Dodaj do ulubionych

Nowe delikatesy

02.03.11, 14:34
Sklepy Doroty odeszły do historii (ufff), na tym samym miejscu mamy Delikatesy Opera. Ciekawe czy będą lepsze. Ktoś już tam był na zakupach?
Obserwuj wątek
    • ingeborga Re: Nowe delikatesy 03.03.11, 10:45
      Generalnie nie ma się czym podniecać, to przerobione Sklepy Doroty (nawet paragon z kasy ten sam)...
      • monikaps Re: Nowe delikatesy 10.03.11, 12:32
        No wygląda to trochę inaczej, ciekawiej. Mnie ten wystrój bardziej się podoba, ciekawe te zaokrąglone regały na towar. Stoisko z wędliną i mięsem przeniosło się na środek samu, towaru na sklepie jakby mniej, ale generalnie asortyment ten sam, tej samej jakości (te oklapłe warzywka...), obsługa również taka jak przedtem :( Stoisko z alkoholem mniejsze i przeniesione zaraz za kasy.
        Teraz remontuje się część, w której było stoisko z alkoholem i stoisko z wędlinami. Być może będzie tam już coś innego - bank? odzież używana ? ;)
    • nowi_radomska Re: Nowe delikatesy 13.03.11, 00:21
      No niestety. Obsługa wszystko psuje. Wrzeszczące do siebie panie nie zwracają uwagi na klienta. Ilekroć wejdę rozmawiają prywatnie mimo, że ustawia się kolejka. Jak za PRLu, dlatego szukam innego sklepu w okolicy.
      pozdrawiam
      • vtec_z Re: Nowe delikatesy 28.03.11, 14:12
        nowi_radomska napisał:

> No niestety. Obsługa wszystko psuje. (...)

Szkoda, bo już nawet Jerzy S. Majewski zauważył:

Na szczęście u zbiegu w Wawelską rozbłysła iskierka nadziei. To świeżo zmodernizowane delikatesy. Z szyb zdjęto folię. Wnętrze przebudowano. Jest nowoczesne, dobrze oświetlone. Przez okna dosłownie wciąga do środka. Aż chce się wejść! Zupełnie jak nie w Warszawie.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9330697,Bank_Millennium_splajtowal__Nie__to_tylko_reklama.html
        • sibeliuss Re: Nowe delikatesy 04.04.11, 08:19
          Polecam zapłatę kartą, wyraz twarzy ekspedientki-kasjerki - bezcenny.
      • shimitsu Re: Nowe delikatesy 01.07.11, 20:53
        a ja dziś w operze stoje w kolejce długachnej jak w prl'u i słyszę jak pani kasjerka na klienta krzyczy z pretensją: "to ja mam panu mówić, że ma pan siatkę kupywać!, darmowych nie mamy".
        Niebawem almę na wysokości korotynskiego otwierają - moze tam będzie lepiej.
        • monikaps Re: Nowe delikatesy 02.07.11, 02:25
          W almie można zamawiać przez internet:
          alma24.pl//
          dowiozą do drzwi i wtaszczą butelki z mineralną na 3 piętro :) Ceny nie powalają.
          To nie reklama, tylko opinia klientów chyba już stałych...
          Trzeba tylko pilnować, żeby prosić o oddzielne zapakowanie kruchych artykułów (np. czekolady) i sprawdzać daty - czasem coś przywiozą na granicy przydatności, ale z reklamacjami nie ma problemów.
          Zakupy przyjeżdżają w dużych papierowych torbach - nie trzeba siatek kupować :)
          • efraim2 Re: Nowe delikatesy 03.07.11, 22:42
            ostatnio 5 minut czekałem, aż pani managerka skończy liczyć i odbierze utarg z kasy. Pozostałe kasy były puste - jedna z pań kasjerek myła podłogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka