Dodaj do ulubionych

Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 23:28
Mikołaj, dlaczego nie kandydujesz w wyborach?miałbym przynajmniej na kogo
zagłosować.Pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: panna z kwiatem Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 212.75.114.* 10.10.07, 09:36
      Coś wspaniałego!
      Mi ciągle staje coś na przeszkodzie w dążeniu do ideałów.
      Mikołajowi nic - nwet bezdomność. Biorę przykład!
      • robert.zimnicki Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym 10.10.07, 09:50
        Gość portalu: panna z kwiatem napisał(a):

> Coś wspaniałego!
        > Mi ciągle staje coś na przeszkodzie w dążeniu do ideałów.
        > Mikołajowi nic - nwet bezdomność. Biorę przykład!

Chyle czola.
        Jak ktos to kiedys powiedzial, blizniemu nie pomaga sie w swietle reklektorow i
        pod okiem kamery.

Chyba, ze chodzi o wieksza inwestycje - inwestycje w zdrowie dzieci - wtedy, gdy
        potrzebne sa wieksze pieniadze. I dzieki temu kamera i tysiace mlodych ludzi
        robia cuda - WOSP Pana Jurka Owsiaka. Pomoc motywowana tym samym, zle na inna
        skale i w innym kierunku.
        Szacunek dla Pana Mikolaja.
        • Gość: kuballa Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 163.244.63.* 11.10.07, 13:52
          dlaczego nasi politycy nie sa tacy
          • powiedz_to_koniowi Dlaczego? 13.10.07, 22:13
            Myślę, że wielu bogatym/wpływowym ludziom bezdomność/bezrobocie zrobiłyby naprawdę dobrze. Traci się grunt pod nogami i trzeba zacząć budować po prostu od samego początku, od gołej ziemi.

Wg mnie ludzie są generalnie chętni do pomocy. Brakuje tylko czasu i determinacji. Do czego? Np. do znalezienia prawdziwie potrzebujących ludzi, do zbadania co jest prawdziwą potrzebą a co tylko cwaniactwem. Byłem świadkiem, jak dobrze zorganizowane akcje spotykały się z totalnym odzewem - kiedy powie się ludziom po co są pieniądze, jak dobrze można je wydać, to oni naprawdę chętnie dawali po 100 czy 200 zeta. Dla wielu z nich to była jedyna szansa, żeby zobaczyć jak ich pieniądze mogą zrobić coś dobrego. Na koncie wyglądają całkowicie abstrakcyjnie - rząd cyferek...

Zresztą - wystarczy zobaczyć WOŚP. Jak się jasno widzi po co jest kasa - dużo łatwiej dać.

Za to oddaję 10% moich dochodów na takie i podobne inicjatywy, ale mimo wszystko jest to taki "produkt zastępczy" - tzn. trudno, nic nie robię osobiście, ale przynajmniej jakąś kasę dam, ktoś skorzysta.

Pozdrawiam
    • Gość: Ostatni klient Chylę czoła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 11:32
      Krótko i na temat: chylę czoła. I bardzo dobrze, Panie redaktorze, że o takich
      ludziach piszecie! Żadnej ckliwości, po prostu i ta część naszego świata, w
      której jest nadzieja i lepsze oblicze człowieka. Pozdrawiam:)
    • Gość: Szumyk Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.toya.net.pl 10.10.07, 14:24
      Szacunek, chylę czoła.
      Czuwaj !
      • Gość: Onomatopeja Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.cable.ubr15.live.blueyonder.co.uk 10.10.07, 17:22
        E, nie może być harcerzem. Za stary.
      • giera04 Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym 11.10.07, 13:05
        Niesamowity czlowiek , myslalam ze takich ludzi w naszym kraju juz
        nie ma , a jednak ... Z calego serducha zycze powodzenia !
    • Gość: L. Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:51
      Jaki jest kontakt do tego Pana Mikołaja? Może trzeba go wspomóc, np.
      zbierając od znajomych ubrania lub inne rzeczy? Niesamowite, że
      jeszcze takie osoby jak on uchowały się na tym świecie.
    • Gość: ratownikmedyczny Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 89.174.104.* 10.10.07, 22:56
      "Mam szczerą wolę , całym życiem pełnić służbę..." Niektórzy o tym nie zapominają i z tych zasad czerpią na całe życie. Pozdrawiam. Jak Będę w Wawie to Cię odwiedzę i chętnie wesprę
    • kaminmal Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym 11.10.07, 08:13
      I to jest Prawdziwy Chrześcijanin! Tylko na Niego nasi "prawdziwi
      chrześcijanie" pewnie by nawet nie spojrzeli!
    • Gość: gość Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 08:38
      kazdy moze w swoim otoczeniu tak działać, pomóc chociaż jednej osobie to już
      jest dużo!
    • Gość: xd Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.geomar.pl 11.10.07, 09:21
      Wielki szacunek!
      Oto Człowiek, który pamięta o innych, mimo, że sam ma nie najlepiej. W
      przeciwieństwie do tych, którzy mają się bardzo dobrze, mają nadmiar dostatku i
      nie chcą widzieć świata uboższych od siebie i potrzebujących pomocy. W
      przeciwieństwie do tych, którzy głoszą jedynie hasła (puste) pomocy innym,
      samemu opływając w luksusy. Również w przeciwieństwie do tych, którzy wszystkim
      wmawiają że władza jest dla nich środkiem do szczytnych celów, a w
      rzeczywistości władza jest celem. Nietrudno zgadnąć, kogo mam na myśli. Wy
      wszyscy, którzy możecie pomagać, jeśli nie chcecie pomagać dorosłym, chociaż
      pomóżcie dzieciom!
    • Gość: ~^loup Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.noname.net.icm.edu.pl 11.10.07, 09:29
      A może by tak środowisko harcerskie się włączyło w tą akcję? Co? Może by pomogło
      znaleźć lokum i źródła finansowania?
    • Gość: rysa Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 82.139.20.* 11.10.07, 09:33
      prosze o możliwość kontaktu z Mikolajem, chętnie coś doślę (zabawki,
      ubrania). Fantastyczny czlowiek !
    • Gość: casabon Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 10:10
      gazeto podajcie jakiś adres na który można wysłać pomoc
      • Gość: napoleo Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.chello.pl 11.10.07, 10:34
        wspomniane w artykule radio Józef współpracuje z tym panem (miało
        kiedyś siedzibę przy Łazienkowskiej, teraz nie wiem) - może uda się
        skontaktować za jego pośrednictwem?

chylę czoła przed panem Mikołajem - przywraca mi wiarę w ludzką
        dobroć
      • Gość: mb Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 09:59
        Witam
        Mikołaj jest tutaj
        Noclegownia Niskoprogowa,
        ul. Skaryszewska 19,
        03- 802 Warszawa
        Tel. (22) 499 80 29
        email: skaryszewska@monar.org
      • Gość: jagafabi@op.pl Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.2.117.18.user.mdi.pl 12.04.09, 20:17
        wesolych swjont zyczy pani z gostynina 09-500 ul kilinskiego 7b m13 pozdrawiam
        dzwonilam prosze opomoc koraje ar hemia pampersy kosmetyki odziez.
    • Gość: a. Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.koba.pl 11.10.07, 10:51
      prawdziwy Święty Mikołaj:-) Wspaniały człowiek, pozdrawiam!!!
    • Gość: sylwia Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:36
      Bardzo prosimy o adres do tej noclegowni w Warszawie i do Pana Mikołaja. Razem
      ze znajomymi mamy sporo rzeczy na mniejsze dzieciaki, książeczki, zabawki. Z
      chęcią je zapakujemy i wyślemy do Pana Mikołaja aby choć troszkę wspomóc tych
      którzy potrzebują.
      Z góry dziękuję
      Pozdrawiam i zazdroszczę siły i uporu w dążeniu do celu...
      • Gość: gość Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:53
        Takie rzeczy nawet bez posrednictwa Pana Mikołaja mozesz oddać np. do domu
        samotnych matek z dziećmi , napewno jest w każdym mieście a wparcia potrzebują
        tam zarówno kobiety jak i dzieci
      • Gość: Pisiek Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.aster.pl 11.10.07, 12:07
        Adres masz podany - na Skaryszewskiej w Wrszawie
        • Gość: Trafionyniezatopio Miki- mnie juz pomogles- dziekuje! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.07, 12:48
          Rozsypalo mi sie wszystko w zyciu, ale dales mi przyklad, ze mozna
          sie pozbierac i walczyc juz nie o cos dla siebie, ale dla innych,
          dla innych i przez to z powrotem na wyprostowanie swojego garbatego
          i "zezowatego szczescia". Niech Cie Bog ma w swojej opiece, bo
          dzieki takim ludziom jak Ty funkcjonuje na tym swiecie wiara,
          nadzieja i milosc.
    • Gość: yorbi Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.68.76.182.brzesko76.tnp.pl 11.10.07, 13:09
      ISKIERKA WSPANIAŁEJ NORMALNOSCI. Takiej ktora w tym skur.. swiecie normalnoscia niestety nie jest. Ciezko znalezc taka niosaca nadzieje wiadomosc. Bo wazniejsze sa przepychanki zgraji ktora mami narod oszustwami. ONI TEGO NIE POTRAFIA ZASLEPIENI ZADZA WLADZY...
    • Gość: ciekawski A ile paczek wysłał ojciec dyrektor i komu? IP: *.eu.org 11.10.07, 13:47
      no, ojcze prowadzący, proszę odpowiedzieć.
      Czy też znowu będziecie się modlić na antenie za ubogich lub odprawicie jakąś mszę?
      • Gość: TORO Re: zlodzieje i anarchisci laczcie sie w SLD IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 11.10.07, 15:15
    • kwakwarakwa Ecce Homo... 11.10.07, 13:49
      i nie działa w żadnej fundacyjce, nie pokazuje jak się zjada bezy, nie przytula
      się do wyselekcjonowanych "ubogich"...
      Dzięki Gazeto za artykuł! Jeszcze Polska nie zginęła, póki... taki Mikołaj żyje.
    • soemi Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym 11.10.07, 14:30
      Zazdroszczę Mikołajowi tego daru pomagania, że potrafi skupić sie na
      innych kiedy sam nie ma nic!!! Będę sie modlić za tego CZŁOWIEKA.
    • Gość: Nikitka Kontakt Prosze!! IP: 80.168.247.* 11.10.07, 14:39
      Wielki szacunek dla tego Pana, wiekszosc ludzi w jego sytuacji uzala
      sie nad soba i obwinia caly swiat za to jak zyje i kim jest!
      Zapijaja sie i sa zalosni. Ten Pan natomiast jest niesamowitym
      czlowiekiem, wszyscy powinnismy sie od niego uczyc co znaczy dobro i
      milosc. A ja myslalam ze jestem dobra tylko dlatego ze nie krzywdze
      innych i jestem mila.. Zalosne!
      Szacunek i prosze bardzo o pomoc w skontaktowaniu sie z tym panem by
      moc wspomoc jego, jego prace i tych wszystkich rownie wspanialych
      ludzi ktorych spotkal na swojej drodze!!
    • soemi Prawdopodobny adres Mikołaja 11.10.07, 14:39
      Noclegownia dla Osób Bezdomnych i Najuboższych Monar-Markot
      ul. Skaryszewska 19
      03-802 Warszawa
      tel. 022 499 80 29
    • Gość: odre Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:43
      I co byście zrobili gdyby do takiego Mikołaja nasz pan premier
      powiedział "spieprzaj dziadu"? Głosowalibyście na PIS? A może tym
      człowiekiem wtedy był również jakiś Mikołaj, bo dobrych ludzi w
      Polsce jest wielu......
    • Gość: wojtek Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.agora.pl 11.10.07, 15:49
      podaje kontakt mailowy w sprawie darów:konkal@wp.pl oraz podaje
      strone pisma wspólredagowanego przez Mikołaja: www.homomizerus.pl,
      można tam znaleźć adresy potrzebujących rodzin w całej Polsce.
      Magazyn Mikołaja w nocelgowni pęka w szwach i on potrzebuje teraz
      transportu, zeby rozwieżć to po Polsce.W noclegowni więcej darów
      przyjąć nie może, więc może ktoś pokusi sie o wysłanie paczek
      indywidualnie.
    • Gość: Gonia Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 195.90.102.* 11.10.07, 16:45
      Po prostu niesamowite. Nie mam nic co mogłabym oddać ale wpadnę na
      pewno na Pragę z pieniędzmi. Na transpot.
    • Gość: happydweller Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: 195.205.254.* 11.10.07, 17:08
      Chwyta za serce. Chętnie pomogę, z transportem lub np. komputerem
      itp.
      happydweller@gazeta.pl
    • Gość: a Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.tktelekom.pl 11.10.07, 20:33
      Wspaniały Człowiek!! Ubogi, ale taki szczęsliwy, spełniony.
      Niesamowity w tym szambie, które odbywa się aktualnie na wizji na
      naszych oczach.
      Serdecznie Pozdrawiam tego Pana, duzo zdrowia i siły życzę.
      • Gość: gość Re: Święty Mikołaj od bezdomnych pomaga biednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 07:27
        Nie rozumiem ci tylko czemu tak podziwiając nie chcecie włozyć wiecej wysiłku i
        sami rozejrzeć się wokół siebie czy jest ktoś potrzebujacy, w prawie kazdym
        mieście są domy samotnych matek, schroniska dla bezdomnych, biedni sąsiedzi dla
        których nawet drobiazg się liczy (ubrania, ksiązki, przybory dla dzieci, słodycze).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka