miloszwawa 30.03.09, 10:04 Welcome! szukam dobrego baru chińskiego/wietmanskiego z jedzeniem na telefon. Dowózka na terenie ochoty. Dziękoowa za pomoszci! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 13:51 Bar azjatycki przy TTW Opex przy Al. Jerozlimskich. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszwawa Re: Chińszczyzna na telefon 30.03.09, 17:13 dowożą, owszem - w promieniu 500m od lokalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 02.04.09, 20:14 Nie wiedziałem, mam po drodze. Ale nawet jak nie dowożą, to warto tam zjeść cielęcinę w sezamie. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszwawa Re: Chińszczyzna na telefon 03.04.09, 06:59 Zatem jutro odwiedzam ten bar, zaufam Twoim słowom i spróbuję cięlęciny w sezamie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 03.04.09, 08:17 Powinno Ci smakować. Ja tam biorę zawsze na wynos, bo warunki są... bardzo wietnamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszwawa Re: Chińszczyzna na telefon 06.04.09, 08:40 Tak więc spróbowałem :-) Mimo, iż cielęcina nie należy do gatunku mięsa za którym przepadam danie było przygotowane estetycznie, nie było efektu "wymieszania wszystkiego" a i smak potrawy pozostawia przyjemne skojarzenia i wspomnienia. Na drugi rzut pójdzie Kaczka po Szanghajsku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 09:16 Kaczka po szanghajsku nie jest zła, spróbuj też schabu po wietnamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chińszczyzna na telefon IP: 88.220.167.* 05.04.09, 19:19 Bar azjatycki przy TTW Opex przy Al. Jerozlimskich- KOSZMAR- ostatnio chciałam tam kupić sajgonki na wynos- sajgonki utopili w sosie (zamiast podać sos w oddzielnym pudełku, tak jak sprzedają to w innych punktach), sajgonki rozpuszczone w sosie- conajmniej nieapetyczne... odmówiłam przyjęcia takiej potrawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 09:17 Przy zamawianiu sajgonek trzeba zaznaczyć, że bez sosu i surówki albo sos osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booboo Re: Chińszczyzna na telefon IP: 217.98.12.* 02.04.09, 17:54 Kebab i chińszczyzna: SOFRA BAR ul. Rokosowska 8, tel. 658 41 51. Dowóz kosztuje 3 zł, przy zamówieniu powyżej 25 zł - gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszwawa Re: Chińszczyzna na telefon 03.04.09, 06:59 Bardzo dziękuję za tak dokładne namiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: Chińszczyzna na telefon IP: 193.111.144.* 03.04.09, 13:26 van binh Odpowiedz Link Zgłoś
miloszwawa Re: Chińszczyzna na telefon 06.04.09, 08:36 Reasumując: VAN BINH ul. Grójecka 80/102 tel.: 823-77-97 Dowóz - kwota i warunki: ? WAN-BINCH ul. Banacha 1a tel.: 659-43-56 Dowóz - kwota i warunki: ? SOFRA BAR ul. Rokosowska 8 tel.: 658-41-51 Dowóz - kwota i warunki: 3 zł, przy zamówieniu powyżej 25 zł - gratis. KIM LONG BAR TRUNG THAM BA ul. Pruszkowska 5 Tel.: 823-90-99 Dowóz - kwota i warunki: ? KUCHNIA AZJATYCKA Al. Jerozolimskie 185 (obok TTW OPEX) Tel.: 601-088-204, 424-12-32 Dowóz - kwota i warunki: dostawa w promieniu 500 metrów, minimalna wartość zamówienia 40zł ew. dla bardziej zamożnych: ROOMSERVICE - HOME & OFFICE DELIVERY roomservice.pl/restauracja/china-town.html roomservice.pl/restauracja/pekin.html roomservice.pl/restauracja/bliss.html roomservice.pl/restauracja/cesarski-palac.html Dzięki wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tej listy! Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: Chińszczyzna na telefon 06.04.09, 21:54 Witam :) uzupełnienia do listy: Van czy też Wan-Binh - w pawilonach na Grójeckiej jest OK, są po remoncie, latem miły ogródek i obok cukiernia Jotka, przy Krakowiaku nowy bar, w sumie OK. - obok Empiku i na przeciwko Hal Banacha - karaluchy wypasione biegają po stołach i pudełkach, smacznego, bleee :( Kim Long Pruszkowska aktualnie w remoncie, syn chwali kulki z kurczaka, ale ja narzekam na tofu. Z roomservice - aż się uśmiałam, co za napuszona nazwa ;) China-Town masz w Reducie i jest bardzo dobre, Bliss porażkowo raczej. Ale tu już nie mówimy o przedziale cenowym 12 zł. Temat sushi jest na Ochocie jeszcze trudniejszy. Ogólnie kupuję maszynę do gotowania ryżu, bo to wszystko jest nie takie, jak powinno być. I za drogie. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 07.04.09, 07:25 > Temat sushi jest na Ochocie jeszcze trudniejszy. Ogólnie kupuję > maszynę do > gotowania ryżu, bo to wszystko jest nie takie, jak powinno być. I za drogie. Amen. Jest Sensi Sushi na Opaczewskiej, ale faktycznie - takie sobie. A już na wynos to kompletna porażka. Ceny sushi w Warszawie są absurdalne (w ogóle ceny gastronomii w Warszawie są absurdalne i w większości wypadków niewspółmierne do jakości). Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: Chińszczyzna na telefon 07.04.09, 23:12 Gość portalu: xxx napisał(a): > Ceny sushi w Warszawie są absurdalne (w ogóle ceny > gastronomii w Warszawie są absurdalne i w większości wypadków niewspółmierne do > jakości). Jest to niestety smutna prawda... jak też to, że niewielu restauratorów się stara i nikomu nie zależy. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 20:00 Odnośnie Sushi na ochocie, to chcę napisać iż od całkiem niedawna odkryłam nową knajpę na Grójeckiej 5 nazywa się Cafe & Sushi i szczerze to jestem zadowolona. Mój syn który kompletnie nie przepada za sushi, zjadł zaproponowaną koreańską zupę z wołowiną oraz kurczaka w sosie teriyaki - był zachwycony. Ja zamówiłam zestaw s ushi+ jakieś maki i również jak mój syn byłam zadowolona. Od kelnera dowiedziałam się że knajpa działa od maja i stąd niewiele osób wie o jej istnieniu. Naprawdę polecam !! Odpowiedz Link Zgłoś
mii.krogulska Re: Chińszczyzna na telefon 07.04.09, 23:10 Drobne uzupełnienie: Kim Long Pruszkowska już działa, jest nowy wystrój. Pozdrawiam, Mii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Chińszczyzna na telefon IP: 94.254.178.* 03.05.09, 17:16 ale ich jedzenie to kpina! siuśki a nie chińczyk. wole podjechac kilka przystankow dalej na metro politechnika, tam to dopiero jest jedzenie, duze porcje i ceny normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.acn.waw.pl 03.05.09, 16:07 Zlikwidowali Wietnamczyków przy TTW Opex, bo będą tam chyba robić parking. Mam nadzieję, że odpowiedzialny za ten stan rzeczy zdechnie w mękach - pozbawić okolicę świetnej knajpy po to, żeby zrobić miejsce dla kilku nowych samochodów. Obyś zdechł, sku...synu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sr Gdzie przenosi się Chińczyk spod TTW IP: 78.155.51.* 03.05.09, 21:59 To chyba najlepsza chinska buda w wawie - zarcie lepsze niz w niejednej chinskiej knajpie. JESLI KTOS WIE NIECH NAPISZE GDZIE SIE PRZENOSZA !!! !!! !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Gdzie przenosi się Chińczyk spod TTW IP: *.acn.waw.pl 04.05.09, 08:08 Na razie nigdzie się nie przenoszą, szukają miejsca. Informacja będzie tutaj www.bar.uk.pl Mam nadzieję, że gdzieś w okolicy coś znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: Gdzie przenosi się Chińczyk spod TTW 30.06.09, 21:59 ktoś coś wie?? podbijam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Chińszczyzna na telefon IP: *.aster.pl 12.08.09, 22:15 UWAGA !!! na Sofra Bar Ochota ul.Rokosowska 8. Zasady i warunki serwowania potraw urągają wszelkim zasadom higieny. Pani obsługująca klientów przygotowuje potrawy biorąc produkty do rąk i liczy pieniądze tymi samymi rękoma. Nie zadaje sobie trudu, aby choć rękawicę włożyć po fakcie dotykania wielu banknotów. Na zwróconą uwagę odpowiedziała, że jest zdrowa, nikt jeszcze nie zachorował i nikt uwagi jej nie zwrócił. Rękawic nie ma , jak klientowi się nie podoba niech wyjdzie. Nie przedstawiła się. Powiedziała, że jest właścicielką. Taka Pani niska, szczupła , z brakami w uzębieniu, i stosowaniu poprawnej polszczyzny. Na zapleczu był w tym czasie jakiś mężczyzna, który także bez zachowania zasad zalecanych przez sanepid przygotowywał jedzenie. Wiem od innych okolicznych mieszkańców, że to powszechny proceder w tym barze. Przygotowywanie jedzenia w tym miejscu zawsze wygląda w ten sposób. Jeżeli zależy Wam na własnym zdrowiu, i nie zjadaniu miliona zarazków z banknotów których dotykali różni ludzie omijajcie z daleka to miejsce !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Niezły chińczyk IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 10:55 Jest przy hali kopińskiej, nazywa się toto "żółty kurczak". Bardzo dobra kaczka i kurczaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tas Re: Niezły chińczyk IP: *.chello.pl 30.08.09, 18:50 teraz coś otwierają w galerii gawra :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Niezły chińczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 10:10 no w galerii gawra chinola nie polecam lokal dziala na dziko bez odbioru sanepidu kazdy tak mowi ja probowalem i powiem szczerze ze nie pojde tam wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
algernon_ns Re: Chińszczyzna na telefon 06.10.16, 20:22 Polecam barek (restauracyjny podobno) Vinam przy ul. Słupeckiej, 20 m od placu Narutowicza. Za 23,50 dostałem półlitrową zupę i drugie. Zupełnie smaczne! Najadłem się tym do syta, a to u mnie rzadkość ;P W drugim daniu jest dużo mięsa w sosie, mało ryżu, mało surówki, ponieważ 3-komorowa tacka z pokrywą (na wynos) ma jeden dołek dużo rozleglejszy. Dowozu co prawda nie mają, ale na wynos mają i są blisko, więc sam/-a bądź swoim kurierem i po drodze kup sobie fest obiad :) Czas przygotowania (od złożenia zamówienia telefonicznie) 10-15 min. Odpowiedz Link Zgłoś