Dodaj do ulubionych

WYBORY SAMORZĄDOWE

14.10.10, 22:20
Właściwie nie wiem, dlaczego tu jeszcze nie ma żadnej informacji na ten temat...
W wyborach samorządowych startuje Komitet Wyborczy Wyborców Sąsiadów "Ochocianie",
a na listach osoby, które są tu bywalcami.
Można wesprzeć inicjatywę własnym podpisem na liście wyłożonej w Cafe Kolonia i w Cafe Filtry.
Podpisy zbierane będą do niedzieli.
Więcej tutaj:

ochocianie.blox.pl/2010/10/Garsc-konkretow.html
Obserwuj wątek
    • ingeborga Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 15.10.10, 16:43
      Witam,
      jak miło że mnie ubiegłaś;-)
      Chciałam wrzucić linka dopiero kiedy pojawi się na blogu komplet informacji, ale w sumie to już lada moment. Teraz są sylwetki kandydatów, jutro po ostatecznych uzgodnieniach wrzucę nasz program.
      Szkoda że Cynik się wyprowadził - w końcu kandydując wprowadzam w czyn jego postulaty :-)))
      Ingeborga
      (kandydatka bezpartyjnego komitetu KWW Sąsiadów Ochocianie na radną z okręgu nr 1 - Starach Ochota)
      • ingeborga Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 15.10.10, 16:45
        okręg Stara Ochota oczywiście, bardzo przepraszam!
        A zaciekawionych i interaktywnych zapraszamy na Facebooka:
        www.facebook.com/profile.php?id=100001586901804
        • ingeborga Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 16.10.10, 16:20
          I na bloga też zapraszamy:
          ochocianie.blox.pl
          • ritzy Mam wątpliwości 28.10.10, 21:27
            Fajnie, że się angażujecie. Niestety, program Wasz mnie nie porwał. Ogólniki, ogólniki...

A jak to wszystko zrobic?

Ponadto, dla przykładu, nie wiem, czemu mam popierac sciezke rowerowa dla studentow z akademika na Politechnike, bądź nawet na UW? Na mojej liscie spraw najwazniejszych dla mnie, mieszkanca, nie wiem czy by ta sciezka do pierwszej 100tki potrzeb weszla, choc oczywiscie - zdaje sobie sprawe - postulat brzmi "postępowo".

Prawdziwy problem jakim jest dramatyczny brak miejsc parkingowych, pozajmowanych przez najrozniejsze rejestracje za wyjatkiem ochockiej, poruszony jest przez Was mimochodem, doczepiony do innego postulatu.

Ogolnie rzecz biorac - chcecie, aby było dobrze. Ale nie ujawniacie, jak to zamierzacie osiągnąć. Tak polityki (nawet lokalnej) chyba sie nie robi.
            • ingeborga Re: Mam wątpliwości 04.11.10, 11:08
              Miło, że przeczytałeś nasz program. Staraliśmy się, żeby nie był za długi - niewiele osób ma czas na czytanie książki na ten temat ;-) Jeśli masz wątpliwości, pytania - zapraszamy na spotkanie z kandydatami, w Kolonii, 14 listopada o 12.00.
              Nie mamy złudzeń, że grupa mieszkańców pojawi się znikąd i nagle przejmie władzę, ale uważamy że warto mieć JAKIŚ wpływ i wgląd w to, co się dzieje - żeby nie było znów takich niespodzianek, gdy mieszkańcy o planowanych inwestycjach dowiadują się ostatni (jak przy Parku Wielkopolskim czy bazarze Banacha). Dlatego naszym kluczowym postulatem są REALNE konsultacje społeczne.
              Co do ścieżek rowerowych łączących akademiki i uczelnie: nie będzie zakazu korzystania dla mieszkańców. Ja np. bardzo dużo jeżdżę po mieście na rowerze, mimo że od dawna nie jestem studentką. Myślę, że takich osób jest dużo - wystarczy popatrzeć na ilość rowerów na balkonach i klatkach schodowych na Ochocie :-)
    • zochotanarowery Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 09.11.10, 10:12
      Gorąco zachęcam do wchodzenia na mój profil : www.facebook.com/pages/Eleonora-Stokowska-Starzycka-Radna-Ochoty/112981992098541 - Startuję z listy Ochockiej Wspólnoty Samorządowej, okręg nr 1, miejsce 7.

Z Ochotą na Rowery!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka