skupionyedi 23.04.06, 00:45 Reklama która po otwarciu formu wyskakuje co chwila? Chodzi o to, żebym oddał 1% czegoś na coś... Mam już dość zamykania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinique Proponuję ... 23.04.06, 01:34 ... skorzystanie z zaawansowanych opcji przeglądarki i wycinanie obiektów flesza dla stron portali w ogóle, problem z głowy. Co do 1% to z jednej strony dobrze, że istnieje możliwość przekazania pieniędzy tam, gdzie zostaną one rzeczywiście wykorzystane na czynienie szeroko rozumianego pożytku publicznego, z drugiej strony w ciągu ostatniego roku pojawiło się tyle fundacji i instytucji, które reklamują się za pieniążki z tego 1%, że zaczynam wątpić w ów szeroko rozumiany pożytek. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Proponuję ... 23.04.06, 23:49 Kurka wodna. Żona oglądała taniec z gwiazdami - mówili, żebym oddał 1% na fundację TVN, teraz oglądałem Wojewódzkiego - mówią, żebym oddał na fundację Polsat. Nie oglądam TVP, więc zastanawiam się, czy gdybym oglądał namwialiby mnie, żebym oddał 1% na fundację TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Dokładnie tak ... 24.04.06, 00:51 ... kiedyś na herbatce organizacyjnej wymieniliśmy z kol. a.delonem parę słów na temat tego jak to dobrze być "wolontariuszem" NGO na szeroko rozumianym zachodzie, gdzie ten sektor gospodarki w najlepsze czerpie przykłady działania z sektora komercyjnego, nie tylko w zakresie organizacji, ale także w samych cyferkach. Ty też możesz utworzyć swoją fundację. Odpowiedz Link Zgłoś
a.delon Re: Dokładnie tak ... 25.04.06, 01:58 przykład z rzeczywistości: zatrudnienie tzw. trenera z zachodnioeuropejskiej organizacji NGO na szkolenie dla innej organizacji NGO, mieszczącej się w jednym z krajów byłej Jugosławii: 1h pracy: 250 EUR, minimalnie 1 dzień pracy. Do tego zakwaterowanie, pełne wyżywienie, dojazd (lotniczy oczywiście) oraz dieta (kieszonkowe). Organizacja, mimo że doi kasę z UE, nie dała rady takim warunkom. "Trenerzy" znaleźli się w końcu w Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś