Dodaj do ulubionych

Dostawcy Internetu na S.O.

03.01.06, 14:17
W nawiązaniu do przykładowej dyskusji ...

groups.google.pl/group/pl.regionalne.warszawa/browse_frm/thread/8dd5c543ab0533ec/a0575d0d4dcd092a?tvc=1&q=Filtrowej+S%C5%82upecka+internet&hl=pl#a0575d0d4dcd092a
... chciałbym zapytać kto Wam dostarcza łączy internetowych do domku/firmy i
czy jesteście zadowoleni z poziomu usług. A może znacie jakieś ciekawe
alternatywy wobec oligarchów Neostrady i Aster/Elnet? Czy też np. wiecie o
istnieniu lokalnych sieci osiedlowych i ciekawych pomysłach ich działaczy?
Mieszkańcy Akademika i Babilonu też mają nienajgorsze kabelki, może zechcą
pochwalić się na forum?
Obserwuj wątek
    • kosmisia Re: Dostawcy Internetu na S.O. 03.01.06, 14:23
      ja mam internet z daleka.net
      trochę taniej niż neozdrada i miałam długi okres darmowego użytkowania na
      początku :)
      czasem jednak zdarza się, że wolno chodzi, no ale na szczęście tylko czasem :)

> ... chciałbym zapytać kto Wam dostarcza łączy internetowych do domku/firmy i
      > czy jesteście zadowoleni z poziomu usług. A może znacie jakieś ciekawe
      > alternatywy wobec oligarchów Neostrady i Aster/Elnet? Czy też np. wiecie o
      > istnieniu lokalnych sieci osiedlowych i ciekawych pomysłach ich działaczy?
      > Mieszkańcy Akademika i Babilonu też mają nienajgorsze kabelki, może zechcą
      > pochwalić się na forum?
      • pitzlad Re: Dostawcy Internetu na S.O. 03.01.06, 15:12
        JA przez rok korzystałem z usług sieci Net-Serwis. Mogę powiedzieć o nich tylko
        tyle, że starali się załatwiać wszystko od ręki, jednak częste były dostawy
        połączenia. A ceny też mieli nie za ciekawe za to co proponowali.
        Obewcnie korzystam z Aster i ku mojemu zdziwieniu jak narazie, odpukać wszystko
        działa poprawnie. Problem jest tylko z ich systemem naliczania płatności,
        przysłali mi już cztery faktury i niestety żadna nie jest na prawidłową kwotę.
        Poza tym problemów nie ma.
        Pozdrawiam
        • chinique Net-Serwis, Aster 03.01.06, 15:23
          Z Net-Serwis miałem słabe doświadczenia z innej okolicy, może dlatego, że w
          ścisłym Centrum WANy radiowe radzą sobie cokolwiek słabiej.

Obecnie korzystam z Astera i jestem b. zadowolony, w ciągu ostatnich miesięcy
          znacznie podnieśli przepustowości w ramach poszczególnych pakietów, a obsługa
          klienta była nawet w stanie przeprowadzić cesję umowy bez komplikacji przy
          fakturowaniu. Pamiętam tylko jedną kilkugodzinną awarię, ale wybaczam za
          całokształt.
          • shapha Re: Net-Serwis, Aster 03.01.06, 16:52
            Ja obecnie korzystam z usług Escom (www.escom.net.pl), ale nie jestem zbytnio
            zadowolony - internet się często wlecze, często obserwuję chwilowe przeciążenia
            sieci (wszystko siada na minutę, ale potem znowu jest w miarę ok) - generalnie
            płacę za 768 kbps, ale w praktyce działa to jak zawodne 512... Gdybym mógł,
            przesiadłbym się na starego dobrego Astera, o którym złego słowa nie mogę
            powiedzieć... Ale niestety akurat u mnie na razie nie ma takiej możliwości.

Na Neo się jednak nie przesiądę, bo mają limity... ;)
            • mvitti Re: Net-Serwis, Aster 03.01.06, 18:05
              Ja ma szybki w Asterze i jest ok.
              • pitzlad Re: Net-Serwis, Aster 04.01.06, 22:54
                Ja nie narzekam na prędkość, podłączyłem się w Asterze do najszybszej ich
                oferty 1,5 mbps. Wcześniej myslałem nad Neo ale właśnie te limity mnie odwlekły
                od tej decyzji, i się cieszę.
                Pozdrawiam
            • a.delon Re: Net-Serwis, Aster 05.01.06, 03:02
              Escom zdecydowanie odradzam. Miałem przez rok, z konieczności, była to z nimi
              droga przez mękę. W zasadzie co 2-3 dni coś się im wieszało. Zwykle z powodu
              letnich burz (miesiące kwiecień-październik), ewentualnie opadów śniegu i
              deszczu (pozostałe miesiące). Odmówiłem zapłaty za ponad 2 miesiące z powodu
              tych przerw. W zasadzie poza nerwami nie wyszedłem najgorzej na tym interesie --
              od zerwania umowy minęły 4 miesiące póki odcięli łącze, nie byli w stanie
              ogarnąć swojego biznesu (i z tego co wiem ciągle nie dają rady).
              • a.delon Re: Net-Serwis, Aster 05.01.06, 03:04
                Mam aster
              • a.delon Re: Net-Serwis, Aster 05.01.06, 03:10
                Nie trzeba dodawać, że net znikał dokładnie wtedy kiedy był najbardziej
                potrzebny.. W escomie zatrudnili w pewnym momencie jakąś paniusię, której
                głównym zajęciem było cierpliwe przepraszanie za brak netu, sami nie dawali rady.
              • chinique Escom - ofensywa cenowa 05.01.06, 23:55
                Gdzie nie można powalczyć jakością, tam można ceną ;), Escom porozwieszał jakiś
                czas temu po okolicy ogłoszenia "Internet za złotówkę", gdzie za 1PLN netto
                można sobie zakupić aktywację.
                • a.delon Re: Escom - ofensywa cenowa 06.01.06, 17:23
                  akcja internet za złotówę to była zapewne odpowiedź na neostrade. Oczywiście
                  warunkiem jest podpisanie umowy na odpowiednią ilość miesiący, której zerwanie
                  wiąże się oczywiście z nieproporcjonalnymi kosztami.
        • rwawrzycki Re: Dostawcy Internetu na S.O. 05.01.06, 19:25
          > JA przez rok korzystałem z usług sieci Net-Serwis. Mogę powiedzieć o nich tylko...

Tak czytam, czytam i skądś znam tę historię.
          Witaj sąsiedzie zza ściany :)

Pozdrawiam,
          Rafał Wawrzycki
          • pitzlad Re: Dostawcy Internetu na S.O. 06.01.06, 08:21
            Witaj...
            Trzeba jeszcze trzeciego sąsiada wciągnąć na forum, wspominałem mu o tym ale
            nie wiem czy już był.
            Pozdrawiam
    • chinique A z telefoniku Astera? 05.01.06, 09:11
      A z usługi telefoniku u Astera ktoś skorzystał? Udostępnili go niedawno i chyba
      trochę za późno biorąc obecnie pod uwagę dostępność platform VOiP ... (?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka