Dodaj do ulubionych

"DGP" - telewizory będą tanieć

17.12.09, 09:43
Już tanieją. Np. 42", fullHD, analog/cyfra, 100Hz, LCD już widziałem
poniżej 1900 zł ze dwa razy. LED niektórzy już sprzedają jak LCD.
Ale na to trzeba trafić.
Obserwuj wątek
    • wedry "DGP" - telewizory będą tanieć 17.12.09, 09:54
      Jakikolwiek TV sie nie kupi teraz, to jest juz przestarzaly, i przeplacony -
      technologia pedzi.
      • zuzur Re: "DGP" - telewizory będą tanieć 17.12.09, 10:16
        I tak, i nie. Telewizor to nie komputer, że za kilka lat jest
        praktycznie nie do użytku, bo software się zmienił. Trzeba tylko
        pilnować, żeby był cyfrowy i będziesz mógł oglądać wiele, wiele lat.
        • Gość: inżynier Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.ghnet.pl 17.12.09, 11:42
          Więce niż 5 lat? wątpie... Obecnie urządzeń niestety nie projektuje się z myślą
          o długiej sprawności. Po 3 latach coś się pewnie zepsuje :( podświetlenie LCD
          zacznie blednąć, albo zmieniać kolor, pilot już wcześniej przestanie kontaktować
          dla najczęściej używanych przycisków, etc... Niestety, ciężko jest znaleźć na
          rynku AGD coś co się nie popsuje w ciągu kilku lat :( Wszystko jest bardziej
          skomplikowanie niż dawniej - ma więcej opcji, jest bardziej energooszczędne ale
          jest też zaprojektowane tak, żeby przypadkiem zbyt długo nie działało... Żeby
          konsument kupił nowy za 3-5 lat.
          • Gość: karol Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.bas.roche.com 17.12.09, 11:53
            A co ma nie dzialac...kupilem Samsung LE32N71B ponad 3 lata temu i zero
            problemow. Do 5 lat jeszcze troche brakuje, ale bez przesady...
            • ataman.bw Re: "DGP" - telewizory będą tanieć 17.12.09, 12:16
              Łe.. to mnie straszycie. Tak krótko żyją te nowomodne? Ja mam Sharpa kupionego
              jeszcze w PEWEXsie (pewnie już nie pamiętacie co to takiego), i ostatnio coś mi
              kolorki zzieleniały, więc myślę o zakupie nowego... ale jak one takie
              kiepskie... to może jeszcze oglądać w odcieniach wiosny to co mam...
            • Gość: ya Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: 213.17.170.* 17.12.09, 12:40
              Telewizory są przewidziane na 12 tys. godzin po 5-6 godzin dziennie. Taki
              jest standard. Jeśli włączony jest przez 10h na dobę, to nie wytrzyma 5 lat.
          • Gość: lampowy Kineskopy rulezzz ;) IP: *.icpnet.pl 17.12.09, 15:43
            .
        • lava71 cyfrowy? ... co to znaczy? 17.12.09, 12:59
          Teraz praktycznie każdy sprzedawany telewizor jest w technologii cyfrowej.
          Analogowe to były Rubiny lub Heliosy.
          To co ważne to możliwość odbioru sygnału cyfrowego ... czy to w wersji naziemnej
          czy satelitarnej. A do tego wystarczy dokupić głupi tuner i ot cała
          komplikacyja;) A jak jeszcze tuner będzie obsługiwał kompresję MPG4 to w ogóle
          super bo sprzęt będzie zgodny z normami jakie chce wprowadzić Polska już niedługo.
    • Gość: taka prawda Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 11:53
      42 cale FULL HD za 1900!!! Buahahaha. Ciekawe z którego TIRA wypadł.
      Za tyle to możesz kupić telewizor z fabryki który ma jakąś wadę.
      Chyba że to właśnie taki ktoś sprzedaje.
      • Gość: mirkrup Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: 163.244.62.* 17.12.09, 12:43
        www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-th-42py8-plazmowy.bhtml
    • bogulo2 Nie mam w domu TV 17.12.09, 12:49
      I jakoś mi go nie brakuje, ale skoro ludziom wciska się, że jak kupią to zaoszczędzą, no to ci kupują
      • Gość: kozak z miasta Re: Nie mam w domu TV IP: *.chello.pl 17.12.09, 13:42
        nie znasz się na niczym i nic nie wiesz, powodzenia.
        • bogulo2 Re: Nie mam w domu TV 17.12.09, 17:25
          Poprostu ja kieruję się tym co w tych Xsięciu calach mozna zobaczyć - a można niewiele. Do filmów DVD wystarczy komputer lub przecietny tv. Jak ktoś napradę interesuje się tym co ogląda, to kwestia sprzętu jest na ostatnim miejcu
    • Gość: kozak z miasta "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.chello.pl 17.12.09, 13:40
      Mistrzowski telewizor 42 full hd, divx, mozna miec juz za mniej
      niż 3000,00PLN, zobaczymy, bo mam zamiar kupic.
    • Gość: Alex Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.neurosoft.pl 17.12.09, 13:59
      Wszystko się zgadza, poza tymi telewizorami LED - nie ma czegoś takiego jak
      telewizor LED :-)
      Są tylko LCD i plazmy.
      • Gość: CV* Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.12.09, 14:17
        Może chodzi o podświetlenie matrycy LCD. Dotychczas były to świetlówki, obecnie
        wchodzą diody - właśnie LED.
        W monitorach komputerowych /notebookach już są od pewnego czasu.
        • Gość: gari Re: "DGP" - telewizory będą tanieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:06
          A za kilka lat, gdy naprawdę pojawią się telewizory LED a nie tylko z
          podświetleniem LED to będziemy mieli na nich naklejki TRUE LED
    • Gość: hahaha to chyba przejaw biedy IP: *.gwp-arch.com 17.12.09, 14:17
      przecietny chinczyk zbieral kiedys caly rok na rower lub maszyne do
      szycia, przecietny polak na lcd, ech
    • Gość: werr po co "lepszy" telewizor? IP: *.limes.com.pl 17.12.09, 15:06
      nie wystarczy zwykły? przynajmniej nie mam zniekształconego obrazu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka