Dodaj do ulubionych

Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów

IP: *.pl 12.10.09, 14:34
Obie siecie miałby znacznie więcej klientów gdyby nie ich chamskie
reklamy. Nie wiem jak innych, ale mnie one odpychają. I jak
przechodzę obok Media Marktu czy Saturna to nawet tam nie wstępuje.
Powodem jest tylko i wyłącznie ich chamska reklama.
Obserwuj wątek
    • Gość: dow jones Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 195.246.216.* 12.10.09, 14:47
      Kupowanie tam to strata pieniędzy, można znacznie taniej. Ostatnio
      kupowałem duży agd i komputer i tam chodziłem oglądać a kupowałem
      tam gdzie mieli dużo taniej.
      • Gość: Jasio z trądzikiem Ja tam pójdę jak będzie pizza i cola. IP: *.aster.pl 12.10.09, 17:52
        Albo pepsi, z mega dolewką. A jak będą dawać czipsy i wprowadzą
        materace, to przeprowadzę się tam na stałe.

Jasio z trądzikiem (ale wielkim i czerwonym jak Media Markt)
      • Gość: zzz Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 18:02
        Ja tam nie kupuję bo nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak złodzieja zabraniając
        wstępu z plecakiem/torbą.
        • Gość: Soze Do ZZZ IP: *.galileusz.3s.pl 13.10.09, 08:42
          Spróbuj w kraju gdzie kradzież do 250pln jest wykroczeniem otworzyć sklep samoobsługowy z możliwością wstępu dla klientów z torbami/plecakami. Przypuszczam że po pierwszym remanencie również i ty zaczniesz traktować wszystkich jak złodzieji. Polecam szafki, wkładasz 2zł - zostawiasz torby i wygodnie przeglądasz towary. Wychodząc ze sklepu wkładasz kluczyk do szafki która zwraca pieniądze. Więc w czym problem?
          • Gość: q Re: Do ZZZ IP: 94.254.131.* 13.10.09, 09:18
            Osobiście wchodzę wszędzie z torbą i chyba tylko jeden raz ktoś mi na to zwrócił uwagę. To, że ludzie kradną jest oczywiste, ale nie uważam, że uczciwi ludzie mają ponosić tego konsekwencje i chować swoje rzeczy do szafek.
            • Gość: Antek Re: Do ZZZ IP: *.multimo.pl 13.10.09, 17:20
              A co, że jesteś uczciwy masz wypisane na czole?
      • Gość: elsuchy Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 91.198.246.* 13.10.09, 09:58
        Być może jeżeli chodzi o AGD i komputery, ale jak dla mnie MM i Saturn już dawno
        położyły EMPiK na łopatki jeżeli chodzi o ceny plyt CD. niektóre tytuły można
        kupić tam o 20zł taniej (!!!).
        Muzykę kupuję tylko w Saturnie i na allegro.
        Książki EMPiK raczej sprzedaje po cenie sugerowanej, więc chyba tutaj
        MegaSaturn nie powalczy za ostro.

Pokój.
    • Gość: rozbawiony Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów IP: 83.230.34.* 12.10.09, 14:48
      jeżeli ceny za książki będą takie wysokie jak za sprzęt to nie mają
      szans
      • extrafresh Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie 12.10.09, 15:02
        Ograniczają muzykę, wprowadzają książki.
        To może podpaski i krem na rozstępy od razu!?
      • kotek.filemon Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie 13.10.09, 08:40
        > jeżeli ceny za książki będą takie wysokie jak za sprzęt to nie mają
        > szans

Nie da się mieć cen wyższych niż w empiku. No nie da się i już. Podniesienie cen oznaczałoby sprzedaż książek i płyt "na wagę złota".
    • Gość: emma Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 217.153.207.* 12.10.09, 14:57
      to prawda, w szczególności reklamy media markt są na
      poziomie rynsztoka. ciekawe kto tam marketingiem
      zarządza, to musi być jakiś prostak.
      • Gość: q Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 94.254.131.* 13.10.09, 09:21
        Oni muszą mieć jakąś korporacyjną politykę w tym względzie, bo te ich reklamy są strasznie niemieckie. Osobiście jestem germanofilem, ale taki typ humoru mi totalnie nie odpowiada. Reklamy są ciężkie, raczej prostackie i w ogóle fatalne; no ale do komunikowania treści "u nas jest najtaniej" (jakkolwiek nieprawdziwej) finezji nie potrzeba.
      • Gość: jołtek Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:29
        Jeżeli kierownikiem sklepu w jednym z MM jest facet po zawodówce to czego można
        się spodziewać wyżej?? Żal mi tylko tych ludzi którzy muszą pracować pod
        kierownictwem takiego typa.
      • Gość: jołtek Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:42
        Jeżeli kierownikiem sklepu w jednym z MM jest facet po zawodówce to czego można
        się spodziewać wyżej?? Żal mi tylko tych ludzi którzy muszą pracować pod
        kierownictwem takiego typa.

Komuś nie spodobała się moja wypowiedź??
    • Gość: Antek W sklepach dla idiotów IP: *.multimo.pl 12.10.09, 14:58
      denerwujące są niby promocje i pseudo wyprzedaże. Po za tym mam wrażenie, że
      sprzęt tam sprzedawany jest już trochę starawy. Tak jak by wypychali starocie
      z zachodu. Ciekawe czy jak nie sprzedadzą złomu w Polsce to pchają go dalej na
      wschód.
      • ulanzalasem Re: W sklepach dla idiotów 12.10.09, 15:35
        Gość portalu: Antek napisał(a):

> denerwujące są niby promocje i pseudo wyprzedaże. Po za tym mam wrażenie, że
        > sprzęt tam sprzedawany jest już trochę starawy. Tak jak by wypychali starocie
        > z zachodu. Ciekawe czy jak nie sprzedadzą złomu w Polsce to pchają go dalej na
        > wschód.
        A jest jakiś inny wschód niż Polska ?:P
        Cena w sklepie z RTV na rogu ulicy 1049zł, w MM 900zł, w sieci od 720 w
        górę...za 770-800zł można zamówić w dobrym sklepie...
        • Gość: Andzia Re: W sklepach dla idiotów IP: *.multimo.pl 12.10.09, 16:22
          Jest np. tu www.mediamarkt.ru
    • Gość: tru Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów IP: *.acn.waw.pl 12.10.09, 15:33
      Nie dosc, ze ksiazki nie sa w MM tanie, to jeszcze zmniejszyli oferte muzyczna.
    • Gość: Miś Ksiązki? Bardzo chętnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.09, 15:35
      Nie wiem, co Wam, malkontenci, to przeszkadza.
    • Gość: Michał Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów IP: 188.33.204.* 12.10.09, 15:41
      Proszę, niech autor sprawdzi kiedy powstał pierwszy Mega Avans - może policzy
      miesiące. Sprawa z ElectroWord tez się już wyjaśniła. To jakiś stary artykuł
      czy jego twórca jest niedoinformowany?
      • Gość: kiła Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.09, 16:40
        Taki poziom artykułów to standard w Wyborczej.
        Wystarczy być trochę w temacie, a zawsze jakiś byk się wychwyci.

Tym razem z Mega-Avansem , który istnieje już długo.
    • Gość: ob Buraki nie czytają IP: *.tvgawex.pl 12.10.09, 19:23
      Wątpie,aby ludzie pakujacy do swoich burakowozów kupione w Media
      Markt "wypasione" plazmy i LCD byli zainteresowani literaturą:)
      • Gość: Hanackie Divadlo Re: Buraki nie czytają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 19:41
        Uwazj chlopcze, bo sie zdziwisz. We wrzesniu kupilam, jak ty to
        nazywasz, "wypasione" LCD w MM i mimo wszystko literatura nadal sie
        interesuje. Moja norma to 4-5 ksiazek miesiecznie. Czyzbym byla
        wyjatkiem potwierdzajacym regule ? A i jeszcze jedno. Prosze mojego
        ukochanego samochodu marki Fiat Stilo nie nazywac burakowozem !
        • Gość: le ming Re: Buraki nie czytają IP: *.aster.pl 12.10.09, 19:53
          > Prosze mojego
          > ukochanego samochodu marki Fiat Stilo nie nazywac burakowozem !

??? A niby jak? "Ukochanym burakowozem"?
      • Gość: elsuchy Re: Buraki nie czytają IP: 91.198.246.* 13.10.09, 10:04
        Ej, no, nie mów tak. Jakąś książkę wypada mieć.
        A "Alchemika" i "Kod Leonardo DaVinci" to już koniecznie...
    • Gość: elninio Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów IP: *.cable.smsnet.pl 12.10.09, 19:39
      Ja płyt i gier już w empiku nie kupuje, nie dość, że jest słabiutki wybór to
      ceny kosmiczne. Zwłaszcza powoli albo wcale nie schodzą z cenami nawet po
      kilku miesiącach od premiery. W Saturnie czasem na prawdę trafi się korzystna
      cena konkurująca z netem, zwłaszcza właśnie na gry i płyty gdzie cena wysyłki
      skutecznie podbija cenę. A za 5 zeta więcej, mogę mieć towar od razu w ręce.
      Jeśli chodzi o większe AGD to do sklepów chodzę co najwyżej pooglądać i kupuje
      w sieci.
      Zgadzam się, że reklamy są odpychające i mnie też długo trzymały z daleka np.
      od Saturna, ale same sklepy mi się podobają, panuje tam porządek i przyjemnie
      się kupuje.
      Media nie lubię bo jest tam wieczny burdel. Inni się nie liczą.
      • Gość: wojtek Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 85.222.87.* 12.10.09, 21:52
        Ja tam książki kupowałem i zawsze będę kupował w księgarni...
        • Gość: q Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 94.254.131.* 13.10.09, 09:24
          Musiałoby być kosmicznie tanio bym się w MM skusił na zakup książki. To jednak jest miejsce, które nadaje się do kupowania prędzej Faktu (jeśli ktoś czytuje ten syf), niż literatury. Księgarnie, sklepy z tanimi książkami, antykwariaty (genialna rzecz) i Internet to lepsze źródła zakupu książek.
          • Gość: elsuchy Re: Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klie IP: 91.198.246.* 13.10.09, 10:07
            Tania ksiżąka !!!
            Jak znajomi z Rzeszowa do Wrocławia przyjeżdżają do nas, to TK jest stałym i
            najczęściej pierwszym punktem odwiedzin :-)
            Wybór oczywiście jest specyficzny, ale ceny dumpingowe.
    • karol64 Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów 12.10.09, 22:52
      Niech odbijają. Będzie ciekawie.
    • Gość: ax Media Markt i Saturn chcą odbić Empikowi klientów IP: 94.254.143.* 13.10.09, 10:50
      Bardzo dobrze, taka konkurencja jest korzystna dla klientów. Mały przykład: w
      empiku często nie można w dzień premiery dostać bardzo popularnych gier
      komputerowych i najwyraźniej pracownicy tej firmy mają to gdzieś. W Saturnie
      te tytuły są na czas, niekiedy nawet przed premierą oficjalną, ceny czasem też
      są niższe.
    • Gość: mich A ja kupuje w Media Markt i Saturnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 12:35
      Szukałem telewizora LCD, trwało to ok. miesiąca, pojawiła się oferta
      na Toshibę w MM. Przeleciałem fora dyskusyjne, poczytałem o tym
      modelu, porównałem z innymi, sprawdziłem w sklepach internetowych i
      co? W MM okazało się, że w tej promocji najtaniej. Kupowałem kolejny
      TV do sypialni. Tym razem wypatrzyłem ofertę na nowy model Samsunga
      w Saturnie. Cena taka jak w sklepie internetowym ale nie musiałem
      pokrywac kosztów przesyłki bo to mały TV 32 cale i wrzuciłem go do
      samochodu. Rano spojrzałem w gazetkę a po południu już go miałem.
      Pralkę natomiast kupiłem w Euro. W sklepach internetowych kupiłem
      natomisat blu-ray i zmywarkę. Sklepy takie jak MM czy Saturn zdają
      sobie sprawę z istnienia handlu w internecie i wiedzą że w necie
      jest taniej. Ale nie zawsze. Radzę przyglądać się promocjom i
      porównywać, czasem naprawdę jest taniej w MM lub podobnie jak w
      necie ale możliwość podjechania szybkiego kupna działa na korzyść
      marketu.
      • Gość: Antek Re: A ja kupuje w Media Markt i Saturnie IP: *.multimo.pl 13.10.09, 17:26
        Tak jak dobrze zauważyłeś to są tylko promocje. Wszedzień można coś trafić, ale
        trzeba szukać. W MM i S na co dzień jest drogo i często po oczach bije napis
        "PROMOCJA" z tym, że w większości to zwykłe kłamstwo.
    • Gość: kopa kabana Przecież w tych 3x sklepach wszystko jest droższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:16
      niż w internecie. Bez sensu tworzyć sieci (czyli obniżać koszty
      poprzez wynegocjowanie lepszych cen z producentami) skoro później
      wszystko jest droższe niż w małym sklepiku.
    • Gość: Bulioner Ostatnie podrygi zdechłej ostrygi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 10:08
      Media Markt i Saturn (to jedna firma, dla zmyłki udająca konkurencję)
      mają MILION złotych kosztów miesięcznie w każdym sklepie. MUSZĄ być
      drodzy by to pokryć. A klienci nie są w ciemię bici i poszli kupować do
      internetu gdzie jest 30% taniej. Ci zdziercy funkcjonują jeszcze tylko
      siłą przyzwyczajenia klientów. Gdyby wszyscy porównywali ceny, już by
      ich nie było. Książki im nie pomogą. Pozamiatane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka