Dodaj do ulubionych

Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na...

24.12.09, 09:55
Warto pamiętać o telewizjach kablowych. Niestety mniejszy zasięg, ale za to
jakość jak i cena zdecydowanie lepsza.
Obserwuj wątek
    • Gość: harrison Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.09, 09:30
      dokładnie tak jak mówisz, kablówki oferują mniejszy zasięg i to że dają tv to
      już nawet nie jest jakaś atrakcja bo chociażby z neo można wziąć telewizje i jak
      patrzę na cennik to w konkurencyjnych cenach do kablówek.
    • Gość: Erazmus Dialog IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.10, 10:40
      Ja dostałem taką ofertę przedłużeniową z Dialogu :DSL 2 Mbit bez telefonu
      umowa na 12 m-cy 65 zł , umowa na 24 m-cy 55 zł.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Dialog IP: 78.8.192.* 02.01.10, 14:06
        Zobaczymy co mi zaoferują, jednak jasno trzeba powiedzieć, że jakość
        łącza trochę gorsza niż InternetDSL, który miałem wcześniej, zbyt
        często potrafi się przycinać transfer...
    • Gość: vermeer Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 13:45
      Autor nie ustrzegł się pomyłki w taryfach. Dwuletnia umowa z TP SA na łącze
      2MB przez pierwsze 6 miesięcy kosztuje 49,90 zł, ale przez kolejne 18 miesięcy
      69,90 zł. Dość istotna różnica
    • Gość: vermeer Pomyłka c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 13:48
      I oczywiście 10 zł miesięcznie za Liveboxa, jeśli ktoś nie posiada routera
      bądź modemu
    • Gość: bimmer Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:40
      Tylko gdzie ja, na wsi, kablówkę znajdę, heh :/
    • Gość: mustang Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.10, 18:43
      Autor dosyc kiepsko zorientowany w temacie, najtanszy abonament telefoniczny w
      tpsa kosztuje 18,30, wiec sporo taniej niz oplata za utrzymanie linii. Poza
      tym mam internet z dialogu na laczach tpsa i nie mam telefonu i nie place za
      utrzymanie linii.
      • Gość: guest Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 18:55
        Przy najtańszym abonamencie nie można brać neostrady. Sam zapoznaj
        się z regulaminem zanim napiszesz, że ktoś nie jest zorientowany...
        • Gość: słowo przeciw Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.icpnet.pl 03.01.10, 08:44
          Ale można wziąć internet w Netii przy socjalnym abonamencie TP S.A.
    • Gość: rozsądny Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.multimo.pl 02.01.10, 19:48
      A gdzie Multimo ??
      Firma ta ma najkorzystniejsze cenowo umowy BEZTERMINOWE lub terminowe z
      abonamentem tel. 28zł z hakiem .
      Mam od nich neta 2MB ,a w testach i ściąganiu tak naprawdę jest 2.2 !!!
      Polecam .
      • Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 00:05
        mieszkam w Pipidówce Nowej, też chce to Multimo, dzwoniłem do nich ale
        powiedzieli, że za 1000 lat dociągną do mnie kabel może, powiedziałem im, że
        klient ich Pan i mają pociągnąć kabel jutro ale niestety mnie olali.. może Ty mi
        pomożesz?

TP natomiast bez problemu mi założyło Neostradę...

ps. analogicznie, oferowana neoostrada 6MB to teoretycznie 7,2MB i tyle może max
        pociągnąć w teprii, jednak ze względu na różne tam techniczne zawiłości w
        praktyce się nie zdarza aby tyle klient końcowy mógł uzyskać, ale już 6,5MB jest
        często dostępne, a ofertowe 6MB niemal zawsze...
        • Gość: rozsądny Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.multimo.pl 03.01.10, 10:31
          Jeśli nie podpisałeś długiej umowy to niedługo się będziesz męczył z TPSA . Jeśli możesz mieć NEO to tak samo Multimo pójdzie u Ciebie .
          Przed przejściem poproś ich o net bezprzewodowy żebyś nie odczuł braku neta(u mnie 9 dni :).
          www.speedtest.net/result/670316761.png
          • Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 12:02
            A czym się różni transfer Multimo od Neostrady po tej samej linii?
            link który podałeś potwierdza to co wyżej napisałem, że TPSA podaje realny
            transfer jaki klient uzyskuje i jest on niemal zawsze stabilny, tej samej
            wysokości a nie tylko marketingowy bełkot przemieszany z niską ceną, który nijak
            ma się do praktyki...

nie, nie chcę mieć Multimo na linii TPSA bo poza niską ceną ważne jest dla mnie
            aby internet działał, jak mam awarię Neo to dzwonię do pomocy technicznej, albo
            'zdalnie' coś naprawią, sami wiedzą jaki problem albo za 3 dni przychodzi monter
            i naprawia, jak to będzie z Multimo? czy mają oni swoich naprawiaczy? czy to ci
            od TPSA pracują? ile będę czekał na takiego?

UPC chciałem sobie też założyć ale tam liczą urządzenia korzystające z linii, w
            regulaminie są durne punkty które nie pozwalają korzystać z kilku urządzeń na
            raz, czy w ogóle dzielić łącze, mam stacjonarny w mieszkaniu, 3 laptopy w
            rodzinie, konsolę do gry w sieci, telefony z wi-fi, itd.. jeżeli by to było na
            raz podłączone do sieci to musiałbym płacić coś koło 5 tys. złoty kary...

prawda jest taka, że w Polsce to jedynie TPSA świadczy powszechny, raczej
            stabilny, do dobrym poziomie dostęp do internetu, wolę płacić trochę więcej i
            wiedzieć na czym stoję niż szarpać się z jakimiś wirtualnymi dostawcami co nie
            mają żadnej infrastruktury (i pewnie doświadczenia, wiedzy technicznej co do
            świadczenia takich usług) a jedynie jadą na 5% marży powyżej ceny hurtowej...
            • manhu Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i 03.01.10, 14:10
              > transfer jaki klient uzyskuje i jest on niemal zawsze stabilny, tej samej
              Nie kłam oszuście, z neostrady korzystałem 5 lat, w tym czasie było 1,5 roku dużych przeciążeń (w tym rok z 1-10 KB/s na neostradzie 1024).
              Był czas że Polskiego Radia nie mogłem słuchać bo mimo 900 kbps to z 64kbps nie dawało rady (a na innym łączu i tym samym kompie chodziło). Dodatkowo nawet małe przeciążenie - 800 kbps (zamiast 1024) i już pingi są kosmiczne i nie da się grać. (PS.dodam że system mam czysty w plikach na HDD itp.)
              • Gość: s Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 16:54
                Przez 2 lata miałam neostradę 1 mbit/s i już nie przedłużyłam umowy.
                Drogo (niepotrzebny tel. stacjonarny), wolno chodzi (są dni że chodzi dobrze, a
                są takie że mam ochotę rzucic laptopem o podłogę), jak dzwonię na infolinię i
                mówię że źle chodzi to oni mi na to, że z ich strony wszystko w porządku i nie
                wiedzą czemu u mnie wolno chodzi - pewnie wchodzę na popularne strony. Zgadza
                się wchodzę na popularne strony, ale to ja decyduję kiedy siadam do kompa i co
                otwieram - bo za to płacę.
                Przeglądam tylko strony www (nie ściągam żadnych filmów, muzyki, gier).
                Żeby złożyc wypowiedzenie umowy na piśmie musiałam oddstac 40 minut w kolejce, i
                od tej pory już kilka razy do mnie dzwonili z TPSA że kończy mi się umowa i
                żebym ją przedłużyła.
                Mieszkam w mieście powyżej 250 000 mieszkańców.
            • Gość: SkateFlame Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:20
              brednie gadasz - jakie kary :D za co za wifi być może, masz dostarczony internet do domu i dowolne urzadzenie moze z niego korzystasz, chyba, że drogą krętactwa uzyskasz więcej niż określone w umowie ip zewnętrzne.

Co do upc to ja uważam, że mają jedną wadę nie mają gwarancji transferu - daltego neostrada daje 7,2 na 6 mb bo to gwarantują. ale nie gwarantują, że z powodu awarii neta nie będzie kilka dni.

Ktoś pisał, że są szybcy - sorki, ale u mnie dwa miechy zakładali neo. nie wróce do tej firmy.

mam "25" mega z upc i jest kosa. w downloadzie dochodze do prawie 3 mb/s, ale zazwyczaj wykańczam serwery w downloadzie - upload 1,5 mega nie powala, ale dochodzę do 180/200 kb żywego transferu
              • Gość: szysza Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 14:00
                witam, ja mysle ze żaden operator nie da Ci takiej gwarancji, bo jak cos
                się dzieje to najczęściej usłyszysz , ze to u Ciebie jest problem, ale
                mysle ze wszedzie jest podobnie i przeciez takie dni zdarzaja się
                niesamowicie rzadko. Neostrada jest o tyle fajna, że tak jak piszesz
                gwarantuja 7,2 na 6 mb, ale co jest tez istotne daja możliwość wzięcia
                neta na próbe , a takiej możliwości nie masz u innych operatorów. Smialo
                można przeanalizowac wszystkie „za” i „przeciw” , wiec to chyba uczciwa
                propozycja? Nie wiem jak jest w upc, ale skoro neo daje taka możliwość to
                zdecydowałam ze przynajmniej nie biore” kota w wroku” :)
    • aarvedui redaktor zapomniał o innych czy za mało zapłacili? 02.01.10, 20:06
      • Gość: c Re: redaktor zapomniał o innych czy za mało zapła IP: *.chello.pl 03.01.10, 01:08
        podejrzewam, ze autor nie byl w stanie brac pod uwage wszystkich bloknetow po
        100-400 userow w sieci.
        • myszaq Re: redaktor zapomniał o innych czy za mało zapła 06.01.10, 14:16
          a aster bylby w stanie brac? to chyba ma troche wiecej niz 400 userow.
    • Gość: elli_nika Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 21:03
      To zależy chyba od miasta i lokalnego obciążenia sieci telewizji kablowej. W
      Krakowie internet UPC ma np. jakość żałosną...
      • Gość: krn Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 217.153.194.* 07.01.10, 12:37
        O, kolego, kompletnie się nie zgadzam. Jak lubię sobie ponarzekać,
        tak na jakość łącza UPC naprawdę nie mogę. Mam od nich internet od
        lat i zdarzyły mi się może ze trzy awarie. Kiedy jedna przedłużała
        się z wieczora do rana, to szybko sprawdzałem czy zapłaciłem ostatni
        rachunek, a potem czy mi któryś sąsiad kabla na klatce nie uciął, bo
        nie mogłem uwierzyć, że tak długo awaria w UPC.

Za pół roku przeprowadzam się do Zielonek, mam 300 metrów do granicy
        Krakowa i już nie mam szans na UPC i tego chyba najbardziej żałuję.
      • Gość: skateflame Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:57
        A i jeszcze jedno co do łodzi, pabianice gdzie mieszkam, jest podłączenie do 3ech serwerów głównych neostrady, jak trafisz na taki specyficzny ( boidajze o numerze 2 ) to zapomnij o jakiś normalnych pingach czy czym kolwiek.

Musiała byś sprawdzić najbliższe serwery, generalnie UPC bierze łącze od ATMANA, co sprowadza się do samych węzłów. niestety internet ma to do siebie, że jest niezależną siatką serwerów, traf na zły i to czy masz 1 mbit czy 20 nie zrobi różnicy.
    • Gość: xx Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 77.255.246.* 02.01.10, 21:16
      Warto też zwrócić uwagę, że oprócz ceny liczy się jakość. Niestety w przypadku
      Netii, na którą jestem skazany jest ona katastrofalna. Ostatnio na zgłoszenie
      awarii (przerwy w dostarczaniu netu zdarzają się bardzo często) odpowiedzieli po
      3 dniach!
      • Gość: malinkaa 13 Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 81.219.114.* 02.01.10, 21:57
        Zgadzam się w 100%.Zadzwonić do Netii z awarią to jest koszmar do
        sześcianu.a na połączenie z konsultantem czeka się kilkadziesiąt
        minut.Normalna tragedia.Co najlepsze chciałam ostatnio zmienić swoj
        abonament na bardziej korzystny co podobno zapewnia mi Netia w
        umowie,niestety jak płaciłam 78 zł za 8 mega tak nadal płacę bo już
        miesiąc czekam na maila z odpowiedzią od netii
      • Gość: waci Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 09:55
        chcialbym czekac 3 dni jak ty , ja czekam juz 29 dni i ciagle mowią mi prosze
        cierpliwie czekac , i to wszystko w Netii , juz napisałem pisemna reklamacje i
        do UKE
      • Gość: gosc Netia - awaria od 16 dni! IP: *.hsd1.ca.comcast.net 13.01.10, 23:01
        Dodzwonic sie do nich to cud. Z komorki, bo przeciez awaria dotyczy tez tel.
        stacjonarnego. Dlugie kosztowne sluchanie muzyki.
        Trzeba byc bardzo stanowczym i konkretnym, zeby wyciagnac konkretne informacje,
        co nie zmienia faktu, ze w sprawie dokonania naprawy nic sie nie dzieje.
        Podejrzewam, ze TPSA robi im kolo piora i przeszkadza/nie wspolpracuje, jednak
        to Netia ma umowe z TPSA, ja mam umowe z Netia.
    • Gość: Grzechu w Netii dodają internet mobilny gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 21:42
      co prawda tylko 100 MB miesięcznie, ale zawsze miły dodatek :) oczywiście
      warunkiem było skorzystanie z oferty łącznej: telefon plus internet w Netii
    • Gość: Hugoul Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.chello.pl 02.01.10, 23:17
      nie chcę aby brano moją wypowiedź jako reklamę, zwyczajnie napiszę jak jest u
      mnie:
      1. Katowice
      2. sieć UPC
      3. 5 lat współpracy, aktualnie 25Mb za 90 zeta
      4. w ciągu 5 lat 4 przerwy (z tego 3 awarie, dzwoniąc dowiadujesz się że jest
      awaria i kiedy zostanie usunięta - zawsze wcześniej), 4 przerwa to godzina
      konserwacji urządzeń u mnie w bloku, zadzwoniłem na serwis, powiedziano mi o
      konserwacji, wyszedłem na korytarz - rzeczywiście facet z UPC grzebał przy
      skrzynce.
      Więc nie narzekam, jak dla mnie bomba, wszytko oczywiście bez limitów.
      Słyszałem jednak, że nie wszędzie jest tak różowo z UPC. Ja mam jednak
      szczęście :D
      • Gość: hol Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 23:33
        "Jeśli faktury odbieramy drogą elektroniczną, to pod koniec roku trzeba poprosić
        dostawcę o wystawienie jednej zbiorczej faktury". co za idiota to napisał???
        Nikt nie wystawi zbiorczej faktury w takim przypadku. Faktura elektroniczna
        spełnia warunki ustawy i wystarczy je wydrukować. A jak zgubiłeś... usunąłeś
        czy coś takiego to możesz poprosić o duplikaty faktur ale nie o zbiorczą fakturę.
        • Gość: Głość Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.chello.pl 03.01.10, 00:18
          Kiedy wydrukujesz taką fakturę będzie kopią orginału i podobno może
          nie zostać uznana przez urzędnika skarbowego. W UPC informują że
          należy "pobrać" ze swego konta pliki faktur i zgrać je na płytkę lub
          pena i w takiej postaci przedłożyć w urzędzie w przypadku kontroli.
          To ze względu na podpis elektroniczny faktur. Jeszcze nie musiałem
          tego robić, więc nie gwarantuję że to działa, dowiadywałem się tylko
          w UPC.
          • Gość: Be Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.10, 11:33
            Gość portalu: Głość napisał(a):

> Kiedy wydrukujesz taką fakturę będzie kopią orginału i podobno może
            > nie zostać uznana przez urzędnika skarbowego. W UPC informują że
            > należy "pobrać" ze swego konta pliki faktur i zgrać je na płytkę lub
            > pena i w takiej postaci przedłożyć w urzędzie w przypadku kontroli.
            > To ze względu na podpis elektroniczny faktur. Jeszcze nie musiałem
            > tego robić, więc nie gwarantuję że to działa, dowiadywałem się tylko
            > w UPC.

Jeśli faktury nie są zagwarantowane bezpiecznym podpisem elektronicznym, to US ich i tak nie uzna. Najłatwiej e-fakturę poznac po tym, że nigdzie w jej treści nie znajduje się napis "orginał" ani "kopia", nastomiast wydruk jest obrazem faktury elektronicznej.
            Jesli na fakturze jest napis orginał, to nie jest to e-faktura. Malo tego US nawet jako fakture tego nie traktuje. Wydrukowanie tego nic nie da.
    • Gość: Zainteresowany! Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 23:37
      4Mb/s na 18-24 m-ce w Poznaniu - kto da najlepszą cenę? Netia, TPSA, kablówka, ERA
      • Gość: Autor Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 00:09
        - TPSA tych co podałeś jest najstabilniejsza,
        - Netia po kablach TPSA to samobójstwo, awaria zgłaszana do Netii jest
        przesyłana do TPSA a oni robią wszystko co dozwolone aby nic nie zrobić w tej
        sprawie...
        - kablówka - zależy jaka, najgorsze są małe sieci, lokalne kablówki...
        - ERA - nie znam ich oferty z praktyki, ale jeżeli działa to jak mobilny
        internet to lepiej sobie podarować...
      • Gość: Rozyk Internet Poznań IP: *.net.inotel.pl 03.01.10, 01:11
        Dowiedz się czy możesz zostać podłączony do Inotela. Ceny bardzo niski
        np. za 8M - 64 zł. Umowa na czas nieokreślony, więc w każdej chwili
        można zrezygnować.
        Jakość idealna. Prędkość neta zawsze tyle ile deklarują.
        • Gość: Zainteresowany! Re: Internet Poznań - Inotel IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 03:25
          Rzeczywiście oferta Inotela jest bardzo bardzo atrakcyjna, tylko trochę ta ich strona mało czytelna. Internet jest z gniazdka kablówki czy telefonicznego? Czy można podłączyć router Wifi?
          • Gość: Rozyk Re: Internet Poznań - Inotel IP: *.net.inotel.pl 03.01.10, 13:57
            Po prostu zamawiasz internet (jak jesteś w ich zasięgu) i podłączają Ci
            gniazdko sieciowe przy drzwiach w domu. Kablówki nie musisz mieć od
            nich. Do gniazdka możesz podłączyć router (WiFi lub zwykły) albo
            komputer.
    • mapiec Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluczowe! 03.01.10, 00:02
      Czy ktoś z Was bardziej wgłębił się w ofertę Netii "Możesz zmienić umowę na
      lepszą nawet w trakcie obowiązywania umowy"? Czy inni dostawcy też dają taką
      możliwość?
      • Gość: case Re: Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluc IP: *.centertel.pl 03.01.10, 05:15
        Ja się wgłębiałem, tu liczą się haczyki. Wystarczy aby netia pozmieniała czasy
        trwania umów w nowych ofertach i takiej możliwości już nie ma. Obecnie problem
        mają najbardziej "lojalni" klienci którzy podpisali umowy na 36 m-cy. Jeśli do
        podpisania umowy na tak długi okres skłoniła właśnie możliwość zmiany umowy na
        lepszą... to mogą czuć się trochę oszukani. Fakt, marketingowo ładnie brzmi,
        jednak nie brałbym tego pod uwagę. Brakuje innych operatorów: dialogu, multimo.
        Jeśli jest UPC to mogłaby być multimedia czy też np. vectra. Artykuł jednak
        sugeruje reklamę niż rzeczywistą obiektywną chęć pomocy przy wyborze ISP.
        • Gość: case Re: Zmiana umowy na lepszą - Po roku trwania kluc IP: *.centertel.pl 03.01.10, 05:26
          Dodam jeszcze obecność ery, a brak orange który ma jednak sporo więcej klientów
          po BSA. Jakieś do d... to porównanie i niewiele wnoszące.
    • Gość: lagiewnicki Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.chello.pl 03.01.10, 06:35
      Od połowy zeszłego roku jestem szczęśliwym abonentem pakietu UPC. (poprzednio
      tylko tv)
      1. Telewizja cyfrowa - ponad 100 kanałów (po polsku), z HD i nagrywarką;
      2. Telefon stacjonarny bez limitu minut w kraju i większości krajów na świecie;
      3. Internet 25 Mb
      a to wszystko za 195 zł.

I o czm tu mówić?
      • Gość: bb Re: Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i IP: 77.236.13.* 03.01.10, 16:50
        Poszukaj w sieci opinii na np. działanie gier online i reagowania UPC na
        zgłaszane usterki. Będzie o czym mówić. Wystarczy że zmienią coś w konfiguracji
        sieci.
    • Gość: Henyk Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.10, 08:00
      Dlaczego autor i ci,którzy wypowiadają się nie piszą nic o spray-vektrze.Czy
      autor nic o tym operatorze nie słyszał.Jest to jeden z największych operatorów
      w Polsce
    • Gość: riccki Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 10:01
      Tylko nie -Netia- horror !!!! i niekompetencja najpierw podpisują umowę
      później sprawdzają możliwości techniczne przysyłają modem 99 zł i rób z nim
      co ci pasuje zero informacji
    • Gość: internauta Napewno skorzystam z rady GW, oni tacy prawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 11:04
    • emeryt21 Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... 03.01.10, 12:29
      wszyscy uczeni dyskutanci wypisuja tu rozne madrosci,ktorych ja
      stary czlowiek nie rozumiem.Moze ktos moze to przlozyc na ludzki
      jezyk.
      Mam telewizje z kabla,mam internet tez z kabla(innego) nalezacego do
      tej samej firmy co telewizyjany kabel,mam telefon stacjonarny z TPSA
      za 50 zlotych(60 minut rozmow krajowych w cenie abonamentu).
      I co moge z tym zrobic? Innych firm tu w okolicy nie ma,bo
      to "zadupie" jak na wsi mimo,ze podobno duze miasto (350tys
      mieszkancow)do ktorego musze jechac przez las okolo 20 minut jak nie
      ma korkow w szczycie,w innym przypadku godzina w kilkukilometrowym
      korku.
      Kiedys zagladalem do jakichs UPS-ow czy czegos takiego i oczywiscie
      w mojej dzielnicy (wsi) nie ma zasiegu.
    • Gość: music0 Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.zb.osi.pl 03.01.10, 12:53
      Wiem, że dla wielu ludzi Neostrada to jedyne wyjście aby cieszyć się
      internetem, ale ja już z TPSA nie chcę mieć nic wspólnego. Nie dlatego, że
      mają drogi jak na Polskie warunki internet ale za wredne i chamskie w stosunku
      do klienta konstruowanie umów terminowych. Próba zerwania takiej umowy przed
      czasem kończy się zapłaceniem kary prawie dwukrotnie wyższej niż opłacanie
      dalej ich abonamentu do końca umowy. Wszystko dla tego aby w papierach i na
      wykresach było, że mają klienta. Oczywiście, ktoś powie że umowy trzeba
      czytać. Ja czytałem, ale nie miałem wyjścia i musiałem mieć internet, więc
      podpisałem umowę. Dwa miesiące później pojawiła się możliwość radiówki. 12
      razy szybszej niż Neo, 5 złoty droższej, umowa na czas nieokreślony. Kto by
      się nie zdecydował ? No ale żeby zrezygnować z TP trzeba by zapłacić karę
      jednorazowo dwukrotnie wyższą niż opłacany abonament do końca okresu umowy.
      Zrezygnowałem odpowiednio wcześniej, i nikt już mnie końmi do TP nie
      zaciągnie. I to tyle refleksji :(
      • Gość: jaco Re: Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.chello.pl 03.01.10, 13:27
        Może to zabrzmi brutalnie, ale umowa to jest umowa, podpisuje się ją na
        określony okres, a jeżeli później z jakichś powodów jedna strona chce go skrócić
        to naturalne, że provider netu, czy generalnie jakakolwiek firma, musi się jakoś
        zabezpieczyć, stąd te kary.
        • Gość: bezprizorny Re: Nigdy więcej nic wspólnego z TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 17:28
          Jest tak opcja, że biorąc umowę na neostradę z TV automatycznie rozwiązuje Ci
          się umowa na neostradę i wszelkie roszczenia TP z tą umową związane ( tak jest
          wprost w regulaminie neo + TV). Więc wystarczy zamówieć neo + TV, automatycznie
          rozwiąże nam sie umowa lojalnościowa na neostrade, a ciągu 10 dni od założenia
          zrezygnować z nowej umowy neo + TV. 10 dniowy termin obowiązuje tylko przy
          zawieraniu umowy neo + TV przez internet ( ogólne warunki ustawowe dotyczące
          zawierania umów na odległość).
          I tak jesteśmy wolni i od umowy na neo i od umowy na neo + TV. Jest to znany w
          internecie sposób.
    • ulanzalasem Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... 03.01.10, 13:05
      A gdzie Vectra i inne sieci, łapówki nie zapłacili?

8 Mbps 59,90 zł
      16 Mbps 89,90 zł
      24 Mbps 109,90 zł
    • Gość: żenada !! Żałośnie niekompetetnie napisany artykuł !! IP: *.chello.pl 03.01.10, 13:48
      Kto to pisał wogóle?? Tyle przekłamań i bzdur że aż szkoda czytać.
      Do tego mega wybiórcze (nomen omen) potraktowanie tematu.

• Gość: z konieczności Zła prywatyzacja Telekomuny = wysokie ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 14:08
      To zła prywatyzacja Telekomuny jest przyczyną najwyższych w Europie cen i
      zacofania infostradowego w Polsce.
      Sprzedano monopol państwowy drugiemu monopoliście państwowemu. W ten to sposób
      pieniądze, które mogłyby być inwestowane w naszą infrastrukturę informatyczną
      uciekają za granicę.
      • Gość: grew Re: Zła prywatyzacja Telekomuny = wysokie ceny IP: *.chello.pl 03.01.10, 14:22
        Bez przesady, akurat jeżeli chodzi o inwestycje w infrę, to chyba tp
        przeprowadza takich najwięcej ze wszystkich opów (chociażby ostatnie
        porozumienie z uke i plan polozenie ponad 1 mln linii, albo rozwój sieci cdma,
        net satelitarny).
    • Gość: antynetia Internet stacjonarny - którą ofertę wybrać i na... IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.10, 19:03
      ODRADZAM NETIĘ !!! Nieprawdopodobnie długo trzeba czekać na jakąkolwiek
      naprawę a co trochę coś się w Netii psuje. KAŻDA USTERKA TO CO NAJMNIEJ 2
      tygodnie bez telefonu i internetu. Całkowicie odradzam wybór NETII. Nie dajcie
      się omamić reklamami. Numer tel mi już trzeci raz się uszkodził i już trzy
      tygodnie nie mogę się doprosić jego naprawy. A ponieważ internet na tej samej
      linii cały czas działa to znaczy , że nie jest to jakaś poważna usterka. Jak
      mi znajomi mówili o braku serwisu w netii to nie wierzyłem .... Nigdy więcej NETII
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka