janci0 24.12.09, 09:55 Warto pamiętać o telewizjach kablowych. Niestety mniejszy zasięg, ale za to jakość jak i cena zdecydowanie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harrison Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.09, 09:30 dokładnie tak jak mówisz, kablówki oferują mniejszy zasięg i to że dają tv to już nawet nie jest jakaś atrakcja bo chociażby z neo można wziąć telewizje i jak patrzę na cennik to w konkurencyjnych cenach do kablówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazmus Dialog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.10, 10:40 Ja dostałem taką ofertę przedłużeniową z Dialogu :DSL 2 Mbit bez telefonu umowa na 12 m-cy 65 zł , umowa na 24 m-cy 55 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Dialog IP: 78.8.192.* 02.01.10, 14:06 Zobaczymy co mi zaoferują, jednak jasno trzeba powiedzieć, że jakość łącza trochę gorsza niż InternetDSL, który miałem wcześniej, zbyt często potrafi się przycinać transfer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vermeer Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 13:45 Autor nie ustrzegł się pomyłki w taryfach. Dwuletnia umowa z TP SA na łącze 2MB przez pierwsze 6 miesięcy kosztuje 49,90 zł, ale przez kolejne 18 miesięcy 69,90 zł. Dość istotna różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vermeer Pomyłka c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 13:48 I oczywiście 10 zł miesięcznie za Liveboxa, jeśli ktoś nie posiada routera bądź modemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimmer Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:40 Tylko gdzie ja, na wsi, kablówkę znajdę, heh :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustang Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.10, 18:43 Autor dosyc kiepsko zorientowany w temacie, najtanszy abonament telefoniczny w tpsa kosztuje 18,30, wiec sporo taniej niz oplata za utrzymanie linii. Poza tym mam internet z dialogu na laczach tpsa i nie mam telefonu i nie place za utrzymanie linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 18:55 Przy najtańszym abonamencie nie można brać neostrady. Sam zapoznaj się z regulaminem zanim napiszesz, że ktoś nie jest zorientowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowo przeciw Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.icpnet.pl 03.01.10, 08:44 Ale można wziąć internet w Netii przy socjalnym abonamencie TP S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.multimo.pl 02.01.10, 19:48 A gdzie Multimo ?? Firma ta ma najkorzystniejsze cenowo umowy BEZTERMINOWE lub terminowe z abonamentem tel. 28zł z hakiem . Mam od nich neta 2MB ,a w testach i ściąganiu tak naprawdę jest 2.2 !!! Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 00:05 mieszkam w Pipidówce Nowej, też chce to Multimo, dzwoniłem do nich ale powiedzieli, że za 1000 lat dociągną do mnie kabel może, powiedziałem im, że klient ich Pan i mają pociągnąć kabel jutro ale niestety mnie olali.. może Ty mi pomożesz? TP natomiast bez problemu mi założyło Neostradę... ps. analogicznie, oferowana neoostrada 6MB to teoretycznie 7,2MB i tyle może max pociągnąć w teprii, jednak ze względu na różne tam techniczne zawiłości w praktyce się nie zdarza aby tyle klient końcowy mógł uzyskać, ale już 6,5MB jest często dostępne, a ofertowe 6MB niemal zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.multimo.pl 03.01.10, 10:31 Jeśli nie podpisałeś długiej umowy to niedługo się będziesz męczył z TPSA . Jeśli możesz mieć NEO to tak samo Multimo pójdzie u Ciebie . Przed przejściem poproś ich o net bezprzewodowy żebyś nie odczuł braku neta(u mnie 9 dni :). www.speedtest.net/result/670316761.png Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 12:02 A czym się różni transfer Multimo od Neostrady po tej samej linii? link który podałeś potwierdza to co wyżej napisałem, że TPSA podaje realny transfer jaki klient uzyskuje i jest on niemal zawsze stabilny, tej samej wysokości a nie tylko marketingowy bełkot przemieszany z niską ceną, który nijak ma się do praktyki... nie, nie chcę mieć Multimo na linii TPSA bo poza niską ceną ważne jest dla mnie aby internet działał, jak mam awarię Neo to dzwonię do pomocy technicznej, albo 'zdalnie' coś naprawią, sami wiedzą jaki problem albo za 3 dni przychodzi monter i naprawia, jak to będzie z Multimo? czy mają oni swoich naprawiaczy? czy to ci od TPSA pracują? ile będę czekał na takiego? UPC chciałem sobie też założyć ale tam liczą urządzenia korzystające z linii, w regulaminie są durne punkty które nie pozwalają korzystać z kilku urządzeń na raz, czy w ogóle dzielić łącze, mam stacjonarny w mieszkaniu, 3 laptopy w rodzinie, konsolę do gry w sieci, telefony z wi-fi, itd.. jeżeli by to było na raz podłączone do sieci to musiałbym płacić coś koło 5 tys. złoty kary... prawda jest taka, że w Polsce to jedynie TPSA świadczy powszechny, raczej stabilny, do dobrym poziomie dostęp do internetu, wolę płacić trochę więcej i wiedzieć na czym stoję niż szarpać się z jakimiś wirtualnymi dostawcami co nie mają żadnej infrastruktury (i pewnie doświadczenia, wiedzy technicznej co do świadczenia takich usług) a jedynie jadą na 5% marży powyżej ceny hurtowej... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i 03.01.10, 14:10 > transfer jaki klient uzyskuje i jest on niemal zawsze stabilny, tej samej Nie kłam oszuście, z neostrady korzystałem 5 lat, w tym czasie było 1,5 roku dużych przeciążeń (w tym rok z 1-10 KB/s na neostradzie 1024). Był czas że Polskiego Radia nie mogłem słuchać bo mimo 900 kbps to z 64kbps nie dawało rady (a na innym łączu i tym samym kompie chodziło). Dodatkowo nawet małe przeciążenie - 800 kbps (zamiast 1024) i już pingi są kosmiczne i nie da się grać. (PS.dodam że system mam czysty w plikach na HDD itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 16:54 Przez 2 lata miałam neostradę 1 mbit/s i już nie przedłużyłam umowy. Drogo (niepotrzebny tel. stacjonarny), wolno chodzi (są dni że chodzi dobrze, a są takie że mam ochotę rzucic laptopem o podłogę), jak dzwonię na infolinię i mówię że źle chodzi to oni mi na to, że z ich strony wszystko w porządku i nie wiedzą czemu u mnie wolno chodzi - pewnie wchodzę na popularne strony. Zgadza się wchodzę na popularne strony, ale to ja decyduję kiedy siadam do kompa i co otwieram - bo za to płacę. Przeglądam tylko strony www (nie ściągam żadnych filmów, muzyki, gier). Żeby złożyc wypowiedzenie umowy na piśmie musiałam oddstac 40 minut w kolejce, i od tej pory już kilka razy do mnie dzwonili z TPSA że kończy mi się umowa i żebym ją przedłużyła. Mieszkam w mieście powyżej 250 000 mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SkateFlame Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:20 brednie gadasz - jakie kary :D za co za wifi być może, masz dostarczony internet do domu i dowolne urzadzenie moze z niego korzystasz, chyba, że drogą krętactwa uzyskasz więcej niż określone w umowie ip zewnętrzne. Co do upc to ja uważam, że mają jedną wadę nie mają gwarancji transferu - daltego neostrada daje 7,2 na 6 mb bo to gwarantują. ale nie gwarantują, że z powodu awarii neta nie będzie kilka dni. Ktoś pisał, że są szybcy - sorki, ale u mnie dwa miechy zakładali neo. nie wróce do tej firmy. mam "25" mega z upc i jest kosa. w downloadzie dochodze do prawie 3 mb/s, ale zazwyczaj wykańczam serwery w downloadzie - upload 1,5 mega nie powala, ale dochodzę do 180/200 kb żywego transferu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szysza Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:00 witam, ja mysle ze żaden operator nie da Ci takiej gwarancji, bo jak cos się dzieje to najczęściej usłyszysz , ze to u Ciebie jest problem, ale mysle ze wszedzie jest podobnie i przeciez takie dni zdarzaja się niesamowicie rzadko. Neostrada jest o tyle fajna, że tak jak piszesz gwarantuja 7,2 na 6 mb, ale co jest tez istotne daja możliwość wzięcia neta na próbe , a takiej możliwości nie masz u innych operatorów. Smialo można przeanalizowac wszystkie „za” i „przeciw” , wiec to chyba uczciwa propozycja? Nie wiem jak jest w upc, ale skoro neo daje taka możliwość to zdecydowałam ze przynajmniej nie biore” kota w wroku” :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: redaktor zapomniał o innych czy za mało zapła IP: *.chello.pl 03.01.10, 01:08 podejrzewam, ze autor nie byl w stanie brac pod uwage wszystkich bloknetow po 100-400 userow w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
myszaq Re: redaktor zapomniał o innych czy za mało zapła 06.01.10, 14:16 a aster bylby w stanie brac? to chyba ma troche wiecej niz 400 userow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elli_nika Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 21:03 To zależy chyba od miasta i lokalnego obciążenia sieci telewizji kablowej. W Krakowie internet UPC ma np. jakość żałosną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krn Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 217.153.194.* 07.01.10, 12:37 O, kolego, kompletnie się nie zgadzam. Jak lubię sobie ponarzekać, tak na jakość łącza UPC naprawdę nie mogę. Mam od nich internet od lat i zdarzyły mi się może ze trzy awarie. Kiedy jedna przedłużała się z wieczora do rana, to szybko sprawdzałem czy zapłaciłem ostatni rachunek, a potem czy mi któryś sąsiad kabla na klatce nie uciął, bo nie mogłem uwierzyć, że tak długo awaria w UPC. Za pół roku przeprowadzam się do Zielonek, mam 300 metrów do granicy Krakowa i już nie mam szans na UPC i tego chyba najbardziej żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:57 A i jeszcze jedno co do łodzi, pabianice gdzie mieszkam, jest podłączenie do 3ech serwerów głównych neostrady, jak trafisz na taki specyficzny ( boidajze o numerze 2 ) to zapomnij o jakiś normalnych pingach czy czym kolwiek. Musiała byś sprawdzić najbliższe serwery, generalnie UPC bierze łącze od ATMANA, co sprowadza się do samych węzłów. niestety internet ma to do siebie, że jest niezależną siatką serwerów, traf na zły i to czy masz 1 mbit czy 20 nie zrobi różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 77.255.246.* 02.01.10, 21:16 Warto też zwrócić uwagę, że oprócz ceny liczy się jakość. Niestety w przypadku Netii, na którą jestem skazany jest ona katastrofalna. Ostatnio na zgłoszenie awarii (przerwy w dostarczaniu netu zdarzają się bardzo często) odpowiedzieli po 3 dniach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinkaa 13 Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 81.219.114.* 02.01.10, 21:57 Zgadzam się w 100%.Zadzwonić do Netii z awarią to jest koszmar do sześcianu.a na połączenie z konsultantem czeka się kilkadziesiąt minut.Normalna tragedia.Co najlepsze chciałam ostatnio zmienić swoj abonament na bardziej korzystny co podobno zapewnia mi Netia w umowie,niestety jak płaciłam 78 zł za 8 mega tak nadal płacę bo już miesiąc czekam na maila z odpowiedzią od netii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waci Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 09:55 chcialbym czekac 3 dni jak ty , ja czekam juz 29 dni i ciagle mowią mi prosze cierpliwie czekac , i to wszystko w Netii , juz napisałem pisemna reklamacje i do UKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Netia - awaria od 16 dni! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 13.01.10, 23:01 Dodzwonic sie do nich to cud. Z komorki, bo przeciez awaria dotyczy tez tel. stacjonarnego. Dlugie kosztowne sluchanie muzyki. Trzeba byc bardzo stanowczym i konkretnym, zeby wyciagnac konkretne informacje, co nie zmienia faktu, ze w sprawie dokonania naprawy nic sie nie dzieje. Podejrzewam, ze TPSA robi im kolo piora i przeszkadza/nie wspolpracuje, jednak to Netia ma umowe z TPSA, ja mam umowe z Netia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu w Netii dodają internet mobilny gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 21:42 co prawda tylko 100 MB miesięcznie, ale zawsze miły dodatek :) oczywiście warunkiem było skorzystanie z oferty łącznej: telefon plus internet w Netii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugoul Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.chello.pl 02.01.10, 23:17 nie chcę aby brano moją wypowiedź jako reklamę, zwyczajnie napiszę jak jest u mnie: 1. Katowice 2. sieć UPC 3. 5 lat współpracy, aktualnie 25Mb za 90 zeta 4. w ciągu 5 lat 4 przerwy (z tego 3 awarie, dzwoniąc dowiadujesz się że jest awaria i kiedy zostanie usunięta - zawsze wcześniej), 4 przerwa to godzina konserwacji urządzeń u mnie w bloku, zadzwoniłem na serwis, powiedziano mi o konserwacji, wyszedłem na korytarz - rzeczywiście facet z UPC grzebał przy skrzynce. Więc nie narzekam, jak dla mnie bomba, wszytko oczywiście bez limitów. Słyszałem jednak, że nie wszędzie jest tak różowo z UPC. Ja mam jednak szczęście :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hol Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 23:33 "Jeśli faktury odbieramy drogą elektroniczną, to pod koniec roku trzeba poprosić dostawcę o wystawienie jednej zbiorczej faktury". co za idiota to napisał??? Nikt nie wystawi zbiorczej faktury w takim przypadku. Faktura elektroniczna spełnia warunki ustawy i wystarczy je wydrukować. A jak zgubiłeś... usunąłeś czy coś takiego to możesz poprosić o duplikaty faktur ale nie o zbiorczą fakturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głość Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 03.01.10, 00:18 Kiedy wydrukujesz taką fakturę będzie kopią orginału i podobno może nie zostać uznana przez urzędnika skarbowego. W UPC informują że należy "pobrać" ze swego konta pliki faktur i zgrać je na płytkę lub pena i w takiej postaci przedłożyć w urzędzie w przypadku kontroli. To ze względu na podpis elektroniczny faktur. Jeszcze nie musiałem tego robić, więc nie gwarantuję że to działa, dowiadywałem się tylko w UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:33 Gość portalu: Głość napisał(a): > Kiedy wydrukujesz taką fakturę będzie kopią orginału i podobno może > nie zostać uznana przez urzędnika skarbowego. W UPC informują że > należy "pobrać" ze swego konta pliki faktur i zgrać je na płytkę lub > pena i w takiej postaci przedłożyć w urzędzie w przypadku kontroli. > To ze względu na podpis elektroniczny faktur. Jeszcze nie musiałem > tego robić, więc nie gwarantuję że to działa, dowiadywałem się tylko > w UPC. Jeśli faktury nie są zagwarantowane bezpiecznym podpisem elektronicznym, to US ich i tak nie uzna. Najłatwiej e-fakturę poznac po tym, że nigdzie w jej treści nie znajduje się napis "orginał" ani "kopia", nastomiast wydruk jest obrazem faktury elektronicznej. Jesli na fakturze jest napis orginał, to nie jest to e-faktura. Malo tego US nawet jako fakture tego nie traktuje. Wydrukowanie tego nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany! Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 23:37 4Mb/s na 18-24 m-ce w Poznaniu - kto da najlepszą cenę? Netia, TPSA, kablówka, ERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 00:09 - TPSA tych co podałeś jest najstabilniejsza, - Netia po kablach TPSA to samobójstwo, awaria zgłaszana do Netii jest przesyłana do TPSA a oni robią wszystko co dozwolone aby nic nie zrobić w tej sprawie... - kablówka - zależy jaka, najgorsze są małe sieci, lokalne kablówki... - ERA - nie znam ich oferty z praktyki, ale jeżeli działa to jak mobilny internet to lepiej sobie podarować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozyk Internet Poznań IP: *.net.inotel.pl 03.01.10, 01:11 Dowiedz się czy możesz zostać podłączony do Inotela. Ceny bardzo niski np. za 8M - 64 zł. Umowa na czas nieokreślony, więc w każdej chwili można zrezygnować. Jakość idealna. Prędkość neta zawsze tyle ile deklarują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany! Re: Internet Poznań - Inotel IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 03:25 Rzeczywiście oferta Inotela jest bardzo bardzo atrakcyjna, tylko trochę ta ich strona mało czytelna. Internet jest z gniazdka kablówki czy telefonicznego? Czy można podłączyć router Wifi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozyk Re: Internet Poznań - Inotel IP: *.net.inotel.pl 03.01.10, 13:57 Po prostu zamawiasz internet (jak jesteś w ich zasięgu) i podłączają Ci gniazdko sieciowe przy drzwiach w domu. Kablówki nie musisz mieć od nich. Do gniazdka możesz podłączyć router (WiFi lub zwykły) albo komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
mapiec Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluczowe! 03.01.10, 00:02 Czy ktoś z Was bardziej wgłębił się w ofertę Netii "Możesz zmienić umowę na lepszą nawet w trakcie obowiązywania umowy"? Czy inni dostawcy też dają taką możliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluc IP: *.centertel.pl 03.01.10, 05:15 Ja się wgłębiałem, tu liczą się haczyki. Wystarczy aby netia pozmieniała czasy trwania umów w nowych ofertach i takiej możliwości już nie ma. Obecnie problem mają najbardziej "lojalni" klienci którzy podpisali umowy na 36 m-cy. Jeśli do podpisania umowy na tak długi okres skłoniła właśnie możliwość zmiany umowy na lepszą... to mogą czuć się trochę oszukani. Fakt, marketingowo ładnie brzmi, jednak nie brałbym tego pod uwagę. Brakuje innych operatorów: dialogu, multimo. Jeśli jest UPC to mogłaby być multimedia czy też np. vectra. Artykuł jednak sugeruje reklamę niż rzeczywistą obiektywną chęć pomocy przy wyborze ISP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluc IP: *.centertel.pl 03.01.10, 05:26 Dodam jeszcze obecność ery, a brak orange który ma jednak sporo więcej klientów po BSA. Jakieś do d... to porównanie i niewiele wnoszące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagiewnicki Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.chello.pl 03.01.10, 06:35 Od połowy zeszłego roku jestem szczęśliwym abonentem pakietu UPC. (poprzednio tylko tv) 1. Telewizja cyfrowa - ponad 100 kanałów (po polsku), z HD i nagrywarką; 2. Telefon stacjonarny bez limitu minut w kraju i większości krajów na świecie; 3. Internet 25 Mb a to wszystko za 195 zł. I o czm tu mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 77.236.13.* 03.01.10, 16:50 Poszukaj w sieci opinii na np. działanie gier online i reagowania UPC na zgłaszane usterki. Będzie o czym mówić. Wystarczy że zmienią coś w konfiguracji sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henyk Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.10, 08:00 Dlaczego autor i ci,którzy wypowiadają się nie piszą nic o spray-vektrze.Czy autor nic o tym operatorze nie słyszał.Jest to jeden z największych operatorów w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riccki Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 10:01 Tylko nie -Netia- horror !!!! i niekompetencja najpierw podpisują umowę później sprawdzają możliwości techniczne przysyłają modem 99 zł i rób z nim co ci pasuje zero informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Napewno skorzystam z rady GW, oni tacy prawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:04 Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... 03.01.10, 12:29 wszyscy uczeni dyskutanci wypisuja tu rozne madrosci,ktorych ja stary czlowiek nie rozumiem.Moze ktos moze to przlozyc na ludzki jezyk. Mam telewizje z kabla,mam internet tez z kabla(innego) nalezacego do tej samej firmy co telewizyjany kabel,mam telefon stacjonarny z TPSA za 50 zlotych(60 minut rozmow krajowych w cenie abonamentu). I co moge z tym zrobic? Innych firm tu w okolicy nie ma,bo to "zadupie" jak na wsi mimo,ze podobno duze miasto (350tys mieszkancow)do ktorego musze jechac przez las okolo 20 minut jak nie ma korkow w szczycie,w innym przypadku godzina w kilkukilometrowym korku. Kiedys zagladalem do jakichs UPS-ow czy czegos takiego i oczywiscie w mojej dzielnicy (wsi) nie ma zasiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: music0 Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.zb.osi.pl 03.01.10, 12:53 Wiem, że dla wielu ludzi Neostrada to jedyne wyjście aby cieszyć się internetem, ale ja już z TPSA nie chcę mieć nic wspólnego. Nie dlatego, że mają drogi jak na Polskie warunki internet ale za wredne i chamskie w stosunku do klienta konstruowanie umów terminowych. Próba zerwania takiej umowy przed czasem kończy się zapłaceniem kary prawie dwukrotnie wyższej niż opłacanie dalej ich abonamentu do końca umowy. Wszystko dla tego aby w papierach i na wykresach było, że mają klienta. Oczywiście, ktoś powie że umowy trzeba czytać. Ja czytałem, ale nie miałem wyjścia i musiałem mieć internet, więc podpisałem umowę. Dwa miesiące później pojawiła się możliwość radiówki. 12 razy szybszej niż Neo, 5 złoty droższej, umowa na czas nieokreślony. Kto by się nie zdecydował ? No ale żeby zrezygnować z TP trzeba by zapłacić karę jednorazowo dwukrotnie wyższą niż opłacany abonament do końca okresu umowy. Zrezygnowałem odpowiednio wcześniej, i nikt już mnie końmi do TP nie zaciągnie. I to tyle refleksji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.chello.pl 03.01.10, 13:27 Może to zabrzmi brutalnie, ale umowa to jest umowa, podpisuje się ją na określony okres, a jeżeli później z jakichś powodów jedna strona chce go skrócić to naturalne, że provider netu, czy generalnie jakakolwiek firma, musi się jakoś zabezpieczyć, stąd te kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezprizorny Re: Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 17:28 Jest tak opcja, że biorąc umowę na neostradę z TV automatycznie rozwiązuje Ci się umowa na neostradę i wszelkie roszczenia TP z tą umową związane ( tak jest wprost w regulaminie neo + TV). Więc wystarczy zamówieć neo + TV, automatycznie rozwiąże nam sie umowa lojalnościowa na neostrade, a ciągu 10 dni od założenia zrezygnować z nowej umowy neo + TV. 10 dniowy termin obowiązuje tylko przy zawieraniu umowy neo + TV przez internet ( ogólne warunki ustawowe dotyczące zawierania umów na odległość). I tak jesteśmy wolni i od umowy na neo i od umowy na neo + TV. Jest to znany w internecie sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... 03.01.10, 13:05 A gdzie Vectra i inne sieci, łapówki nie zapłacili? 8 Mbps 59,90 zł 16 Mbps 89,90 zł 24 Mbps 109,90 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada !! Żałośnie niekompetetnie napisany artykuł !! IP: *.chello.pl 03.01.10, 13:48 Kto to pisał wogóle?? Tyle przekłamań i bzdur że aż szkoda czytać. Do tego mega wybiórcze (nomen omen) potraktowanie tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z konieczności Zła prywatyzacja Telekomuny = wysokie ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 14:08 To zła prywatyzacja Telekomuny jest przyczyną najwyższych w Europie cen i zacofania infostradowego w Polsce. Sprzedano monopol państwowy drugiemu monopoliście państwowemu. W ten to sposób pieniądze, które mogłyby być inwestowane w naszą infrastrukturę informatyczną uciekają za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grew Re: Zła prywatyzacja Telekomuny = wysokie ceny IP: *.chello.pl 03.01.10, 14:22 Bez przesady, akurat jeżeli chodzi o inwestycje w infrę, to chyba tp przeprowadza takich najwięcej ze wszystkich opów (chociażby ostatnie porozumienie z uke i plan polozenie ponad 1 mln linii, albo rozwój sieci cdma, net satelitarny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynetia Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 19:03 ODRADZAM NETIĘ !!! Nieprawdopodobnie długo trzeba czekać na jakąkolwiek naprawę a co trochę coś się w Netii psuje. KAŻDA USTERKA TO CO NAJMNIEJ 2 tygodnie bez telefonu i internetu. Całkowicie odradzam wybór NETII. Nie dajcie się omamić reklamami. Numer tel mi już trzeci raz się uszkodził i już trzy tygodnie nie mogę się doprosić jego naprawy. A ponieważ internet na tej samej linii cały czas działa to znaczy , że nie jest to jakaś poważna usterka. Jak mi znajomi mówili o braku serwisu w netii to nie wierzyłem .... Nigdy więcej NETII Odpowiedz Link Zgłoś