zameg 26.11.13, 15:48 Witajcie jestem zainteresowana tą szkołą podstawową, bo właśnie wprowadziliśmy się niedaleko, a mamy przedszkolne dzieci. Proszę przekażcie informacje polecacie tą szkołę, jakie są warunki , nauczyciele pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: INFO Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 17:11 Szkoła jest niestety kiepska. Bardzo dobra szkoła funkcjonuje na Gorlickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.12.13, 21:38 ile od posta placi szkola na gorlickiej?? czyzby ilosc platnych uczniow im spadla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Ania Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 23:01 Za dobre wyniki mają, żebym im spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabić Trola Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.14, 23:16 Ten INFO to kretyn - nie słuchać trola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.ip.netia.com.pl 04.12.13, 15:26 Mam dzieci w tej szkole. Rzeczywiście, szału w wynikach szkoły nie widać, ale ma ona inne zalety. Jest kameralna, wszyscy się znają. Nauczyciele potrafią podejść do dziecka indywidualnie. Poza tym, dzieci biorą udział w zawodach, konkursach i mają osiągnięcia!!! Ostatnio wydaje mi się, że szkoła przebudziła się z letargu i zaczyna się rozkręcać - imprezy rodzinne, warsztaty, dzień misia.....a ostatnio debata oksfordzka! Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje - nauka używania siły argumentów a nie argumentu siły. Dzieciaki lubią swoją szkołę. “Nie takie ważne, żeby człowiek dużo wiedział, ale żeby dobrze wiedział, nie żeby umiał na pamięć, a żeby rozumiał, nie żeby go wszystko troszkę obchodziło, a żeby go coś naprawdę zajmowało” J.Korczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ania Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.13, 16:37 Nie wiem, co miał na autor Info na myśli pisząc, że szkołą jest kiepska. Faktycznie wyniki nie są najlepsze, ale i to się pewnie będzie zmieniać na lepsze, bo faktycznie w szkole dzieje się bardzo wiele. Mam dzieci w kl 1 i 2 i nauczycielki są fantastyczne, z powołaniem i podejściem do uczniów. Dla mnie najważniejsze jest to, że dzieci lubią tą szkołę i czują się w niej bezpiecznie. sporo zajęć pozalekcyjnych i nowych projektów - faktycznie wygląda na to, że SP227 staje się "szkołą z pasją". Za chwilę jasełka i Kiermasz Świąteczny, przed chwilą robienie ozdób w klasach (bardzo sympatyczne spotkanie), w przyszłym roku udział w projekcie "Enjoy my origin" z młodymi ludźmi ze świata, słowem moim zdaniem ta szkoła jest jak najbardziej godna polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 18:55 Tamten autor spamuje Gorlicką i niepotrzebnie czyta portale dotyczące innych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melk Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: 5.172.252.* 13.12.13, 14:14 Szkola jest OK. Pozytywna i przyjazna. Dla mnie najwazniejsze ze dzieciaki lubia do niej chodzić. Rzecz jasna nie zawsze, ale generalnie lubią. :) No i jest to szkola bezpieczna co tez wazne. Wiekszosc nauczycieli z pasją. Wyboru szkoly zatem nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 23:24 Najlepiej przyjść na zebranie dla rodziców klas 1 (na wiosnę będzie) i zobaczyć samemu, a wcześniej warto zajrzeć na stronę szkoły: www.sp227.waw.pl/ wygląda na to, że dzieje się dobrze i coraz lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulepszemu14 Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 10.03.14, 15:02 Właśnie w tej szkole z piątku na sobotę (7/8 marzec 2014r.) odbyła się otwarta zbiórka drużyny 225 Zuchów, która połączona z nocowaniem dzieci w szkole. Już niedługo notka na ten temat w lokalnych mediach oraz na stronie internetowej szkoły. Dzieci były zadowolone i pełne wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Ania Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 15:51 Ania, a te zuchy to nie za małe są na nocne zabawy trąbami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: 193.59.173.* 10.03.14, 20:20 Człowieku, co ty wypisujesz? po twoim wpisie wnioskuję, że to twoja ulubiona zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Ania Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 11:14 Wyrażam wątpliwości co do metod edukacji i wychowania stosowanych w publicznej placówce utrzymywanej za moje podatki. Wolno mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.14, 16:42 Chyba jakąś bardzo kiepską podstawówkę konczyłeś (może Gorlicką...?), bo nie masz pojęcia, jak w dojrzały sposób wyraża sie wątpliwości. Nie słyszałeś o argumentacji? O ilustrowaniu swoich tez przykładami? Naprawdę nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Ani Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 18:28 Miłośniczka trąb słoniowych pouczy mnie o dojrzałości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.14, 20:45 Szanowni Państwo! Ponieważ "tata Ania" vel "troll Gorlicki" nie wnosi NIC merytorycznego swoimi postami (za to bardzo obniża poziom wszelkiej rozmowy) proponuję WSZYSTKIE jego wpisy ignorować. To jedyna metoda na frustratów psujących innym przyjemność kulturalnej wymiany opinii. A swoją drogą ciekawe jakich traum doznał ten człowiek w życiu, że tak gorliwie tępi każdy pozytywny post. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Ania Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 22:49 Nie widzę w tej odezwie do ludności ani śladu wdzięczności za skuteczną naukę ortografii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulepszemu14 Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 13.03.14, 09:03 Witam serdecznie, dla tych, którzy pragną się dowiedzieć czegoś konkretnego o Szkole Podstawowej Nr 227 zapraszam na jej stronę internetową, gdzie zostały zawarte informacje dot. m.in. rekrutacji do pierwszych klas na rok szkolny 2014/2015. Oto link - www.sp227.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zameg Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 13.03.14, 13:48 Witajcie od chwili mojego inicjującego wpisu (11.13) już zdążyłam kilkukrotnie być w SP 227 i naocznie sprawdzić historyjki o niej. Ogólnie kameralny klimat szkoły, nauczyciele w rozmowie ze mną tj. osobą z zewnątrz (i słyszę, że nie tylko) otwarci, ciepli, zachęcający,dodatkowo oprócz nauki -świetne zabawy, konkursy wiedzy, zdolności, aktywności... coraz więcej, ciekawiej... Widzę, że czytanie WYPOCIŃ szalikowca promującego szkołę z Gorlickiej a opluwającego SP 227 winno być lekceważone przez ludzi szukających prawdziwych info o szkole dla swojego dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalikowiec Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 14:20 Zamiast plotkować z Anią o słoniach i Murzynach sprawdź jak w 2013 r. zdały sprawdzian dzieci wyedukowane na Astronautów. Odpowiedz Link Zgłoś
kulepszemu14 Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 14.03.14, 12:26 Czy może mi powiedzieć co jest tak fajnego w szkole przy ul. Gorlickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalikowiec Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 12:44 Brak słoni i lekcje koniugacji dla przyszłych pisarek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulepszemu14 Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 14.03.14, 13:42 A coś bardziej konkretnego, bo ja się pytam co możesz fajnego polecić w tej szkole, a czego ona nie oferuje? A piszę by uzyskać informacje, a nie domniemywać kto kim jest lub co robi. Więc jak napiszesz coś o szkole czy tylko negacje innych Cię interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
kulepszemu14 Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! 14.03.14, 13:54 Jeśli szkoła prowadzi takie zajęcia z chęcią się zapiszę. Podaj proszę szczegóły dot. tych zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalikowiec Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 15:46 Jak trzeba to i się zapiszesz. Ale kto wtedy obiad ugotuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: SP 227 Astronautów -proszę o INFO!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.14, 12:52 chyba tylko cisnienie na dzieci i rodzicow, niektorzy lubia byc wiecznie pod batem :) taka rozrywka i zawal w wieku 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś