70 i 80. Więc siłą rzeczy sytuacja
            będzie się tylko pogarszała a najszybszym środkiem transportu okaże się rower
            lub wrotki
    • jurek_dzbonie Re: dzisiejszy korek 05.06.07, 12:49
      Dzis nie bylo zadnego korka. Autobusy jechaly na biezaco.
    • Gość: jawar Re: dzisiejszy korek IP: *.acn.waw.pl 05.06.07, 18:22
      A ja jechałem 25 minut z Tarchomina na Pl Wilsona . Oczywiście E4. Polecam
      wszystkim kierowcom, a szczególnie tym co zwalniają do 30 km/h na widok
      policjanta nad kanałem żerańskim. Panowie i panie tam można dwa razy szybciej i
      nie zapłcicie żadnej kary. Naprawdę. Spróbujcie jutro jechać 40 potem 45, potem
      50.....Odwagi!!! pozdrawiam
      • Gość: mip Re: dzisiejszy korek IP: *.aster.pl 05.06.07, 22:13
        Ja bym karał za zwalnianie i gapienie się na tą [bip] policję, albo na
        wypadki... każdy musi lornetkę zapuścić i zwolnić, cholerne ludzkie wścibstwo...
        • zdzicha Re: dzisiejszy korek 06.06.07, 16:34
          Zostań więc policjantem. wówczas zamiast tkwić w korku będziesz sobie stał z
          boku i wlepiał mandaty.
        • kilovolt Re: dzisiejszy korek 06.06.07, 20:20
          To raczej dobrze że zwalnia zapuszczając lornetkę, chyba nie chcesz żeby robił
          to na pełnej prędkości bo wówczas mógłby ci w dupę wjechać.
    • sibeliuss Re: dzisiejszy korek 05.06.07, 22:27
      tarchominka napisała:

> od Świderskiej do Modlińskiej jechałam dziś 40 minut. Czy to przez policję ?
      > Wczoraj czytałam, że na Modlińskiej będą stali codziennie, ponieważ Ratusz
      > płaci każdemu policjantowi 200,00 za 8 godzin dyżuru poza służbą. A może to
      > ze względu na zbliżający się długi weekend ? Chociaż jakoś nie mogę znaleźć
      > bezpośredniego związku. Mieliście dziś to samo ?

Czy jutro pojedziesz autobusem?
      • tarchominka Re: dzisiejszy korek 06.06.07, 08:49
        tak, dziś przyjechałam autobusem, ale czasem muszę samochodem, głównie ze
        względów zawodowych, albo większych zakupów.
        Ale z drugiej strony tak się zastanawiam, jeśli obecni kierowcy samochodów
        przesiedli się jednak na autobusy, to co by się w tych autobusach działo ?
        O matko, strach się bać :-)
        • Gość: cyc Re: dzisiejszy korek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:57
          Wyobraź sobie odwrotną sytuację?
        • jurek_dzbonie Re: dzisiejszy korek 06.06.07, 11:35
          > Ale z drugiej strony tak się zastanawiam, jeśli obecni kierowcy samochodów
          > przesiedli się jednak na autobusy, to co by się w tych autobusach działo ?

Zwiekszonoby liczbe kursow.
    • Gość: Białołęczanin Re: dzisiejszy korek IP: 85.219.149.* 06.06.07, 17:23
      No właśnie. Przejazd z domu do mostu zajął mi 40 minut. Normalnie zajmuje 7-8.

Dlaczego kilkaset tysięcy ludzi dojeżdżajacych do Warszawy, plus kilkadziesiąt
      nie mieszkających bezpośrednio przy trasach autobusowych w samej Warszawie ma
      cierpieć - a paru Tarchominiaków wozić d. w autobusach ?

Z przyjemnością jeżdże buspasem, chowam sie przed Policją i jeszcze nigdy nie
      zapłaciłem mandatu.

I nie przesiądę się do autobusu dopóty, dopóki czas przejazdu samochodem do
      pracy (30 minut) bedzie krótszy od autobusu (60-70 minut).

Zdrowia i pieniędzy (coby stać Was było na samochody) życzę
      • jurek_dzbonie Re: dzisiejszy korek 06.06.07, 17:52
        > a paru Tarchominiaków wozić d. w autobusach ?

pare... set tysiecy

> coby stać Was było na samochody)

jakies frustracje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka