Dodaj do ulubionych

Jak Wam się podoba

23.04.06, 00:45
Reklama która po otwarciu formu wyskakuje co chwila? Chodzi o to, żebym oddał
1% czegoś na coś...
Mam już dość zamykania...
Obserwuj wątek
    • chinique Proponuję ... 23.04.06, 01:34
      ... skorzystanie z zaawansowanych opcji przeglądarki i wycinanie obiektów flesza
      dla stron portali w ogóle, problem z głowy. Co do 1% to z jednej strony dobrze,
      że istnieje możliwość przekazania pieniędzy tam, gdzie zostaną one rzeczywiście
      wykorzystane na czynienie szeroko rozumianego pożytku publicznego, z drugiej
      strony w ciągu ostatniego roku pojawiło się tyle fundacji i instytucji, które
      reklamują się za pieniążki z tego 1%, że zaczynam wątpić w ów szeroko rozumiany
      pożytek.
      • skupionyedi Re: Proponuję ... 23.04.06, 23:49
        Kurka wodna. Żona oglądała taniec z gwiazdami - mówili, żebym oddał 1% na
        fundację TVN, teraz oglądałem Wojewódzkiego - mówią, żebym oddał na fundację
        Polsat. Nie oglądam TVP, więc zastanawiam się, czy gdybym oglądał namwialiby
        mnie, żebym oddał 1% na fundację TVP...
        • chinique Dokładnie tak ... 24.04.06, 00:51
          ... kiedyś na herbatce organizacyjnej wymieniliśmy z kol. a.delonem parę słów na
          temat tego jak to dobrze być "wolontariuszem" NGO na szeroko rozumianym
          zachodzie, gdzie ten sektor gospodarki w najlepsze czerpie przykłady działania z
          sektora komercyjnego, nie tylko w zakresie organizacji, ale także w samych
          cyferkach. Ty też możesz utworzyć swoją fundację.
          • a.delon Re: Dokładnie tak ... 25.04.06, 01:58
            przykład z rzeczywistości: zatrudnienie tzw. trenera z zachodnioeuropejskiej
            organizacji NGO na szkolenie dla innej organizacji NGO, mieszczącej się w jednym
            z krajów byłej Jugosławii: 1h pracy: 250 EUR, minimalnie 1 dzień pracy. Do tego
            zakwaterowanie, pełne wyżywienie, dojazd (lotniczy oczywiście) oraz dieta
            (kieszonkowe). Organizacja, mimo że doi kasę z UE, nie dała rady takim warunkom.
            "Trenerzy" znaleźli się w końcu w Bułgarii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka